هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام

طراحی گرافيك چيست ؟ + چگونه يك طراح گرافيك شويم

دسته بندی : فناوری - کسب و کار - موفقیت
1400/10/14

اگر شما هم در دنيای امروزه عكس هایی جالب و خلاقانه می بينيد و اينكه شايد برخی از آنها به نظر شما غير واقعی می رسد ، در واقع تمام اين هدايا را مديون افراد خلاق در حوزه گرافيك هستيم ، ما در اين مقاله از سايت برتر آموز قصد بر آن داريم كه طراحی گرافيك را برای شما شرح داده و اينكه اين رشته را برای شما شرح دهيم .

برای همه ما پيش آمده است كه برخی از تصاوير بسيار زيبا را در هر شبكه اجتماعی مشاهده كرده ايم و اينكه در نگاه اول به نظر ما غير واقعی می رسد ولی افراد آن را طوری‌ طراحی كرده اند كه ما آنها را باور كنيم ، برای‌ درك بهتر شما از اين موضوع می توان پويانمایی را مثال زد ( ساخت انيمشين های زيبا كه بيشتر آنها به طوری طراحی شده است كه ما آنها را باور كنيم ، تمام تلاش افراد بر رو‌ی طراحی گرافيك است و تمام تصاوير را از صفر تا صد ساخته اند ) اما نكته بسيار جالب آن خواهد بود كه طراحان گرافيك از سال های قبل نيز حضور داشته است و البته امروزه با گسترش علم توانسته اند كه اوج خلاقيت خود را به نمايش بگذارند . ( برای درك بهتر اين موضوع بهتر است به كارتون های قديمی نگاه كنيد ، البته توجه داشته باشيد كه تمامی اثر های هنری از يك ايده درست شده اند و نه اينكه كپی خور باشند )

گرافيك چيست ؟ ريشه اين كلمه از كجا آمده است ؟

گرافيك از ساليان قديم الهام گرفته شده است و كلمه اصلی آن نيز از كشور يونان ( گرافيكوس ) گرفته شده است . معنی اين كلمه آن است كه ايجاد جلوه های تصويری به صورت زيبا و در يك صفحه به وسيله ابزار های خاص . ( نكته حائز اهميت آن خواهد بود كه طراحی گرافيك فقط بر روی كامپيوتر و لپ تاپ و … نيست بلكه بر روی كاغذ و چوب و سنگ و … نيز می‌ تواند باشد ، ولی كار كردن بر روی ابزار ديجيتال است كه میتواند درآمدی داشته باشد )

 

AIGA : يك مدرسه تمام اعيار در آمريكا است كه در رشته های گرافيك نيز عمل ميكند ، اين موسسه كار های تلفيقی نيز انجام می دهد و به دانشجويان و دانش آموزان خود نيز می گويد كه هميشه هنر های خود را با علم تكنولوژی تثبيت كنيد و اينكار باعث به ارزش در آمدن آن شود ، اين موئسسه با افزايش اعتبار در اين چند ساله توانسته داننشجويان زيادی را دريافت كند ( به ‌آن صورت كه برخی از افراد برای حضور يافتن در اين موئسسات حاضر هستند آزمون های ورودی بدهند ) البته يكی‌ از نكات مثبت اين مدرسه آن است كه از آثار های به ويژه تقدير و آن را به جهانيان نيز نمايش می دهند .

 

آيا طراحی گرافيك ابزار های خاصی را در بر دارد ؟

در ابتدای مقاله توضيحات نسبتا كاملی در رابطه با اين رشته برای شما داده شده است و حال زمان آن فرا رسيده است كه وارد جزئيات مهم آن شويم ، در ابتدا توجه داشته باشيد كه گرافيك بر اساس دو نوع تايپوگرافيكی و جلوه های تصويری نيز ساخته خواهد شد و البته برای كامل كردن آنها از ابزار های گوناگونی استفاده كرد كه عبارت اند از :

1 – تصوير : يكی‌ از مهمترين و پايه ترين كار برای طراحان ايجاد يك تصوير و يا عكسبرداری است كه آنها با اديت كردن بر روی آن میتوانند تصاويری خارق العاده توليد كنند . ( ميتوان گفت يكی از شاخه های بسيار مهم و پر طرفدار گرافيك را ميتوان اديت بر روی عكس ها و يا به اصطلاح گرافيك رو عكس دانست )

2 – ايجاد ترتيب : شما میتوانيد برای زيبا جلوه دادن يك پروژه آن را ترتيب بندی كنيد در ذهن خودتان ولی برای درك بهتر از اين موضوع بايد بدانيد كه وظيفه اصلی شما در اين حوزه ايجاد يك مفهوم خاص به بيننده است كه میتوان ذهن آن را درگير كند ؛ به تمامی اين موارد تايپوگرافی نيز می گويند و ترتيب تقدم و تاخر در آن نيز بسيار مهم است .

3 –  اسلايد بندی و صفحه آرایی : بيشتر افرادی كه به آنها پروژه ایی داده شده حتما بايد صفحه آرایی هایی انجام دهند و اينكه اين كار میتواند برای كارفرما و بيننده جذابيت خاصی به همراه داشته باشد ، البته بايد چند نكته ريز هم در كنار آن دقت و اجرا كرد ، اول آن است كه تركيب بندی رنگ ها را بايد بدانيد و جذابيت محتوایی به بيننده بدهيد ولی مهمترين عامل برای جذابيت هر پروژه استفاده از برند خاص خود شما و يا اسم هنری شما است .

كاربرد طراحی گرافيك :

با ورود تكنولوژی به تمام حوزه های شغلی و … تغييراتی در آنها ايجاد كرده و باعث شده است كه برخی از آنها آسان شده و جذابيت خاصی برای آنها  پديدار شود ، البته يكی از موضوعات مهم در اين زمينه ميزان درآمد بسيار بالای آن است ، كه افرادی زيادی از جامعه را به اين رشته سوق می دهد ولی افرادی‌ در اين رشته می توانند بسيار پيشرفت كنند كه به آن علاقه داشته باشند ( البته اين ويژگی های هنری‌ يك ذهن خلاق است كه میتواند خاص بودن آن را به نمايش بگزاد و هر پروژه ایی را بی نقض سازد )  ؛ كاربرد های طراحی گرافيك عبارت اند از :

 

  • ايجاد لوگو : يكی از استفاده های رايج از گرافيك طراحی لوگو است ، بيشتر افراد كه به اين علم آگاه هستند میتواند با جلوه های بصری و ذهنی خلاقانه و البته با حوزه های مرتبط لوگویی را طراحی كرده و آن را به نمايش بگزارند . ( البته كپی نبودن و شبيه نبودن به لوگو های‌ ديگر در اين عرصه بسيار مهم بوده و امتيازاتی محسوب می‌ شود )

 

  • طراحی پوستر و مجلات و نشريه ها و … : اگر شما طراحی گرافيك را فرا بگيريد ميتوانيد به صورت عمده در هر يك از حوزه های عنوان شده فعاليت كنيد ، برا‌یانجام دادن آنها به يك نرم افزار مرتبط نياز داريد و تجربه و البته تركيب بندی رنگ ها هم اثر داد .

 

  • طراحی كارت ويزيت : تا به حال دقت كرده ايد كه هر يك از شركت های ‌معروف دنيا كارت پرسنل های هم شكلی ندارند ؟ ايا اين اتفاقی است ؟ قطعا خير ، ايجاد تغيير در كارت ويزيت و يا پرسنل نماد اعتبار شركت و خاص بودن كاركنان آن است .

 

تمام ويژگی‌ هایی كه در بخش بالایی برای شما شرح داده شده است محدود نيست و ميتوان هزاران كاربرد از گرافيك باشد ، تمامی ما افراد امروزه دنبال تغيير هستيم و افراد متخصص در اين حوزه می توانند اين امر را به ما هديه دهند ؛ برای درك بهتر اين موضوع میتوانيم برای شما يك مثال واضح بزنيم ، تا به حال دقت كرده ايد كه پوستر يك فيلم و يا يك سريال شبيه به هم باشد ؟ يا اينكه شكل و شمايل آن شما را ياد موردی ديگری بياندازد ؟ قطعا خير ، به اين دليل كه هر آثار هنری شكل شمايل خاص خود را دارد و نكته جالب آن است كه تمامی آن ها توسط گرافيك كاران صورت می گيرد . ( به همين امر است كه سالانه افراد جديدی وارد اين حوزه شده و فعاليت خود را آغاز ميكند و دليل آن هم میتواند ، نياز روز افزون شركت ها و فروشگاه ها و … به افراد متخصص دانست )

آيا برای طراحی گرافيك نياز به پيش نياز هایی‌ است ؟

هر كسی ميتواند طراحی گرافيك را از صفر شروع كند و اين به آن معنا است كه همه افراد میتوانند به آن وارد شوند . البته داشتن يك وسيله ديجيتال همانند لپ تاپ و يا كامپيوتر و  موبايل و … الزامی است ؛ توجه داشته باشيد برا‌ی اينكه تبديل به يك طراح حرفه ایی شويد در ابتدا ساز و كار  ابتدایی‌ ويندوز را فرا بگيرد تا اينكه با مشكلاتی برخورد نكنيد . اما بسياری از نرم افزار ها وجود دارد كه میتواند به شما در اين زمينه كمك كند و آنها عبارت اند از :

Premier : اگر شما تغييرات را می پسنديد بهتر است از نرم افزار پريمر استفاده كنيد و با اين نرم افزار میتوانيد تصاوير را به حركت در آوريد .

Aftereffects : ايجاد تغييرات بسيار عميق و درونی ، محيط كاربری اين نرم افزار بسيار حرفه ایی‌ است و دارای ابزار های بسيار زياد می باشد كه طيف وسيعی از ايده را به طراح ميدهد .

XD :  به زبان ساده ميتوان گفت كه شما با اين اپليكيپن قادر به اجرای پروژه در سايت و نرم افزار می باشيد و يا اينكه میتوانيد در انجا طراحی هایی‌ را صورت دهيد .

Indesign : بيشتر كسانی كه در نشريه روزنامه ها و مجلات و … پروژه هایی‌ را قبول ميكنند ، با توجه به اين نرم افزار صفحه آرایی های منحصر به فرد‌ی و تايپوگرافی‌ های بی نقضی ايجاد كرده و میتواند شكل و شمايل و رنگ و … را تغيير دهند .

چگونه يك طراح گرافيك شويم ؟

تا به اينجای مقاله آشنایی كامل به موضوع پيدا كرده ايد و برای تبديل شدن به يك طراح بايد سراغ نكات بسيار مهمی برويم كه آنها را مورد به مورد با هم ديگر بررسی خواهيم كرد ( توجه داشته باشيد كه در هر قسمت پيشنهاداتی داده می شود و سعی كنيد آنها را اجرا كنيد ) :

1 – ميزان علاقه : اگر می خواهيد اين رشته را به صورت جدی و محكم ادامه دهيد بايد با خود صادقانه رفتار كنيد و اينكه آيا به اين رشته علاقه داريد يا نه ؟ اگر جواب شما منفی است بهتر است كه سراغ آن نرويد ( به اين دليل كه افرادی میتوانند در آن پيش رو باشند كه ساعت های بسياری را صرف اين رشته ميكنند ) ، پيشنهاد ما به شما آن است كه اگر در حوره های طراحی سايت و … فعاليت كرده ايد ، بهتر است اين حرفه را هم فرا بگريد .

2 – از طرح های بسيار قدرتمند الگو بگيريد : برای شروع طراحی گرافيك ، بايد از تمامی پروژه های قدرتمند ديدن فرماييد و با توجه به جلوه های بصری آنها را آناليز كنيد و نكات مثبت را استخراج و در پروژه های خود استفاده كنيد .

3 –  ايجاد اولين پروژه بدون تقليد  : اولين اثر شما میتواند قدرت اوليه شما را نشان دهد ،‌ شما بعد از ايجاد كردن اول تصوير و … بايد با تمامی دقت خود آن را آناليز كنيد و اينكه آيا رنگبندی و صفحه آرایی و تايپوگرافی و … را به درستی اجرا كرده ايد ؟ يا اينكه در كدام مكان ها نكات منفی ايجاد شده است و آنها را يادداشت كنيد و تا دفعات بعد به مشكل بر خورد نكنيد .

4 – از متخصصان مشاوره بگيرد : اگر شما به ميزان رضايت كامل كاربران برسيد ، حتما بايد سطح كاری خود را ارتقا دهيد و از يك بازه زمانی‌ به بعد ديگر نمی توانيد تغيير و يا تحولی در خود ايجاد كنيد ، در آن زمان بهتر است از يك متخصص در آن حوزه كه بسيار تجربه دارد كمك بگيريد ، توجه داشته باشيد كه اينكار 100 درصد به شما كمك ميكند و تاثير مستقيم بر شما دارد . ( پيشنهاد ما به شما آن است كه اگر اين كار هزينه ایی هم برای شما داشت آن را انجام دهيد )

 

سخن پايانی :

اميدوار هستيم از اين مقاله از سايت برتر آموز نهايت بهره را كسب كرده باشيد ، در انتها مطلب بايد عنوان كرد كه برای فرا گرفتن اين حرفه بهتر است به موئسسه های مختلف رجوع بكنيد و يا اينكه ويديو های آموزشی ببينيد ( البته با ديدن هر قسمت از ويديو های آموزشی بهتر است همان لحظه تمرين های داشته باشيد ) ، البته در نهايت اگر شما به اين حرفه مسلط شديد و نميتوانيد پروژه ایی دريافت كنيد بهتر است يك سر به سايت های فريلنسری نيز بزنيد .

 

نویسنده : سورنا بابایی

سورنا بابایی ( sorena babaie ) هستم ، علاقه مند به حوزه فناوری و سلامت (‌پزشكی ) و دانشجوی دوره تخصصی سئو و ديجتال ماركتينگ ، اميدوار هستم از تمامی مطالب منتشر شده از طرف بنده رضايت كامل و نهايت بهره را كسب كرده باشيد و بهتر است تمامی مطالب آموزنده را به دوستان عزيزمان منتقل كنيم .

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *