هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
DNS چیست ؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟ برترآموز

DNS چیست؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

1400/07/24

DNS چیست؟ کلمه DNS مخفف چه عبارتی می باشد؟ آیا تاکنون این با خود فکر کرده اید که چگونه با تایپ نام تارنماهای مختلف در موتورهای جستجو به آن وب سایت دسترسی پیدا می کنید؟

 اگر علاقه مند هستید تا با پاسخ پرسش بالا و یکی از شیرین ترین و البته مهم ترین مولفه های دنیای گسترده اینترنت و شبکه آشنا شوید تا آخرین این مقاله همراه من باشید تا به طور کامل پاسخ سوال DNS چیست و دیگر سوال ها را بررسی کنیم.

 DNS یا دفترچه تلفن؟

 به طور کل DNS شباهت بسیار زیادی به دفترچه تلفن دارد. بعضی از افراد نیز آن را دفترچه تلفن اینترنتی خطاب می کنند. تصور کنید عید نوروز فرا رسیده و شما می خواهید با دوستان و آشنایان خود تماس گرفته و آغاز سال نو را به آنها تبریک بگویید. به احتمال ۱۰۰ درصد شما با کمک دفترچه تلفن، نام و شماره تماس آنها را پیدا کرده و تماس خود را برقرار  و شروع به مکالمه با آنها می کنید. در کل کارکرد DNS در دنیای اینترنت به این شکل می باشد.

DNS چیست ؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟ 

 DNS چه معنا و مفهومی دارد؟

 دی ان اس یا همان Domain system name یک دیتابیس یا در مثال ساده تر یک دفترچه تلفن عظیم است که مجموعه ای از آی پی ها و دامین های وب سایت های مختلف درون آن قرار گرفته است .

 در دنیای گسترده شبکه‌های رایانه‌ای ، کامپیوترها برعکس دنیای واقعی با نام شناخته نمی شود بلکه با یک عدد منحصر به فردی به نام آدرس آی پی (IP address) شناخته و متمایز می گردند.

 اما به طور کل انسان ها   بیشتر  با نام و حروف با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و به این موضوع نیز عادت کردند همچنین به یاد سپردن اعداد نیز برای آن ها موضوع سخت و چالش برانگیزی می باشد.

 حال مهندسان شبکه و آی تی برای بر طرف کردن این مشکل جدی و ارتباط بین انسان ها و کامپیوتر ها فکر چاره ای کردند و سیستمی به اسم DNS یا سامانه نام دامنه را طراحی و راه‌اندازی نمودند. اگر شما در گوگل عبارت برتر آموز و یا به جای آن آی پی 95.217.44.186 را وارد کنید نتیجه هر دو یکسان خواهد بود و در  سرانجام کار  وب سایت برتر آموز برای شما بارگذاری خواهد شد.

پس به طور کل وظیفه اصلی پروتکل DNS ترجمه و تبدیل اسامی وب سایت ها به IP می باشد، مطمئنا تا این مرحله تا حدودی پاسخ سوال dns چیست؟ را یاد گرفتید ولی در ادامه قرار هست اطلاعات فوق العاده تری را در رابطه با این بخش آموزش ببینیم.

چرا باید از DNS استفاده کنیم؟

این موقعیت را تصور کنید که شما باید برای انجام یک پژوهش علمی به وب سایت  گوگل مراجعه  کرده و سپس  اطلاعاتی را از وب سایت ویکی پدیا دریافت و در نهایت کار نتایج اقدامات  انجام شده را باید برای همکار یا دوست خود با استفاده از سرویس ایمیل ارسال کنید.

در تمامی مراحل شما باید به ترتیب آی پی های زیر را وارد کنید:

  • 250.179.206
  • 198.174.192
  • 251.36.5

 یک سوال مهم

 آیا به خاطر سپردن تمام این اعداد و ارقام سخت و چالش برانگیز نیست؟

 آیا احتمال وارد شدن آی پی اشتباه و جابجایی ارقام هنگام ورود در مرورگر وجود ندارد؟

پاسخ تمام این سوالات ت کاملا مشخص است. “بله”

 با کمک سرویس DNS می ‌توان به جای حفظ آی پی های گوناگون و کاملاً گیج کننده فقط و فقط نام وب سایت ها را به خاطر بسپاریم. به عنوان مثال در موقعیت بالا می ‌توانیم به جای وارد کردن آی پی های ذکر شده از عبارت های گوگل، ویکی پدیا و جیمیل استفاده کنیم.

 همچنین به دلایل مختلف احتمال دارد که وب سایت ما دستخوش تغییراتی شود که به واسطه آن مجبور به تغییر آی پی اصلی آن شویم . در اینجا هم DNS همانند یک ابر قهرمان دوست داشتنی نقش همیشگی خود را ایفا میکند.

به کمک DNS در صورت تغییر مداوم آی پی اصلی سایت، کاربران و مشتریان می ‌توانند تنها با تایپ نام در موتور های جست و جو به وب سایت ما دسترسی پیدا کنند.

علاقمندان دنیای عظیم ویدیو گیم یا به اصطلاح گیمرها نیز استفاده کابردی از سرویس DNS دارند. به عنوان مثال در بعضی از بازی ها شما با تغییر DNS امکان اتصال به سرور های بازی مورد نظر دارید، در غیر این صورت معمولا با پیام تلخ access denied مواجه خواهید شد. صاحبان کنسول ایکس باکس هم فقط با تغییر دی ان اس امکان فعال سازی کنسول و دانلود بازی از فروشگاه ماکروسافت را دارند.

DNS چیست؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

DNS سرور چیست؟

DNS server به کامپیوتری گفته می‌شود که دارای دیتابیس عظیمی از آدرس های آی پی و آدرس هاست های اینترنتی است. همانطور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم وظیفه اصلی DNS تبدیل نام دامنه به آی پی می باشد. همچنین DNS سرور با نام های مختلفی شناخته می شود که عبارتند از:

  • Name server
  • Name system
  • Domain server

صفر تا صد مراحل DNS

اکنون شما با مفهوم DNS کاملاً آشنا شده اید. حال بیایید مراحلی که دی ان اس طی می کنند را با دقت بیشتری بازبینی کنیم.

 مرحله اول)

وقتی در مرورگر خود عبارت برتر آموز را تایپ می کنید در صورتی که مرورگر کامپیوتر و حتی سیستم عامل شما آدرس وب سایت مقصد را در حافظه کش خود ذخیره نداشته باشد، نام دامنه را به سرور بعدی ارسال می کند. نام این سرور server resolver نام دارد که در واقع سرور ISP اینترنت شما می باشد.

اگر با خود می پرسید منظور از ISP چیست؟ باید بگویم  ISP یا همان internet service provider شرکتی می باشد که به شما خدمات اینترنت ارائه می دهد. به عنوان مثال: مخابرات، شاتل و یا حتی اپراتورهای تلفن همراه.

مرحله دوم)

وقتی که کامپیوتر سرویس دهنده اینترنت نام دامنه را دریافت می کند مانند مرحله قبل آی پی برتر آموز را در حافظه کش خود بررسی می کند. در صورتی که آی پی ارسال شده در server resolver موجود نباشد نام دامنه دریافت شده را به سرور های بعدی که روت می باشد ارسال میکنند.

سرورهای روت هسته های اصلی در سیستم گسترده ی DNS می باشد که تعداد آنها به ۱۳ عدد می رسد. این سرورها در نقاط مختلف جهان قرار گرفته اند و توسط سازمانهای گوناگونی مدیریت  و سازماندهی می شوند.

مرحله سوم)

وقتی که سرور روت نام دامنه برتر آموز را پیدا می کند توانایی تشخیص آی پی آن را ندارد پس آی پی مورد نظر را برای server resolver ارسال میکند.

مرحله چهارم)

در آخرین مرحله server resolver با ارسال درخواست به دو سرور دیگر یعنی TLD و name address آی پی سایت برتر آموز را به واسطه درخواست ارسال شده دریافت میکند. در نهایت کار سرور حل کننده یا resolver آدرس آی پی برتر آموز را به  به دست شما میرساند.

خطای DNS چیست ؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

علت خطای DNS  ارور چیست؟

 DNS error خطا ایست که هر کاربر ممکن است حتی یک بار هم که شده در میان گشت و گذار های اینترنتی تجربه تلخی از مواجه شدن با آن را داشته است.

این خطا به دلایل مختلفی مانند متصل بودن فیلتر شکن، فعال بودن آنتی ویروس و … هستند. اما در کل زمانی که DNS از کار افتاده باشد و یا به عبارتی غیر فعال باشد شما با خطای DNS یا DNS error روبرو می شوید.

آیا DNS می توانید سرعت اینترنت شما را تقویت کند؟

کاملا نمی توان گفت DNS می توانید سرعت اینترنت شما را چند برابر قوی تر کند، اما همان طور که قبل تر گفتیم، با حضور DNS کش وب سایت های مختلف در مرورگر و یا سیستم کامیپوتر سرویس گیرنده ذخیره می شود پس به همین دلیل میتوان گفت وب سایت هایی که ما از قبل بازدید کرده ایم در حافظه کش ذخیره شده و برای بازدید مجدد با سرعت بالاتری اجرا میشود، با وجود این استدلال میتوان گقت که DNS تاثیر مستقیمی بر سرعت بارگذاری و نمایش یک وب سایت دارد.

DNS سیاه ؟!

و اما DNS در کنار مزایای فراوان به شدت مفید و کاربردی معایب ترسناکی را هم به دوش میکشد.

 DNS Attacks یکی از چشم گیر ترین عیب های مضر دی ان اس میباشد که هکران و سارقان مجازی علاقه فراوانی به آن دارند. در DNS Attack یا حمله  دی ان اس هکر آدرس اصلی وب سایت خودش را  با یک آدرس جعلی جایگزین می کند و بدین ترتیب تله کاملا مخرب و مخفی خود را به منظور کلاه برداری و سرقت پول طراحی میکنند.

شکل کلی بد افزار DNS به این صورت است که شما با وارد کردن یک URL ممکن است به وب سایت کاملا شبیه سازی شده به سایت اصلی هدایت شوید. به عنوان مثال بد افزار دی ان اس شما را به جای وب سایت رسمی بانک ملی به وب سایت جعلی و دست ساز کلاه برداران اینترنتی هدایت میکند ،شما نیز با انجام تراکنش و وارد کردن اطلاعات حساس بانکی از جمله شماره ، رمز و تاریخ انقضاء کارت اطلاعات ارزشمند و البته حساس خود را در اختیار سوءاستفاده گران خواهید گذاشت.

اما چاره کار چیست؟

برای عدم وقوع چنین مشکلات تلخ و استرس زایی شما کافیست یک آنتی ویروس معتبر را بر روی موبایل یا لپ تاپ خود دانلود و نصب کنید. بعد از فعال سازی آنتی ویروس، در صورت هدایت به وب سایت های جعلی و خطر ساز به صورت کاملا خودکار آن وب سایت توسط آنتی ویروس غیر فعال میشود و با عبارت Threat found که معنای تهدید یافت شد مواجه می گردید.

 dns چیست ؟ برترآموز

جمع بندی

به پایان مقاله رسیدیم و امیدوارم که پاسخ کاملی از پرسش dns چیست؟ رسیده باشید. شما با جست و جو در وب سایت برتر آموز می توانید به مقاله های مفید دیگری از مباحث شبکه دسترسی داشته باشید و با مطالعه آن ها استفاده لازم را ببرید.هم چنین برتر آموز یکی از بهترین وب سایت مرجع در رابطه با آموزش های کاملا پر طرفدار و درآمدزا می باشد. شما می توانید با شرکت در دوره های آموزش وردپرس و آموزش سئو مهارت خود را بالا ببرید و به کسب درآمد بپردازید.

نویسنده : زهرا سلیمانیان

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *