هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
آموزش زبان آلمانی

یادگیری آلمانی به چه صورت میباشد

دسته بندی : فناوری - مقالات
1399/12/04

زبان آلمانی

در رتبه ‌بندی، زبان آلمانی یازدهمین زبان دنیا و یکی از 24 زبان رسمی در اتحادیه‌ی اروپا می‌باشد. آلمانی تنها زبان رسمی کشور آلمان و اتریش است که علاوه بر این دو کشور حدود 56 میلیون نفر در کشورهای مختلف به این زبان صحبت می‌کنند. در نتیجه آموزش زبان آلمانی علاوه بر انگیزه‌های شخصی، می‌تواند بسیار در برقراری ارتباط موثر باشد؛ زیرا امروزه، با توجه به افزايش روند ارتباطات بين‌المللي، يادگيري زبان‌هاي خارجي، ضرورتي انكارناپذير اسـت و افـراد قطعـاً بـه علل مختلف، تصميم به يادگيري يك زبان خارجي مي‌گيرند. همان‌طور که می‌دانیم فراگیری هر زبان خارجی، پدیده‌ای چند بعدی است که در یادگیری آن عوامل مختلفی مانند دانش قبلی فرد، قدرت حافظه، قدرت تجزیه و تحلیل و … کاربرد دارد. برای یادگیری و آموزش زبان آلمانی نیز تسلط به دانش دستوری و واژگان شرط لازم است که به تدریج با تمرین و تکرار حاصل می‌شود. آموزش زبان آلمانی با بهره گیری از شیوه‌های نوین آموزشی تحولات مثبتی داشته است. برخي افراد، براي يادگيري زبان آلمانی انگيزة اقتصادي دارند و فرصت‌هاي پيشرفت شغلي خود را در گرو آن مي‌دانند؛ برخي ديگر ممكن اسـت صـرفاً بـه خـاطر علاقـه‌ی شخصي يا براي آشنا شدن و برقراري ارتباط با افراد جامعة زبان مقصد، به اين كار روي آورند؛ عده‌اي هم به علت ورزيده‌كردن ذهنشان به يادگيري زبان آلمانی ميپردازند. در این مطلب قصد داریم، راه‌های مختلف یادگیری زبان آلمانی، سطوح مختلف زبان آلمانی، آزمون‌های تست داف و اس و چالش‌های آموزش زبان آلمانی را بیان کنیم. شما برای مهاجرت  به کشور انگلیسی زبان نیاز به آموزش زبان انگلیسی و در کشورهای ترکی نیاز به آموزش زبان ترکی دارید که در این پست برتر آموز زبان آلمانی خواهیم پرداخت.

آموزش زبان آلمانی

آموزش زبان آلمانی علاوه بر انگیزه‌های شخصی، می‌تواند بسیار در برقراری ارتباط موثر باشد.

روش‌های آموزش زبان آلمانی

انگيزه و هدف زبان‌آموزان طبيعتـاً اهـداف آموزشـي و نوع آموزشی را که انتخاب می ‌کنند، تحت تأثير خود قرار ميدهد. شایان ذکر است که انتخاب روشی که ترکیبی از چند روش باشد می‌تواند با برنامه ریزی درست، سرعت یادگیری و بازده شما را افزایش دهد. به طور کلی اگر بخواهیم روش‌های آموزش زبان آلمانی را بررسی کنیم، به شرح زیر است:

  • خودآموز: در این روش زبان آموز با استفاده از کتاب، دی وی دی‌های آموزشی و پکیج‌های تسلط زبان آلمانی برای خودش برنامه‌ی شخصی تدوین می‌کند. صرفه‌جویی در زمان، عدم نیاز به حضور در کلاس‌ها و قابلیت انعطاف آن با برنامه‌های شخصی افراد از مزایای این روش است.
  • کلاس‌های آنلاین: بسیاری از آموزشگاه‌ها پس از آزمون تعیین سطح، برای افراد مختلف که زمان و یا امکان حضور در کلاس‌های آموزش زبان آلمانی را ندارند با بهره‌گیری از امکانات برگزاری کلاس‌های مجازی، به آموزش از راه دور می‌پردازند.
  • کلاس‌های حضوری: با توجه به انگیزه و وقت زبان آموز می‌تواند در آموزشگاه‌ها ثبت نام کرده و به فراگیری زبان آلمانی در سطح مبتدی یا پیشرفته بپردازد. علاوه بر این بسیاری از افراد با صرف هزینه‌ی بیشتر اقدام به ثبت نام در کلاس‌های خصوصی می‌کنند. با توجه به نوع کلاس هر ترم بین 2 تا 4 ماه زمان می‌خواهد.

روش‌های آموزش زبان آلمانی شامل خودآموز، کلاس آنلاین و کلاس حضوری می‌باشد.

پکیج آموزش و یادگیری زبان آلمانی

همانطور که ذکر کردیم گاهی زبان آموزان برای  زبان آلمانی باشیوه‌ی خودآموز، اقدام به تهیه‌ی پکیج‌  زبان آلمانی می‌کنند. پکیج‌ مکالمه زبان آلمانی که شامل کتاب‌هایی در حیطه‌های دستور زبان، مکالمه و واژگان، فلش مموری یا دی وی دی برای فیلم‌های آموزشی، سریال‌های آلمانی و … برای سطوح مختلف است. با استفاده از پکیج تسطط زبان آلمانی هر چهار مهارت شنیدن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن تقویت می‌شود. یادگیری سریع در مدت زمان بسیار کوتاه‌تر و هزینه‌ی کمتر از مزایای پکیج زبان آلمانی می‌باشد. با این حال تعهد و مسئولیت پذیری فرد به برنامه‌ی شخصی سازی شده لازمه‌ی آموزش بدین شیوه است زیرا عدم حضور رسمی در کلاس و عدم نظارت شخص دیگر به روند آموزشی شما از ویژگی‌های فراگیری با استفاده از پکیج زبان آلمانی است.

با استفاده از پکیج‌های آموزش زبان آلمانی هر چهار مهارت شنیدن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن تقویت می‌شود.

آموزش زبان آلمانی

سطوح آموزش زبان آلمانی

سطوح  زبان آلمانی توسط  CEFR اروپا، ارائه می‌شود که نشان دهنده‌ی تسلط فرد است. سطوح یادگیری زبان آلمانی، شامل سه سطح مبتدی، میانی و پیشرفته است. زبان آلمانی در مرحله‌ی مبتدی شامل سطوح A1 و A2 می‌باشد. پس از مرحله‌ی مبتدی زبان آموز وارد مرحله‌ی میانی شده که سطوح آموزش زبان آلمانی در مرحله‌ی میانی شامل B1 و B2 است. در آخر نیز متقاضی وارد مرحله‌ی پیشرفته می‌شود که سطوح زبان آلمانی در مرحله‌ی آخر شامل C1 و C2 است.

سطوح آموزش زبان آلمانی، شامل سه سطح مبتدی، میانی و پیشرفته است.

قطعا برای شروع فراگیری این زبان، شرایط افراد مختلف با هم متفاوت است و به طور کلی، آموزش زبان آلمانی از مبتدی تا پیشرفته بر اساس سطح بندی CEFR اروپا شامل دوره‌های زیر است:

A1 :  اولین سطح می‌باشد که با توجه به نوع آموزش، دو ترم طول می‌کشد. این دوره که در واقع به اولین دوره‌ی مقدماتی نیز مشهور است، پیش‌نیازی ندارد  و فاقد محدودیت سنی می‌باشد. زبان آموز قادر است که اطلاعاتی درباره‌ی خود ارائه دهد، درخواست‌ها و محاورات روتین را بیان کند و درباره‌ی فعالیت‌های روزانه خود صحبت کند.

A1 اولین سطح مبتدی دوره آموزش زبان آلمانی، می‌باشد.

A2 : این دوره آموزش زبان آلمانی، دومین سطح مبتدی می‌باشد که دو ترم طول می‌کشد و با توجه با آموزشی که زبان آموز انتخاب کرده است، مدت زمان آن متغیر است. این دوره  زبان آلمانی نیز محدودیت سنی ندارد. مهارت شنیداری زبان آموز در این دوره آموزش زبان آلمانی، پیشرفت کرده و دایره‌ی لغات او نیز در جهت ایجاد ارتباطات بیشتر، گسترش می‌یابد.

B1 : شرکت در این دوره آموزش زبان آلمانی، مستلزم گذراندن و داشتن مدرک سطح A2 می‌باشد. مدت زمان آن نیز متغیر بوده و بستگی به شیوه‌ و پکیج انتخابی زبان آموز، دارد. شرکت در این دوره زبان آلمانی نیز در صورت داشتن مدرک A2 برای تمامی سنین امکان پذیر می‌باشد. مهارت شنیداری زبان آموز در این دوره قادر است که اطلاعات رادیو و اخبار را تحلیل کند؛ در مهارت نوشتاری نیز کم کم زبان آموز می‌تواند درباره‌ی اتفاقات ساده مطلبی را تدوین کند.

شرکت درB1  ، مستلزم گذراندن و داشتن مدرک سطح A2 می‌باشد.

B2 : برای شرکت در این دوره آموزش زبان آلمانی، می‌بایست زبان آموز دوره‌ی B1 را گذرانده باشد و یا در آزمون تعیین سطح، به مطالب سطح B1 مسلط باشد. مدت زمان این دوره  زبان آلمانی نیز متغیر بوده و بستگی به نوع آموزش دارد. شرکت در این دوره آموزش زبان آلمانی نیز در صورت داشتن مدرک B1 برای تمامی سنین امکان پذیر می‌باشد. در این دوره، مهارت شنیداری و صحبت کردن، زبان آموز به سطحی می‌رسد که می‌تواند مطالب سخنرانی‌ها را متوجه شود و به تحلیل آن‌ بپردازد، همچنین کم کم قادر است از دانسته‌های خود، با لغاتی که فراگرفته است، کنفرانس ارائه دهد. مهارت نوشتاری او نیز به قدر خواهد رسید که بتواند گزارشی ارائه دهد و یا نظر موافق و مخالف خود درباره‌ی موضوعی را شرح دهد.

C1: شرط شرکت در این دوره آموزش زبان آلمانی، تسلط به مطالب سطح A1 تا B2 است. مدت زمان این دوره یادگیری زبان آلمانی نیز متغیر است و بستگی به شیوه‌ی انتخابی زبان آموز دارد. شرکت در این دوره هم در صورت داشتن سطح و مدرک B2 برای تمام سنین امکان پذیر است. در این دوره مهارت شنیداری به حدی خواهد رسید که فرد مکالمه و سخنرانی‌های طولانی مدت را تحلیل می‌کند و در مهارت مکالمه قادر است از مطالب خود کنفرانس ارائه دهد. مهارت نوشتن او نیز پیشرفت قابل توجهی دارد، به گونه‌ای که می‌تواند مقالات کوتاه در موضوعات مختلف ارائه دهد.

در مرحله‌ی C1 زبان آموز، قادر است از مطالب خود کنفرانس ارائه دهد.

C2 : برای ورود به دوره‌ C2، تسلط به دوره‌های مبتدی و پیشرفته تا سطح C1 الزامی است. مدت زمان این دوره‌ی پیشرفته نیز متغیر است و بستگی به شیوه‌ی مطالعاتی فرد دارد. در صورت داشتن مدرک C1 فراگیری این دوره مکالمه زبان آلمانی، برای تمامی سنین فاقد محدودیت است. در این دوره زبان آموز هر چیزی را که می‌خواند و یا می‌نویسد، بر آن تسلط کامل دارد و بدون ذره‌ای مشکل، درباره‌ی موضوعات مختلف بحث می‌کند و در مکالمات خود به توانایی کامل در برقراری ارتباط می‌رسد.

یادگیری زبان آلمانی مبتدی

همان طور که بالاتر اشاره کردیم آموزش زبان آلمانی مبتدی، شامل مراحل A1 و A2 بوده که مرحله‌ی A1 پیش نیازی نداشته اما مرحله‌ی A2 مستلزم قبولی در مرحله‌ی A1 می‌باشد. مهارت‌هایی که فرد برای فراگیری زبان آلمانی در مرحله‌ی مبتدی نیاز دارد به شرح زیر است:

  • در مرحله‌ی آموختن زبان آلمانی مبتدی به منظور به خاطر سپردن کلمات، معانی را به طور کاربردی و در چارچوب عبارت‌ها فرا بگیرید.
  • یادگیری دستورزبان آلمانی از مباحث چالش برانگیز آموزش زبان آلمانی مبتدی می‌باشد که می‌بایست برای تسلط بیشتر به مرور با صرف افعال و جنسیت کلمات آلمانی آشنا شوید.
  • از آن جایی که مبتدیان با این زبان هنوز ارتباط کافی با مباحث آن برقرار نکرده‌اند به منظور حفظ انسجام و نظم مطالعاتی، زبان آلمانی مبتدی را با برنامه ریزی جلو بروید.

آموزش زبان آلمانی مبتدی، شامل مراحل A1 و A2 می‌باشد.

آموزش زبان آلمانی

آموزش زبان آلمانی پیشرفته

پس از عبور از مراحل مبتدی و میانی، زبان آلمانی در مرحله‌ی پیشرفته شروع می‌شود. از آن‌جایی که فرد با کلیات و تا حدودی جزییات این زبان مطلع است؛ برای آموختن زبان آلمانی پیشرفته فرد با  چالش‌های متفاوتی روبه‌رو می‌شود. با این حال استفاده از تجربیات مراحل مبتدی و میانی، می‌تواند به فرد در افزایش سرعت یادگیری زبان آلمانی پیشرفته یاری رساند. با این حال مرور مهارت‌ها و لغات مراحل قبل موجب پیشرفت فرد در این مرحله می‌شود. نکاتی را که زبان آموز در مرحله‌ی آموزش زبان آلمانی پیشرفته می‌بایست مد نظر قرار دهد به شرح زیر است:

  • از آن‌جایی که دایره‌ی لغت شما در مرحله‌ی یادگیری زبان آلمانی پیشرفته، بسیار گسترده شده است، کم کم تلاش کنید که با این زبان زندگی کنید و مهارت مکالمه را با صحبت کردن تقویت کنید.
  • گوش کردن کتاب‌های صوتی و پادکست‌های خبری و دیدن فیلم‌ و سریال به زبان آلمانی را در برنامه‌ی روزانه خود قرار دهید.
  • سعی کنید خاطرات، مقالات و تحقیقاتی را به زبان آلمانی با موضوعات مختلف نوشته و برای خود ارائه دهید.

پس از عبور از مراحل مبتدی و میانی، زبان آلمانی در مرحله‌ی پیشرفته شروع می‌شود.

چالش‌های یادگیری زبان آلمانی

يادگيري نوعي فرايند است و در هر فرايند عوامـل مختلفـي نقـش دارنـد. در فرايند يادگيري زبان آلمانی نيز متغيرهاي متعددي دخيل هستند. به هر حال چون زبان بیگانه است، قطعا هر فردی را با چالش‌های مختلفی روبه‌رو می‌کند که می‌توان به شرح زیر آن را توصیف کرد:

  • سـنجش آموختـه‌هـاي زبـان آمـوزان در پایان هر کدام از سطوح ، بخش مهـم آمـوزش زبـان آلمـاني محـسوب مـي‌شـود كـه زبان آموزان را بـا مشكلات فراواني روبـه‌رو کرده اسـت. چـه ‌بـسا زبـان آمـوزاني كـه در طـول تـرم در تمـامي مباحث كلاس شركت بسيار فعال دارند، امـا در امتحـان پايانی، امتياز لازم را به‌دسـت نمـي‌آورنـد و خطاهـايي را در آزمون انجام ميدهند. به منظور عدم روبه‌رو شدن با این مشکل می‌بایست، علاوه بر مرور و تکرار مهارت‌های مختلف، نمونه سوالات دوره‌های گذشته را فرد مرور کند.
  • وجود گره‌های مختلف در بخش دستور زبان، یکی دیگر از چالش‌های زبان آلمانی می‌باشد که فرد برای رفع آن می‌بایست جمله سازی را تمرین کند تا با جایگاه فعل، فاعل، صفت و … آشنا شود.
  • تسلط به تلفظ‌های صحیح کلمات آلمانی یکی دیگر از چالش‌ها می‌باشد که فرد می‌بایست با افزایش مهارت شنیداری خود، به تلفظ‌ها نیز مسلط شود.

در فرايند يادگيري زبان آلمانی چالش‌های فراوانی دخيل هستند.

آزمون تست داف و تست اس

این دو آزمون برای آن دسته از داوطلبانی است که قصد تحصیل در کشور آلمان را دارند و هر کدام به شرح زیر است:

  • آزمون تست داف: آزمون داف در مركز انستيتو تست داف برگزار می‌شود که در شهر هاگن آلمان واقع شده است. این آزمون چهار مهارت شما در زمینه‌های درک مطلب، شنیداری، شفاهی و نوشتاری مورد ارزیابی قرار می‌دهد. حدودا بین 6 تا 8 هفته بعد نتیجه‌ی این آزمون توسط مرکز انستيتو تست داف به داوطلبین اعلام می‌گردد. نتایج آزمون تست داف به سه سطح 5 (TDN 5)، 4 (TDN 4) و 3 (TDN 3) تقسیم می‌شود. شایان ذکر است که هر کدام از دانشگاه‌ها به منظور شرط پذیرش، ضوابط مختلفی را در نظر گرفته‌اند؛ البته با کسب نمره‌ چهار قادر خواهید بود که در تمامی دانشگاه‌های آلمان تحصیل کنید. علاوه بر شرط پذیرش دانشگاه‌ها، شرکت در پروژه‌های علمی دانشگاهی و کسانی که برای کاری در کشور آلمان می‌بایست مدرک بین‌المللی ارائه دهند، نمره‌ی قبولی در آزمون تست داف حائز اهمیت بوده و از شروط لازم است.

آزمون تست داف در مركز انستيتو داف برگزار می‌شود.

  • آزمون تست اس: این آزمون علاوه بر ارزیابی سطح زبان آلمانی شما به ارزیابی حیطه‌های دیگر مانند قدرت استدلال، هوش، میزان تخصص و تسلط شما به رشته‌ی تحصیلی که شما متقاضی آن هستید؛ می‌پردازد. اطلاعات علوم پایه، علوم تخصصی و معلومات زبانی داوطلب در آزمون تست اس مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این آزمون در بخش‌های علوم پایه و علوم تخصصی به دو زبان انگلیسی و آلمانی برگزار می‌شود که شما با توجه به میزان تسلط خود می‌توانید در فرم خود یکی از این دو زبان را انتخاب کنید. هدف از این آزمون تشخیص میزان صلاحیت علمی شما می‌باشد و اغلب دانشگاه‌های معتبر برای تحصیل دانشجویان خارجی، تاییدیه قبولی در آزمون تست اس را عضو شروط پذیرش خود اعلام می‌کنند.
نویسنده : محسن حبیبی راد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *