سبد خرید شما خالی است.

ورود | ثبت نام
pregnancy period

مراقبه های دوران بارداری

دسته بندی : سلامت
1400/06/15

قطعا هر مادر می بایست در دوران بارداری مراقبه هایی برای حفظ سلامتی جنین خود داشته باشد. ما در سایت برتر آموز لیستی از مراقبه های بارداری را برای شما آماده کرده ایم بنابراین اگر باردار هستید و یا قصد دارید در آینده باردار شوید، این مقاله را تا پایان دنبال کنید چرا که نکات ضروری در آن قید کرده ایم.

pregnancy period

نکات مربوط به بارداری

1.  مصرف ویتامین

استفاده از مولتی ویتامین ها در هنگام بارداری می تواند سلامت جنین را تضمین کند. لازم به ذکر است که رژیم غذایی و استفاده مولتی ویتامین ها تنها برای بارداری کافی نیست و حتما می بایست در کنار آن نیز ورزش هایی انجام دهید. البته زیر نظر دکتر متخصص

ویتامین هایی که در دوران بارداری به مادران تجویز می شود، دارای مقدار زیادی مواد مغذی می باشند که بسیار مفید هستند. این مواد مغذی شامل: کلسیم، آهن و اسید فولیک است.

همه ویتامین هایی که ذکر کردیم می توانند به رشد جنین کمک کرده و سیستم ایمنی آن را از همان کودکی قوی کند. معمولا مولتی ویتامین ها شامل DHA. EPA می باشند. این ها چربی دارای امگا 3 می باشند که مغز کودک را تا حد زیادی تقویت می کند.

به طور کلی در دوران بارداری بیش از یک دور قرص مولتی ویتامین مصرف نکنید چرا که استفاده بیش از حد از قرص های ویتامین می تواند خطرات جدی را برای کودک به دنبال داشته باشد.

 

2.  ترک سیگار

حتما شما هم متوجه این موضوع شده اید که مادرانی که سیگار می کشند، کودکان آن ها از بدو تولد از وزن بسیار کمی برخوردار هستند و همچنین نسبت به دیگر نوزادان بیشتر در معرض بیماری ها هستند.

مادرانی که در بارداری خود از دخانیات استفاده کرده اند، به احتمال خیلی زیاد کودکان آن ها از دوران نوجوانی گرایش به مصرف دخانیات پیدا می کنند.

3. خواب کافی

داشتن خواب کافی به راحتی می تواند به رشد کودک کمک کند. بارداری در سه ماه آخر بسیار با مشقت همراه است که توصیه می شود در این پروسه زمانی، مادر از خواب کافی برخوردار باشد. اگر در زمان بارداری احساس خستگی کردید، بلافاصله استراحت کرده و به بدن خود سختی ندهید. بهترین مقدار خواب در شبانه روز برای یک فرد باردار 7 الی 9 ساعت می باشد.

اگر در طی روز دچار خستگی داشتید به ایم معنا می باشد که بدن به استراحت زیادی نیاز دارد که فورا باید این خستگی رفع شود.

4.  دوری کردن از مشروبات الکلی

مصرف مشروبات الکی در هنگام بارداری می تواند تا حد زیادی رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهد و به شدت به آن ضرر وارد کند. به طور مثال مادری که در دوران بارداری مشروبات الکی مصرف می کند به احتمال زیاد فرزند آن دچار سندروم جنینی الکل به نام FAS خواهد شد.

علائم بیماری FAS به شرح زیر می باشد:

  • وزن کم کودک
  • دیر یاد گرفتن و اختلال در یادگیری
  • اختلال در رفتار
  • نشانه های عقل ماندگی رشدی و تکاملی

به یاد داشته باشید مقدار خیلی کم الکل هم می تواند خطرات جدی برای کودک به همراه داشته باشد. برای ترک مشروبات الکی در زمان بارداری بهتر است با پزشک مشورت کرده ئ آن را در جریان کار خود قرار دهید.

5.  ورزش

همانطور که کمی بالاتر به آن اشاره کرده ایم، قطعا ورزش می تواند به سلامت جسمی کودک کمک کند. مردم در گذشته بر این باور بوده اند که ورزش برای زنان باردار مضر است اما طی تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده ایم که ورزش کردن در بارداری نه تنها ضرر ندارد بلکه بسیار هم مفید می باشد.

ورزش کردن به طور منظم می تواند با مشکلات زیر مقابله کند:

  • بی خوابی های شبانه
  • رفع درد های عضلانی
  • مشکلات خلقی
  • افزایش بیش از حد وزن

اگر قبل از بارداری هم ورزش می کردید چه بهتر است که آن را قطع نکنید اما از پزشک خود بخواهید تا برنامه شما را عوض کند. اما اگر قبل از بارداری ورزش نمی کردید، موردی ندارد، می توانید از پزشک بخواهید تا یک برنامه مناسب با شرایط شما برایتان ارائه دهد.

pregnancy period1

6.  از خوردن گوشت خام اجتناب کنید

مصرف تخم مرغ نیم پز و یا گوشت نیم پز به شدت می تواند زمینه بیماری هایی از جمله لیستریوز و توکسوپلاسموز را در فراهم سازد. با بروز این بیماری ها خطرات بسیار جی هم مادر و هم جنین را تهدید خواهد کرد. قبل از مصرف تخم مرغ خام و گوشت خام مطمئن شوید که کاملا پخته هستند.

7.  غذاهای دریای بخورید

غذاهای دریایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی می باشند. مصرف غذاهای دریایی که سرشار از امگا 3 هستند برای مادر و جنین بسیار مهم است. به یاد داشته باشد که غذاهای دریای را هم باید مانند گوشت قرمز کامل بپزید تا دچار بیماری نشوید.

قطعا غذاهای دریایی دچار ویروس و باکتری های مضر هستند که این ویروس ها با پخته شدن کامل آن از بین خواهد رفت. زنان باردار باید در دوران بارداری از غذاهایی که شامل جیوه هستند خودداری کنند. حال چه غذاهایی از جیوه برخودار هستند؟

  • کوسه
  • اره ماهی
  • کاشی ماهی
  • شاه خال مخالی

8.  از غذاهای آماده اجتناب کنید

مصرف غذاهای آماده و فست فودی به شدت برای مادر باردار مضر می باشد.

9.  رابطه جنسی داشته باشید

رابطه جنسی در دوران بارداری توصیه می شود به شرطی که بارداری از نوع بی خطر باشد. تا هنگامی که کیسه آب پاره نشود، می توانید با همسر خود رابطه جنسی داشته باشید. اگر در پوزیشن به کار رفته احساس ناراحتی می کنید، می توانید آن را عوض کنید. اما اگر بازهم در هنگام رابطه جنسی ناراحتی و یا دردی احساس کردید می توانید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

10.  از لبنیات غیر پاستوریزه دوری کنید

کلسیم برای نوزادان بسیار ضروری می باشد اما به یاد داشته باشید که این کلسیم را از هر طریقی وارد بدن نکنید.

شیر خام و سرد از آنجایی که غیر پاستوریزه بشمار می رود، بهتر است در دوران بارداری از آن استفاده نکنید. به خاطر بسپارید شیر سرد و جوشیده نشده می تواند خطر ابتلا به بیماری و یا سقط جنین را در فرد باردار افزایش دهد.

11.  انجام تمرینات یوگا

بهتر است از یوگای داغ خودداری شود اما دیگر روش های یوگا می تواند مفید باشد. امروزه کلاس های یوگا بسیاری می باشد که برای خانم های باردار طراحی شده است. اگر قبل از بارداری تمرینات یوگا انجام نمی دادید و قصد دارید در دوران بارداری انجام دهید، توصیه می کنیم حتما با پزشک مشورت کنید.

12.  در آب داغ ننشینید

گرچه نشستن در آب داغ بسیار آرامش بخش است و لذت بسیاری به همراه دارد، اما این کار در بارداری خطرناک است. این کار می تواند در دو سه ماه اول سقط جنین به همراه داشته باشد و موجب می شود تا کودک به نقص مادر زادی دچار شود.

13.  زدن واکسن آنفولانزا

بهتر است خانم هایی که باردار هستند، در همین دوران واکسن آنفولانزا خود را بزنند به شرطی که با اجازه پزشک باشد.

با زدن این واکس دیگر دچار آنفولانزا نخواهید شد چرا که واکسن آنفولانزا فاقد ویروس زنده می باشد.

14.  از خوردن کافئین زیاد خودداری کنید

مصرف زیاد کافئین می تواند ضربان قلب جنین را افزایش دهد پس بهتر است مصرف آن را در بارداری به حداقل برسانید. خوردن یک الی دو لیوان قهوه موردی ندارد اما در خوردن لیوان سوم احتیاط کنید.

15.  اضافه وزن هوشمندانه

اندازه دو نفر غذا بخورید. این جمله به این معنا نیست که پر خوری کنید اما باید قبول کنید که شما الان دو نفر هستید و باید بیشتر از قبل غذا بخورید. به یاد داشته باشید که افزایش وزن بیش از حد، خطرات جدی برای شما به دنبال خواهد داشت. در سه ماه اول بارداری 100 کالری اضافی برای حمایت از جنین کافی می باشد.

در ماه سوم باید این میزان کالری را افزایش داده و به 300 برسانید.

pregnancy period14

16.  زیاد یا گربه ها در ارتباط نباشید

توصیه می کنیم در دوران بارداری دست به گربه خود نزنید و مکان او را تمیز نکنید. مدفوع گربه منبع باکتری و انگل می باشد که برای مادر باردار بسیار خطرناک است.

 

یکی از عوارض خطرناکی که لمس گربه در دوران بارداری دارد، خطر سقط جنین می باشد. نوزادانی که به انگل موجود در مدفوع گربه دچار می شوند، خطر ابتلا به تشنج در آن ها افزایش می یابد.

17.  به دندان پزشک مراجعه کنید

در گذشته مردم بر این باور بوده اند که پاک شدن دهان در زمان بارداری خوب نیست اما امروز به واقعیت پی برده ایم. کالج متخصصین زنان و زایمان آمریکا پیشنهاد می کند مادران باردار باید در دوران بارداری به سلامت دهان و دندان خود اهمیت بیشتری دهند اما قبل از هرگونه معاینه با دکتر خود در میان بگذارند که باردار هستند.

کلام آخر

در این مقاله با باید ها و نیابد های مهم در زمان بارداری آشنا شده اید. اگر موضوعی را متوجه نشده اید می توانید از دکتر خود کمک بخواهید تا شما را راهنمای کند. امیدواریم از این مقاله لذت کافی را برده باشید از این که تا پایان مقاله همراه ما بوده اید از شما سپاسگزاریم.

نویسنده : معصومه آغاز

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *