هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
RSS چیست؟

RSS چیست و چه کاربردی دارد؟(آموزش جامع)

1400/09/16

قطعا بارها و بارها با علامت نارنجی رنگ RSS در وبسایت ها مواجه شده اید و شاید برای شما جای سوال داشت که اصلا این علامت به چه معناست و به چه دردی میخورد؟ امروز در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل به توضیخ RSS بپردازیم پس با RSS چیست و چه کاربردی دارد؟ همراه باشید.

با پیشرفته شدن شبکه های اجتماعی و پر رنگ شدن حضور این نرم افزار ها در زندگی مردم کم کم ، چک کردن مداوم وبسایت ها کمرنگ شد بنابراین لزوم استفاده از RSS همچنان افزایش پیدا کرد تا مردم بتوانند به جای چک کردن تمامی سایت ها فقط به سایت هایی که اخبار و اطلاعیه های جدیدی دارند بپردازند.

آنچه که شما در این مقاله می آموزید:

  • RSS چیست ؟
  • RSS چگونه کار می کند؟
  • RSS به چه صورتی تولید میشود؟
  • RSS خوان چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟
  • مزایای استفاده از RSS چیست ؟
  • کاربرد های RSS برای کسب و کار ها چیست؟
  • چگونه مشترک RSS شویم؟ (چگونه از RSS استفاده نماییم؟)

RSS چیست ؟

RSS یا Really Simple Syndication یا Rich Site Summary در واقع به معنی تشکیل ارتباط‌ های بسیار ساده است. میتوان گفت که RSS یک روش توزیع داده های جدید از جمله اخبار و اطلاعیه ها، نقد و بررسی ها و….. وبسایت به کاربران است.

به معنای ساده تر پس به جای اینکه بخواهید هرروز به وبسایت های مختلف و مورد علاقه خود سر بزنید و اخبار و داده های جدید را مشاهده نمایید، تنها کافیست از RSS استفاده کنید تا این ابزار به روز رسانی و آپدیت های جدید وب سایت ها را در قالب فید RSS قرار دهد و شما از طریق خبر خوان RSS داده ها را دریافت کنید.

سایت های مختلف فید های RSS را هم به صورت رایگان و هم به صورت غیر رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند که در اکثر وبسایت های موجود این اشتراک به صورت رایگان است، تا کاربران با استفاده از آن به بالا ترین تعامل با سایت و کسب و کار برسند.

پیشنهاد میشود مقاله بازاریابی چابک چیست؟ را مطالعه نمایید.

RSS چه کاربردی دارد؟

RSS چه کاربردی دارد؟

RSS چگونه کار می کند؟

پس از توضیح کامل معنا و مفهوم RSS حال میخواهیم به این بپردازیم که این ابزار چگونه کار میکند.

فید های RSS توسط فایل های متنی XML کار میکند. فایل های با فرمت XML با استفاده از نرم افزار های RSS خوان یا feed reader قابل بارگذاری و خوانده شدن هستند. به طوریکه شما هر موقع تعییراتی در سایت ایجاد کنید برای مثال محتوا و یا محصول جدید ایجاد کنید، این مطالب همگی در فایلی با فرمت XML که حاوی کد است قرار میگیرد و شما میتوانید به سرعت به مطالب وبسایت ها دسترسی داشته باشید.

من وبسایت وردپرسی دارم آیا میتوانم از RSS برای کاربران خود استفاده نمایم ؟

بله، سیستم مدیریت محتوا وردپرس به طور پیش فرض از RSS پشتیبانی میکند پس بسیار ساده میتوانید از RSS در سایت های وردپرسی استفاده نمایید.

RSS به چه صورتی تولید میشود؟

جالب است بدانید که فرمت های RSS به دو صورت دستی و خودکار تولید میشود. امروزه بیش از 70 درصد وبسایت ها از سیستم مدیریت محتوا از جمله وردپرس استفاده میکنند. حالا متوجه می شویم که سیستم های مدیریت محتوا چه ربطی به RSS دارد.

وقتی شما محتوایی را درون سایت میگذارید و آن را منتشر میکنید، صفحه مقالات شما منتشر میشود یعنی در واقع کد های مربوط به صفحه شما در سطح وب پخش می شود. در همین هنگام فایل XML فید RSS وب‌سایت شما به روز میشود و محتوا های گذشته را فراموش و حذف می کند سپس به کاربرانی که اشتراک RSS شما را دارند گزارش ارسال میکند.

در سایت های که سیستم مدیریت محتوا دارد، این کار به صورت خودکار و بدون نیاز به کد نویسی انجام میشود ولی سایت هایی که تماما کد نویسی اختصاصی دارند با دخالت دست باید این فرآیند انجام شود بدین صورت که فایل های فرمت XML را پس از انتشار دستی به روز رسانی نمایید. در این حالت هم یکسری ابزار ها وجود دارد که با استفاده از آن ها بتوانید این فرآیند را تسریع ببخشید.

پیشنهاد میشود مقاله بازاریابی اجازه ای چیست؟ را مطالعه نمایید.

RSS خوان چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

همانطور که از نام آن پیداست شما به پلتفرمی نیاز دارید تا با استفاده از آن بتوانید RSS را بخوانید.

در ادامه به دسته بندی های موجود RSS خوان میپردازیم که شما میتوانید بدون پرداخت هزینه این RSS خوان ها را دریافت نمایید.

RSS خوان‌ موبایلی:

این نوع RSS خوان برای اکثر کاربران امروزی پیشنهاد میشود. زیرا بیشتر تعاملات کاربران با وبسایت ها از طریق گوشی تلفن همراه است پس میتوانید به راحتی با RSS خوان موبایلی ارتباط برقرار نمایید. اگر بخواهیم یک نمونه کاربردی برای این موضوع اشاره کرد میتوان اپلیکیشن موبایل feedly را نام برد.

RSS خوان‌ مرورگرها:

شما به جای اینکه سایت های مورد علاقه خود را در Bookmark ذخیره کنید و مجبور باشید مدام به آن ها سر بزنید تا اطلاعات جدید را مشاهده کنید به راحتی میتوانید از RSS خوان مرورگرها استفاده نمایید و به محض بروز رسانی در وبسایت شما مطلع شوید. افزونه RSS Feed Reader را برای مرورگر کروم از طریق google extensions نصب نمایید.

بدین صورت که کافیست در گوگل عبارت google extensions را سرچ کرده و وارد تب اول شوید سپس در قسمت سرچ RSS Feed Reader را پیدا کرده و پس دانلود آن را ADD Chrome کنید. بدین صورت شما در بخش extensions های مرورگر کروم خود میتوانید این RSS خوان را مشاهده نمایید.

همچنین اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده می کنید، میتوانید افزونه Feedbro را برای خود دانلود نمایید.

RSS خوان‌ مبتنی بر وب:

شما میتوانید یک RSS خوان مبتنی بر تحت وب نصب نمایید و همواره آن را در صغحات وب استفاده نمایید. یک نمونه موفق RSS خوان مبتی بر وب Feedly نام دارد که کار کردن با آن بسیار سریع و راحت است.

RSS خوان ایمیلی:

اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که با ایمیل سر و کار دارید حتما از RSS خوان های ایمیلی استفاده نمایید و کار خود را آسان تر کنید. نمونه خوب RSS خوان برای ایمیل Google Alerts نام دارد.

RSS خوان چیست

مزایای استفاده از RSS چیست ؟

با کاربران تعامل بالا بگیرید.

با استفاده از RSS کاربران را آگاه کنید که خبرنامه و اطلاعیه جدید را منتشر کردید بدین ترتیب کاربران به وبسایت شما مراجعه میکنند و نرخ تعامل شما بالا میرود. یکی از راه های بهینه سازی نرخ تعامل همین RSS است.

حضور در شبکه های اجتماعی با RSS!!

با استفاده از RSS مقالات و خبر نامه های شما در شبکه های اجتماعی بشتر منتشر میشود و تا حدودی بازاریابی شبکه های اجتماعی را نیز در بر دارید.

قابلیت استقاده از محتوا ها به صورت آفلاین

کاربران با استفاده از RSS میتوانید محتوا های سایت شما را به صورت آفلاین نیز داشته باشند و در صورت نیاز به مطالعه بپردازند.

کاربرد های RSS برای کسب و کار ها چیست؟

شاید فکر کنید که اصلا چرا کسب و کار ها و کاربران باید از RSS استفاده کنند. در ادامه به توضیح موارد کاربرد های RSS میپردازیم:

اگر به سایت های خبری علاقه دارید میتوانید از جدید ترین اطلاعیه و اخبار های رور دنیا مطلع شوید.

اگر به سایت های فروشگاهی علاقه دارید، جدید ترین محصولات را زود تر از بقیه مشاهده نمایید.

میتوایند با استفاده از RSS سایت های آب و هوا تغییرات اقلیمی را زود تر از بقیه متوجه شوید.

چگونه مشترک RSS شویم؟ (چگونه از RSS استفاده نماییم؟)

با خواندن تمام تفاسیر بالا، اگر به استفاده از RSS علاقه مند شدید در ادامه میخواهیم توضیح دهیم که چگونه از RSS به عنوان کاربر استفاده نماییم و با سایت های مورد علاقه ارتباط بگیریم.

تصور کنید که دوست دارید روزانه به n سایت مراجعه کنید و از محتوا های آن ها با خبر شوید، اینکه بخواهید مدام به این سایت ها سر بزنید کاری طاقت فرسا است و نکته مثبت این است که شما زمان محتوا گزاری سایت ها را بدانید در غیر این صورت انرژی بیشتری را باید بیشتر صرف این کار کنید.

خیلی راحت با استفاده از RSS به تمامی این کار ها بپردازید و سایت های مورد علاقه خود را مطالعه نمایید.

وارد ساینی که به آن علاقه دارید بشوید سپس به دنبال آیکون RSS بگردید(آیکون RSS به رنگ نارنجی است و معمولا در هدر و یا فوتر سایت ها قرار دارد.)

پس از اینکه دکمه RSS را پیدا کردید روی آن کلیک کنید، پس از کلیک روی آیکون آدرس فید RSS را میتوانید دریافت نمایید. بعد از این مرحله این آدرس را در RSS خوان مورد علاقه خود قرار دهید.(لیستی از RSS خوان های کاربردی در بالاتر ذکر شده است.)

بعد از این کار حالا شما کاربر RSS سایت دلخواه شده اید و این کار را میتوانید برای n سایت مشابه بدون هیچ مشکلی انجام دهید.

پیشنهاد میشود مقاله بازاریابی چریکی چیست؟ را مطالعه نمایید.

سخن آخر:

به توضیح کامل RSS پرداختیم. اگر کسب و کار شما به صورتی است که از روی وبسایت تمرکز بیشتری نسبت به شبکه های اجتماعی دارید پیشنهاد میشود از این پلتفرم استفاده کنید تا کاربران با شما تعامل بگیرند. اگر در این زمینه تجربه ای دارید لطفا در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید و یا اگر به حوزه های مختلف دیجیتال مارکتینگ علاقه مندید، آموزش دیجیتال مارکتینگ برتر آموز را مطالعه نمایید. ممنون از توجه شما به برتر آموز.

نویسنده : تارا محمدزاده

تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حسني

    خيلي ممنون