اگر قصد راه اندازی سایت دارید و نمیدانید از چه سیستم مدیریت محتوایی برای سایت خود استفاده کنید، کلید انتخاب شما پست آموزشی امروز ماست.
درود بر دنبال کنندگان سایت برترآموز، ما اومدیم با یک پست آموزشی بسیار جذاب و کاربردی در حوزه طراحی و راه اندازی سایت. یکی از سوالات پرتکرار افراد در جلسات دوره آموزش سئو، انتخاب CMS مناسب برای سایت است. وردپرس بهتر است یا جوملا سوال افراد زیادی است و پاسخ هر یک نیز متفاوت خواهد بود. اما اگرقصد داشته باشیم یک پاسخ عمومی مطرح کنیم، وردپرس بهترین انتخاب شما می باشد، چرا که آپدیت مستمر دارد و از همه مهمتر امکانات مورد نیاز ما به صورت پلاگینهای رایگان قابل دسترس است.
با این حال در موارد محدود طراحان سایت از جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای هوشمند استفاده میکنند که در ادامه بررسی خواهیم کرد. دقت کنید که بیش از 35 درصد سایتهای فعال در حوزه وب با قالب وردپرسی نوشته شدهاند. سایتهایی که از CMS جوملا استفاده میکنند، شاید کمتر از 2 درصد باشند. اما به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا باید آن را بررسی کنیم و بهترین نمونه را انتخاب نماییم.
برای پاسخ به سوال وردپرس بهتر است یا جوملا لازم است که نیم نگاهی به ساختار سیستم مدیریت محتوا داشته باشیم. Content management system یک پل ارتباطی ساده، بین شما و دنیای وب است. شاید برای همه امکان پذیر نباشد که از زبان HTML آگاهی داشته باشند و برخی از فرمان های خود را به این زبان صادر کنند. اما به کمک یک سیستم مدیریت محتوا، میتوانند به زبان فارسی دستورات مورد نظر خود را به سیستم منتقل کنند. اپراتور سایت برای اینکه بتواند محتوای فنی را داخل سایت قرار دهد و یا هر فرمانی را اجرایی کند، نیاز به سیستم مدیریت محتوا خواهد داشت. برای اطلاعات بیشتر و شناخت بهتر CMS به شما پیشنهاد میکنیم که پست آموزشی « سیستم مدیریت محتوا یا cms چیست؟ » را در بخش مقالات سایت استفاده نمایید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز است که به برنامه نویسان اجازه میدهد، آن را تغییر دهند. نکته بسیار مهمی که در مورد وردپرس باید مدنظر قرار دهید، پایگاه داده MySQL است که کدهای اصلی یک پلاگین را در معرض عموم قرار میدهد و به برنامه نویسان اجازه میدهد که آن را شخصی سازی کنند و روی یک قالب اجرایی نمایند. البته مدیران سایت برای ذخیره سازی اطلاعات خود نیز از پایگاه داده MySQL استفاده خواهند کرد تا دسترسی سریع به اطلاعات وجود داشته باشد. برای اینکه به پاسخ سوال « وردپرس بهتر است یا جوملا » دست پیدا کنیم، لازم است که هر دو سیستم مدیریت محتوا را مورد بررسی قرار دهیم.
مزایای سیستم وردپرسی با توجه قالب و همچنین افزونههای مورد نظر شما مشخص خواهد شد. با این حال ما برخی از مهمترین مزایای عمومی سیستم مدیریت محتوای وردپرسی را بررسی خواهیم کرد که در انتخاب شما بین وردپرس و جوملا تاثیر گذار است.
تا به این قسمت با سیستم وردپرس به خوبی آشنا شدیم، حال زمان آن رسیده است که جوملا را بررسی کنیم تا به پاسخ سوال « وردپرس بهتر است یا جوملا » برسیم. جوملا یک سیستم مدیریت محتوا است که در آن دسترسی به بخشهای مختلف یک سایت مانند آب خوردن خواهد بود. این سیستم مدیریت محتوا به شدت روی افزونه و پلاگینهای کاربردی تاکید دارد. به همین دلیل هر چیزی که شما داخل اینترنت مشاهده میکنید، سیستم مدیریت محتوای جوملا برای آن یک افزونه خواهد داشت. جوملا به همه امکان را میدهد که در آن تغییرات ایجاد کنند و یک سیستم مدیریت محتوای منبع بازبه شمار می آید. به همین دلیل مهم است که شما از چه قالب و چه ورژنی برای مدیریت محتوای سایت خود استفاده میکنید.
شخصی سازی ظاهر سایت به واسط جوملا بسیار ساده بوده، اما نکته ای که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، تقابل طراحان سایت با این سیستم مدیریت محتوای جذاب است. چرا که هر چه استفاده از جوملا بیشتر شود، حوزه کاری آن ها خلوت تر خواهد شد. با این حال جوملا در ایران پشتیبانی فارسی داشته و انجمنهای فارسی بسیار زیادی نیز وجود دارد که در طراحی و استفاده از جوملا به شما کمک خواهند کرد. در حال حاضر جوملا به بیش از 64 زبان دنیا ترجمه شده است و برای آن بیش از 15 هزار افزونه فعال وجود دارد. شاید در چند سال اخیر نسبت به وردپرس نصب کمتری دریافت کرده باشد، اما جوملا در حال ارتقاء و بهینه سازی بوده و باید منتظر تغییرات جدید او باشیم.
با توجه به این که تعداد قالب و افزونههای جوملا بسیار متفاوت است، سعی در بررسی مزایایی خواهیم داشت که در اکثر قالبهای جوملا قابل دسترسی می باشد.
تا این بخش به صورت حدودی با پاسخ سوال « وردپرس بهتر است یا جوملا » آشنا شدید. حال قصد داریم به صورت تخصصی و دقیق به بررسی بهتر تفاوت دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس و جوملا بپردازیم تا در انتخاب خود دلایل بیشتری داشته باشید.
به صورت کلی رابط کاربری وردپرس به مراتب سادهتربوده و برای کسانی که با محیط وب آشنایی ندارند گزینه ای محبوب حساب می شود. اما در سیستم مدیریت محتوا جوملا شرایط اندکی پیچیدهتر می شود. البته که برای بارگذاری محتوا، روش کار هر دو CMS نزدیک به هم است، اما زمانی که قصد بارگذاری محتوای بصری را دارید، شرایط متفاوت خواهد بود.
اگر بخواهیم صادقانه در مورد این موضوع صحبت کنیم، انجمنهای فعال وردپرس بسیار بیشتر و شلوغتر است. اما انجمن فارسی زبان جوملا نیز کم نیست و بیشتر در مورد مسائل تخصصی سئو صحبت میشود. به لحاظ کمیت تنوع و تعداد انجمنهای وردپرسی نیز بیشتر بوده و به لحاظ کیفیت شاید برت از انجمنهای جوملا باشد.
اگر بخواهیم به سوال « وردپرس بهتر است یا جوملا » از منظر خدمات رایگان اشاره کنیم، شاید جوملا وضعیت بهتری داشته باشد. در حال حاضر وردپرس حدود 5 هزار افزونه رایگان و کاربردی در اختیار کاربران خود قرار میدهد. اما جوملا بیش از 10 هزار افزونه و پلاگین کاربردی به صورت رایگان در اختیار اعضای خود قرار میدهد.
یکی از مهمترین مواردی که در بررسی یک CMS باید مد نظر قرار دهید، سئو دوست بودن آن میباشد. به صورت کلی وردپرس به موضوع سئو و رتبه گرفتن یک سایت اهمیت بیشتری میدهد و خدمات بیشتری نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهد. اما جوملا بیشتر تمرکز خود را روی بارگذاری محتوا قرار داده وبه بهینه سازی محتوای برای موتورهای جستجو اهمیت زیادی نمیدهد. به همین دلیل لینک سازی در جوملا به مراتب پیچیده تر از وردپرس خواهد بود.
به صورت کلی وردپرس در بخش فعالیتهای چند زبانه عملکرد جذابی ندارد و اگر بخواهید یک سایت چند زبانه داشته باشید، نیاز به افزونه و یا کدنویسی منبع سایت خواهید داشت. اما در جوملا شرایط کاملا متفاوت است، چرا که قابلیت دو یا چند زبانه بودن روی کل کدهای سایت فعال می باشد.
مقاله امنیت وردپرس و جوملا بسیار سخت است، چرا که عملکرد آن در هر قالب تفاوت دارد. به صورت کلی سیستم مدیریت محتوای جوملا امنیت بالاتری دارد، چرا که در هر آپدیت تمرکز خود را روی امنیت و رابط کاربری قرار داده است. اما وردپرس در هر آپدیت تمرکز خود را روی سئو و رابط کاربری قرار میدهد.
در صورتی که قصد راه اندازی یک سایت ساده فروشگاهی دارید و به ابزارهای تخصصی زیادی نیاز ندارید، شاید وردپرس بهترین گزینه است. اما اگر قصد دارید یک سایت فروشگاهی با بخش خبری بسیار قوی بسازید که روزانه تعداد زیادی کاربر به سایت شما وارد میشود، بهترین گزینه جوملا خواهد بود. دقت کنید که رابط کاری آن نیز به مراتب پیچیدهتر خواهد بود.
رسیدیم به پارامتر سرعت که از مهمترین و جذابترین مباحث سئو تکنیکال میباشد. در این بخش وردپرس عملکرد به مراتب بهتری از خود نشان داده و سرعت بسیار بالاتری دارد. جوملا به دلیل امکانات بیشتر و همچنین ابزارهای تخصصی اندکی سنگین است و نیاز به یک هاست قوی برای سرعت خوب دارد.
در این پست آموزشی به دنبال پاسخ سوال « وردپرس بهتر است یا جوملا » بودیم و هر دو سیستم مدیریت محتوا را از جوانب مختلف بررسی کردیم. در صورتی که تجربه استفاده از هر دو سیستم مدیریت محتوا را داشتید، در بخش نظرات با ما مطرح کنید تا دیگران نیز با این دو CMS از دیدگاه شما نیزآشنا شوند. به صورت کلی برای کسانی که با محیط وب آشنایی ندارند، وردپرس بهترین گزینه است. چرا که رابط کاربری آسان دارد و به سادگی میتواند تمام نیاز شما را برآورده سازد. دقت کنید که سئو سایت نیز با استفاده از وردپرس آسان بوده، چرا که قالب سایت به صورت سئو دوست است.
اما کسانی که از سیستم مدیریت محتوای جوملا استفاده میکنند به رابط کاربری پیچیده و امکانات به مراتب بیشتری دسترسی دارند. البته که سئو سایت نیز در جوملا سختتر است و نیاز به دانش پایه سئو تکنیکال کاملا احساس میشود. در حال حاضر در محیط وب طرفداران وردپرس چندین برابر جوملا میباشند. اما شما قبل از تهیه هر یک بهتر است که قالب مورد نظر خود را در هر دو سیستم مدیریت محتوا بررسی کنید. در ادامه هر کدام که امکانات بیشتری در اختیار شما قرار میدهد، گزینه مناسب تری خواهد بود.
امیر شادان پور 😎 متخصص تولید محتوا « Content Marketing »و رپورتاژ نویسی پژوهشگر حوزه سئو و علاقه مند به تولید محتوای کاربردی و سئو شده، علاقه مند به حوزه تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ توانایی تولید محتوای تخصصی و ترجمه زبان انگلیسی مشغول همکاری با برترآموز😏
نظرات کاربران