سبد خرید شما خالی است.

ورود | ثبت نام
خطای 504 وردپرس چیست؟ معرفی خطای 504 وردپرس + برتر آموز

خطای 504 وردپرس چیست؟ آموزش رفع خطای 504 وردپرس

دسته بندی : سئو - ساخت سایت - وردپرس
1402/07/15

یکی از خطاهای رایج وردپرس که بسیاری از وبمستران با آن سر و کار دارند، خطای 504 وردپرس است. با بروز این خطا سایت شما برای مدت محدودی از دسترس خارج خواهد شد و مشکل اصلی آن از سرور است. در این مقاله به رفع خطای 504 وردپرس پرداخته ایم.

به جرئت می‌توان گفت امروزه کمتر پلتفرم هایی وجود دارد که ارور های کمی داشته باشند یا اصلاً ارور نداشته باشند. امروزه یکی از سیستم مدیریت محتوای معروف که برای مدیریت و طراحی سایت از آن استفاده می‌شود، وردپرس است. وردپرس نیز مانند همیشه خطا های متعددی دارد و یکی از این ارور ها، خطای 504 وردپرس است. افراد متخصص در حوزه وردپرس می‌دانند که این خطا بسیار نا امید کننده است و به یک‌باره سایت شما از دسترس خارج می‌شود و شما دیگر نمی‌توانید کاری کنید. (حالا فرض کنید که شما مدیر یک سایت فروشگاهی هستید و روزانه تعداد فروش های بالایی نیز دارید. اگر سایت شما از دسترس خارج شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعاً که شرایط درآمدزایی شما مختل خواهد شد و این موضوع برای شما نیز آزار دهنده خواهد بود)

ما در این مقاله از سایت برتر آموز قصد داریم به صورت خیلی ریز بینانه خطای 504 وردپرس رو زیر نظر داشته باشید و انواع روش های رفع خطای 504 وردپرس را برای شما شرح دهیم. (البته که توی بخش آموزش رفع این خطا تیریک های نابی هم براتون ذکر کردیم)

اگر شما در دوره های آموزش سئو شرکت کرده باشید قطعاً که یکی از عوامل تأثیر گذار روی سئو سایت، در دسترس بودن سایت برای کاربران است. فرض کنید که کاربری کلمه ایی را جست و جو می‌کند و وارد یکی از صفحات سایت شما می‌شود. حالا اگر با خطای 504 وردپرس رو به رو شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعاً که صفحه سایت شما را ترک کرده و به سراغ سایتی دیگر می‌رود. گوگل رفتار کاربر را درک می‌کند و اعتبار کمی به صفحه سایت شما اختصاص خواهد داد. (به خاطر این باید به دنبال رفع خطای 504 وردپرس باشید و برای حل این مشکل تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید. اگر شما میخواهید که به صورت تخصصی وارد حوزه وردپرس شوید، پیشنهاد میشود به صفحه آموزش وردپرس ما سر بزنید)

صفر تا صد رفع خطای 504 وردپرس + برتر آموز

خطای 504 وردپرس چیست و علت نمایش آن چیست ؟

خب دوستان عزیز رسیدم به بخش مهم این مقاله و این که اصلاً خطای 504 وردپرس چیه؟ دوستان تمامی سایت ها یا روی هاست اشتراکی بالا میان و یا سرور. هاست یا سرور شما همیشه دستوراتی را به سرور بالا دست ارسال می‌کند و همان سرور بالا دست اطلاعات را به کاربران نیز نمایش می‌دهد. (ابتدا هاست یا سرور شما درخواست به سرور بالا دست ارائه می‌دهد و پاسخ را به کاربران نمایش می‌دهد)
زمانی که سرور بالا دست به هاست یا سرور شما اطلاعات جدیدی ارائه ندهد یا اختلال در پاسخ وجود داشته باشد قطعاً که خطای 504 وردپرس نمایش داده می‌شود. به صورت کلی از آن جایی که زمانی درخواست به پایان رسیده و سرور یا هاست اصلی شما نمی‌تواند درخواست کاربر را اجرا کند و به همین منظور صفحه مورد نظر برای کاربران به صورت 504 نمایش داده می‌شود و این امری کاملاً طبیعی است. (برای درک بهتر شما از این موضوع بهتر است مثالی را شرح دهیم. سایت های دولتی یا ثبت نامی که تعداد کاربران زیادی به یک باره وارد آن می‌شوند، همیشه با خطای 504 مواجه خواهند شد. چون حجم عظیمی از کاربران درخواستی دارند و سرور اصلی تأخیر در پاسخگویی دارد و به همین منظور خطای 504 سایت نمایش داده می‌شود)

بهتر است بدانید که ارور هایی که مربوط به http/https هستند، همیشه با رقم 5 شروع می‌شوند. به عنوان مثال خطای 504 و 501 و 502 و… که اکثر آن ها خطا از سمت سرور هستند. (خطاهایی که از سمت سرور ایجاد می‌شوند اغلب دردسر ساز هستند. به عنوان مثال ممکن است که سایت شما مورد حملات سایبری قرار گیرد و سرور اصلی آسیب ببیند و این موضوع باعث از دسترس خارج شدن سایت شما خواهد شد و در بخش بعدی به انواع روش رفع ارور خواهیم پرداخت)

آموزش رفع خطای 504 وردپرس :

تا به الان با مفهوم خطای 504 وردپرس آشنا شدید و حال نوبت آن فرا رسیده که به سراغ آموزش رفع خطای 504 وردپرس برویم. توجه داشته باشید که در هر بخش نکات مهم بعلاوه پیشنهاداتی به شما ارائه می‌شود که بهتر است از آن ها استفاده کنید:

  • در انتخاب شرکت هاستینگ دقت کنید : قبل از هر چیزی شما باید به دنبال انتخاب شرکت هاستینگ مناسب باشید. برای تمامی کسب و کار های اینترنتی (سایت) انتخاب شرکت هاستینگ از جمله بخش های مهم است.

شما باید شرکتی را برای میزبانی سایت خود انتخاب کنید که پشتیبانی فوق العاده ایی داشته باشند بعلاوه سرویس های استاندارد. (اگر برای سرور یا هاست شما اتفاقی افتاد سریعاً بتوانید پیگیری کنند و مشکل را رفع کنند) بعد  از انتخاب شرکت هاستینگ مناسب، بهتر است که شما سرویس مناسب برای سایت خودتان را هم انتخاب کنید. مثلاً اگر قصد دارید که یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید، به دلیل حجم بالای سایت بهتر است سرویس با فضای نسبتاً زیاد انتخاب کنید.

  • صفحه سایت را رفرش کنید : زمانی که شما وارد صفحه ایی از یک سایت شدید و خطای 504 وردپرس برای شما نمایش داده شد، در وهله اول بهتر است که کمی صبر کنید. چند دقیقه صبر کنید و صفحه مورد نظر را رفرش کنید. خطای 504 وردپرس ممکن است که لحظه ایی باشد (مثلاً چند دقیقه ارتباط میزبان قطع شده باشد و این موضوع طبیعی است) و به همین دلیل شما باید کمی صبر و صفحه را ریلود کنید.

برای ریلود کردن صفحه بهتر است کلید های ترکیبی CTRL+R را انتخاب کنید. اگر مشکل حل نشد، بهتر است کش مرورگر خودتان را هم خالی کنید و سپس دوباره امتحان کنید CTRL+F5. (بدین ترتیب کش مرورگر شما هم خالی خواهد شد و با خیالی راحت دوباره می‌توانید امتحان کنید)

  • دستگاه خودتان را خاموش و روشن کنید : خیلی کم پیش میاد که خطای 504 وردپرس از مشکلات داخلی سیستم شما باشد، ولی باید این احتمال را هم به این مشکل نسبت بدهیم. کافی است که کامپیوتر و یا لپ تاپ خودتان را یک بار خاموش و روشن کرده و سپس امتحان کنید. (این کار را انجام دهید تا مطمئن شوید که مشکل داخلی وجود ندارد)

خطای 504 وردپرس چیست؟ چگونه خطای 504 وردپرس را رفع کنیم؟

  • ترافیک سایت خودتان را هم بررسی کنید : خب دوستان رسیدیم به بخش اصلی پدیدار شدن خطای 504 وردپرس که عامل اصلی پدیدار شدن این خطا است. همان‌طور که در بخش های قبلی هم برای شما ذکر کردیم، به وجود آمدن خطای 504 برای سایت به دلیل اتلاف زمان و دستور گرفتن از سرور بالا دست است و اکثر سایت هایی که ورودی یک‌باره و زیاد دارند با این خطا مواجه می‌شوند.

به عنوان مثال سایت های ایرانی که برای ثبت نام خودرو ایجاد شده‌اند، همیشه با این خطا رو به رو هستند. زیرا به یک‌باره تعداد کاربران زیادی به سایت وارد می‌شوند و به دلیل لود نشدن سایت در زمان مقرر خطای 504 وردپرس نمایش داده می‌شود. (البته که در برخی از اوقات خطای 503 نیز نمایش داده خواهد شد)

البته توجه داشته باشید که حملات دیداس نیز می‌تواند باعث بروز این خطا شود و به این منظور بهتر است که میزان مصرف CPU و رم را همیشه بررسی کنید تا خطای نکرده مشکل جدی به وجود نیاید. (اگر ترافیک سایت شما به یک‌باره و به اصطلاح یهویی افزایش یافت، قطعاً که مورد حمله دیداس قرار گرفته اید)

  • VPN را خاموش کنید : برخی اوقات استفاده از وی پی ان می‌تواند منجر به بروز خطای 504 وردپرس شود ولی چرا؟ وی پی ان ها به صورت کلی آی پی های شما را به صورت خودکار تغییر می‌دهد و ممکن است که طی یک ساعت چندین بار آی پی شما تغییر کنید و همین امر سبب محدود شدن اتصال به سرور و در نهایت بروز خطای 504 خواهد شد.

به این دلیل اتلاف زمان در سایت به حداقل رسیده و در انتها این خطا به کاربران نمایش داده خواهد شد. شما قبل از وارد شدن به سایت، بهتر است که وی پی ان خودتان را خاموش کرده و سپس وارد شوید.

  • عدم سازگاری افزونه ها : یکی از دلایل رایج بروز خطای 504 سایت ،عدم سازگاری افزونه ها است. به عنوان مثال ممکن است که شما افزونه ایی را روی سایت خودتان نصب کرده باشید و پس از نصب و فعال‌سازی این ارور برای سایت شما نمایش داده شود.

قطع به یقین که عدم سازگاری رخ داده است. اما شاید این سوال در ذهن شما باشد که پس از بروز این خطا نمی‌توانید وارد پیشخوان و بخش افزونه ها شوید (برای غیر فعال‌سازی) اصلاً جای نگرانی نیست. به مدیریت فایل هاست سایت و وارد شده و بر روی پوشه Public HTML کلیک کنید و سپس وارد پوشه wp-content شوید و سپس وارد پوشه plugin شده و افزونه جدیدی که اضافه کردید را حذف کنید. سپس آدرس سایت را وارد کرده و ببینید که آیا ارور رفع شده یا نه. (با پاک کردن افزونه جدید خطای 504 وردپرس رفع خواهد شد)

  • فایروال امنیتی را لغو کنید : امروزه افزونه های امنیتی نسبتاً زیادی برای سایت های وردپرسی وجود دارند که بسیاری از آن ها در تنظیمات خود بخش به نام فایروال یا همان دیوار آتشی دارند. این فایروال از حملات سایبری و به نوعی دیداس می‌تواند جلوگیری کرده و بخش از آی پی های مشکوک را محدود کند. اما بحث اصلی ما در رابطه با اختلال آن و پدیدار شدن خطای 504 سایت است.

فایروال ها همیشه دسترسی و آی پی کاربرانی که به سایت وارد می‌شوند را بررسی کرده و سپس اجازه دسترسی به آن ها می‌دهند. به این منظور تمامی این فعالیت ها می‌تواند اتلاف زمان و وقت را هم ایجاد کند. برای رفع خطای 504 وردپرس کافی است که به افزونه امنیتی سایت خودتان رجوع کرده و در بخش تنظیم فایروال آن را لغو کنید.

خطای 504 وردپرس را چگونه رفع کنم؟ برتر آموز

  • فضای دیتابیس سایت را بررسی کنید : شاید دیتابیس سایت شما پر از اطلاعات و از طرفی فضای اشغال شده باشد (شاید نیمی از این اطلاعات اصلاً به درد شما نخورد، همانند فایل های زیپ افزونه یا قالب که شاید شما یادتون رفته اون ها را پاک کنید و منجر به اشغال شدن فضا شده باشه) یک دیتابیس پر باعث بروز خطای 504 سایت میشه و این امری کاملاً طبیعی هستش چون سایت شما نمیتونه اطلاعات جدید رو دریافت کنه و به این منظور اتلاف زمان هم به وجود میاد.

ابتدا از دیتابیس خودتون بک آپ تهیه کنید و سپس اطلاعاتی که نیاز ندارید رو حذف کنید و به احتمال زیاد این خطا از بین خواهد رفت. (هدف از بک آپ گرفتن برای زمانی است که شما اگر اطلاعاتی رو اشتباه پاک کردید بتونید از نسخه بک آپ استفاده کنید)

  • با پشتیبانی شرکت هاستینگ ارتباط برقرار کنید : اگر شما دوستان تمامی روش هایی که ذکر کردیم را امتحان کردید ولی نتیجه خوبی حاصل نشد، بهتر است که هر چه سریعاً با پشتیبانی هاستینگ ارتباط برقرار کنید تا آن ها پیگیر شوند.

مثلاً شما برای سایت خود سرویس هاست اشتراکی تهیه کردید و ممکن است که مشکل اصلی از سرور بالا دست باشد، با تیکت زدن به شرکت هاستینگ می‌توان هاست خودتان را به سرور دیگری انتقال دهید.

جمع بندی و سخن پایانی :

امیدوار هستیم از این مقاله در رابطه با آموزش رفع خطای 504 وردپرس نهایت بهره را کسب کرده و برای دوستان علاقه مند به این حوزه به اشتراک بگذارید.

همان‌طور که تا به الان متوجه شدید یکی از رایج ترین خطای های پیش روی سایت های وردپرسی، خطای 504 وردپرس است. در اکثر مواقع این مشکل از طرف سرور سایت است و یا افزونه و فایروال و… که تمامی آن ها ممکن است باعث پدیدار شدن این مشکل شوند. اگر سایت شما با این خطا مواجه شد می‌توانید با انواع روش هایی که ذکر کردیم آن را به راحتی رفع کنید.

خطای 504 وردپرس سایت شما از دسترس خارج می‌کند و این موضوع باعث می‌شود که سئوی سایت شما لطمه ببیند.

نویسنده : سورنا بابایی

سورنا بابایی ( sorena babaie ) هستم ، علاقه مند به حوزه فناوری و سلامت (‌پزشكی ) و دانشجوی دوره تخصصی سئو و ديجتال ماركتينگ ، اميدوار هستم از تمامی مطالب منتشر شده از طرف بنده رضايت كامل و نهايت بهره را كسب كرده باشيد و بهتر است تمامی مطالب آموزنده را به دوستان عزيزمان منتقل كنيم .

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مهدی

    مقالات خوبی مینوسی
    خدا قوت