هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
هاست چی بخرم

هاست چی بخرم خوبه؟ چگونه یک هاست بخریم؟ راهنمای خرید

1400/08/10

هاست چی بخرم؟ خرید هاست باکیفیت را اگر مهم ترین بخش راه اندازی کسب و کار اینترنتی ندانیم، حتما از یکی مهم ترین قسمت های راه اندازی یک وب سایت است. برای اینکه سایت راه اندازی کنید نیاز است که یک سرویس هاست تهیه کنید. خرید هاست مانند خرید چاقو است، اگر چاقویی که می خرید تیز باشد می توانید با آن راحت کار کنید و اگر چاقوی خریداری شده کند و ضعیف باشد، چاره ای جز تعمیر یا دور انداختن آن ندارید.

بسیاری از هاستینگ ها اقرار می کنند که بهترین سرویس هاست در ایران هستند، اما پس از خرید متوجه می شوید نه هاست کیفیت خوبی دارد و نه پشتیبانی کیفیت مناسبی دارد. در این مقاله می خواهیم در مورد راهنمای خرید هاست صحبت کنیم.

در فیلم پلتفرم، پیرمرد یک چاقو دارد که با هر باز کار تیزتر می شود. بعضی از مواقع هاستی می خریم که اوایل خوب است اما بعدا و پس از خرید کیفیت آن پایین می آید. هاستی بخرید که با گذشت زمان هم خوب بماند. در این مقاله می خواهیم در مورد این صحبت کنیم که هاست چی بخرم؟

تصمیم گیری برای خرید هاست

چگونه تصمیم می گیرید که یک هاست وب خوب بخرید؟ انتخاب یک میزبان وب با کیفیت برای وب سایت شما یک هنر است. انتخاب هاست وب قابل اعتماد، سریع و ایمن واقعاً سخت است، به خصوص اگر تازه کار آنلاین هستید. اینجاست که داشتن یک چک لیست هاست وب خوب کمک می کند.

هزاران میزبان وب وجود دارد که تصمیم شما را سخت تر می کند. اگر روی چند چک لیست تمرکز نکنید، در آینده با مشکلات هاست زیادی مواجه خواهید شد.

داشتن هاست بهتر برای موفقیت هر وب سایت ضروری است. میزبانی وب شما سرعت بارگذاری، زمان خرابی، پهنای باند و عوامل سئو را تعیین می کند. اگر از یک میزبان وب رایگان یا ارزان استفاده می کنید، با مشکلات میزبانی زیادی مانند مشکلات مکرر خرابی مواجه خواهید شد.

قبل از اینکه یک میزبان وب را انتخاب کنید، مهم است که کمی زمان بگذارید تا ابتدا مشخص کنید که چه چیزی از هاست خود نیاز دارید. در اینجا یک چک لیست مختصر میزبانی وب از مواردی است که باید قبل از انتخاب یک برنامه میزبانی در نظر بگیرید. اما قبل از شروع به انواع هاست می پردازیم.

انواع هاست

راهنمای خرید بهترین هاست

هاست ها انواع مختلفی دارند که در مقاله انواع هاست هم به آن پرداخته ایم اما به صورت مفصل تر در مورد آن ها صحبت می کنیم.

1- هاست اشتراکی

هاست اشتراکی یکی از رایج ترین انتخاب های صاحبان سایت ها است. این نوع از هاست ها قیمت پایینی دارند و نیاز بسیاری از وبمستران و استارتاپ های تازه کار را حل می کنند. هاست اشتراکی موردی بسیار مناسب برای سایت هایی با بازدید روزانه کم و متوسط است. هر چند که قیمت کم و استفاده از آسان از هاست اشتراکی می تواند بسیاری از نیازهای صاحبان سایت ها و وبمسترانی که به تازگی سایت خود را راه اندازی کرده اند برطرف کند اما این نوع از هاست ها معایبی هم دارند که باعث می شود بسیاری از کاربران را از خرید آن منصرف کند.

توضیحات بیشتر هاست های اشتراکی

هاست های اشتراکی همانطور که از نامشان هم پیداست ممکن است به صورت مشترک میزبان چندین سایت باشند. مشکل اینجاست که چنین هاست هایی دارای سرور اختصاصی نیستند و ممکن است بر روی یک سرور 100 سایت یا 1000 سایت به صورت همزمان میزبانی شود. در این صورت ممکن است یک یا چند مورد از سایت هایی که بر روی سرور میزبان سایت شما میزبانی می شود نیاز نرم افزاری یا سخت افزاری بیشتری داشته باشند برای مثال ممکن است یک سایت بازدید بیشتری داشته باشد و به این شکل باعث می شود تا سرعت سایر سایت ها از جمله سایت شما کاهش پیدا کند.

هاست اشتراکی برای کسانی که بودجه چندان زیادی برای خرید هاست ندارند بسیار مناسب است. به خصوص اگر در انتخاب شرکت ارائه دهنده سرویس هاستینگ تحقیق کرده و بهترین مورد را پیدا کنید می توانید با همان هاست اشتراکی هم تا مدت زیادی کار خود را راه بیاندازید و وقتی که همه چیز بهتر شد آن هم در صورت لزوم به یک هاستینگ بهتر و اختصاصی یا سرور مجازی کوچ کنید. در کل لازم نیست به محض ورود به دنیای کسب و کارهای اینترنتی هزینه زیادی را صرف خرید هاست های بسیار پرقدرت کنید چراکه در ابتدا شما بازدیدکننده های کمی دارید و همان هاست اشتراکی هم کار شما را به خوبی راه می اندازد.

2- هاست اختصاصی (سرور اختصاصی)

سرور اختصاصی سروری است که فقط و فقط به یک مشتری فروخته می شود و جز سایت مشتری، سایت یا اپلیکیشن و یا هر چیز دیگری بر روی آن میزبانی نمی شود. سرور اختصاصی های مختلفی وجود دارد و ممکن است بعضی از آن ها پیشرفته تر باشند. همچنین رنج قیمت آن ها با یکدیگر متفاوت است. سرور اختصاصی برای سایت هایی بسیار بزرگ (مثل دیجی کالا، آپارات یا امثال آن) کاربرد دارد. اما اگر سایت شما هم بسیار پربازدید است و حس می کنید که منابع معمولی پاسخگوی نیازهای سایت شما نیستند می توانید از سرور اختصاصی استفاده کنید.

3- هاست رایگان

میزبانی رایگان یا هاست رایگان یک نوع هاست است که بعضی از شرکت ها آن را ارائه می کنند. می توانند مقاله معایب هاست رایگان را مطالعه کنید. البته هنگام دریافت این نوع هاست باید این را در نظر گرفت، سرویس هایی که رایگان ارائه می شوند خرج هایی رو برای ارائه دهنده بالا می آورند که ارائه دهندگان هاست رایگان هم این خرج ها را از کسانی که هاست رایگان دریافت کرده اند به روش های مختلف دریافت می کنند که در ادامه به آن می پردازیم. هاست رایگان فقط برای ارائه نمونه کار و یا یک سایت آزمایشی کاربرد دارد و اگر قصد دارید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید بهتر است از هاست پولی استفاده کنید. در واقع کسانی که می خواهند یک حالت تست برای کارهای خود داشته باشند یا به تازگی آموزش تولید محتوا را تکمیل کرده اند و می خواهند برای نمونه کارهای خود یک سایت داشته باشند، سراغ این هاست ها می روند. با این حال هاست رایگان معایبی دارد که در ادامه به صورت مختصر به آن می پردازیم.

به همین دلیل یکی از مهمترین مواردی که همیشه در آموزش سئو به آن پرداخته ایم این است که از هاست باکیفیت استفاده کنید تا دچار مشکلات زیر نشوید.

از هاست رایگان استفاده بکنیم یا نه؟

بستگی به شرایط خود شما دارد. هاست رایگان نیز مانند بسیاری از چیزها دوستداران و منتقدینی دارد اما هاست رایگان چیزی نیست که بخواهیم به صورت مداوم و همیشگی کسب و کارمان را بر پایه آن بنا کنیم. در صورتیکه بودجه زیادی برای خرید هاست ندارید یا نمی خواهید بابت هاست پول بدهید یا فضای 50، 100 مگابایتی هاست و با وجود سایر مشخصات ضعیف و معایب دیگرش برای شما کافی است و کارتان را راه می اندازد می توانید از هاست رایگان استفاده بکنید.

هاست رایگان چه معایبی دارد؟

ما در ابتدای بخش هاست رایگان گفتیم که احتمال زیادی وجود دارد که هاست های رایگان با انگیزه های مختلف در اختیار کاربران قرار بگیرند و قصد داریم در این بخش به توضیح و نقد هاست های رایگان بپردازیم. هاست رایگان علاوه بر مزایایی که دارد ممکن است مشکلات بسیار فراوانی هم داشته باشد که مزایای آن را از یادتان ببرد. هاست رایگان یا هر چیز رایگان دیگری ممکن است به دلیل این عرضه شود تا آن را کمی امتحان کرده و به اصطلاح مزه مزه کنید و بعد نوع پولی آن را بخرید. معمولاً هاست های رایگان محدودیت های بسیار فراوانی را ایجاد می کنند تا شما نتوانید با آنها کار زیادی انجام داده و مجبور بشوید با پرداخت کمی پول نوع پولی آن را خریداری نمایید.

هاست ضعیف

هاست هایی که به صورت رایگان عرضه می شوند از مشخصات بسیار ضعیفی برخوردار هستند و به همین علت هم مشکلات زیادی را برای صاحبان هاست ایجاد می کند. مشکلاتی همچون سرعت خیلی کم سایت و فضای محدود (برای مثال 50 مگابایت فضا در اختیار شما قرار می گیرد اما برای نصب وردپرس حداقل 70، 80 مگابایت فضا لازم است؛ آن هم بدون ایمیل و سایر موارد که نصب آن ها نیز به مصرف بیشتر فضای هاست می انجامد. پس عملاً هیچ کاری نمی توانید بکنید جز اینکه پلن پولی هاست را تهیه کنید) را برای شما ایجاد می کند.

امنیت کم و سرقت اطلاعات

هاست رایگان امنیت بسیار پایینی دارد و به دلیل رایگان بودن نظارت خاصی بر روی آن صورت نمی گیرد پس زیاد بر روی ایمن بودن هاست رایگان حساب نکشید و هر آن منتظر هک شدن اکانت خود یا سایر موارد امنیتی باشید. ممکن است که شما ایده خوبی داشته باشید و یک سایت برای این ایده راه اندازی کنید اما این ایده به سرقت برود، ممکن است بانک اطلاعات شما شامل ایمیل و شماره تلفن ها یا چیزی شبیه به آن دزدیده شوند یا اگر ارائه دهندگان هاست رایگان بی انصاف باشند کل سایت را به سرقت می برند.

محدودیت در نصب سایت‌سازها

بسیاری از کاربرانی که قصد دارند هاست رایگان دریافت کنند، به این علت این کار را انجام می دهند تا سایت راه اندازی کنند و خیلی از سایت های ایرانی هم توسط سایت سازها و فروشگاه سازهای معروف همچون وردپرس، جوملا، پرستاشاپ یا مجنتو ایجاد می شوند و هاست های رایگان هم از امکان نصب سایت سازها به روش های مختلف پشتیبانی نمی کنند مانند ارائه دادن فضای خیلی کم، یا همخوان نبودن نرم افزاها با سایت سازها و دیگر مواردی که باعث می شوند تا در نصب سایت سازهای معروف و کاربردی محدودیت داشته باشید.

تبلیغات اجباری

بعضی از هاست های رایگان در نسخه رایگان هاست خود اقدام به تبلیغات اجباری و اعصاب خوردکن می کنند. به هر حال باید هزینه های ارائه هاست رایگان را تامین کنند.

عدم پشتیبانی

از شرکت ها و سایت های ارائه دهنده سرویس های هاستینگ رایگان انتظار نداشته باشید در هنگام مشکلات به شما پاسخ درست و به موقع بدهند چون شما دارید از یک سرویس رایگان استفاده می کنید که جز دردسر چیزی برای شرکت ارائه دهنده ندارد و معلوم نیست هدف آن از ایجاد چنین سرویسی چیست. برای همین زیاد به دنبال دریافت پشتیبانی برای هاست رایگان نگردید.

جهت تست

بیشتر سرویس هایی که به رایگان ارائه می کنند جهت تست سرویس هستند و برای دریافت امکان بیشتر نیاز دارید تا یک اکانت بخرید.

سخت افزار قدیمی و ضعیف

خیلی از منایعی که هاست رایگان ارائه می کنند عمر خود را کرده اند. آن به لحاظ سخت افزاری بسیار قدیمی هستند و علاوه بر آن ضعیف هستند.

نرم افزار قدیمی و غیرقابل ارتقا

نرم افزار استفاده شده در هاست های رایگان معمولا قدیمی، ضعیف و غیرقابل ارتقا است.

از دسترس خارج شدن سایت و عدم پاسخگویی

هر لحظه ممکن است که سایت شما به دلایل متعددی از دسترس خارج شود و همانطور که گفتیم ممکن است پشتیبانی پاسخگو نباشد.

منتظر همه چیز باشید…

با دریافت هاست رایگان منتظر هر نوع اتفاقی باشید. البته همانگونه که گفته شد اگر سایتی آزمایشی یا غیرمهم دارید می تواند آن را بر روی هاست های رایگان راه اندازی نمایید.

4- میزبانی سرور مجازی (VPS)

سرور مجازی یک کامپیوتر است که به صورت اختصاصی برای شما ارائه می شود. هزینه دریافت آن بسیار بیشتر از هزینه هاست اشتراکی است ولی امکانات مناسب برای سایت های پربازدید و پرترافیک بسیار مناسب است. سرور مجازی دارای مزایای زیر است:

  • نصب نرم افزارهای دلخواه
  • دسترسی راحت
  • کارکرد آسان
  • اختصاصی بودن منابع و آی پی
  • ارتقا آسان
  • هزینه مناسب در مقابل سرور اختصاصی
  • نصب سیتم عامل های مختلف
  • عیب یابی سریع
  • پذیرایی از تعداد بسیار بالای ترافیک

اگر سایتی دارید که ترافیک بالایی دارد پیشنهاد می کنیم از میزبانی VPS استفاده داشته باشید.

5- هاست دانلود

هاست دانلود هاستی است که می توانید فایل های دانلودی سایت خود را بر روی آن آپلود نمایید. این هاست هیچ تاثیری بر روی سئو نمی گذارد و تنها کارایی اش این است که به شما فضایی ارائه می کند تا فایل های دانلودی خودتان را در آن قرار داده و هاست اصلی خود را شلوغ نکنید. هاست دانلود برای سایت های دانلود ففیلم و موزیک و نرم افزار بسیار مناسب است. معمولا بر روی هاست دانلود نمی توانید وب سایت راه اندازی کنید و تنها می توانید از آن برای آپلود فایل های خود استفاده داشته باشید.

6- هاست نمایندگی

هاست نمایندگی نوعی هاست است که در اختیار افرادی قرار می گیرد که قصد دارند در سود فروش هاست سهم داشته باشند. در این نوع از هاست برای مثال شما 70 هزار تومان می پردازید و 30 گیگابایت فضای هاست دریافت می کنید که می توانید آن را خودتان بفروشید و طوری برنامه ریزی و قیمت گذاری کنید که مثلا با فروش این 30 گیگابایت هاست 100 هزار تومان کسب کنید. در اینجا شما 30 هزار توامن سود می کنید. برای افرادی که هاست نمایندگی دریافت می کنند یک پنل ویژه وود دارد که می توانند برای کاربران خریدار اکانت تعریف کنند.

7- لوکال هاست یا هاست محلی

لوکال هاست یا هاست محلی همان کامپیوتر خودتان است و اگر قصد دارید سایت خود را بر روی کامپیوتر شخصی خود راه بیاندازید باید از لوکال هاست استفاده کنید البته سایتی که بر روی لوکال هاست راه اندازی می شود تنها برای خودتان قابل بازدید است و تنها جنبه تمرین یا تست دارد. برای راه اندازی سایت بر روی لوکال هاست از نرم افزارهای زمپ و ممپ استفاده داشته باشید.

8- هاست وردپرس

هاست وردپرس به نوعی از هاست می گویند که برای اسکریپت سایت ساز و سیستم مدیریت محتوای ورد‌‌پرس به طور اختصاصی بهینه شده باشد. این هاست ها بیشترین همخوانی را با سایت های وردپرسی دارند و دوستانی که قصد دارند سایت خود را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه اندازی کنند می توانند از هاست مخصوص وردپرس استفاده بکنند تا نتیجه بهتری حاصل شود.

9- هاست ووکامرس

هاست ووکامرس نیز یک نوع هاست است که بیشترین همخوانی را با فروشگاه ساز محبوب وردپرس یعنی ووکامرس داشته باشد. حقیقت این است که وردپرس یک سایت ساز وبلاگی و شرکتی است و زیاد برای راه اندازی یک فروشگاه خیلی بزرگ با به فرض مثال 20 هزار محصول مناسب نیست. اما کار دوستانی که نهایتا 1000 تا 2000 محصول دارند را راه می اندازد. هر چند بوده اند افرادی که فروشگاه بزرگی را بر روی بستر وردپرس راه اندازی کرده و راضی هستند ولی بهتر است برای راه اندازی فروشگاه های بزرگ از سیستم هایی همچون مجنتو و پرستاشاپ که به صورت اختصاصی برای ساخت فروشگاه ایجاد شده اند استفاده داشته باشید.

ممکن است که چنین سایت سازها و فروشگاه سازهایی به گستردگی وردپرس نباشند یا داکیومت های راه اندازی آن ها کمتر باشد اما در آینده مشکلات کمتری برای شما ایجاد می کنند. از بحث خودمان دور نشویم… خلاصه هاست ووکامرس هاستی است که بیشترین هماهنگی را با فروشگاه ساز وردپرس یعنی ووکامرس دارد و برای کسانی که قصد دارند فروشگاه خود را با وردپرس و ووکامرس راه اندازی کنند مناسب تر است.

بهترین هاست

یک هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟ هاست چی بخرم؟

هاست چی بخرم؟ باید بگوییم که هاست ها نیز مانند هر کالا یا خدمات دیگری خوب و بد دارند، اما یک هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟ در ادامه به این می پردازیم که یک هاست عالی چه ویژگی هایی دارد. درست است که برای همه سایت های نمی توان یک نسخه پیچید چون ممکن است مثلا شما سایتی با بازدید متوسط داشته باشید و خرید VPS باعث به هدر رفتن سرمایه شما شود.

در مقابل هم ممکن است صاحب یک سایت با بازدید بالا باشید که سرویس های هاست اشتراکی پاسخگوی آن نباشند اما ما در ادامه به مواردی کلی برای بررسی یک هاست خوب می پردازیم. برای اینکه بفهمید چه نوع هاستی و چه نوع پلنی را تهیه کنید بهتر است با پشتیبانی سایتی که قصد دارید از آن هاست بخرید ارتباط داشته باشید و با ارائه شرایط سایت خود و دریافت مشاوره پیشتیبانی سایت فروشنده، بهترین پلن را انتخاب کنید.

برای اینکه بفهمید هاست مناسب شما چیست باید موارد زیر را مدنظر داشته باشید:

  • تعداد بازدیدکنندگان
  • منطقه بازدیدکنندگان
  • امنیت سایت
  • پشتیبانی سایت
  • کیفیت هاست
  • سرعت هاست
  • بودجه خود

پشتیبانی مناسب

دلیل اینکه پشتیبانی مناسب را در صدر لیست قرار داده ایم اهمیت آن است. اگر یک هاستینگ پشتیبانی دلسوز، سریع و متخصص داشته باشد، هر مشکلی که به وجود بیاید را در مدت بسیار کوتاهی حل می کند. پشتیبانی سریع و علاوه بر آن حرفه ای، مهم ترین عاملی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت. ممکن است در هر لحظه از شبانه روز، از جمله روزهای تعطیل یا ساعات غیرکاری سایت شما به دلایل مختلفی خراب شده یا دسترسی به آن قطع شود. یا اتفاقی مشابه مثال هایی که ذکر کردیم اتفاق بیفتد. پس حتما باید یک پشتیبان و مشاور خوب و حرفه ای دم دست داشته باشید. آن هم هر لحظه شبانه روز. پس شرکتی را انتخاب کنید که پشتیبانی سریع و حرفه ای ارائه نماید.

پشتیبانی بعضی از هاست ها یک روز یا حتی بیشتر پس از درخواست تماس به شما پاسخ می دهند و این کوتاهی در پاسخگویی به سایت هایی که بازدید و فروش بالایی دارند، ضررهای بزرگی وارد می کند. تازه بعضی از هاستیننگ ها پس از پاسخگویی هم یا می گویند تقصیر خودتان است یا باید خودتان حلش کنید یا درخواست هزینه اضافه می کنند و در هر صورت شما را به دردسر می اندازند.

امنیت اطلاعات

اگر می خواهید چیزی را به صورت آنلاین بفروشید، باید از قابلیت های سرور ایمن برخوردار باشید. این به افراد امکان می دهد بدون نگرانی در مورد رهگیری اطلاعات، اطلاعات خصوصی (مانند شماره کارت اعتباری) را به شما ارائه دهند. اکثر مردم هیچ چیزی را آنلاین سفارش نمی دهند مگر اینکه شما یک سرور امن ارائه دهید.

اطلاعات شما خیلی مهم است. به هر هاستینگی نباید اعتماد کرد. چون ممکن است بعضی از آن ها از اطلاعات شما سوءاستفاده کنند. پس سعی کنید از هاستینگ ها معروف و قدرتمند استفاده کنید. البته ما نمی گوییم که همه تازه کارها مشکل دارند، همانگونه که ممکن است یک شرکت بزرگ هم از اطلاعات شما سوءاستفاده کند. اما معمولاً هاستینگ های معروف بدلیل سابقه کار و مشتریان فراوان، دست به کارهای غیرمتعارف نمی زنند. البته اگر هاستینگ تازه کاری بود که متوجه شدید به صورت حرفه ای فعالیت می کند می توانید از سرویس های شرکت های تازه کار نیز استفاده کنید.

فضای ذخیره سازی (Storage space)

فضای ذخیره سازی فضایی است که برای آپلود فایل های هاست در اختیار دارید. مشاهده می شود که برخی از هاستینگ ها، هاست هایی با فضای میزبانی بسیار کم مانند 100 مگابایت ارائه می کنند که برای طراحی سایت بی مصرف هستند چراکه به هنگام راه اندازی اولیه سایت و بدون نصب هیچگونه پلاگین خاصی به فضای حداقل 100 مگابایت نیاز داریم. در ادامه نیز به فضای بیشتری برای افزودن سایر موارد مانند قالب، پلاگین، کدهای اختصاصی، فایل های سایت (شامل عکس ها، ویدئوها و پادکست ها) و… احتیاج است.

البته ممکن است فضاهای ذخیره سازی کمتر برای راه اندازی سایت های استاتیک (سایتی که یک بار آپلود می شود و در همان حالت سکون بدون افزودن چیزی باقی می ماند) یا راه اندازی ربات های تلگرامی مناسب باشند اما مطمئنا راه اندازی سایت بر روی یک هاست 100 مگابایتی یا 200 مگابایتی ایده خیلی خوبی نیست.

اولین ویژگی یک هاست خوب ارائه فضایی مناسب است. پیشنهاد می شود که هاستینگی را انتخاب کنید که حداقل 500 مگابایت یا بیشتر به شما فضای ذخیره سازی ارائه کنند. بهترین حالت برای شروع 1 تا 3 گیگابایت است. می توانید برای شروع یک سرویس با فضای میزبانی 1 گیگ خریداری کنید و بعدا در صورت لزوم آن را ارتقا دهید.

پهنای باند

پهنای باند مجموع حجم مصرفی داده ها توسط شما و کاربران شما است که به صورت ماهیانه محاسبه می شود و در اول هر ماه صفر می شود. فرض کنید که پهنای باند وب سایت شما ماهانه 10 گیگابایت است و در طی یک ماه گذشته 2 گیگابایت فایل آپلود کرده اید. به این صورت شما 2 گیگ از 10 گیگ پهنای باند را مصرف کرده اید، حالا فرض کنید که کاربران نیز 4 گیگ از فایل های شما را بارگیری کرده اند، در این صورت شما در ماه 6 گیگ از 10 گیگ پهنای باند را مصرف کرده اید.

پهنای باند چیست؟

پهنای باند شامل هر چیزی می شود که شما و کاربرانتان دانلود و آپلود می کنید و حتی بازدید از صفحات مختلف سایت شما توسط کاربران مختلف نیز به نوعی مصرف پهنای باند است. به این شکل که به فرض مثال حجم یک صفحه از سایت شما 2 مگابایت است و کاربری از این صفحه بازدید کرده است. در این صورت 2 مگابایت از ظرفیت پهنای باند ماهیانه هاست شما مصرف شده است.

بیشتر وب‌سایت‌ها حداقل از 10 تا 15 مگابایت فضا استفاده نمی‌کنند، اما همیشه ایده خوبی است که در صورت تصمیم به گسترش در آینده، فضای اضافی در دسترس شما باشد. اطمینان حاصل کنید که می توانید فضای بیشتری را از میزبان وب خود خریداری کنید، در صورتی که در نهایت از تمام فضایی که در ابتدا برای شما در نظر گرفته شده بود استفاده کنید.

اگر می‌خواهید کتاب‌های الکترونیکی، نرم‌افزار یا سایر فایل‌های بزرگ را دانلود کنید، مطمئن شوید که میزبان وب شما محدودیت‌های غیرمنطقی در پهنای باند ندارد. پهنای باند مقدار داده ای است که مشتریان شما می توانند از سایت شما دانلود کنند.

هاستی را انتخاب کنید که دارای پهنای باند بالایی است که در اواسط ماه شما را به دردسر نیاندازد. بسیاری از شرکت های ارائه دهنده سرویس های هاست پهنای باند نامحدود ارائه می کنند. اما بعضی شرکت ها نیز پهنای باند کمتری ارائه می دهند و بر اساس گیگابایت محاسبه می شود. کمترین پهنای باندی که در اوایل راه اندازی سایت باید برای سایت خود در نطر بگیرید حداقل 5 تا 10 گیگ است.

سرعت

باید هاستی را انتخاب کنید که حداقل اتصال اینترنت T3 داشته باشد. این بسیار مهم است زیرا سود شما با سرعت بارگیری صفحات وب شما نسبت مستقیم دارد. چیزی به نام سروری که خیلی سریع باشد وجود ندارد!

سطح اتصال میزبان وب به اینترنت حتی بر صفحاتی که سریع ترین بارگذاری را دارند نیز تأثیر می گذارد. بهترین راه برای از دست دادن بازدیدکنندگان (و در نتیجه مشتریان) این است که آنها را مجبور کنید 30 ثانیه منتظر بمانند تا یک صفحه بارگذاری شود. به عنوان یک قاعده، خریداران اینترنتی بسیار بی حوصله هستند.

سرعت سایت به دو بخش تقسیم می شود. بخشی که مربوط به سرور هاست است و بخشی که مربوط به لودینگ سایت است. هر چه که سرور سریع تر به درخواستی پاسخ بدهد سرعت سایت نیز بالاتر خواهد رفت. در مواردی مشاهده می شود که یک سرور تا چند ثانیه سایت را کندتر می کند. گاهی با تغییر دادن سرویس هاست، سرعت سایت از بیش از 10 ثانیه به 3 ثانیه می رسد.

سرعت بسیار مهم است. کاربران بیشتر از 5 تا 10 ثانیه منتظر باز شدن و لود شدن سایت شما نمی مانند. این هم به فروش شما لطمه می زند و هم به سئوی سایت شما. برای همین به دنبال هاستینگی باشید که سرعت خوبی داشته باشد. برای اطلاع یافتن از این مورد هم می توانید از پشتیبانی هاستینگ کمک بگیرید تا پرسرعت ترین و مناسب ترین پلن را خریداری نمایید.

بکاپ

راهنمای خرید هاست

ممکن است که سایت شما دچار مشکلی ناخواسته شود یا هکرها آن را هک کرده و خرابکاری کنند یا اطلاعاتی مهم به اشتباه حذف شود، در این حالت بکاپ به کمک شما می آید. هاستی مناسب است که بکاپ های مداوم از سایت شما بگیرد تا در صورت بروز مشکل بتوانید سایت را به حالت قبلی خود بازگردانید. اصلا اهمیت بکاپ را دستکم نگیرید. اگر سایت شما بکاپ نداشته باشد و با وجود مشکلی، اطلاعات از دست بروند با بکاپ می توانید آن را بازگردانی کنید.

هاست های وب خوب از یک سیستم قدرت پشتیبان استفاده می کنند و روزانه پشتیبان گیری خارج از سایت از سرور شما انجام می دهند (این بدان معناست که در صورت بروز اتفاقی برای هارد درایو سروری که روی آن هستید، پشتیبان گیری روی یک دستگاه خارجی انجام می شود). این باعث می شود در صورت خرابی سخت افزار یا وقوع یک فاجعه طبیعی چیزی از دست نخواهید داد.

بعضی شرکت های هاستینگ فرایند بکاپ گیری را دیر انجام می دهند. مثلا ماهی یکبار یا دوبار بکاپ می گیرند و اگر سایت شما از دست برود ممکن است که شما به بکاپ یک ماه قبل دسترسی داشته باشید و هر چه اطلاعات جدید کسب کرده اید پاک شود. پس هاسیتنگی بهتر است که فرایند بکاپ گیری را زود به زود انجام بدهد.

کنترل پنل

کنترل پنل به سیستم عاملی گفته می شود که بر روی سرویس هاست شما نصب شده است. معروف ترین کنترل پنل های دنیا شامل کنترل پنل:

  • Cpanel
  • DirectAdmin
  • Plesk

است. می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد کنترل پنل ها داشته باشید؟

کنترل پنل سی پنل (Cpanel)

سی پنل یکی از بهترین و معروف ترین کنترل پنل ها برای هاست های لینوکسی است. از جمله مزیت های سی پنل به علاوه داشتن امکانات و امنیت بالا، می توانیم به رابط کاربری مدرن و کاربرپسند اشاره کنیم. به عقیده برخی از وبمستران سی پنل بهتر از دایرکت ادمین یا دیگر کنترل پنل است. همچنین سی پنل قابلیت نصب پلاگین ها و افزونه هایی را فراهم می کند که موجب افزایش امکانات هاست می شوند.

مشکلی که وجود دارد این است که کنترل پنل سی پنل ایران را تحریم کرده و قابلیت نصب این کنترل پنل بر روی سرورهای ایرانی وجود ندارد. البته با روش هایی که بعضی فروشندگان سرویس های هاستینگ آن را آنتی تحریم می نامند قابلیت استفاده از این کنترل پنل محبوب در بعضی از سرویس های هاستینگ ایرانی هم وجود دارد.

با استفاده از دو لینک می توانید دموی سمت کاربر و ناحیه مدیریتی را مشاهده کنید.

دموی سمت کاربر

دموی ناحیه مدیریتی

این کنترل پنل بر روی لینوکس اجرا می شود.

کنترل پنل دایرکت ادمین (DirectAdmin)

کنترل پنل دایرکت ادمین یکی از کنترل پنل های بسیار مشهور و پرکاربرد در بین وبمستران است. از جمله مزایای این کنترل پنل می توانیم به کم هزینه تر بودن آن نسبت به Cpanel اشاره کنیم. همچنین دایرکت ادمین تنها بر روی سرورهای لینوکسی نصب می شود. این کنترل پنل تنها از لینوکس پشتیبانی می کند. برای دیدن دموی بخش های مختلف کنترل پنل دایرکت ادمین می توانید به لینک زیر سر بزنید.

دموی دایرکت ادمین

کنترل پنل پلسک (Plesk)

کنترل پنل پلسک نیز دیگر کنترل پنل مطرح در این حوزه است. پلسک برای هاست های ویندوزی کاربرد دارد. بعضی از زبان های برنامه نویسی فقط توسط ویندوز پشتیبانی می شوند و به همین دلیل باید از هاست ویندوزی استفاده کرد. مثلا زبان برنامه نویسی تحت وب asp.net توسط ویندوز ساپورت می شود و برای راه اندازی سایت هایی با این زبان برنامه نویسی باید از هاست ویندوز استفاده کنید. و اما پلسک کنترل پنل ویندوز است و سایت هایی که هاست ویندوزی دارند باید از پلسک استفاده کنند.

دموی پلسک

تعداد دامین، ساب دامین و پارک دامین

برخی از هاست ها در یک سرویس خریداری شده اجازه نصب 2 دامنه و در واقع 2 سایت یا بیشتر را ارائه می دهند. همچنین ممکن است برخی از سرویس های هاستنگ این کار را انجام ندهند. به هر حال انتخاب سایتی که به شما اجازه داشتن بیش از یک دامنه بر روی هاست را ارائه می کنند مزیت است. ممکن است که در آینده نیاز به راه اندازی سایتی دیگر داشته باشید و در آن صورت نیازی به خرید دوباره سرویس هاستی دیگر نیست. همچنین بسیاری از سرویس های هاستینگ اجازه ساب دامین نامحدود را ارائه می دهند. ممکن است شما دامنه ای خریداری کنید و نخواهید که فعلا آن را راه اندازی کنید در این صورت می توانید از سرویس پارک دامین استفاده کنید که بعضی از هاستینگ ها در اختیار شما قرار می دهند.

نصب کننده آسان

نصب کردن سایت سازهای مختلف بر روی هاست شاید برای خیلی ها آسان باشد، اما ممکن است که شما تازه شرع به کار کرده اید و نمی خواهید که خودتان سایت را نصب کنید تا مشکلی احتمالی به وجود نیاید. چون در مسیر نصب هر سایت سازی از جمله وردپرس احتمال این وجود دارد که مسیری به درستی پیش نرود و باعث سردرگمی شود. امکان نصب کننده آسان (Softaculous Apps Installer) در کنترل پنل Cpanel وجود دارد. در تصویر زیر مشاهده کنید.

همچنین ویژگی نصب کننده آسان به علت اینکه در وقت شما صرفه جویی می شود هم گزینه خوبی برای راه اندازی ساده سایت به شمار می رود. بعضی از هاستینگ ها از نصب کننده آسان در هاست خود استفاده می کنند.

سرویس ایمیل

تقریبا همه فروشندگان سرویس هاست، سرویس ایمیل را نیز بر هاست ارائه می کنند. در واقع سیستم ایمیلی که به همراه هاست ها ارئه می شود و به آن وب میل می گویند ابزاری مکمل هاست ها است. همچنین سرویسی مناسب تر است که دارای امکان فورواردر باشد. به این صورت که هر وقت ایمیلی برای شما ارسال می شود آن ایمیل به ایمیل شخصی شما نیز فوروارد می شود. بعضی از هاست ها محدودیت تعدادی و حجمی ایمیل دارند. مثلا می گویند فضای ایمیل 100 مگابایت است یا می توانید تا نهایتا 100 ایمیل بسازید و باید به این نکته نیز توجه کنید. هاست هایی دیگر وجود دارند که به هاست ایمیل مشهور هستند و برای استفاده های دیگر مانند ایمیل مارکتینگ به کار می روند. ایمیل مارکتینگ از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به شمار می رود.

انتقال راحت

هرگز از هاست هایی که قرارداد بلندمدت دارند استفاده نکنید، چون این کار لازم نیست. اگر این کار را انجام دهید، انعطاف پذیری زیادی را رها خواهید کرد. اگر به دلایلی نیاز داشته باشید، نمی توانید هاست وب را تغییر دهید. اطمینان حاصل کنید که در حال انتخاب یک سرویس میزبانی وب هستید که در آن می توانید به راحتی در هر زمان و بدون هیچ زحمتی به میزبان وب دیگری مهاجرت کنید.

آپتایم بالا

یک هاست خوب باید همیشه در دسترس باشد. ممکن است با یک ساعت قطعی اینترنت کلی بازدید کننده یا مشتری را از دست بدهید و یا دچار ضررهای مالی و معنوی شوید. مبحثی وجود دارد به نام آپتایم. ایده آل ترین آپتایم ممکن 100% است اما معمولا بیشتر ارائه دهندگان هاست، آپتایم 99.9 یا چیزی شبیه آن را گارانتی می کنند.

آپتایم (Uptime) میزان زمانی است که سرورهای یک هاستینگ در دسترس هستند. بهترین آپتایم ممکن 100% است اما هر شرکتی که چنین ادعایی کرد احتمالا درست نمی گوید. چراکه هر سروری برای استراحت، تعمیر یا هر مشکل دیگری موقع هایی در دسترس نیست پس نمی توان که گفت این سرورها دارای آپتایم 100% هستند. با این حال بسیاری از هاستینگ ها ادعا دارند که آپتایم سرویس های ارائه شده 99.99% است.

برای محاسبه آپتایم باید میزان کل فعالیت را تقسیم بر کل زمان کرده و ضربدر 100 کنیم. برای مثال آپتایم هاستینگ شرکتی که در ماه 3 ساعت هاست هایش به علل گوناگون قطع شده و از دسترس خارج می شوند به این شرح است:

 720=24*30

 717=720-3

 99.58=100*717/720

همانگونه که حساب کردیم، آپتایم چنین هاستینگی شد: 99.58.

سعی کنید همیشه از هاستینگ هایی با بالاترین مقدار آپتایم استفاده کنید تا سایتتان همیشه در دسترس باشد. همچنین باید شرکتی را انتخاب کنید که بدون اطلاع قبلی شما اقدام به قطعی سرورهای شما نکند تا شما بتوانید قبل از آن تدابیر لازم را اتخاذ کنید.

SSL رایگان

sll یک پروتکل امن است که داده های بین سایت و کاربر را محفوظ می دارد. سایت های دارای ssl دارای یک نوار سبز هستند و با https:// آغاز می شوند. SLL یک سرویس پولی است و برای دریافت SSL بر روی سایت خود باید سالانه مبلغی را پرداخت کنید. اما بسیاری از هاست ها SSL رایگان ارائه می دهند.

CDN

شبکه توزیع محتوا یا CDN با تقسیم داده های هاست در میان سرورهایی در سراسر دنیا، سرعت سایت را افزایش می دهد. بعضی از شرکت های فروش هاست، CDN رایگان ارائه می دهند.

دامنه رایگان

ممکن است بعضی از سرویس های هاستینگ بر روی هاست خود دامنه رایگان ارائه کنند. دامنه های رایگان عموما شامل .ir است. با این حال بعضی از هاستینگ ها بر روی سفارشات یکساله دامنه .com نیز ارائه می دهند.

هاست ایران یا خارج؟

یک مسئله ای که وجود دارد این است که ایا هاست ایران بهتر است یا هاست خارج؟ این موضوع کاملاً به شرایط سایت شما بستگی دارد. هاستینگ شما بهتر است در مکانی باشد که بیشتر مشتریان و بازدیدکنندگان سایت شما وجود دارند. برای مثال می توانید از ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس استفاده کرده و بفهمید بیشتر بازدیدکنندگان سایت شما از چه منطقه ای هستند. سپس با استفاده از داده های موجود بهترین هاست را خریداری کنید.

همانگونه که گفتیم ممکن است برای بعضی سایت ها، هاست ایران جوابگو باشد و برای برخی دیگر هاست خارج. اگر متوجه شدید که مثلا 97% کاربران شما در ایران هستند، هاست ایران مناسب است و اگر 87% از بازدیدکنندگان شما از آلمان هستند، طبیعتاً هاست آلمان بهترین گزینه است. اما هاست ایران خیال شما از بابت قطعی اینترنت راحت می کند. اما به صورت کلی همه چیز به شرایط وابستگی دارد.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی اینکه بهترین هاست چه ویژگی هایی دارد، پرداختیم. در صورتیکه تجربه مفیدی دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید یا اگر سوالی دارید می توانید از طریق کامنت ها بپرسید.

نویسنده : بابک حیدریان

بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را می‌زند". فردیش نیچه

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. یحیی مجمدی

    سلام .مرسی بابت مقاله خوبتون،،من تازه طراحی سایت یاد گرفتم، میخام برم واسه آشناها یا فروشگاه های محل،مثل کفش فروشی یا لباس فروشی هایی که در هر شهر و محله ایی وجود داره سایت طراحی کنم،،چون اول کارم نه خودم سر در میارم،نه اون مغازه دار،، مشخصات هاستی که میخرم واسشون چیا باشه? چند گیگ فضا و حافظه و اینا?

    1. جواد فرازمند

      سلام رفیق
      ببین شروع کار یه هاست معمولی بخری کفایت میکنه، خیلی نمیخواد هزینه کنی عمدتا خود سایت ها یه حالت پیشنهادی دارن که اون بهترین حالته