سبد خرید شما خالی است.

ورود | ثبت نام
گواهینامه ssl چیست؟ برترآموز

گواهینامه SSL چیست و چه کاربردهایی دارد؟

1400/06/27

گواهینامه SSL چیست؟ قطعا شما برای پیداکردن پاسخ همین سوال به سراغ این مقاله آمدید و قصد دارید تا اطلاعات جامعی را دربارۀ SSL بگیرید، ما هم به درخواست شما تمام و کمال توجه کرده ایم و در ادامه بحث گواهینامه SLL را به طور دقیق برایتان شفاف می کنیم. گواهینامه SSL، در واقع یک فایل کوچک اطلاعاتی است که به صورت دیجیتالی، یک کلیدی که رمزنگاری شده است را به وبسایت یا سازمان شما متصل می کند.

گواهینامه SSL چیست؟ برترآموز

گواهینامه SSL چیست؟

مخفف SSL: secure socket layer هست که در اصل یک پروتکل به حساب می آید و برای برقرای ارتباط امن میان کاربر و سرور استفاده می شود. در این پروتکل تمامی اطلاعاتی که بین سرور و کاربران رد و بدل می شود، رمزنگاری شده هست و امکان شنود داده ها از بین خواهد رفت.

برای اینکه بتوانید با پروتکل SSL ارتباط برقرار کنید، باید یک گواهینامه SSL که توسط سازمان صادر کننده معتبر امضا شده است را بر روی وبسایت خود نصب کنید. علاوه بر این اقدام مهم، سازمان صادر کننده، بسته به نوع گواهینامه صادر شده برخی از اطلاعات هویتی وب سایت را هم احراز و تایید کند، همین امر موجب افزایش اعتماد کاربران و در نهایت افزایش اعتبار سایت می شود. اگر هم بخواهیم از جهتی دیگر چیستی SSL را بررسی کنیم، می توانیم بگوییم که این گواهینامه وب سایت شما را قادر می سازد که از HTTP به HTTPS برود و امنیت بیشتری به دست آورد.

اصلا چرا به گواهینامه SSL نیاز داریم؟

وب سایت شما برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران، تأیید مالکیت سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی از سایت توسط مهاجمان و جلب اعتماد کاربران و بازدیدکنندگان به این گواهی نیاز دارد. همچنین گواهینامه های SSL این موضوع را که “مشتری با سرور صحیحی در حال صحیت کردن هست” را، تأیید می کند. همین موضوع به به جلوگیری از جعل دامنه و دیگر حملات کمک بسیاری می کند. از همه مهم تر مشاغل هستند که گواهینامه SSL برای آدرس وب HTTPS آن ها ضروری است و سایت های HTTPS همان سایت هایی هستند که رفت و آمد و تردد اطلاعاتی ان ها توسظ SSL رمزنگاری شده است.

علاوه بر دلایلی که در بالا گفته شد، HTTPS  بعد از ایمن سازی اطلاعات کاربر در هنگام تردد و حمل و نقل، یک سایت را از دید کاربران قابل اعتماد تر می کند، درست است که اکثریت کاربران تفاوت بین HTTP و HTTPS را نمی دانند ولی بیشتر مرورگرها سایت های HTTP را برچسب گذاری نا ایمن نشان می دهند.

چگونه برای سایتمان گواهی SSL بگیریم؟

برای گرفتن این گواهینامه، دامنه ها باید از مرجع صدور گواهینامه (CA) آن را دریافت کنند. CA در واقع یک سازمان خارجی است که گواهینامه های SSL را تولید می کنند و به سایت ها ارائه می دهد. سازمان CA همچنین به صورت دیجیتالی گواهینامه را با کلید خصوصی خودش امضا می کند و به دستگاه های خرید اجازۀ تأیید آن را می دهد. پس برای صادر شدن گواهینامه، باید SSL را در سرور اصلی وب سایت نصب و فعال کنید. هنگامی که SSL در سرور مبدأ فعال شود وب سایت، قادر به بارگیری از طریق HTTPS خواهد بود و تمام ترافیک سایت شما رمزنگاری و ایمن خواهد شد.

گواهینامه SSL چیست؟ برترآموز

مزایای داشتن گواهینامه SSL چیست؟

احتمال دارد شما همین الان که در حال مطالعۀ این مقاله هستید، صاحب یک کسب و کار خوب باشید و از طرفی هم با توجه به دنیای امروزه 90درصد کسب و کارها سایتی هم برای خود دارند، پس داشتن گواهینامه SSL و آشنایی با مزایای آن، برای فراهم سازی بستر امن وبسایت شما واجب و ضروری است. در ادامه با مزایای اصلی گواهینامه SSL آشنا می شویم:

افزایش امنیت اطلاعات سایت شما:

وقتی سایتی را راه اندازی می کنید، صددرصد با اطلاعات کاربران درگیر هستید و باید فکری برای ذخیرۀ امن ان ها داشته باشید تا اطلاعات افراد در دسترس افراد سودجو قرار نگیرد. همینکه اطلاعات کاربرانتان در امنیت کامل باشند، خودش باعث جلب اعتماد مردم هست و با این موضوع ارتباط مستقیم دارد. داشتن SSL این موضوع را برای شما کامل حل می کند و با گرفتن این گواهینامه، می توانید مسئله امنیت سایت خود را حل شده ببینید!

افزایش اعتماد کاربران به سایت و کسب و کارتان:

بسیاری از مرورگرها، وب سایت های فاقد SSL را Not secure برچسب گذاری می کنند و همین موضوع باعث می شود تا کاربران به راحتی به سایت شما اعتماد نکنند. مخصوصا زمانی که سایت شما فروشگاهی است و قصد خرید یک محصولی را دارند. پس منطقی است که برای افزایش اعتماد کاربران SSL را برای وبسایت خود فعال کنید.

افزایش رتبه و بهبود سئو وب‌سایت:

اینکه سایت شما بتواند از اطلاعات کاربران محافظت و این موضوع را به بهترین شکل فراهم کند، برای گوگل بسیار مهم است، به همین دلیل استفاده از گواهینامه SSL در سئوی وبسایت شما تأثیر به سزایی خواهد داشت، چرا که گوگل رسماً توصیه کرده است که از این گواهینامه استفاده کنید و خیلی دقیق به این گواهینامه توجه می کند. پس نتیجه گرفتیم که استفاده از این گواهینامه بهبود جایگاه سایت ما را در گوگل و نتایج جستجو بالا می برد.

برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم لازم است:

سایت های فروش محصول و خدمات انلاین قطعا نیاز به درگاه پرداخت دارند و باید درگاهی را از بانک ها بگیرند، اما در این شرایط، یکی از لازمه های دریافت پرداخت مستقیم از بانک ها داشتن علامت نماد اعتماد دو ستاره هست که برای دریافت این نماد باید SSL داشته باشیم. پس اگر به دریافت درگاه مستقیم فکر می‌کنید ابتدا به سراغ دریافت پروتکل SSL بروید.

گواهینامه SSL چیست؟ برترآموز

گواهی SSL شامل چه اطلاعاتی است؟

  • نام همان دامنه‌­ای که گواهی برای آن صادر می شود.
  • اینکه برای کدام شخص، سازمان یا افراد صادر شده است.
  • سازمانی که گواهینامه را صادر کرده است.
  • تاریخی که گواهینامه صادر شده است.
  • تاریخ انقضا گواهینامه
  • کلید عمومی

شاید با مبحث رمزنگاری و کلید عمومی و خصوصی باشید، اما اگر اطلاعاتی هم راجب آن نداشته باشید زیاد مهم نیست، چون من برایتان می گویم. یکی از مهم ترین اطلاعات گواهی همان مورد اخر یعنی کلید عمومی وبسایت است، این کلید عمومی در واقع رمزنگاری را ممکن می سازد. دستگاهی برای کاربر است کلید عمومی را می بیند و از آن برای رمزنگاری امن و مطمئن با وب سرور استفاده می کند. در همین حال هم وب سرور خودش یک کلید خصوصی دارد و به صورت مخفی نگهداری می شود زیرا امنیت با همین کلید انجام می شود. در این مرحله داده ها و اطلاعات رمزنگاری شده با کلید عمومی رمزگشایی می شود و اطلاعات بدون هیچ مشکلی به مقصد می رسند.

انواع گواهینامه­‌های SSL کدامند؟

گواهینامه های SSL چندین نوع دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

Domain Validated (DV)-1

گواهیهای این نوع SSL­ها تنها بر اساس ثبت دامنه هستند و هیچگونه بررسی بر روی ثبت سازمان و یا شرکت مالک وب­‌سایت انجام نخواهد شد، همچنین بیشتر برای وب­‌سایت­های عمومی استفاده می­‌شوند و برای وبسایت های اختصاصی مناسب نیستند.

Organization Validated (OV)-2

این نوع گواهینامه  به شکلی است که سازمان ها به وسیله شرکت ارائه دهنده گواهینامه بررسی خواهند شد و زمانی طول می کشد تا ثبت کامل و رسمی انجام شود و کارها به درستی پیش رود.

Extended Validation (EV)-3

این نوع گواهی های SSL به وسیله استاندارد مشخصی تعیین می شوند و مراحل احراز هویت آن بسیار سخت گیرانه می باشد. این نوع گواهینامه علاوه بر فراهم کردن مسیر اعتمادسازی و اطمینان، یک نوار سبز رنگ هم در مرورگر برای مشاهده توسط بازدیدکنندگان فعال می کند و نام رسمیان مطابق با روزنامه رسمی کسب و کار شما در کنار قفل قابل نمایش خواهد بود.

SSL Wildcard-4

این گواهی، امکانی را فراهم می‌­کنند تا بتوانید به همراه دامنه اصلی خود، کلیۀ دامنه­‌های فرعی آن دامنه را نیز تحت پوشش و زیر نظر گواهی SSL خود قرار دهید. برای مثال، یک گواهی wildcard می­‌تواند شامل دامنه های فرعی www.nexfon.ir ،shop.nexfon.ir باشد، در حالی که یک گواهی تک دامنه فقط می­‌تواند همان مورد اول را تحت پوشش خود قرار دهد.

Multi-Domain SSL Certificates (MDC)-5

این گواهی SSL برای دامنه هایی که بر روی یک IP تنظیم شده اند استفاده کرد که تا 100 دامنه مختلف هم تحت پوشش خود قرار می دهد.

Cases for Multi-Domain SSL Certificates(UCC)-6

این دامنه هم مانند قبلی است و تنها تفاوتی که دارد این هست که مانند نوع گواهی EV یک نوار سبز رنگ را در مرورگر بازدیدکننده‌ها فعال می­‌کند.

جمع بندی

رسیدیم به پایان این مقاله و امیدوارم استفادۀ لازم را از آن برده باشید و با دید بهترین نسبت به دریافت این گواهینامه اقدام کنید. همانطور که برایتان توضیح دادم داشتن سرویس SSL مزایای بسیار زیادی را برای سایت ما و حفظ امنیت آن خواهد داشت و قطعا نتایج بسیار خوبی را هم در فروش و موفقیت کسب و کار ما می گذارد، زیرا در بهبود رتبه سئو و افزایش اعتماد کاربران کمک بزرگی می کند.

این نکتۀ مهم را هم دوست دارم به شما بگویم، در واقع آموزش دیدن است که برای ما حس خوب، جایگاه عالی و ثروت زیاد را می سازد، پس در حوزه ای هستید برای آموزش خود وقت بگذارید. تیم برترآموز هم با آموزش های مفید و حرفه ای خود در این زمینه به خوبی درخشیده است و دو تا آموزش های فوق العادۀ آن ها که خودم از آن ها لذت بردم، آموزش سئو و آموزش وردپرس آن هست.

نویسنده : زهرا سلیمانیان

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *