امروزه الگوریتمهای مختلف گوگل در حال تغییر و به روز رسانی میباشد. با مطالعه این مقاله میتوانید با یکی از جدیدترین و مهمترین الگوریتمهای گوگل آشنا شوید.
بر اساس آخرین اخبار از سمت گوگل الگوریتم پاندا برای همیشه از سیستم گوگل حذف شد و به جای آن الگوریتم کواتی جایگزین شده است. این مقاله به بررسی زوایای مختلف الگوریتم کواتی خواهد پرداخت.
سلام بر دنبال کنندگان مجله برترآموز، ما اومدیم با یک مقاله بسیار جذاب و جامع در مورد الگوریتم کواتی گوگل. همانطور که میدانید گوگل در حال تغییر استراتژی اصلی و همچنین بهبود ساختار خود میباشد. به همین دلیل است که الگوریتمهای خود را نیز به صورت کلی تغییر میدهد. به عنوان مثال الگوریتم MUM را به عنوان جایگزین الگوریتم BERT معرفی کرد. حال به جای الگوریتم پاندا نیز الگوریتم کواتی قرار داده است. دقت کنید که این الگوریتم چندین هدف مجزا دارد و قرار است که نوع ارتباط گوگل با مخاطبین را بهبود بخشد. یکی از بخشهای بسیار جذاب در آموزش سئو برترآموز، بررسی الگوریتمهای فعال گوگل میباشد.
البته دقت کنید که الگوریتمهای گوگل در حال حاضر بخشی از هوش مصنوعی گوگل به شما میروند. چرا که این الگوریتمها نتایج خود را به دو بخش ارسال میکنند. بخش اول هوش مصنوعی گوگل است که به کمک آن گوگل درک بهتری از فضای وب به دست خواهد آورد. بخش دومی که از نتایج این الگوریتمها استفاده میکند، خزندههای گوگل میباشند. به همین دلیل است که گوگل برنامه ریزی جدی برای الگوریتمهای خود کرده است و هر ساله آن ها را آپدیت میکند و یا یک جایگزین برای آن معرفی میکند.
در صورتی که شما به تازگی با فضای سئو و یا تولید محتوا آشنا شدید، لازم است که به صورت ویژه برای بررسی انواع الگوریتمها زمان صرف کنید. در غیر این صورت نمیتوانید به یک بازدهی مناسب دست پیدا کنید. برای این منظور میتوانید از بخش وبلاگ سایت برترآموز نیز استفاده کنید. هر آنچه که لازم داشته باشید، در آن به سادگی وجود دارد. دقت کنید که شما بدون شناخت دقیق از الگوریتم کواتی نمیتوانید به یک بازدهی عالی دست پیدا کنید.
برای اینکه بتوانید به یک درک درست از الگوریتم کواتی به دست آورید. لازم است که به صورت دقیق با الگوریتم پاندا آشنا شوید. الگوریتم پاندا یک الگوریتم بسیار مهم و ضروری است که به صورت مستقیم از هسته گوگل برای انجام فعالیتهای خود استفاده میکند. از سال 2010 گوگل به صورت جدی مشغول مبارزه با محتوای بی کیفیت میباشد، به همین دلیل است که الگوریتم پاندا نیز از سال 2011 معرفی شد و سپس به صورت ویژه هر سال آپدیت گشت. الگوریتم پاندا از معدود الگوریتمهایی است که به صورت مستقیم میتواند سایت را جریمه کند. با توجه به این موضوع الگوریتم کواتی نیز از قابلیت جریمه مستقیم برخوردار است.
اولین و مهمترین هدف گوگل مبارزه با مزرعه محتوا بی کیفیت میباشد. در گذشته سایتها برای اینکه بتوانند در مدت زمان کوتاهی کسب رتبه کنند، معمولا شروع به تولید محتوای بی کیفیت میکردند و مهمترین ویژگی تمام این محتواها تعداد کم و همچنین عدم توجه سرفصل اصلی بود. به عنوان مثال فرد یک سایت در حوزه آموزش وردپرس راه اندازی میکرد و در بخش وبلاگ آن حدود 100 مقاله قرار داد. اما زمانی که این مقالات بررسی میکردید، هیچ نکته ای در مورد چگونگی راه اندازی یک سایت در قالب وردپرس یاد نمیگرفتید. در این صورت الگوریتم پاندای گوگل با توجه به درکی از مبحث آموزش وردپرس داشت، به این مقالات با توجه به موضوع اصلی آن ها نمره میداد.
در صورتی که نمره مجموعه این مقالات از میانگین این حوزه کمتر بود، سایت را به صورت مستقیم جریمه میکرد. اما در صورتی که نمره او در حدود میانگین بود و از طرفی چند مقاله بی کیفیت داشت، معمولا برای آن یک اخطار ثبت میکرد. دقت کنید که الگوریتم پاندا گوگل در سازماندهی مقالات و بخش محتوایی سایتها کمک فراوانی کرده بود. الگوریتم پاندا معمولا زمانی که یک سایت را جریمه میکرد، تنها حذف محتوای بی کیفیت برای رفع محدودیت کافی نبود. بلکه نکته بسیار مهم آن در این بود که تا زمانی که سایت از محتوای با کیفیت در تعداد بالا استفاده نمیکرد، به سایت اجازه کسب رتبه مناسب را نمیداد.
یکی از مهندسین ارشد گوگل که در بخش جستجو گوگل مشغول به فعالیت است، در رویداد بسیار مهم SMX NEXT خبر از حذف الگوریتم پاندا داد. این خبر برای همه حاضرین بسیار شوکه کننده بود، اما نکته بسیار مهم آن در این بود که جایگزین آن الگوریتم کواتی شده بود. این الگوریتم سرعت و دقت بسیار بالاتری دارد و از طرفی سخت گیری آن نیز بیشتر شده است. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که صرفا با یک محتوا ساده و بی کیفیت قصد پر کردن سایت خود را دارید، به زودی با این الگوریتم آشنا خواهید شد. الگوریتم کواتی به دنبال ارائه یک مفهوم جدید در محتوا میباشد و روی ارتباط موضوع با نکات ارائه شده در محتوا به شدت حساس است.
نکته بعدی که باید به آن توجه نمایید، قدرت الگوریتم کواتی در درک مفاهیم محتوا با کمک هوش مصنوعی گوگل میباشد. در بخشهای قبلی به این موضوع اشاره کردیم که الگوریتمها معمولا نتایج تحقیقات خود را به هوش مصنوعی گوگل منتقل میکنند. اما زمانی که زمانی که در الگوریتم کواتی در سایت وبمستران تحقیق میکنید، متوجه میشوید که این الگوریتم علاوه بر انتقال نتایج خود به هوش مصنوعی گوگل از بخشی از دیتای آن نیز استفاده میکند. این موضوع به این معنی است که یک محتوا چندین مرتبه مورد بررسی قرار میگیرد. یک محتوا توسط خزندههای گوگل، هوش مصنوعی گوگل، الگوریتمهای گوگل بررسی میشود.
در نهایت هوش مصنوعی گوگل است که در مورد یک محتوا تصمیم گیری میکند و الگوریتم کواتی نیز از این جمع بندی استفاده میکند. دقت کنید که هدف اصلی و مهم الگوریتم کواتی در این است که کیفیت یک محتوا را بررسی کند. اما بر اساس تحقیقات ما او چند وظیفه دیگر نیز دارد که هنوز برای ما نامشخص است. چرا که اطلاعات بسیار کمی در مورد آن موجود است. اما در این بخش به بررسی پارامترهای مورد توجه او خواهیم پرداخت. دقت کنید که الگوریتم کواتی سرعت عمل بسیار زیادی دارد و از طرفی به آپدیت محتوا نیز بسیار اهمیت میدهد. البته هر آپدیتی برای او مناسب نخواهد بود. بلکه برای آپدیت مقالات نیز یک چهارچوب مشخص دارد.
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که از تکنیکهای کلاه سئو در تولید محتوای خود استفاده میکنید، به الگوریتم کواتی توجه بسیار زیادی کنید. در صورتی که به بخش وبلاگ سایت برترآموز مراجعه کنید، یک مقاله کامل و جامع تحت عنوان « تکنیک های سئو کلاه سیاه در تولید محتوا چیست؟ » برای شما قرار دادیم. در این مقاله منظور ما از تولید محتوا با تکنیکهای سئو کلاه سیاه بهتر درک خواهید کرد. گوگل به شدت روی تقلب حساس شده است و شما میتوانید با بررسی مقالات موجود در سایت برترآموز آن ها را بهتر درک کنید. بهتر است که بیش از این شما را معطل نکنیم و به سراغ بررسی مهمترین پارامترهای مورد بررسی در الگوریتم کواتی برویم.
اولین و مهمترین عاملی که در برای الگوریتم کواتی مهم است، بررسی کیبورد استفاف یک مقاله میباشد. معمولا یک تولید کننده محتوا حرفهای در چندین سطح میتواند از کیبورد استفاده کند. در صورتی که کیبورد استفاف او به نحوی باشد که برای مخاطب آزاد دهنده باشد، الگوریتم کواتی آن را درک خواهد کرد. از طرفی او این موضوع را از طریق بررسی پارامترهای مختلف به دست میآورد، به همین دلیل دور زدن آن اندکی سخت است. زمانی که مشغول بررسی این موضوع در سایت انجمن وبمستران گوگل بودیم، حتی به استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی مکمل نیز اشاره شده بود. به همین دلیل است که شما نیز باید استفاده از کیبورد استفاف ساده را متوقف کنید.
البته لازم به ذکر است که هنوز نیز میتوان از کیبورد استفاف استفاده کرد، البته به شرطی که معنا و مفهوم محتوای شما دستخوش تغییر نشود. در غیر این صورت ممکن است که محتوای شما مورد جریمه الگوریتم کواتی قرار گیرد. یکی از مهمترین موضوعاتی که در الگوریتم کواتی باید به آن توجه نمایید، حجم محتوا میباشد. هرچه محتوای شما تعداد کلمات بیشتری داشته باشد، در این صورت کیبورد استفاف شما در نظر الگوریتم کواتی تاثیر کمتری دارد.
البته امروزه شما میتوانید با استفاده از ابزار هوش مصنوعی نیز این موضوع را بررسی کنید. برخی از ابزارهای هوش مصنوعی که در حوزه تولید محتوا فعال میباشند، به شما این امکان را خواهند داد، سطح کیبورد استفاف یک مقاله را بررسی کنید. به عنوان مثال اگر یک مقاله در مورد « آموزش زبان انگلیسی » به رشته تحریر درآوردید. بهتر است که سطح کیبورد استفاف آن را با چند ابزار مختلف بررسی نمایید. چرا که به دلیل رقابت بالا در این حوزه نمیتوان از این تکنیک چشم پوشی کرد، اما شما باید دقت و همچنین میزان آن را نیز مورد بررسی قرار دهید. به این نکته توجه نمایید که اگر کیبورد استفاده یک مقاله در راستای ارائه یک مفهوم جدید باشد، معمولا برای گوگل قابل درک است و ممکن است که از آن چشم پوشی کند. البته به شرطی که گستردگی آن در کل محتوا به صورت یکسان باشد.
یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین نکاتی که در الگوریتم کواتی میتوان به آن اشاره کرد، تعداد کلمات یک محتوا میباشد. این موضوع حوزه به حوزه کاملا متفاوت است و بهتر است که به صورت مورد به مورد بررسی شود. با این حال بر اساس آخرین بررسیهای ما حداقل تعداد کلمات برای مقالات عمومی 1200 تا 1500 کلمه میباشد. البته در صورتی که تعداد کلمات را به 3000 تا 3600 کلمه برسانید، بازدهی مقاله شما افزایش پیدا خواهد کرد. البته نکته بسیار مهم که باید به آن توجه نمایید، کیفیت محتوا نیز میباشد. در برخی مواقع ارزش 2000 کلمه محتوا از 3000 کلمه محتوا به مراتب بیشتر است. به همین دلیل زمانی که تعداد کلمات را تنظیم میکنید به مفهومی که قرار است ارائه دهید، نیز توجه کنید.
اگر به نکات بخش قبل توجه کنید، متوجه خواهید شد که در مورد ارتباط محتوا با موضوع بسیار صحبت کردیم. زمانی که قرار است در مورد آموزش فتوشاپ نکاتی را مطرح کنید، در این صورت لازم است یک سناریو مشخص داشته باشید. به هر اندازه که موضوع شما به بررسی دقیق یک ترفند بپردازد، شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا آن ترفند را به صورت دقیق توضیح دهید. اگر بخواهیم با شما صادق باشیم، امروزه کمتر کسی به محتوای متنی توجه میکند و همه به دنبال محتوای ویدیویی و یا محتوای صوتی میباشند. به همین دلیل است که گوگل نیز سخت به شدت بیشتری روی این موضوع دارد. از طرفی به این نکته توجه نمایید، که یک محتوا با کیفیت معمولا تعداد کلمات خود را بر اساس تعداد « هد » خود تنظیم میکند.
شما نیز اگر به دنبال تعداد کلمات یک مقاله میباشید، بررسی کنید که برای موضوع شما چند زیر عنوان مرتبط تعریف میشود. سپس هر زیر عنوان را با توجه به نیاز خود شخصی سازی نمایید. به هر اندازه که محتوای شما هد مرتبط بیشتری داشته باشد، ارزش آن برای گوگل به مراتب افزایش پیدا میکند. به همین دلیل است که در الگوریتم کواتی علاوه بر بررسی تعداد کلمات به تناسب آن تعداد هد ها نیز بررسی میشود.
اگر قرار است که محتوای فارسی به رشته تحریر در آورید، در این صورت لازم است که نقطه، ویرگول، پرانتز، گیومه و … استفاده نمایید. دقت کنید که یکی از مهمترین نکاتی که الگوریتم کواتی به بررسی آن میپردازد، تراکم و نحوه استفاده شما از علائم نگارشی میشود. البته اگر یک شخص متخصص این کار را برای شما انجام دهد، بازدهی شما به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل است که سایتهای حرفهای معمولا تیم تحریریه دارند. سئو کار معمولا کلمات کلیدی، لینک سازیها، هد های پیشنهادی را مشخص میکند. محتوا نویس بهترین حال محتوا را تولید میکند و به واحد کانتنت مارکتینگ تحویل میدهد.
سپس این واحد نیز با توجه به نوع مقاله و همچنین ظرفیتهای آن از فراخوان عمل مناسب استفاده میکند. به همین ترتیب نیز کیفیت این محتوا افزایش پیدا میکند و به واحد دستور ادبی آن را منتقل میکنند. در این واحد نیز املای کلمات بررسی میشود و سرانجام برای سئو کار ارسال میشود تا آن را تایید کند. در نهایت نیز مسئول بارگذاری اطلاعات آن را در سایت قرار میدهد و برای آن از عکس و ویدیو مناسب استفاده میکند. به همین ترتیب یک محتوا مورد تایید الگوریتم کواتی در یک سایت منتشر میشود.
اما واقعیت معمولا چیز دیگری است، زمانی تمامی این کار ها وظیفه تولید کننده محتوا میباشد. بهتر است که با شما صادق باشیم، در صورتی که تولید کننده محتوا یک فرد حرفهای باشد با چنین شرایطی با قیمت پایین با شما کار نمیکند. به همین دلیل است که یک محتوای با کیفیت محتوای ارزانی نیست. از طرفی نتایج این موضوع نیز به صورت کامل و جامع در الگوریتم کواتی قابل مشاهده میباشد. در صورتی به دنبال اطلاعات بیشتری در این زمینه میباشید، میتوانید به بخش مقالات سایت برترآموز مراجعه کنید. در آن بخش نیز از مقاله « عوامل تاثیر گذار بر قیمت نوشتن مقاله برای سایت » به صورت کامل و جامع استفاده کنید و یک متر و معیار مناسب برای قیمت گذاری کلمات به دست آورید. با این روش به سادگی میتوانید از محتوای نویس خود درخواست ویراستاری ادبی نیز داشته باشید.
یکی از مهمترین نکاتی که میتواند برای الگوریتم کواتی قابل بررسی باشد، استفاده از کلمات و جملات تکراری بی ربط میباشد. فرض کنید که یک محتوا نویس قرار است که یک متن 800 کلمهای را بازنویسی کند. در این صورت او دو راه حل خواهد داشت. در ساده ترین حالت میتواند به محتوا اصطلاحا آب ببندد و آن را طولانی کند. این محتوا ارزش بسیار پایینی دارد و برای مخاطب نیز خسته کننده است. اما زمانی که کیفیت آن را بررسی میکنید، شرایط کاملا متفاوت است. الگوریتم کواتی نیز در زمان بررسی محتوا به ارزش آن امتیاز بسیار بالایی میدهد. معمولا برای طولانیتر کردن محتوا بهترین کار این است که عبارت و حروف ربط تکراری استفاده کند. حتی یکی از دلایلی که گوگل با کیبورد استفاده نیز بسیار مخالف است، همین موضوع میباشد.
اما یک حالت دوم نیز وجود دارد، فرض کنید که یک محتوا 800 کلمهای وجود دارد. اما زمانی که محتوا نویس قصد دارد آن را بازنویسی کند، نکات علمی بسیار زیادی به آن اضافه میکند. از طرفی ممکن است که از کلمات تکراری و یا عبارت رایج نیز در آن استفاده کند. در این صورت الگوریتم کواتی نه تنها ارزش این محتوا را کم نمیداند، بلکه آن را یک محتوای با کیفیت میداند. چرا که معیار او محتوای قبلی میباشد، زمانی که شما بتوانید با اضافه کردن آن، محتوای آن را غنی کنید، دیگر استفاده از کلمات تکراری و یا کیبورد استاف قوی روی ارزش آن تاثیر گذار نخواهد بود. به همین دلیل است که همواره الگوریتم کواتی هر محتوا را با توجه به محتواهایی که در این حوزه مطرح است، مورد مقایسه قرار میدهد و در نهایت به آن امتیاز میدهد.
زمانی که در مورد الگوریتم کواتی تحقیق میکردیم، به یک نکته بسیار جالب دست پیدا کردیم معمولا زمانی که الگوریتم کواتی به دنبال کیفیت یک محتوا میباشد، به نرخ پرش این محتوا نگاه میکند. از طرفی میانگین نرخ پرش محتوا را با نمونههای مشابه آن مقایسه میکند. زمانی که یک محتوا میانگین نرخ پرش بالاتری از میانگین دیگر محتوا داشته باشد، این موضوع به این معنی است که مطالب آن تکراری است و یا برای مخاطب جذابیتی ندارد. اما زمانی که نرخ پرش آن بسیار کمتر از میانگین میباشد، این موضوع به این معنی است که نکات آن مقاله برای مخاطب جذاب است. به همین دلیل است که شما میتوانید از مطالعه آن لذت ببرید.
در این مقاله بارها به این موضوع اشاره شد که کیفیت محتوا با توجه به کلمه کلیدی و همچنین عنوان آن تعیین میشود. به همین دلیل شما نیز میتوانید با توجه به نیاز خود محتوای سایت خود را در راستای نظر مخاطبین سایت خود شخصی سازی کنید. در این صورت ارزش و اعتبار محتوای شما به شدت افزایش پیدا خواهد کرد. دقت کنید که کیفیت محتوای برای الگوریتم کواتی همه چیز است.
شاید برای شما این سوال ایجاد شود، که چگونه متوجه فعالیت الگوریتم کواتی در سایت خود شویم. به صورت کلی توجه کنید که الگوریتم کواتی نیز همانند خزندههای گوگل بعد از ایندکس شدن مقاله به سایت شما سر خواهد زد. اگر بعد از مدتی متوجه شدید که رتبه سایت شما در حال کاهش است و از طرفی بازدید مقالات شما به شدت کم شده است به احتمال زیاد الگوریتم کواتی سایت شما را مورد جریمه قرار داده است. در صورتی که شما تعداد مقالات خود را نیز افزایش دهید، بازهم سایت شما، در بخش وبلاگ ورودی خوبی دریافت نمیکند. به همین دلیل برخی از سئوکاران الگوریتم کواتی قاتل خاموش صفحات نیز میدانند.
دقت کنید که تنها راه خلاص شدن از شر الگوریتم کواتی این است که از محتوای با کیفیت البته در یک جدول برنامه ریزی شده استفاده کنید. در این صورت اطمینان خواهید داشت که بعد از مدتی سایت شما رشد خواهد کرد. البته دقت کنید که استفاده از سوشال سیگنال و رپوتاژ نیز میتواند به سایت شما کمک کند.
در این مقاله به صورت جامع و کامل در مورد الگوریتم کواتی صحبت کردیم. در صورتی که هنوز در مورد الگوریتم کواتی سوال و یا چالشی دارید، میتوانید در بخش کامنتهای این مقاله سوال خود را با مطرح کنید. همکاران ما در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ آن را برای شما ثبت خواهند کرد. دقت کنید گوگل امروزه به کیفیت محتوا بیش از هر زمان دیگری اهمیت میدهد. از طرفی کیفیت محتوا نیز موضوعی نیست که شما بتوانید با تبلیغات و یا سئو آف پیج آن را جبران کنید. به همین دلیل است که شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا با سرمایه گذاری روی تولید محتوا این به سئو سایت خود به صورت ویژه کمک کنید. دقت کنید تایپیست با تولید کننده محتوا تفاوت دارد و به دنبال فرد درست برای این کار بگردید.
امیر شادان پور 😎 متخصص تولید محتوا « Content Marketing »و رپورتاژ نویسی پژوهشگر حوزه سئو و علاقه مند به تولید محتوای کاربردی و سئو شده، علاقه مند به حوزه تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ توانایی تولید محتوای تخصصی و ترجمه زبان انگلیسی مشغول همکاری با برترآموز😏
نظرات کاربران