انواع پاوربانک – سفر زیاد می روید؟ برق می رود؟ کافه می روید؟ همه این ها زمان هایی هستند که احتمال دارد نتوانیم به شارژر خود دسترسی پیدا کنیم. این واقعا اعصاب خوردکن است. خصوصا وقتی شارژ گوشی کم باشد. چون استرس داریم که مبادا شارژ گوشی به اتمام برسد.
اما نگرانی برای چه وقتی دستگاهی به نام پاوربانک اختراع شده است؟ پاوربانک یک دستگاه شارژ قابل حمل است. از آن برای شارژ وسایل باتری داری که دارای درگاه USB هستند، استفاده می شود. با استفاده روزافرون از وسایل باتری دار، از گوشی گرفته تا هدفون و اسپیکرها، نیاز به یک پاوربانک بیش از پیش شده است. برای استفاده از پاوربانک فقط نیاز به یک کابل USB دارید. پاوربانک ها در اشکال و اندازه های مختلف و برحسب نیازهای گوناگون کاربران تولید می شوند.
پاوربانک ها در حال حاضر یک کالای رایج هستند و با استفاده روزافزون ما از تجهیزات باتری دار، همه چیز از تلفن همراه گرفته تا هدفون با باتری، بلندگوهای قابل حمل و پخش کننده های MP3 را می توان از طریق پاوربانک شارژ کرد. آنها در واقع یک شارژر قابل حمل هستند. تنها چیزی که آنها نیاز دارند یک کابل شارژ USB است.
پاوربانک ها در اشکال و اندازه های مختلف و متناسب با نیازهای افراد مختلف تولید می شوند. در سال های اخیر، استفاده از پاوربانک ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است، زیرا آنها یک روش بسیار راحت و آسان برای شارژ تلفن های هوشمند و سایر دستگاه ها در زمان دور از برق هستند. پاوربانک های شارژ بی سیم نیز برای آن دسته از دستگاه هایی که قابلیت شارژ بی سیم دارند معرفی شده اند.
پاوربانکها، که گاهی اوقات به عنوان پاوربانک سرعت دارند، میتوانند به عنوان باتریهای قابل حملی تعریف شوند که از یک مدار داخلی برای کنترل هرگونه برق ورودی و خروجی استفاده میکنند. آنها می توانند با استفاده از یک شارژر USB زمانی که برق در دسترس است شارژ شوند، و سپس برای شارژ وسایلی که با باتری کار می کنند مانند تلفن های همراه و مجموعه ای از دستگاه های دیگر که معمولاً از شارژر USB استفاده می کنند استفاده می شود.
نام پاوربانک را می توان به یک بانک تشبیه کرد که در آن می توان سپرده گذاری کرد، سپرده را ذخیره و در صورت نیاز برداشت کرد. این دستگاه ها، اغلب به عنوان شارژرهای قابل حمل نیز نامیده می شوند، زیرا می توانند مواردی مانند تلفن همراه را بدون نیاز به اتصال به برق در هنگام شارژ، شارژ کنند. البته خود این دستگاه ها نیاز به شارژ دارند و ابتدا باید آن ها را با استفاده از یک شارژر شارژ کرد و سپس می توان در مواردی که لازم است از شارژ آن ها استفاده کرد.
پاوربانک ها یک دستگاه نسبتا کوچک هستند که مقداری ذخیره انرژی در خود دارند. وقتی که به برق دسترسی دارید، پاوربانک را شارژ می کنید و سپس می توانید آن را با خود به هر جایی که دوست دارید ببرید. وقتی که به برق دسترسی ندارید و گوشی شما یا هر دستگاه باتری دار دیگری (که دارای درگاه USB باشد) شارژ خالی می کند، می توانید از طریق کابل USB آن را به پاوربانک متصل کرده تا شارژ شود. معمولا اغلب دستگاه هایی که با شارژر، شارژ می شوند را می توان با دستگاه پاوربانک شارژ کرد.
همانطور که گفتیم، پاوربانک را می توان به یک بانک تشبیه کرد. هر وقت که می خواستید واریز انجام دهید تا در موقع لزوم، آن را برداشت کنید.
پاوربانک ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آن ها ویژگی های مخصوص خود را دارند. نوع پاوربانک یکی از معیارهای اصلی برای خرید پاوربانک است، اما معیارهای دیگری هم وجود دارد. در ادامه با انواع اصلی پاوربانک آشنا می شوید.
این پاوربانک ها، نوع معمولی آن هستند و در همه جا در فروشگاه های آنلاین و محلی می توانید آن ها را پیدا کنید. پاوربانک های استاندارد از طریق کابل USB شارژ شده و همچنین فعالیت شارژدهی را انجام می دهند. به هنگام شارژ پاوربانک می توانید ببینید، وضعیت شارژ در چه حال است و تا چه مقداری شارژ شده است. در واقع بر روی پاوربانک علامت هایی به شما نمایش داده می شود که می توانید بررسی کنید وضعیت شارژ پاوربانک در چه وضعیتی است.
این پاوربانکها معمولاً از یک شارژر USB استاندارد شارژ میشوند و روی پاور بانک نشانههایی از وضعیت شارژ آن وجود دارد. این ممکن است یک ردیف از لامپ های LED کوچک یا یک صفحه الفبایی عددی ساده باشد که میزان شارژ را به عنوان درصد شارژ کامل نشان می دهد. معمولاً از یک کانکتور Micro USB در اتصال استفاده می شود.
پس از شارژ کامل، پاوربانک می تواند برای شارژ دستگاه های دیگر استفاده شود. ممکن است یکی از سوکتهای USB نوع A دیگر (بسته به پاوربانک خاص) وجود داشته باشد که بتواند شارژ را به دستگاههایی که نیاز به شارژ دارند برساند.
پاوربانک های خورشیدی همانطور که از نامشان پیداست، این قابلیت را دارند که از انرژی خورشیدی برای شارژ خود استفاده کنند. برای انجام این کار، آن ها دارای پنل فتوولتائیک یا فناوری تبدیل نور خورشید به الکتریسته هستند.
پاوربانک های خورشیدی را همچنین می توان مانند پاوربانک های معمولی با استفاده از برق شارژ کرد. البته پاوربانک های خورشیدی فقط در زمانی توسط خورشید شارژ می شوند که زیر نور مستقیم و نسبتا زیاد خورشید قرار بگیرند.
باید در نظر داشته باشید که استفاده از شارژ خورشیدی برای پاوربانک یک ایده کمکی برای موارد اضطراری است. چون فرایند شارژ خورشیدی به صورت آرام یا اصطلاحا قطره ای صورت می گیرد.
با این حال استفاده از شارژ خورشیدی یک چاره مناسب برای اوقاتی است که برق در دسترس نیست. به خصوص در ایران که مناطق گرم و نور خورشید خوبی دارد، پاوربانک های خورشیدی انتخابی مناسب هستند. پس در حالت عادی بهتر است از فرایند شارژ با برق استفاده کرده و از شارژ خورشیدی به عنوان مکمل استفاده کنید.
به علاوه برخی از پاوربانک های خورشیدی دارای پنل خورشیدی بزرگ تر هستند که در حالت عادی تا شده اند و با باز شدن می توانند فضای بزرگتری برای دریافت نور خورشید ایجاد کنند. اما حتی با این وجود نیز برخی از آن ها تا 24 ساعت برای شارژ شدن توسط خورشید زمان لازم دارند. و از آنجایی که همیشه روز نیست و همیشه آسمان آفتابی نیست بهتر است از شارژدهی استاندارد استفاده کنید.
پس در یک جمع بندی، قابلیت شارژ خورشیدی پاوربانک ها خیلی قدرتمند نیست اما می توان به عنوان مزیت به آن نگاه کرد.
با توجه به اینکه بسیاری از گجتها مانند گوشیها، تبلت ها و موارد مشابه اکنون از قابلیت شارژ بیسیم استفاده می کنند، این مفهوم توسط صنعت ساخت پاوربانک پذیرفته شده است. مانند خیلی از دستگاه ها که به قابلیت شارژ بی سیم روی آورده اند، شرکت های ساخت پاوربانک هم بیکار ننشسته و دست به ساخت پاوربانک های بی سیم زده اند.
در واقع می توان پاوربانک هایی را تهیه کرد که خودشان از یک منبع USB استاندارد شارژ می شوند، اما می توانند تلفن ها و سایر دستگاه های الکترونیکی سازگار با شارژ بی سیم را به صورت بی سیم شارژ کنند.
این پاوربانک ها از استاندارد Qi استفاده می کنند که تقریباً توسط تمام دستگاه های الکترونیکی که می توانند به صورت بی سیم شارژ شوند، پذیرفته شده است. دستگاه الکترونیکی که باید تعویض شود روی پاوربانک قرار میگیرد. معمولاً باید دکمهای را فشار دهید تا قابلیت شارژ بی سیم روشن شود و سپس همه چیز تا زمانی که دستگاه شارژ شود ادامه مییابد.
این پاوربانک ها یک بخش به نام پد شارژ وایرلس یا بی سیم دارند که با قرار دادن دیوایس خود بر روی آن ها می توانید آن را شارژ کنید.
این نوع پاوربانک ها، معمولا یک دکمه دارند که باید آن را فشار داده تا قابلیت شارژ بی سیم شروع شود. اما فراموش نکنید که پس از فرایند شارژدهی، شارژ بی سیم را خاموش کرده تا انرژی پاوربانک تلف نشود.
پاوربانک های بی سیم نیز، مانند پاوربانک های استاندارد دارای قابلیت شارژ استاندارد با USB هستند.
بهتر است پس از اتمام شارژ، پاوربانک شارژ بی سیم را خاموش کنید و مدار شارژ بی سیم را غیرفعال کنید تا پاوربانک بی جهت تخلیه نشود.
با افزایش نیاز به شارژ بیشتر و سریع تر، میزان شارژ قابل ذخیره سازی در پاوربانک ها افزایش یافته است. گوشی های هوشمند یکی از اصلی ترین مواردی هستند که باید توسط پاوربانک ها شارژ شوند، و در سالهای اخیر ظرفیت باتری بهطور قابل توجهی افزایش یافته است تا زمانهای طولانی تری بین شارژ فراهم شود.
پاوربانکهای قدیمیتر دارای ظرفیتهای احتمالاً 1000 میلی آمپر ساعت بودند، در حالی که برخی از جدیدترین پاوربانکهای موجود میتوانند ظرفیتهای عظیم 25000 میلی آمپر ساعت را ارائه دهند. همچنین جریان قابل تحویل توسط آنها نیز زیاد است. بیشتر آنها می توانند 2.5 آمپر را ارائه دهند و آنها را قادر می سازد تا برای بسیاری از دستگاه های الکترونیکی از فناوری فست شارژ استفاده داشته باشند.
همه پاوربانک ها از باتری های قابل شارژ مبتنی بر تکنولوژی لیتیومی استفاده می کنند. باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری معمولاً برای پاوربانکها استفاده میشوند، اما اگر انواع دیگری نیز بزودی وارد بازار شوند نباید تعجب کرد. تکنولوژی ساخت باتری برای بسیاری از پیشرفت های جدید کلیدی است. چون همه چیز، از تلفنهای همراه گرفته تا وسایل نقلیه الکتریکی شده اند یا در حال برقی شدن هستند و در نتیجه باید این انتظار را داشته باشیم که پاوربانک ها بزودی دارای باتری های جدیدتر، پیشرفته تر و بهتر خواهند شد.
دو فناوری که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند ویژگی های کمی متفاوت دارند:
هر دو نوع پاوربانک به خوبی کار می کنند، اما قیمت آن ها با هم متفاوت است.
در این محتوای معرفی، در مورد پاوربانک ها صحبت کرده ایم. همچنین این محتوا به صورت دوره ای آپدیت می شود. یادتان نرود هر از چندگاهی به اینجا مراجعه کرده تا اطلاعات جدید در مورد پاوربانک را مطالعه نمایید.
شارژرهای قابل حمل پاوربانک واقعا مفید هستند زیرا دستگاه هایی را که با باتری کار می کنند را قادر می سازند در حال حرکت شارژ شوند. از آنجایی که همیشه نمیتوان هر بار که یک تلفن همراه یا سایر وسایلی که با باتری شارژ میشوند، به یک نقطه برق اصلی رسید، این پاوربانکها در حال حاضر به یک محصول شناخته شده تبدیل شدهاند و بسیار مفید هستند، مخصوصاً در سفر یا جاهایی که برق به صورت عمومی در دسترس نیست.
بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را میزند". فردیش نیچه
نظرات کاربران