بیماری پروانه ای نوعی اختلال پوستی می باشد که در بافت پوست و غشای مخاطی فرد بیمار تاول هایی ایجاد می شود. در این بیماری پوست فرد بسیار نازک و آسیب پذیر می شود. در ادامه می خواهیم بیشتر در مورد این بیماری صحبت کنیم بنابراین توصیه می کنیم تا انتها همراه برتر آموز باشید.
در واقع می توان گفت بیماری پروانه ای نوعی بیماری نادر محسوب می شود که درصد کمی از افراد به آن مبتلا می شوند. همانطور که کمی قبل به آن اشاره کرده ایم، این بیماری بر روی پوست افراد تاول ایجاد می کند و روز به روز سلول های پوست را ضعیف تر می کند.
این بیماری بیشتر ارثی می باشد و از همان کودکی و نوزادی خود را نشان می دهد. لازم به ذکر است برخی از افراد در دوران بلوع متوجه این بیماری می شوند. خوشبختانه با افزایش سن میزان آن کمتر شده و حتی ممکن است فرد تا حدودی بهبود یابد. تا به امروز هیچ درمانی برای بیماران پروانه ای ارائه نشده است اما با مصرف دارو می توان تا حدی آن را نیز کنترل کرد.
از آنجایی که این بیماری از انواع مختلفی برخوردار است، علائم هریک هم متفاوت می باشد که عبارتند از:
اگر در بدن و یا صورت کودک خود متوجه تاول هایی بی دلیل و ناخوانده شده اید، توصیه می کنیم هر چه سریعتر مشکل خود را با پزشک متخصص درمیان بگذارید. اما به طور کلی اگر احساس کردید فرزند شما علائم زیر را دارد باید به پزشک مراجعه کرد:
به طور کلی بیماری پروانه ای به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
یکی از رایج ترین انواع بیماری پروانه ای، نوع ساده آن می یاشد. نشانه های این نوع بیماری بیشتر در لایه های بیرونی سطح پوست ظاهر می شود و تاثیر آن بر روی کف دست و پا می باشد. خوشبختانه تاول های ناشی از این نوع بیماری بدون اینکه زخم شوند، بهبود پیدا می کنند.
در این نوع بیماری پروانه ای، علائم از همان کودکی سراغ فرد می آید و ممکن است بسیار خطرناک باشد. کودک مبتلا به این نوع بیماری ممکن است از وجود تاول های روی بدنش آنقدر آزرده شود که مدام بهانه گیری کند.
در این نوع که بیماری مربوط به پوست می باشد، کلاژن در بدن تولید می شود. کلاژنی که در این نوع بیماری پروانه ای تولید می شود، آنقدر زیاد است که پوست فرد را از لحاظ سختی مانند پوست خوک می کند.
همانطور که کمی قبل تر به آن اشاره کرده ایم، بیماری پروانه به هیچ وجه قابل درمان نمی باشد اما می توان با راه های اصولی میزان تاول روی پوست را کاهش داد.
از گذشته تا به امروز بیماری پروانه ای با چالش های رو به رو شده است. این بیماری مادام العمر می باشد و هیچوقت نمی توان به طور کامل آن را درمان کرد. خانواده و اجتماع یکی از مهم ترین مکان هایی است که می تواند بر فرد تاثیر بگذارد پس مسلما نگهداری از یک کودک پروانه ای در منزل کار ساده ای نیست. می توان برای اینکه بیش تر به آن رسیدگی شود، از یک پرستار کاربلد کمک گرفت.
مادرانی که فرزندانشان به بیماری پروانه ای مبتلا شده اند، باید در انجمن های مربوط به این بیماری عضو شوند تا به راحتی بتواند از کودک خود مراقبت کنند.
کمی قبل تر هم به این موضوع اشاره کرده ایم. بر اساس تحقیقان انجام شده، 95 درصد افراد مبتلا به آن بر اثر ازدواج فامیلی می باشد.
عوارض بیماری پروانه ای به شرح زیر می باشد:
این را بدانید که هیچ راه درمان قطعی برای بیماری پروانه ای تا به امروز یافت نشده است. اما اگر به طور صحیح و اصولی از فرد بیماری پرستاری شود، می توان از وجود تاول های فرد کم کرد. به یاد داشته باشید که برای کنترل این بیماری باید داروهای خاصی را تهیه کنید.
در بیشتر بزرگسالان شدن این بیماری افزایش پیدا می کند تا جایی که فرد را به اتاق عمل می کشاند. پزشکان برای بهبود شرایط پوستی این افراد پیوندهای پوستی و روش های ژن درمانی را به کار می گیرند.
در این مقاله از سایت برتر آموز سعی کردیم هر آنجه مربوط به بیماری پروانه ای است را برایتان شرح دهیم از این که تا انتها همراه ما بوده اید بی نهایت سپاسگزاریم.
نظرات کاربران