هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
دراپ باکس چیست؟

دراپ باکس چیست؟ (نحوه نصب و استفاده dropbox)

دسته بندی : فناوری
1400/02/21

دراپ باکس چیست؟ تا حالا با پیام های your storage is full، you’re running out of space، please free up some space to continue مواجه شدید؟؟ اگر این پیام ها را روی دستگاه های مختلفتان دیده اید و جز همان افرادی هستید که تا کنون میلیون ها تومان برای خرید حافظه های خارجی مانند مموری کارت ها، هارد های اکسترنال و… هزینه کرده اند، این مطلب مخصوص شماست.

 

ممکن است بارها و بارها در شرایط اضطراری و غیر اضطراری با پیام های پر بودن حافظه مواجه شویم، در این شرایط راه حل اول این است که یک هارد یا مموری خریداری کرده و فایل ها را داخل آن ها منتقل کنیم که این روش مشکلاتی چون از بین رفتن حافظه های خارجی، هزینه بالا، همیشه در دسترس نبودن فایل ها و… را با خود به همراه دارد. اما همه ی ما میدانیم که تکنولوژی بیشتر از آنکه ما با این مشکلات دست و پنجه نرم کنیم پیشرفت کرده است. آنچه یاری رسان ما در این شرایط است حافظه های ابری است. در ادامه ابتدا باهم با تکنولوژی پردازش ابری و سپس با سرویس های ارائه دهنده ی این تکنولوژی آشنا میشویم. پس از آن در مورد آنکه دراپ باکس چیست و چگونه میتوانیم از آن استفاده کنیم نیز صحبت خواهیم کرد.

پردازش ابری چیست؟

دراپ باکس چیست؟

پردازش ابری مفهومی است که بیشتر متعلق به قرن 21 میباشد، اما مفهوم و شالوده‌ ی آن قدمتی زیاد و ریشه در زمانی پیش از دهه‌ ی 1950 میلادی دارد. روزهایی که مشخصه‌ ی آن، اتاق‌ های سرور بزرگ بود با رایانه‌ های فوق قوی و غول‌ آسا. این اَبَررایانه‌ ها میان چندین کاربر و از طریق اتصال‌ هایی که به‌ وسیله‌ ی ترمینال‌ های اشتراکی برقرار می‌ شد، به اشتراک گذاشته می‌ شد و این در حالی بود که بیشتر پردازش صورت گرفته، در خود این اَبَر رایانه‌ ها انجام میگردید. به طور خلاصه پردازش ابری یعنی نگه‌ داری و دسترسی به داده‌ ها و برنامه‌ ها به‌ جای اینکه فقط به رایانه‌ ی شما محدود باشد، در سراسر اینترنت در دسترس قرار بگیرد. یک کلاد یا ابر، در حقیقت ردیفی گسترده از کامپیوترهایی است که به یکدیگر متصل شده‌ اند و به‌ عنوان یک اکوسیستم واحد به فعالیت می‌ پردازند. ابر ها به گونه‌ ای پیکربندی می‌ شوند تا یک یا چند نوع سرویس خاص (نظیر ذخیره‌ی داده، تحویل محتوا یا اپلیکیشن‌ها) را  به گونه‌ ای ارائه کنند که کاربران آن یعنی ما و شما بتوانیم از راه دور به این سرویس‌ ها دسترسی داشته باشیم.

از دلایلی که تکنولوژی کلاد در سال های اخیر مورد توجه و استفاده ی تعداد زیادی از افراد و سازمان ها قرار گرفته است میتوان به هزینه ی پایین، سرویس دهی مستمر، دسترسی بالا، سرعت بالا و کارایی بیشتر اشاره نمود. علاوه بر این آنچه کلاد را متفاوت میکند این است که کلاد تنها برای ذخیره اطلاعات نیست، بلکه انتقال و دریافت اطلاعات را نیز تا حد زیادی سریع تر و آسان تر نموده است. اما با وجود تمامی این مزیت ها کلاد هنوز نتوانسته است امنیت مطلوب کاربران را برای آنان تضمین کند، و هنوز هم افراد هنگام استفاده از کلاد این نگرانی ها را دارند، اما این مشکل با استفاده از سرویس های معتبر تاکنون تقریبا حل شده است، همچنین با توجه به آمار تا به حال اطلاعات کاربران از روی کلاد آن ها هک نشده است و این خود دلیلی برای قوت قلب مصرف کنندگان می باشد.

ابرها را از منظر های مختلفی میتوان دسته بندی نمود، به طور مثال آن ها را از نظر زیر ساخت میتوان در چهار گروه اجتماعی، آمیخته، خصوصی و عمومی دسته بندی نمود. که یکی از سرویس های معروف برای ابرهای عمومی سرویس دارپ باکس می باشد. ابرهای عمومی بر خلاف ابر های خصوصی برای استفاده‌ ی عموم افراد در دسترس قرار دارند. از منظر ساختاری، به‌جز در ارائه دسترسی به اشخاصی که امکان استفاده از این سرویس‌ ها را دارند، تفاوت خاصی بین ابر خصوصی و عمومی وجود ندارد. در نتیجه دارپ باکس نیز سرویسی است که در دسترس عموم قرار داشته و برای استفاده از آن محدودیت خاصی وجود ندارد.

دراپ باکس چیست؟

دراپ باکس چیست؟

دراپ باکس یک سرویس اشتراک گذاری و ذخیره سازی ابری است که در تابستان سال 2008 میلادی به بازار آمد، این سرویس تا کنون 400 میلیون کاربر را به خود جذب کرده، از 22 زبان زنده ی دنیا پشتیانی میکند و برای تمامی سیستم عامل ها قابل استفاده میباشد. دارپ باکس با استفاده از زبان های برنامه نویسی پایتون، گو، راست و… کد نویسی شده است. که در مقاله ده زبان برنامه نویسی کاربردی تعدادی از این زبان ها را مورد بررسی قرار داده بودیم.

همانطور که قبلا به آن اشاره نمودیم دراپ باکس یک سرویس پردازش ابری عمومی است. البته دراپ باکس سرویس ابر خصوصی نیز ارائه میدهد. در این زمینه دراپ باکس با سرویس های دیگری چون one drive، MEGA، Amazon cloud drive، google driveو … در رقابت بوده و اگر بخواهیم به طور مثال آن را از نظر قیمت و حجم با گوگل درایو مقایسه کنیم گوگل درایو برنده ی این مقایسه خواهد بود؛ اما به چه دلیل؟

دلیل آن این است که گوگل درایو 15 گیگابایت فضای رایگان را در اختیار کاربرانش قرار میدهد در حالیکه دراپ باکس تنها 2 گیگابایت را به صورت رایگان به کاربر میدهد اما به ازای هر دوستی که کاربر به دارپ باکس معرفی میکند دارپ باکس به او 500 مگابایت دیگر حافظه میدهد و سقف این حافظه 19 گیگابایت است که از گوگل درایو بیشتر میباشد.

با وجود این محدودیت شاید برایتان سوال شده باشد که چرا دراپ باکس همچنان جز محبوب ترین هاست؟ این محبویت به چند دلیل ساده میباشد که رقبای دراپ باکس این موارد را ندارند.

  1. نصب دراپ باکس ساده است.
  2. عضویت در دراپ باکس با چند کلیک ساده انجام میشود.
  3. نسبت به رقیبانش امنیت بالاتری دارد.
  4. امکانات ویرایش و دیگر امکانات و ابزار دیگری که در اختیار کاربران قرار میدهد را در سرویس های دیگر نمیتوان یافت.
  5. امکان ریکاوری فایل هایی که از 180 روز پیش روی دراپ باکس قرار داده اید.
  6. و…

جالب است بدانید که  Drew Houston که سازنده ی دراپ باکس است ایده ی این سرویس را چگونه پیدا کرده است؟! در واقع داستان از آن جایی شروع شد که آقای هاستون زمانی که در دانشگاه mit دانشجو بود دائما فلش مموری های خود را جا میگذاشت یا گم میکرد. او در وبلاگش در مورد معایب دیگر سرویس ها نوشت اما هیچ سرویسی برای رفع معایبش تلاشی نکرد پس او تصمیم گرفت که برای استفاده ی خودش سرویسی بدون این ایرادات طراحی کند. اما متوجه شد که فقط خودش نیست که با مشکل گم کردن فلش مموری مواجه است در نتیحه در ماه مه سال 2007 شرکت evenflow را پایه گذاری کرد تا پشتیبانی باشد برای نرم افزار دراپ باکس و در سال 2008 دارپ باکس را ساخت و معرفی کرد. اما تنها سازنده ی دراپ باکس آقای هاستون نبود، او این کار را با همکاری دوست و همکلاسی ایرانی اش آرش فردوسی انجام داد. معنی نام این نرم افزار یعنی جعبه ای که شما هرچیزی را که میخواهید میتوانید در آن بی اندازید و همانطور که میبینید خود نام این سرویس گویای خدمات آن میباشد!

اکنون که به صورت کلی با دراپ باکس آشنا شدیم و دانستیم که دراپ باکس چیست و چه مزایایی دارد زمان آن رسیده است که با نحوه ی نصب و استفاده از دراپ باکس آشنا شویم.

چگونه دارپ باکس را نصب کنیم؟ (آموزش تصویری)

دراپ باکس چیست؟

برای استفاده از دراپ باکس ابتدا باید در آن اکانتی بسازید. برای ساخت اکانت در دراپ باکس مراحل زیر را طی میکنیم:

  • وارد این لینک شوید. (دراپ باکس خوشبختانه هنوز مورد هدف فیلترینگ قرار نگرفته 🙂 )
  • بخش هایی که در تصویر میبینید را پر کنید و سپس تیک I agree to dropbox terms را بزنید.first name: نامlast name: نام خانوادگیemail: ایمیلpassword: رمز عبور
  • یا اینکه اگر در گوگل اکانت دارید روی sign up with google بزنید.

دراپ باکس چیست؟

  • پس از ساخت اکانت دراپ باکس سه گزینه را در مقابل شما میگذارد.
  1. dropbox professional: دوره ی سی روزه ی تبلیغاتی: سه ترابایت حافظه، قابلیت انتقال فایل تا 100 گیگ، امکان ریکاوری تا 180 روز (یعنی اطلاعات شما را از زمانی که اتفاقی می افتد که فایل های شما پاک شود تا 180 روز پیشش برایتان ریکاوری میکند.)
  2. dropbox business: دوره سی روزه ی نبلیغاتی: پنج ترابایت حافظه یا بیشتر (برای حافظه های رمزگذاری شده)، امکان اشتراک گذاری با تیم، دارا بودن آپشن کنترل آسان امنیت، امکان ریکاوری تا 180 روز (یعنی اطلاعات شما را از زمانی که اتفاقی می افتد که فایل های شما پاک شود تا 180 روز پیشش برایتان ریکاوری میکند.)
  3. dropbox basic plan: این گزینه کاملا رایگان است و تبلیغاتی نیست، دو گیگ حافظه

دراپ باکس چیست؟

نحوه ی نصب دراپ باکس روی کامپیوتر

  • پس اینکه گزینه ی مورد نظرتان را انتخاب کردید وارد این صفحه میشوید، در اینجا روی download Dropbox  بزنید.

دراپ باکس چیست؟

  • فایلی به نام dropboxinstaller.exe دانلود میشود، آن را باز کنید و نصبش کنید. (اینترنت را خاموش نکنید)
  • حدود 5 تا 10 دقیقه مرحله ی اول نصب طول میکشد. در این مرحله به صورت خودکار نرم افزار دراپ باکس دانلود میشود و بعد وارد مرحله ی نصب میشود.
  • مرحله ی دوم کمی طولانی تر است.
  • بعد از پایان نصب یک صفحه در بروزر برایتان باز میشود که برای دانلود نرم افزار دراپ باکس در گوشی است. (تصویر یک)
  • و یک پنجره در دسکتاپ باز میشود. (تصویر دو)

دراپ باکس چیست؟

تصویر یک

دراپ باکس چیست؟

تصویر دو

ادامه ی مراحل نصب دراپ باکس روی کامپیوتر:

  • روی next کلیک کنید.
  • دو گزینه پیش روی شما قرار میگیرد:
  1. make files local: از حافظه ی روی دیوایستان برای استفاده ی آفلاین از فایل های روی دراپ باکس استفاده کنید. (یعنی فایل هایی که روی دراپ باکس میریزید روی حافظه ی دستگاهتان سیو میشود تا از آن ها بتوانید بدون اینترنت نیز استفاده کنید.)
  2. make files online-only: به تمامی فایلهایتان به صورت آنلاین دسترسی داشته باشید بدون آنکه حافظه ی اصلی دستگاهتان پر شود. (برای این گزینه باید دراپ باکس پلاس بریزیم)

دارپ باکس چیست؟

  • گزینه ی مورد نظرتان را که انتخاب کردید خواهید دید که روی صفحه ی دسکتاپ شما shortcut نرم افزار دراپ باکس ساخته میشود.
  • اگر آن را باز کنید میبینید که مانند یک فولدر عادی میباشد.

نحوه ی استفاده از دراپ باکس

پس از طی کردن مراحل بالا در وب سایت دراپ باکس برای شما یک صفحه برای مدیریت فایل هایتان درست میشود. در گوشه ی تصویر یک پیام مشاهده میکنید با عنوان finish setup در این قسمت شماره موبایلتان را وارد کنید تا لینک نصب دراپ باکس روی گوشی را برای شما بفرستد. از طریق ایمیلتان هم میتوانید اقدام کنید به این منظور روی or email me the link کلیک کرده و سپس ایمیلتان را وارد کنید. (اگر نمیخواهید روی گوشی دراپ باکس داشته باشید skip را بزنید)

دارپ باکس چیست؟

روی هر دیوایسی که دراپ باکس را دارید کافیست آن را باز کنید و upload file را بزنید، (از سایت دراپ باکس هم میتوانید اقدام کنید) و فایل های مورد نظرتان را داخل دراپ باکستان قرار دهید. اگر روی دسکتاپ ریخته اید کافیست فایل های مورد نظرتان را در فولدری که آیکون دراپ باکس را دارد بریزید سپس روی هر دستگاه دیگری که دراپ باکستان را باز کنید به آن فایل دسترسی خواهید داشت.

 

 

کلام اخر!

همانطور که میدانید سرویس های پردازش ابری و حافظه های مجازی متعددی وجود دارد، تا کنون امن ترین آن ها دراپ باکس بوده است؛ اما به هر حال اگر به چنین چیزی نیاز دارید ابتدا در مورد تمامی این سرویس ها تحقیق کنید و بر اساس نیازتان یکی را انتخاب کنید. بعضی از سرویس ها آپشن هایی دارند که در ایران قابل استفاده نمیباشد. پس حتما پیش از هزینه کردن از فعال بودن تمام آپشن ها در ایران مطمئن شوید.

نویسنده : لیلا نیکان

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ابولفضل

    عالی بود!