هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام

مجازی سازی چيست ؟ چه كاربرد هایی دارد ؟ + آموزش های مرتبط با آن

اگر شما در حوزه IT فعاليت هایی انجام می دهيد ، و حتما برای شما نيز اين سوال پيش آمده است كه مجازی سازی چيست و آيا اين عمليات چه كاربردی دارد و آيا منفعتی هم برای متقاضيان دارند ؟ ما در اين مقاله از سايت برتر آموز قصد بر آن داريم كه مجازی سازی را برای شما شرح دهيم و اينكه آموزش ها و نكاتی به آن مربوط ميشود را عنوان كنيم .

اگر شما از مجازی سازی چيزی نميدانيد هيچ اشكالی ندارد ؛ ما تمام اين موضوع را به زبان ساده بيان خواهيم كرد ، در ابتدا بدانيد كه به عملياتی كه سرور مورد نظر شما را بهينه ميكند را به گونه ایی مجازی سازی می گويند . توجه داشته باشيد كه در اين مقاله ساز و كار هایی در رابطه با اين موضوع داده ميشود و در ابتدا زمينه داشته باشيد كه برخی از موضوع ها به صورت پيچيده است و ممكن است شما در خواندن اول آن را متوجه نشويد ولی بدانيد كه اين امری طبيعی است و با چند بار خواندن متوجه موضوع و ساز و كار خواهيد شد ، پيشنهاد ما به شما آن است كه در اين مقاله مطالب بسيار مهم را يادداشت كرده و از عناوين معمولی جداسازی كنيد و اطلاعاتی بسيار مهم را از آنها استخراج كنيد .

مجازی سازی چيست ؟ چگونه كار ميكند ؟

سرور چيست ؟ چه كاربردی دارد ؟

در ابتدا بايد به سوالات كليدی و پايه پاسخ دهيم ؛ به زبان فارسی و به زبان ساده به معنای ذخيره سازی محدودی از اطلاعات است ، اگر اين ذخيره سازی بر شبكه محدود باشد و اينكه نتواند از آن پيشی بگيرد سرور شبكه  آن را می نامند . بيشترين سايت ها و نرم افزار ها و … از سرورها ی بسيار قدرتمند نيز استفاده ميشود و دليل استفاده آنها ميتواند بهبود سرعت برای باز شدن سايت و … است . البته بايد بدانيد كه سرور ميزبان است و ميتواند كاربران بسيار زيادی را دريافت كرده و آنها را نيز به هم ديگر متصل كند ، برای مثال بيشترين سايت ها ايران بر روی 5 سرور مختلف نگه داری ميشوند و ممكن است كه بسياری ديگر از سايت ها بر روی 1 سرور مستقر باشند و به همين امر ميتوان از خود سوال كرد كه آيا كاربران سايت ها دچار مشكل ميشوند ؟ آيا سيتستم دچار اختلال نميشود ؟ قطعا خير ؛ سرور يك پهنای باند بسيار وسيعی دارد كه هيچ يك از استفاده كننده آن به مشكل برخورد نميكنند . ( به اين دليل كه معضل كارفرمايان آن خواهد بود كه آی پی بسياری‌ از سايت ها با يكديگر اشتباه نشوند و فاجعه ایی رخ ندهد ، شايد از ديد كاربران اين امر به صورت قاطعانه روزی اتفاق افتد ولی توجه كنيد كه سرور ها آنقدر قدرتمند و دارای ظرفيت های بسيار بالایی هستند كه اين مشكل برای آن غير ممكن است )

 

مجازی سازی چيست ؟ چه كاربردی دارد ؟

بهتر است از همان اول بدانيد كه مجازی سازی بهينه سازی سرور يا يك شبكه مجازی خواهد بود كه ميتواند به بسياری از معضلات شبكه و … كمك كند . اما سوال اصلی آن خواهد بود كه مجازی سازی چگونه انجام ميشود ؟ اين فرايند با توجه به نرم افزار های مخصوصی ميسر ميگردد ولی در اين نوع نرم افزار بايد آشنایی داشته باشيد ( اين آشنایی ها را ميتواند با تحقيق فرا بگيريد ) ، اما اين نرم افزار فضای ها را با ساز و كار مخصوص به خود بين چندين كاربر تقسيم خواهد كرد و اينكه حال هر فرد ميتوان به صورت جداگانه و مستقل به اطلاعات و … دست يابد بدون هيچ تقدم و تاخری كه آن را آزار دهد ؛ به صورت طبيعی روشی كه شبكه های موجود را با ديگر فعاليت های فيزيكی مختلف ميكند و  در نهايت تعدادی ماشين مجازی ساخته كه در فعاليت های بسياری به ما كمك خواهند كرد ؛ اما نكته بسيار مهم آن خواهد بود كه هر ماشين مجاز‌به صورت اختصاصی دارای حافظه ی مخصوص ؛ پردازنده ، گرافيك و … است كه ميتوان به صورت مشتقل فعاليت هایی‌ را انجام دهد  .

شايد برای شما هم سوال پيش آمده است كه ايا با ايجاد يك پهنای باند بسيار وسيع چه اتفاقی رخ می ‌دهد ؟ بايد بدانيد با اينكار ميتوانيد نرم افزار مورد نظر خود را ( توجه داشته باشيد اگر نرم افزار داشته باشيد ميتوانيد از اين عمل استفاده كنيد ) مديريت كرده و سرعت عملكرد و ميزان درصد خطا های آن را كاهش دهيم .  ( نتيجه كلی از اين موضوع آن خواهد بود كه بجای افزايش سخت افزار های موجود كه هزينه های بسيار بالایی را در بر دارد ، تعداد ماشين های مجازی را افزايش دهيد كه برای عملكرد شما بسيار مفيد خواهد بود )

چند دسته مجازی سازی وجود دارد كه عبارت اند از : مجازی سازی سرور ، شبكه ، دسكتاپ ، ذخيره سازی صفحات و … است .

مجازی سازی چيست ؟ چگونه كار ميكند ؟

كاربرد مجازی سازی شبكه ها :  حال نوبت ان فرا رسيده كه سراغ مبحث های اصلی برويم ، برای بسياری از شبكه ها پيش آمده است كه در وقفه های زمانی متفاوت كاربران بسيار زيادی وارد آنها شده آن شبكه دچار اختلال ميشود ولی فرايند مجازی ساختن انتقال سرعت داده و ظرفيت فضای داده و مقياس پذيری آن را افزايش داده و شبكه را پيشرفته سازد . بهترين ويژگی برای شبكه ها برای افرادی است كه كسب و كاری دارند ، به اين دليل كه افراد ميتوانند تمامی رويداد های پيش رو را پيش بينی‌ كرده و اينكه از آينده به اصطلاح خبر داشته باشند و خود را با آن تطبيق سازند .

مجازی سازی شبكه ها به دو صورت انجام ميشود ؛ در مورد اول شبكه های داخلی و مورد دوم شبكه های خارجی خواهد بود ؛ تفاوت اين دو از نوع استفاده آنها از ابزار ها است ( هر كدام از آنها از ابزار های مختلفی استفاده كرده و نتيجه گير‌ی هر يك از آن از ابزار ها هم مختلف خواهد بود ) ، در مود شبكه داخلی از ابزار هایی همچون آداپتور و سوئيچ و شبكه هایی كه با يكديگر تركيب شده اند . ( توجه داشته باشيد برای استفاده كردن از اين نوع ابزار ها از نرم افزار هایی همچون کانتینر نياز است و نكته حائز آن خواهد بود كه اين نرم افزار بر روی سرور عمل هم خواهد كرد ؛ البته يكی‌ ديگر از ويژگی آن خواهد بود كه به ماشين های مجازی دستوری مبنی بر بی نياز بدون به سرور را ارسال خواهد كرد )

مجازی سازی خارجی‌ : اين نوع از شبكه ها در عين سادگی بسيار كار آمد خواهد بود و اينكه افراد با تغيير در ساختار فيزيكی شبكه ميتوانند بسياری از گونه ها همانند فايروال ها و پورت ها و سوئيچ ها و … را شبيه سازی‌ كنند و اينكه ديگر نيازی به آن ها نخواهد بود .

 

مزايا و معايب استفاده از مجازی سازی شبكه ها :

تا به اينجای مقاله آشنایی كامل به اين موضوع پيدا كرده ايد و اينكه تمامی ويژگی های اين ساز و كار و فعاليت های متعدد را شرح داده ايم و حال نوبت آن است كه از مزايا و معايب مجازی ساختن را برای شما عنوان كنيم ( توجه داشته باشيد كه در هر بخش برای شما نكات مهم گفته شده  و علاوه بر آن پيشنهاداتی و راه حل هایی هم عنوان شده است ، سعی كنيد آن ها را در نظر بگيريد ) :

  • كم درگير بودن سخت افزار ها : شما با فرايندی كه در ابتدا اين مقاله برای شما توضيح داده شده است ميتوانيد بسياری از ساز و كار های سخت افزار ها را كاهش دهيدو به گونه ایی اجازه استراحت را برای‌ آنها صادر كنيد و توجه داشته ( منظور آن خواهد بود كه پردازنده و گرافيك و … را كم درگير خواهد كرد ) ، البته يكی‌ از موضوعات بسيار مهم كم هزينه بودن آن است كه ديگر نيازی به نگهدارنده و … نيست .

 

  • انتقال سريع : اگر شما بخواهيد مسير كاری خود را عوض كنيد ؛ ميتوانيد به سرعت ماشين های مجازی‌ خود را به صورت مستقل انتقال دهيد ؛ اما نكته بسيار مهم پردازش و دريافت اطلاعات خواهد بود به صورتی كه تمام اين فرايند به صورت خودكار بعد از چند ساعت ( البته با تنظيم كردن زمان از سوی شما انجام ميگردد ) صورت ميگيرد .

 

  • دسترسی آسان : مجازی ساختن باعث آن خواهد شد كه دسترسی سريع به منابع آماده سازی سريع تر ( سخت افزار ها ) و كسب و كار های مورد نظر به سرعت پشتيبانی شوند ؛ سرعت برنامه كاربردی هم افزايش می يابد .

 

معايب :

  • هزينه های مبنی بر شروع آن خيلی بيشتر از روش های ابتدایی خواهد بود . ( منظور آن خواهد بود كه برای شروع شما به يك دیتاسنتر نياز داريد و البته نرم افزار مجازی سازی ؛ اكنون با بالا رفتن قيمت ها اين دو ساز و كار ها هم افزايش خواهد يافت و برای آسان تر شدن كار شما بهتر است اول هزينه هایی كنيد )

 

  • با افزايش رشد كسب و كار و بازار يابی های مورد نياز توجه داشته باشيد كه به يك فرد متخصص به It نياز مند خواهيد بود و البته امروزه اين متخصصان كمتر پيدا ميشوند ، پيشنهاد ما به شما آن خواهد بود كه مديران حوزه مورد نظر خود را به دوره ایی در رابطه با آن دعوت كرده و آموزش هایی را فرا بگيرند .

مجازی سازی چيست ؟ چگونه كار ميكند ؟

ليست نرم افزار هایی كه برای مجازی سازی مورد نياز خواهد بود :

شركت های بسيار زيادی در اين حوزه فعاليت های انجام داده اند از جمله شركت هایی همچون مايكروسافت و xen ، اين نوع شركت ها ساز و كار های بسيار خوبی را در پيش گرفته اند و زير ساخت های بسيار خوبی را پياده سازی‌ كرده اند . پيشنهاد ما به شما آن است كه اگر با اين نوع از نرم افزار ها آسنایی نداريد بهتر است از محصولا شركت VMWare استفاده كنيد به اين دليل كه ساده اند و پر طرفدار ( دارای محيط كاربری بسيار ساده كه هر كسی ميتواند از آن استفاده كند ) ؛ يكی‌ از نرم افزار های پيشنهادی برای‌ شما ميتواند VMWare NSX باشد ؛ اين نرم افزار در عين سادگی بسيار كار آمد خواهد بود و ميتواند امنيت شبكه را به صورت بسيار تخصصی افزايش دهد و البته اين ساز و كار در نتيجه فضای ابری را ايجاد ميكند . ( يكی ديگر از محصولات Microsoft Hyper-V است كه از شركت مايكروسافت تهيه شده و افراد بسياری زيادی امروزه از اين نرم افزار استفاده ميكنند و البته اين نوع نرم افزار پهنای باند خود را بر سيستم عامل های مايكروسافت پياده سازی‌ كرده است ؛ اين شركت اعلام كرده است كه در آينده فضای ابری بسيار بزرگی را ايجاد خواهد كرد كه افراد بتوانند ذخيره سازی كنند )

 

سخن پايانی :

اميدوار هستيم از اين مقاله از سايت برتر آموز نهايت بهره را كسب كرده و بتوانيد از آن استفاده كنيد ، در انتهای مطلب بهتر است از چند نكته بسيار مهم را برای شما نيز بازگو كنيم . اول آنكه برای نصب نرم افزار تمام سعی خود را برای دانلود كردن نرم افزار ها از سايت اصلی خود شركت اقدام كنيد ( البته توجه داشته باشيد كه سايت های ايرانی هم اين نرم افزار ها را در خود جای داده اند ولی بهتر است از آنها دانلود نكنيد برای مسائل امنيتی ) ، دومين نكته مهم كه حائز اهميت است شناخت شما از حوره انتخابی برای ‌كار خود خواهد بود و اگر شما بدانيد كه حوزه انتخابی با مجازی سازی بسيار رونق می يابد درنگی نكنيد و سريعا اقدام كنيد ( البته توجه كنيد شايد هزينه هایی برای شما در بر داشته باشد ولی ارزش خود را خواهد داشت ) ، آخرين نكته انتخاب سرور است ، توجه داشته باشيد برای انتخاب سرور مناسب بهتر است سرور های خارجی معتبر انتخاب كنيد ( به اين دليل كه دارای امنيت بسيار بالا و البته پهنای باند بسيار زياد هستند ) اما موضوع ديگر هم كه بسيار مهم خواهد بود ، انتخاب سايت مناسب برای انتقال است كه سايت انتخابی بايد صلاحيت اين موضوع را داشته باشد .

 

نویسنده : سورنا بابایی

سورنا بابایی ( sorena babaie ) هستم ، علاقه مند به حوزه فناوری و سلامت (‌پزشكی ) و دانشجوی دوره تخصصی سئو و ديجتال ماركتينگ ، اميدوار هستم از تمامی مطالب منتشر شده از طرف بنده رضايت كامل و نهايت بهره را كسب كرده باشيد و بهتر است تمامی مطالب آموزنده را به دوستان عزيزمان منتقل كنيم .

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *