مزایای مدیتیشن چیست؟ چه چیزی می تواند بهتر از رسیدن به اهداف بزرگ شما باشد؟ خوب، معلوم می شود که مدیتیشن به عنوان کاری که می توانید روزانه انجام دهید، بدون هزینه و با تلاش اندک، مزایایی را ارائه می دهد که هر موفقیتی نمی تواند به همراه داشته باشد. مزایای مدیتیشن می تواند در هر بخش از زندگی شما نفوذ کند و سلامت کلی شما را در دراز مدت بهبود بخشد.
مطالعات در مورد مدیتیشن به طور کلی بر نوع گسترده ای از مدیتیشن متمرکز است که می توان آن را تمرکز حواس نامید. ذهن آگاهی صرفاً به معنای متمرکز نگه داشتن افکار خود بر آگاهی از یک چیز یا لحظه است. این می تواند نفس شما باشد (یک نقطه تمرکز معمولی در مدیتیشن)، یا می تواند یک تصویر، کلمه یا احساس باشد.
در مقاله جلوگیری از حواس پرتی به بیان 10 نکته پرداخته ایم که موجب افزایش تمرکز شما و در نتیجه بهبود کارایی ها می شود.
ساده به نظر می رسد، اما وقتی آن را امتحان می کنید، متوجه می شوید که ذهن شما چقدر می خواهد به اطراف بپرد. این اشکالی ندارد: جورج دورسکی که در مورد مدیتیشن می نویسد، می گوید: “وقتی یک فکر “سرگردان” به وجود می آید، تمرین کننده باید سریع آن را تشخیص دهد و سپس به کانون توجه خود برگردد و این فقط نباید نفس باشد. هر فکری، مانند یک مانترا، انجام خواهد داد.
در اینجا 15 روشی که فواید و مزایای مدیتیشن می تواند زندگی شما را بهبود بخشد، وجود دارد، چه به آن اهداف بزرگ برسید یا نه.
به گفته یک منبع جدید، وقتی مدیتیشن می کنید، بار اطلاعاتی که هر روز جمع می شود و به افزایش استرس شما دامن می زنند را از بین می برید.
بیشتر استرس ما ناشی از ورودی بیش از حد و کمبود زمان یا ابزار برای مدیریت ورودی های جدید به مغز است. ما اطلاعات را دریافت می کنیم و احساسات را در خود ایجاد می کنیم و بیش از حد درگیر تفکر در مورد آن ها می شویم. مغز ما نمیداند ابتدا باید چه کاری را انجام دهد، بنابراین فقط به چرخش در تمام اطلاعات دریافتی ادامه میدهد. این یعنی وارد شدن استرس بیشتر به ما.
مدیتیشن به مغز شما کمک میکند تا با صرف زمان استراحت و چرخش در اطلاعات، ذره ذره و رها کردن چیزهای بیاهمیت، اجازه دهد همه چیز از بین برود.
یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که فرآیند مغزی به نام چرخش بیشتر در افرادی که مدیتیشن میکنند اتفاق میافتد.
چرخش عبارت است از “تاخوردن” قشر مغز در نتیجه رشد، که به نوبه خود ممکن است به مغز اجازه دهد اطلاعات را سریعتر پردازش کند. اگرچه تحقیقات مستقیماً این را ثابت نکرد، دانشمندان گمان میکنند که چرخش در پردازش اطلاعات، تصمیمگیری، شکلگیری خاطرات و بهبود توجه مغز نقش دارد.
اگر این کافی نیست، شواهدی از اسکن های MRI نیز وجود دارد که مدیتیشن می تواند ارتباطات بین سلول های مغز را تقویت کند. یک مطالعه نشان داد که مدیتیشن «ممکن است با تغییرات ساختاری در مناطقی از مغز که برای پردازش حسی، شناختی و عاطفی مهم هستند، مرتبط باشد. دادهها همچنین نشان میدهند که مدیتیشن ممکن است بر کاهش تفکرات غیرلازم در ساختار قشر مغز تأثیر بگذارد.
تحقیق دیگری ثابت کرده که با استفاده از مدیتیشن، سن مغز کاهش پیدا می کند. به عبارت دیگر، مدیتیشن نه تنها ممکن است مغز شما را بهتر کار کند، بلکه ممکن است روند پیری در مغز را نیز کند کند.
مشغله زندگی مدرن، همراه با هجوم همیشگی رسانهها که به ما میگوید چگونه باید نگاه، احساس و رفتار کنیم، میتواند باعث شود که از خودمان جدا شویم. ممکن است برقراری ارتباط با ارزش ها و احساسات خود دشوار باشد. ما شاهد وضع استانداردهایی هستیم و میخواهیم آن استانداردها را برآورده کنیم، بنابراین تظاهر میکنیم که به روشی خاص عمل میکنیم، حتی زمانی که شاید نباشیم.
مزایای مدیتیشن می تواند به ما در این امر کمک کند. به گفته محقق اریکا کارلسون،
«ذهنآگاهی به ما کمک میکند تا خود واقعی خود را به دو صورت ببینیم: مشاهده بدون قضاوت و توجه. مشاهده بدون قضاوت افراد را قادر میسازد تا بدون احساس هیچ گونه احساسات منفی، خود را بشناسند.»
چه دانشجوی پاره وقت باشید، چه دانشجوی تمام وقت، یا فردی که دوست دارد برای سرگرمی در آزمون شرکت کند، مدیتیشن می تواند به شما کمک کند آموخته های خود را یاد بگیرید و حفظ کنید.
یک مطالعه نشان داد که آموزش ذهن آگاهی منجر به “دقت بهبود یافته در GRE و ظرفیت حافظه کاری بالاتر” شد. محققان به این نتیجه رسیدند که “این بهبود را می توان حداقل تا حدی با کاهش سرگردانی ذهن در طول کار توضیح داد.”
محققان تخمین زدند که آموزش ذهن آگاهی به طور متوسط منجر به افزایش 16 درصدی در GRE می شود.
مطالعه ای که در سال 2012 انجام شد، شرکت کنندگان را در موقعیت چندوظیفه ای در دنیای واقعی قرار داد. آنها باید چندین فعالیت را انجام می دادند که به اشکال مختلف ورودی در یک محیط اداری معمولی نیاز داشت و آنها باید همه آنها را در عرض 20 دقیقه تکمیل می کردند.
برخی از شرکت کنندگان آموزش ذهن آگاهی یا مدیتیشن دریافت کردند و برخی نه. سپس دوباره همه آنها را آزمایش کردند. محققان گزارش دادند: «تنها شرکتکنندگانی که بهبود را نشان دادند، کسانی بودند که آموزش ذهن آگاهی را دریافت کرده بودند.»
مطالعه دیگری نشان داد که «افکار روزانه مراقبهمانند میتواند فعالیتهای مغزی پیشانی را به سمت الگویی سوق دهد که با آنچه دانشمندان شناختی آن را حالتهای عاطفی مثبت و رویکردگرا مینامند – حالتهایی که باعث میشود ما را بیشتر درگیر دنیا کنیم تا از آن کناره گیری کنیم. ”
در مقاله راه های افزایش بهره وری، راه هایی را به شما ارائه داده ایم که به صورت ساده و کارآمد بتوانید بهره وری خود را افزایش دهید.
آیا عاشق میشوید اما میبینید که در وسط یک کنسرت یا نمایش، بخش هایی از آن را از دست میدهید؟ یک مطالعه نشان داد که مدیتیشن می تواند به شما کمک کند تا در جریان و آگاه باشید
اکثر افراد در «گروههای ذهنآگاهی» در این مطالعه گفتند که وظیفه ذهنآگاهی «تجربه شنیداری آنها را با افزایش تواناییشان برای تمرکز روی موسیقی بدون حواسپرتی تغییر داده است».
محققان دریافتهاند که روشی که مدیتیشن به مغز شما کمک میکند تا بهتر کار کند، ثابت است، نه تنها زمانی که روی یک کوسن با چشمان بسته مینشینید، بلکه همیشه با شما میماند. طبق این تحقیق، «اثرات آموزش مدیتیشن بر پردازش هیجانی مغز ممکن است به حالتهای غیر مراقبه ای منتقل شود».
محققان خاطرنشان میکنند که این ممکن است به این معنا باشد که مزایای مدیتیشن مختص یک کار یا محرک خاص (مانند آن بالشتک یا یک مانترا) نیست، بلکه مربوط به فرآیند است، به این معنی که «ممکن است منجر به تغییرات پایدار در عملکرد ذهنی شود. ”
عجیب است که در عصر ارتباط مداوم، انزوا و تنهایی می تواند حتی تلخ تر شود. اما این اتفاق میافتد، و زمانی که این حس انزوا افزایش مییابد، میتواند طاقتفرسا باشد.
با این حال، مدیتیشن در یک مطالعه بر روی افراد مسن نشان داد که احساس تنهایی را کاهش می دهد و کسانی که مدیتیشن ماورایی که نوعی مدیتیشن است را حتی برای مدت بسیار کوتاهی تمرین کرده اند، می گویند که تمرین مراقبه احساس متصل بودن و کامل بودن، «سطح اساسی تنها بودن» را فراهم می کند
مدیتیشن می تواند به شما کمک کند احساس ارتباط داشته باشید و استرس را کنترل کنید، اما در مورد یک اختلال اضطراب مداوم چطور؟ در مورد احساسات منفی طاقت فرسا یا آن حس ناتوان کننده افسردگی چطور؟
خوب، مطالعهای که روی دانشآموزان دبیرستانی انجام شد، نشان داد که مزایای تمرکز حواس و مدیتیشن میتواند به هر دو کمک کند: دانشآموزانی که برنامه ذهنآگاهی را دنبال میکردند “علائم استرس، اضطراب و افسردگی را هم بلافاصله بعد و هم شش ماه بعد از برنامه کاهش میدادند.
فواید مدیتیشن می تواند هم برای مغز و هم برای بدن مفید باشد. توانایی مدیریت بهتر استرس می تواند تأثیر آن را بر بدن شما کاهش دهد که می تواند علائم و تشدید فیزیکی مسائل مختلف سلامت از جمله درد مزمن را کاهش دهد.
محققی در یکی از بیمارستان های آموزشی دانشکده پزشکی هاروارد اشاره میکند که «انواع چیزهایی که هنگام مدیتیشن اتفاق میافتند، در سراسر بدن تأثیر میگذارند، نه فقط در مغز». هنگامی که خود را وقف مدیتیشن کنید، فواید سلامتی فراوان است.
بیایید یک بررسی سریع انجام دهیم: مدیتیشن می تواند به شما کمک کند با استرس بهتر کنار بیایید، به شما کمک کند بیشتر خودتان را بشناسید (و دوست داشته باشید) و به کاهش اضطراب و افسردگی کمک کنید.
تنها با مزایای مدیتیشن، به نظر می رسد که بتوانید خواب بهتری در شب داشته باشید. به هر حال، اگر بتوانید مغز خود را از هرج و مرج های فکری و هیجاناتی که به وجود می آید منصرف کنید، احتمال اینکه به رویاهای شیرین بیفتید بسیار بیشتر خواهید بود.
تمرینهای مدیتیشن بر عملکردهای مغز تأثیر میگذارند، رویدادهای مختلف انعطافپذیری عصبی را القا میکنند، عملکردهای اتونوم، متابولیک، غدد درونریز و ایمنی را تعدیل میکنند و بنابراین تغییرات تنظیمی طبیعی را در حالات مختلف رفتاری از جمله خواب ایجاد میکنند.
مدیتیشن های انجام شده می توانند به شما کمک کنند تا بهتر به خواب بروید، پس همین امروز آن را امتحان کنید.
هنگامی که از گروهی از روانشناسان خواسته شد تا چند استراتژی برای رسیدن به اهداف کاهش وزن توصیه کنند، از هر 10 نفر 7 نفر گفتند که مدیتیشن یا تمرین تمرکز حواس مفید خواهد بود.
برنامه محبوب مدیتیشن، یعنی Headspace، خاطرنشان میکند که مدیتیشن میتواند به شما کمک کند روی غذا خوردن آگاهانه تمرکز کنید، که شما را تشویق میکند زمانی که گرسنه هستید غذا بخورید، نه زمانی که استرس دارید یا ناراحت هستید. هنگامی که این مهارت را توسعه می دهید، می تواند به کاهش وزن به روش طبیعی کمک کند، که یکی از مفیدترین مزایای مدیتیشن برای بسیاری است.
منطقی است که بتوانید خودتان را بهتر بشناسید و بپذیرید ممکن است به شما در شناخت و پذیرش دیگران نیز کمک کند. مطالعات دیگر همچنین نشان داده اند که مدیتیشن “تخصص ذهنی برای پرورش احساسات مثبت” را افزایش می دهد.
به عبارت دیگر، افرادی که مدیتیشن می کنند تمایل دارند به جای احساسات منفی، با احساسات مثبت بیشتری پاسخ دهند. آنها نسبت به دیگران احساس همدلی و شفقت قوی تری دارند و به طور کلی آنها را دوست بهتری برای دیگران می کند.
مطالعات نشان می دهد که آموزش تمرکز حواس به مغز کمک می کند تا ارتباط بهتری برقرار کند. معنای آن برای شما این است که مغز شما پس از مدیتیشن، دسترسی و پردازش اطلاعات را آسان تر مییابد. همراه با آن، ذهن آگاهی مغز شما را آموزش می دهد تا اطلاعاتی را که مهم نیستند را به سرعت آزاد کند.
بنابراین، مزایای مدیتیشن به شما کمک میکند تا در جمعآوری اطلاعات، پردازش سریع آنها و دور انداختن چیزهایی که نیاز ندارید، بهتر عمل کنید. انجام آن به خوبی چیزی است که به شما امکان می دهد توجه خود را بر روی اطلاعات و وظایف پیش روی خود متمرکز کنید.
اگر دوست دارید بتوانید راحت تر به بخش خلاق و ایده پرداز مغز خود دسترسی پیدا کنید، وقت آن رسیده است که یک جا نشستن را کنار بگذارید و مدیتیشن را شروع کنید. ماهیت «گرفتن و رها کردن» ذهنآگاهی، یعنی توانایی اجازه دادن به یک فکر و رها کردن آن، برای چیزی که یک مطالعه آن را «تفکر واگرا» مینامد بسیار مفید است.
تمرین مراقبه به مغز شما کمک میکند تا کمتر قضاوتکننده و پذیرندهتر باشد، در حالی که کمتر “کنترل از بالا به پایین و رقابت محلی” را اعمال میکند. مغز شما به روی ایدهها و ورودیهای جدید باز میشود، که به گفته محققان، “پرش از یک فکر به فکر دیگر را – همانطور که در تفکر واگرا لازم است” تسهیل میکند.
مزایای مدیتیشن گسترده است و می تواند تأثیر مثبتی بر بسیاری از زمینه های زندگی شما داشته باشد. خواه به دنبال افزایش تمرکز، ایجاد همدردی و شفقت بیشتر، یا سالمتر شدن باشید، مدیتیشن میتواند به همه اینها کمک کند، به خصوص اگر وارد یک مدیتیشن طولانیمدت شوید.
احتمال می دهیم که از موضوعات زیر خوشتان بیاید:
بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را میزند". فردیش نیچه
نظرات کاربران