هر آنچه که نیاز هست در مورد کوچ سئو و کوچینگ سئو و درآمد کوچ سئو در ایران و چطور کوچ سئو کار پیدا کند را در این مقاله بام میخوانیم.
زندگی در عصر دیجیتال به این معنی است که شما تمام نیاز خود را میتوانید از فضای دیجیتال تهیه کنید. زمانی که انبوه فروشگاهها و انبوه مقالات به صفحات وب منتقل شدند، این اقدام به معنی افزایش رقابت پذیری در تمامی ابعاد دیجیتال مارکتینگ بوده است. اما امروزه همانطور که ما نیاز به بیزینس کوچ خواهیم داشت به کوچ سئو نیز نیاز خواهیم داشت. شما برای این که بتوانید در یک فضای شدیدا رقابتی دوام بیاورید و کسب و کار خود را از تمامی جهات بیمه کنید، نیاز خواهید داشته که فردی متخصص در حوزه سئو کنار شما فعالیت داشته باشد. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید، تا در مورد تفاوتهای مشاوره سئو و کوچ سئو با شما صحبت کنیم و شما را نسبت به علم روز دنیا آگاه کنیم.
به طور کلی به این موضوع توجه داشته باشید که کوچ سئو به عنوان منتور و مربی یک متخصص سئو در مجموعه شما قرار میگیرد و علم روز دنیا در این حوزه را به کسب و کار شما منتقل میکند. اگر شما بخواهید که از یک کوچ سئو به عنوان متخصص سئو در مجموعه خود استفاده کنید. ممکن است که شما متحمل هزینه بسیار زیادی بشوید که این موضوع برای کسب و کار شما ضروری نمیباشد. از طرفی یک کوچ سئو حرفهای نیز علاقهای به استخدام شدن توسط مراکز مختلف ندارد. بلکه یک کوچ سئو به دنبال این است که دانش به روز خود را به دیگران منتقل کند و کمک کند که یک فضای کاری حرفهای برای بیزینسهای ایرانی و بیزینسهای بین المللی ساخته شود.
ما برای این که بتوانیم به ارزش کوچ سئو پی ببریم در ابتداء باید با مفاهیم سئو آشنا شویم. به راستی سئو چیست؟ سئو یکی از زیر مجموعههای دیجیتال مارکتینگ است که به شما کمک میکند جایگاه خود را در میان انبوه صفحات وب بهبود ببخشید. کلمهی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization میباشد که به معنی بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. به طور کلی هدف از سئو این است که زمانی که فردی در حال جستجوی خدمات و یا کالای میباشد که شما فروشنده آن میباشید، شما را در صدر به دیگران نشان دهد. برای دانستن بیشتر درباره مفهوم سئو می توانید به صفحه آموزش سئو مراجعه کنید. حال که شما اندکی با مفهوم سئو آشنا شدید به این معنی است که شما به نیز به کوچ سئو بیشتر پی بردید.
با توجه به این که به صورت روزانه و لحظهای فضای دیجیتال مارکتینگ در حال به روز رسانی و آپدیت میباشد. الگوریتمهای مورد نیاز شما نیز در حال تغییر میباشد. در نهایت به این موضوع توجه داشته باشید یکی از وظایف کوچ سئو در این است که شما را از این به روز رسانیها آگاه کند و از طرفی برای شما یک برنامه شخصی سازی شده داشته باشد که به شما کمک کند که کسب و کار خود را به صورت موثرتر در فضای مجازی رشد دهد. برای این که با قدرت و اهمیت سئو بیشتر آشنا شوید به بخش بعد توجه ویژهای داشته باشید.
ما تا این قسمت از مقاله با سئو و علت نیاز به آن آشنا شدیم، در این بخش قصد داریم با تعریف کوچ و به مفهوم درستی درباره کوچ سئو دست پیدا کنیم. در نتیجه با ما همراه باشید تا شما را با دانش روز دنیا آشنا کنیم.
واژه کوچ قبل از این که در ورزش استفاده شود بر خلاف تصور عموم مردم در آموزش استفاده شده است. برای اولین بار در انگلستان در قرن 18 میلادی کوچ به اساتیدی گفته میشد که به دانش آموزن کمک میکردند که راحت و ساده به هدف خود که قبولی در امتحانات بود دست پیدا کنند. ( دقیقا وظیفهی کوچ سئو نیز همین موضوع است، او قصد دارد که به شما کمک کند تا در سئو سایت خود به صورت ساده و راحت موفق شوید و جایگاه مناسبی در بین رقبای خود داشته باشید. ) بعدها با توجه به موفق بودن کوچینگ در آموزش دانش آموزان در دهه 1970 میلادی کوچینگ به تربیت ورزشکاران راه یافت. هدف از کوچ یک ورزشکار علاوه بر افزایش تکنیک و مهارت ورزشکار افزایش نظم و قدرت درونی او نیز است.
بعدها با توجه به موفق بودن کوچینگ در آموزش دانش آموزان و ورزشکاران، این موضوع بیزینسهای مختلف نیز راه پیدا کرد و سازمانها و شرکتهای بزرگ جهان مانند آی بی ام، اپل و… رشد خود را مدیون کوچینگ میدانند، چرا که آنها آموزش دیدند تا با تغییر رفتار سازمانی خود در لولهای مختلف مدیریتی به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کنند. با توجه به اهمیت این موضوع در کشورهای توسعه یافته یکی از مهمترین بخشهایی که کوچینگ در آن فعال است. بخش کوچینگ در دیجیتال مارکتینگ است. در زیر شاخههای مختلف آن میتوان به کوچینگ در سئو اشاره کرد. امروزه کوچ سئو یک شغل کاملا تخصصی است که یک فرد برای اینکه بتواند به این جایگاه دست پیدا کند باید سابقهی قابل قبول در ان حوزه داشته باشد. از طرفی یک کوچ سنو باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که دانش خود را به روز نگه دارد و بتواند در سریعترین زمان ممکن نیز به متخصصین سئو زیر نظر خود منتقل کند.
در گذشته برای این که یک نفر به مقام کوچ برسد، لازم بود که از علوم مختلف آگاهی داشته باشد. به عنوان مثال باید در مورد مهارتهای فردی، اصول تجارت، اصول اقتصاد کلان و… آگاهی داشته باشد. اما امروزه یک کوچ نیاز است که در دو حوزه به صورت تخصصی دانش و آگاهی داشته باشد. این دو حوزه یکی مهارتهای نرم فردی است که باید بواسطه آن بتواند علم خود را به صورت درست و منظم به افراد زیر نظر خود منتقل کند و از طرف دیگر باید در بخشی که قرار است به صورت تخصصی در آن مشغول آموزش شود، سابقه و تجربه کافی داشته باشد و در نهایت دانش خود را روز به روز گسترش دهد.
یک کوچ سئو وظیفه دارد که در وهله اول مهارتهای نرم مناسب داشته باشد، تا بتواند با افرادی که قرار است آموزش دهد به درستی ارتباط برقرار کند و در نهایت او باید سابقهی کافی در این حوزه داشته باشد. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که هر فردی در مسیر آموزش شخصی خود با چالشهایی مواجه میشود، چگونگی حل کردن این چالشها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، از طرفی شما باید به این موضوع توجه داشته باشید که هر کسی چالش مربوط به خودش را دارد و مهم دیدگاه درست نسبت به آن چالش است. از طرف دیگر یک کوچ سئو باید بتواند دانش خود را در زمینههای مرتبط با کار خود به روز نگهدارد. به عنوان مثال یک کوچ سئو باید در مورد تحولات حوزه تکنولوژی دانش به روز داشته باشد. چرا که سئو علاوه بر این که یک علم تخصصی است. یک علم میان رشتهای نیز میباشد و شما باید در حوزه دیجیتال مارکتینگ دانش خو درا همیشه خالص و کاربردی نگه دارید.
به عنوان کلام پایانی در این بخش باید به این موضوع اشاره کرد که وظیفهی یک کوچ سئو و یا یک بیزینس کوچ در این نیست که فقط کسب و کار شما را رشد دهد. بلکه وظیفهی او این است که مهارتهای فردی شما را نیز رشد دهد و با آموزش سیستم سازی به شما کمک کند که علاوه بر رشد کسب و کار شما به صورت سیستمی، حضور شما در کسب و کار شما را به حداقل برسد و شما از این مدت زمان به دست آمده باید برای رشد فردی خود و تعیین اهداف کلان خود استفاده کنید. در بخشهای بعدی این مقاله در مورد این موضوع به صورت ویژه صحبت خواهیم کرد.
اگر بخواهیم در مورد یک مربی سئو با شما صحبت کنیم، بهتر است که قبل از هر چیزی به تعریف واحدی در مورد یک مربی برسیم. مربی به شخصی گفته میشود که در یک مدت زمان تعریف شده به یاد گیری در مورد موضوع خاص بپردازد و در نهایت با قبولی در آزمون مربیان این دوره بتواند مدرک مربیگری خود را دریافت کند. شما برای این که مربی یک رشته شوید نیاز ندارید که سابقه چندانی در این حوزه داشته باشید و شما تنها باید روی مسائلی که برای شما در دوره بیان میشود، تسلط کافی داشته باشید.
مربی سئو نیز به طبع به شخصی گفته میشود که در یک مدت زمان تعیین شده، اصول سئو را آموزش میبیند و در نهایت با قبول شدن در آزمون نهایی آن به مدرک مربیگری خود دست پیدا میکند. شما بواسطه مدرک مربیگری سئو خود میتوانید اقدام به آموزش سئو کنید و یا خود در یک مجموعه مستقل مشغول به کار شوید. البته برخی از افراد نیز با توجه به مدرکی مربیگری خود در این حوزه اقدام به مشاوره سئو میکنند. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که بین یک کوچ سئو و یک مربی سئو تفاوتهای بسیاری وجود دارد که در بخش بعد بیشتر راجب این نکته صحبت خواهیم کرد.
شما برای این که یک مربی سئو شوید لازم نیست که مدت زمان طولانی را در این حوزه مشغول به فعالیت باشید بلکه لازم است سطوح مربیگری مختلف این حوزه را شناسایی کنید و با رشد دانش خود سعی کنید که مدرک خود را ارتقاء دهید و به جایگاههای شغلی بالاتری در حوزه سئو دست پیدا کنید. یک مربی سئو میتواند همزمان با آموزش خود به آموزش افراد دیگر نیز بپردازد البته به شرطی که در مدارک ابتدایی این حوزه را بدست آورده باشد.
اگر بخواهیم در مورد تفاوت مربی سئو و کوچ سئو برای شما صحبت کنیم، شاید بتوانیم چندین مقاله دربارهی این موضوع به رشته تحریر درآوریم. اما در این بخش به صورت کلی در مورد تفاوتهای یک مربی سئو و یک کوچ سئو صحبت خواهیم کرد. اولین و مهمترین تفاوت مربی سئو و کوچ سئو در این است که شما برای این که یک کوچ سئو شوید مدت زمانی که در این حوزه مشغول فعالیت میباشید، اهمیت زیادی دارد. زمانی که شما به بررسی سابقهی یک کوچ سئو میپردازید به دنبال این نکته میباشید که این فرد چند پروژه موفق تا به حال به ثبت رسانده است؟ چه مدت زمان است که به عنوان یک فرد متخصص شناخته میشود؟ اما شما برای یک مربی سئو به این موارد نیازی نخواهید داشت و برای شما مهم است که مدرک مربی سئو شما دارای چه سطحی میباشد.
دومین تفاوت کوچ سئو و مربی سئو در این است که مربی سئو فقط به افزایش مهارت سئو شما نیاز دارد، در صورتی که کوچ سئو به صورت تک بعدی نیست و علاوه بر افزایش مهارت شما به دنبال افزایش مهارتهای فردی نیز میباشد. مهارتهایی مانند چگونگی انجام کار تیمی، افزایش نظم در زندگی شخصی و زندگی کاری شما، افزایش مهارتهای مطالعه شما و چگونگی استفاده از منابع خود خوان، چگونگی دسترسی به کارفرمای قابل اطمینان و… . همانطور که مشاهده میکنید، کوچ سئو به دنبال این موضوع نیست که صرفا به شما آموزههایی را منتقل کند و سپس شما را رها کند بلکه او به دنبال این است که مهارتهای شما را به صورت همه جانبه رشد دهد.
سومین تفاوت کوچ سنو و مربی سئو در این است که مربی سئو با شما در مدت زمان آموزش شما با شما در ارتباط میباشد و به این موضوع کاری ندارد که شما پس از پایان دوره چه مسیری را در پیش خواهید گرفت. اما کوچ سئو در نقطه مقابل یک مربی سئو میباشد. او به دنبال این است که شما پس آموزشهای مختلف سئو و همچنین پس از آموزش مهارتهای نرم چگونه میتوانید به یک شغل مناسب دست پیدا کنید. از طرفی مهمترین نکته در این بخش این است که شما پس از این که آموزشهای سئو خود را در این حوزه به ثبت رساندید بسیار مهم است که شما این آموزههای خود را توسط کوچ سئوی خود به روز نگهدارید.
چهارمین تفاوت مهم یک کوچ سئو و یک مربی سئو در این است که، مربی سئو برای شما برنامه ریزی شخصی سازی شدهندارد و به شما همان چیزی را آموزش میدهد که به دیگران نیز آموزش میدهد. اما یک کوچ سئو بر اساس نیاز شما به شما آموزش میدهد ممکن است که شما در حال حاضر روی یک سایت خدماتی مشغول فعالیت باشید و یا شما در حال حاضر مشغول همکاری با یک کارفرمای خارجی باشید. در این زمانی یک کوچ سئو برای هر مرحله از کار شما یک آموزه شخصی سازی شده دارد که مورد نیاز شما میباشد و این آموزهها را در اختیار فرد دیگری قرار نمیدهد به این صورت شما در مدت زمان آموزش خود صرفه جویی کردهاید و از طرفی شما به آموزههایی دست پیدا کردید که مورد نیاز شما میباشد و ذهن خود را با مواردی که به شما ارتباطی ندارد مشغول نکردهاید.
در نهایت به بررسی مشاور سئو میپردازیم که گاها به دلیل این که اطلاعات مناسبی افراد در مورد مشاور سئو ندارند، گاها او را با کوچ سئو اشتباه میگیرند. مشاور سئو به شخصی گفته میشود که دارای تجربه کافی در حوزه سئو میباشد. از طرفی یک مشاور سئو معمولا با توجه به نیاز شما به شما مشاوره میدهد و گاها همانند یک کوچ سئو برای شما برنامه ریزی شخصی دارد. اما تفاوت کوچ سئو و مشاور سئو در این است که کوچ سئو از ابتدای مسیر شروع به کار شما و یا در میان مسیر که شما به او مراجعه میکنید به صورت پیوسته با شما در ارتباط است و با سناریو چینی به صورت پیوسته به دنبال این است که شما بهترین نتیجه را کسب کنید. اما مشاور سئو به صورت مقطعی و در مدت زمانی کوتاه در کنار شما قرار خواهد گرفت و با توجه به نیاز شما در یک مقطع زمانی مشخص به شما مشاوره میدهد. مشاوره یک مشاور سئو به صورت تخصصی در مورد سئو میباشد و در مورد مسائل حاشیهای با شما صحبتی نخواهد کرد. اما یک کوچ سئو علاوه بر تمرکز بر امور اصلی سئو به سراغ مسائل حاشیهای کار شما نیز میرود و در مورد آن نیز برای شما برنامه ریزی خواهد داشت.
ما در این بخش به بررسی بخشی از وظایف مهم یک کوچ سئو میپردازیم و در مقالات بعدی به صورت دقیق و مفصل بیشتر راجب این موضوع صحبت خواهیم کرد.
اگر شما به دنبال یک آینده روشن و حرفهای در سئو میباشید. به یاد داشته باشید که در تمامی مراحل بیزینس خود به یک کوچ سئو نیاز خواهید داشت. چرا که یک کوچ سئو شما را از مواردی اگاه میکند که ممکن است شما به آن توجه نداشته باشید. شما را با موارد آشنا میکند که میتوان سرنوشت شما را در سئو تغییر دهید. از طرفی به این نکته توجه داشته باشید که هر شخصی شایستگی یک کوچ سئو بودن را ندارد.
امیر شادان پور 😎 متخصص تولید محتوا « Content Marketing »و رپورتاژ نویسی پژوهشگر حوزه سئو و علاقه مند به تولید محتوای کاربردی و سئو شده، علاقه مند به حوزه تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ توانایی تولید محتوای تخصصی و ترجمه زبان انگلیسی مشغول همکاری با برترآموز😏
سلام بسیار مفید بود ممنون
سلام وقتتون بخیر دوست عزیز
خوشحالم که این مقاله برای شما مفید یوده.