درمان بیماری سرطان یکی از معضلات مبتلایان به این بیماری می باشد. در واقع هرگاه اسم سرطان را می شنویم چهار ستون بدنمان به لرز می افتد و وحشت زده می شویم.
خبر خوب این که با پیشرفت علم راه های زیادی برای درمان بیماری سرطان وجود دارد. اگر دوست دارید بدانید چه نوع سرطان هایی قابل درمان هستند، توصیه می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید چرا که خبرهای خوبی برایتان داریم.
سلول های سرطانی در همه اندام های بدن می توانند رشد کنند که در پایان منجر به سرطان رحم، سرطان پروستات، سرطان ریه، سرطان پستان و … می شود. در این یادداشت از سایت برتر آموز قصد داریم شما را با انواع سرطان و راه های تشخیص و همچنین درمان آن آشنا کنیم.
هر فرد با انجام آزمایشات مربوطه می تواند به راحتی از وجود سرطان در بدن خود آگاه شود. بعد از این که پزشک تشخیص داد فرد به بیماری سرطان دچار شده است، مطابق به شرایط جسمی، سن، ژنتیک و … روش هایی برای درمان ارائه می دهد. بنابراین شیوه درمان هر سرطانی ممکن است با دیگری فرق کند. در ادامه به شرح روش های درمان بیماری سرطان پرداخته ایم:
بعضی از سرطان ها با جراحی بهبود می باید. در واقع می توان گفت اگر فرد از ناحیه روده و معده جراحی شود، باعث می شود در روند غذا خوردن فرد اختلالاتی ایجاد کند. در بیشتر مواقع مشاهده شده افراد بعد از جراحی به سختی توانسته اند غذا بخورند.
لازم به ذکر است که کمی طول می کشد که فرد به حالت نرمال و اولیه خود بازگردد.
اگر فرد بیمار نتواند به راحتی غذا بخورد می بایست از طریق لوله های غذا دهنده، به او غذا دهند. اگر بدن ضعیف و کم کالری دارید، توصیه می کنیم قبل از عمل حتما میزان پروتئین و کالری بدن را افزایش دهید زیرا درمان بیماری سرطان با روش جراحی تا حد زیادی بدن را نیازمند مواد مغذی و پروتئین می کند.
یکی دیگر از روش های درمان بیماری سرطان رادیوتراپی می باشد. به یاد داشته باشید که رادیوتراپی هم به سلول های سرطانی و هم به سلول های سالم آسیب می رساند. افرادی که از نواحی مختلف همچون گردن، سینه و مری رادیوتراپی شده، دچار اختلالات تغذیه ای می شوند. که این اختلالات عبارتند ا ز:
شیمی درمانی یکی از شایع ترین روش های درمان بیماری سرطان تلقی می شود. از طریق شیمی درمانی می توان رشد سلول های سرطانی را کاهش و یا متوقف کرد. متاسفانه سلول های سرطانی با سرعت زیادی رشد کرده و تقسیم می شوند و اگر با سرعت بیش از حد رشد کنند می تواند آسیب های جدی به اندام های فرد وارد کند.
آسیب دیدن سلول های سالم از عوارض رادیوتراپی می باشد که برخی از این عوارض می تواند در روند تغذیه تاثیر بگذارد. این تاثیرات شامل موارد زیر می شود:
معمولا درمان های بیولوژیکی می تواند تاثیر زیادی بر اشتهای فرد بگذارد که این مشکلات به شرح زیر می باشند:
بروز علائمی مانند آنفولانزا ( درد ماهیچه، تب، خستگی، بی اشتهایی و … )
هورمون تراپی تا حد زیادی بر اشتهای فرد بیمار تاثیر می گذارد و یکی دیگر از راه های درمان بیماری سرطان می باشد. مشکلاتی که در این روش برای فرد به وجود می آید شامل تغییر حس چشایی و اسهال می باشد.
هر فردی ممکن است در طول زندگی انواع سرطان را تجربه کند که هریک با توجه به ژنتیک و شرایط محیطی فرد متفاوت است. در ادامه انواع سرطان را برایتان شرح داده ایم.
نام دیگر سرطان پروستات سرطان چانگار پروستات می باشد که در ناحیه پروستات رخ می دهد. ( ناحیه تناسلی مردان )
پرستات نام غده ای کوچک می باشد که کار تولید مایع منی و تغذیه اسپرم ها را بر عهده دارد. سرطان پروستات از شایع ترین سرطان ها در بین مردان می باشد که سلول های سرطانی این ناحیه به آرامی رشد کرده و ممکن است علاوه بر آلوده کردن نواحی پروستات، به دیگر نواحی بدن راه پیدا کند.
هر چقدر سریع تر به وجود سرطان پروستات پی ببرید، قطعا شانس بیشتری برای بهبودی آن دارید.
گاهی اوقات ممکن است سرطان پروستات بدون هیچ علائمی در بدن فرد ظاهر شود اما هرچه گسترده تر شود، نشانه های زیر در فرد نمایان خواهد شد:
اگر چندین و حتی یکی از مشکلات بالا را احساس کردید بهتر است هرچه سریع تر با پزشک متخصص در میان بگذارید.
یکی از روش های درمان بیماری سرطان پروستات، هورمون درمانی است. می توان گفت این روش به تازگی ابداع شده است. زمانی می توان از روش هورمون درمانی برای بهبود سرطان پروستات استفاده کرد که سرطان دوباره در اندام مرد ظاهر شده و یا پیشرفت کرده باشد.
درمان هورمونی چیست؟ نزدیک به شصت سال قبل تر فردی به نام چارلز هوگنز، حذف یکی از بیضه ها که منبعی برای همومون جنسی مردان است را کشف کرد و بعد از انجام این آزمایش به موفقیت های زیادی دست یافت.
درمان هورمونی جهت جلوگیری از ساخت آندروژن و جلوگیری از اثرات آن ابداع شد. با انجام این روش نمی توان گفت بیماری فرد 100 در صد بهبود می یابد. همه نوع سلول های سرطانی مانند یکدیگر عمل نمی کنند و نیازی به رشد هورمون ندارند. گاهی ممکن است سلول های سرطانی از نوع هورمون گریز باشند و وارد دیگر اندام های بدن شوند.
به طور کلی دو نوع هورمون درمانی وجود دارد که می تواند سرطان پروستات را درمان کند:
اغلب پزشکان برای درمان پروستات از هر دو نوع درمان استفاده می کنند.
شبیه هورمون LHRH نوعی مواد شیمیایی می باشد که تولید تستسترون در بیضه را کاهش و متوقف می کند. هر فرد مبتلا به سرطان پروستات می بایست هر 4 ماه یک بار این ماده را تزریق کند و یا در قالب قرص های زیر پوستی هر سال یکبار آن را استعمال کند. عوارض استفاده از این ماده به شرح زیر می باشد:
همانطور که در بالا به آن اشاره کرده ایم، روند درمان هر فرد با دیگری متفاوت است به طوری که با هورمون ضد باکتریایی LHRH آغاز می شود و در بعضی اوقات هم پزشک ضد آندروژن را تجویز می کند.
سرطان سینه نوعی تومور بدخیم می باشد که در سینه فرد شکل می گیرد که از شایع ترین سرطان ها در زنان تلقی می شود. لازم به ذکر است که سرطان سینه انواع مختلفی دارد که تاثیر هریک بر اندام های بدن نیز متفاوت می باشد. به طور کلی دلیل اصلی سرطان سینه هنوز مشخص نشده است.
سرطان سینه با انجام ماموگرافی، آزمایش اولتراسوند، آزمایش بیوپسی، خود آزمایی سینه و معاینه فیزیکی تشخیص داده می شود. اگر تشخیص سرطان پستان دقیق و به موقع باشد روند درمان می تواند به بهترین شکل انجام شود. فراموش نکنید که در درمان سرطان سینه می بایست به نوع سرطان توجه شود.
متاسفانه در بعضی از بیماران مشاهده شده که هر دو سینه آلوده به سرطان شده و درمان سختی پیش رو خواهند داشت.
سرطان سینه از انواع مختلفی برخوردار است که هریک از آن ها می تواند شایعتر از دیگری باشد. انواع سرطان سینه عبارتند از:
یکی از شایع ترین انواع سرطان سینه، سرطان تخمدان در محل می باشد که خوشبختانه گسترش نیافته و به سرعت درمان می شود.
این نوع سرطان بیشتر در مجرای سینه به وجود می آید و کم کم بافت های اطراف را فرا می گیرد. بعد از سرطان تخمدان در محل، این نوع سرطان از شایع ترین می باشد.
این نوع سرطان سینه در سینه شیر تولید می کند و در غدد سینه به وجود می آید. بر اساس تحقیقات انجام شده، 10 درصد از سرطان های سینه از نوع لوبولار می باشد.
همانطور که ذکر کرده ایم درمان بیماری سرطان سینه به نوع سرطان بستگی دارد و ممکن است با اشعه و یا جراحی بهبود یابد.
لازم به ذکر است که سرطان سینه همیشه علائمی به همراه ندارد. برخی از خانم ها به سرطان هایی دچار می شوند که خوش خیم بوده و سریع درمان می شود. وجود جرم و سنگین شدن پستان به دلیل وجود توده یکی از شایع ترین علامت های وجود سرطان سینه است.
پرتو درمانی از طریق اشعه ایکس، پروتون و دیگر منابع از دیگر راه های درمان سرطان سینه می باشند. سلول های سرطانی به سرعت درحال رشد هستند که ممکن است از دیگر سلول های طبیعی به پرتو درمانی حساسیت نشان دهند.
انواع پرتو درمانی به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
تابش خارجی پرتوهای خارجی
در این نوع روش پرتوهای پر انرژی به کل پستان تابانده می شوند و انواع شایع پرتو درمانی برای درمان سرطان سینه به شمار می رود.
تابش داخلی تشعشع داخلی
در این روش دستگاههای رادیو اکتیو به طور موقت در سینه و در نزدیکی تومور قرار می گیرد.
برای درمان سرطان سینه ممکن است هر دو مرحله را استفاده کنند. روش پرتو درمانی روشی برای کم شدن درد بعد از عمل می باشد و در کنترل گسترش سرطان سینه نقش مهمی دارد.
سرطان ریه شامل رشد بی رویه سلول های بدخیم در بافت ریه می باشد. سلول های بدخیم مانع انجام وظایف سلول های سالم می شوند و در ریه ها تورم ایجاد می کنند.
متاسفانه در ابتدای سرطان ریه علائم مشخصی در فرد ظاهر نمی شود و می توان گفت بعد از چند سال فرد متوجه وجود سرطان خواهد شد. علائم سرطان ریه شامل موارد زیر می شود:
اگر سرطان سینه در همه نقاط بدن پخش شود، ممکن است علائم جدی تری فرد را تهدید کند. از جمله شایع ترین نواحی که در اثر سرطان سینه درگیر می شوند شامل: غدد لنفاوی، استخوان، مغز و کبد می باشد.
مصرف دخانیات: یکی از اصلی ترین عوامل مبتلا به سرطان ریه، مصرف دخانیات می باشد. می توان گفت از هر 10 نفری که به سرطان ریه مبتلا می شوند، 9 نفر آن ها از دخانیات استفاده می کنند. به طور کلی دود حاصل از دخانیات بیش از 4000 ماده شیمایی دارد که اغلب این مواد سرطان زا می باشند. اگر می خواهید از سرطان ریه جلوگیری کنید توصیه می کنیم از مصرف دخانیات بپرهیزید.
سوء مصرف دخانیات یا مصرف اشتراکی دخانیات: اگر به صورت اشتراکی از سیگار و یا قلیان دیگران استفاده کنید، خطر ابتلا به سرطان ریه افزایش می باید.
قرار گرفتن در معرض گاز رادون: یکی دیگر از را های ابتلا به سرطان ریه، قرار گرفتن در معرض گاز رادون می باشد. در واقع گاز رادون نوعی پرتو بی رنگ می باشد که متلاشی شدن اورانیوم به وجود می آید.
درمان سرطان ریه به چند عامل بستگی دارد: چگونگی وضعیت سلامت عمومی، نوع و درجه سرطان
درمان سرطان ریه از طریق پرتو درمانی، شیمی درمانی و یا مصرف دارو انجام می شود.
جراحی بیماران مبتلا به سرطان ریه به چند منظور انجام می شود:
آندوسکوپی: در این روش پزشک اقدام به برداشتن بافت سرطانی و بافت های اطراف آن می کند.
لاپاراسکوپی: در این روش پهلو فرد بیمار را شکاف می دهند تا نوع تومور بررسی شود و با ابزارهای مختلف آن را از بدن جدا می کنند. در روش لاپاراسکوپی فرد کاملا بیهوش می باشد.
در این بخش از مقاله می خواهیم به عوارضی که ممکن است بعد از درمان سرطان رخ دهد اشاره کنیم.
نتیجه گیری
در این مقاله به شرح شایع ترین سرطان ها در مردان و زنان و چگونگی درمان آن ها پرداختیم. به خاطر بسپارید چنانچه با علائم سرطان روبه رو شدید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا آزمایشات لازم را انجام دهد. از این که تا انتها همراه ما بوده اید از شما بی نهایت سپاسگزاریم.
نظرات کاربران