در حال حاضر میوه موز یکی از میوه های محبوب بیشتر افراد جهان به شمار می رود. ما در این مقاله از سایت برتر آموز قصد داریم هر آنچه در مورد میوه موز است را برای شما شرح دهیم بنابراین توصیه می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
جالب است بدانید موز سرشار از مواد مغذی می یاشد که برای سلامت بسیار مفید است. همچنین موز می تواند تا حد نسبتا زیادی در کاهش فشار خون نقش داشته باشد. با ما همراه باشید تا دیگر خواص این میوه خوشمزه را برایتان شرح دهیم.
در واقع می توان گفت موز یک وعده غذایی نسیتا سنگینی بوده که مملو از انواع ویتامین ها و مواد مغذی می باشد از جمله این مواد معذی می توان به :
اشاره کرد.
این میوه خوشمزه در جنوب شرقی آسیا وجود دارد که در حال حاضر در تمامی نقاط جهان رشد می کند. جالب است بدانید موزها از نظر رنگ و انداه و حتی مزه با یکدیگر متفاوت هستند. رایج ترین موز کاوندیش است که به موز دسر معروف می باشد.
این موز هنگامی که نارس می باشد رنگش سبز بوده و هنگامی که به طور کامل می رسد و می توان از آن استفاده کرد، به رنگ زرد در می آید. لازم به ذکر است وجود آنتی اکسیدان و فیبر از خواص موز به شمار می رود.
می توان گفت هر موز حدود 105 کالری به همراه دارد پس برای کسانی که می خواهند افزایش وزن داشته باشند، گزینه خوبی می باشد. خوشبختانه موز فاقد چربی است و پروتئین موجود در آن بسیار کم می باشد.
میزان کربوهیدرات در موزهای نارس بیشتر از موزهای رسیده می باشد چرا که بعد از رسیدن، تمام نشاسته موجود در موز به قند تبدیل می شود.
همانطور کمی قبل تر به آن اشاره کرده ایم، موزها دارای مواد مغذی هستند میزان قند خون در آن بسیار کم است. همچنین پکتین در میوه موز به وفور یافت می شود و فرم اسنفنج مانند به آن داده است.
موزهای نارس که سرشار از نشاسته هستند، می توانند کمک زیادی در هضم غذا داشته باشند و قند خون ناشی از مصرف غذا را تا حد نسبتا زیادی کاهش بدهند.
با تمام این تفاسیر باز هم به بیماران دیایتی نوع دوم مصرف بیش از حد موز را توصیه نمی کنیم و بهتر است بعد از مصرف آن قند خون خود را چک و کنترل کنند.
از دیگر خواص موز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به جرات می توان گفت در موز فیبر کافی وجود دارد که با خوردن یک عدد موز می توان احساس سیری کرد. به همین علت توصیه می کنیم در صبحانه حتما از موز استفاده کنید چرا که در طول روز کمتر احساس گرسنگی خواهید کرد.
از آنجایی که موز سرشار از فیبر است، می تواند تا حد زیادی به بهبود بیماری های دستگاه گوارش کمک کند. یک موز متوسط تقریبا 3 گرم فیبر دارد که منبع بسیار خوبی برای تامین فیبر بدن می باشد.
اگر دیگر خواص موز می توان به وجود آنتی اکسیدان های قوی اشاره کرد. به طور کلی میوه ها و سبزیحات دارای آنتی اکسیدان های غذایی می باشند. خوشبختانه وجود آنتی اکسیدان در موز می تواند به کاهش و یا جلوگیری از بیماری قلبی و دژنراتیو کمک شایانی کند.
همچنین وجود دوپتمین در موز که نوعی ماده شمیایی در موز می باشد، باعث افزایش عملکرد مغز می شود.
کمی قبل تر به این خواص موز اشاره کرده ایم که دارای نشاسته فروانی می باشد. هرچه نشاشته در موز بیشتر باشدف فرد در طی روز کمتر احساس گرسنگی خواهد کرد. از کجا باید بفهمیم که موز نشاسته بیشتری دارد؟ هر چه موز سبزتر باشد، میزان نشاسته موجود در آن هم زیادتر می باشد.
مقاومت نسبت به انسولین نوعی خطر جدی برای بیماران دیابت نوع دوم تلقی می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده، 15 الی 30 گرم موز می تواند حساسیت به انسولین را در فاصله زمانی چهار هفته بهبود بخشد.
همچنین موز نارس منبع بسیار خوبی برای نشاسته مقاوم به حساب می آید.
افرادی که از بیماری ای کلیوی رنج می برند بهتر از موز استفاده کنند. پتاسیم موجود در موز کمک زیادی به کنترل فشار خون می کند که در نتیجه باعث می شود فرد از کلیه های سالمی برخوردار باشد. خوردن چند موز در طول هفته خطر ابتدا به بیماری های کلیه را تا حد نسبتا زیادی کاهش می دهد.
از دیگر خواص موز بهبود کم خونی می باشد. افرادی که از کم خونی بسیاری رنج می برند، بهتر است در طول هفته چند موز میل کنند. کم خونی نوعی بیماری می باشد میزان هموگلوبین خون کاهش می یابد.
موز به علت داشتن مقدار زیادی مواد معدنی و هضم آسان برای افرادی که می خواهند بدن عضله ای داشته باشند به خصوص ورزشکاران بسیار مناسب می باشد.
همچنین از دیگر خواص موز برای ورزشکاران سوخت و ساز عالی آن است. خوردن موز باعث کاهش گرفتگی و درد عضلات می شود که تقریبا می توان گفت 95% ورزشکاران موز را در برنامه غذایی خود قرار داده اند.
در این مقاله سعی کردیم تمام خواص موز را به طور خلاصه برایتان ذکر کنیم از اینکه تا انتها همراه برتر آموز بوده اید، بی نهایت از شما سپاسگزاریم.
نظرات کاربران