تاسیس سایت و داشتن کسب و کاری اینترنتی امروزه به یکی از مشاغل مهم و پردرآمد تبدیل شده است، تاسیس یک کسب و کار اینترنتی فقط به ساخت سایت و یا ساخت اکانت شبکه اجتماعی نیست بلکه باید بتوانید تمام نکات مهم آن را رعایت کنید. شما نیاز دارید تا جامعه هدف زیادی را با کمترین میزات تبلیغات به سمت سایت خود هدایت نمایید که خوب طبیعتا با استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی و سئو میتوانید این کار را انجام بدهید ، گوگل معیارهای زیادی برای رتبه دهی به وبسایتها دارد همه ما میدانیم که سرعت سایت جزو یکی از موارد مهم در رتبه دهی موتور جست و جوی گوگل به شما میرود و این ابزار آنقدر اهمیت دارد که باید راه و روش استفاده از آن را به خوبی فرا بگیرید. شما با استفاده از Gtmetrix میتوانید صفر تا صد سایت خود را از لحاظ سرعت بررسی کرده و تمامی ایرادات و اشکالات را در جهت بهبود برطرف نمایید. این ابزار کاربری جزو یکی از مهم ترین ابزارهای سئوکاران میباشد که در ادامه شما با تمام ویژگیهای آن آشنا خواهید شد. در ادامه آخرین آپدیت آموزش Gtmetrix را به شما آموزش داده و نکات کاربردی را بررسی مینماییم. پس در ادامه همراه من و برتر آموز باشید.
آموزش Gtmetrix جزو یکی از پر سرچترین مسائل آموزشی سئو برای سرعت سایت میباشد که با دانش آن میتوانید تعداد زیادی از پروژههای سئویی خود را به ثمر برسانید.
اگر به دنیای سئو علاقه مند هستید ولی اطلاعاتی کمی راجع به این دانش دارید با مطالعه آموزش سئو میتوانید اطلاعات خود را بیافزایید.
آنچه که شما در این مقاله میآموزید:
همانطور که از توضیحات ابتدای مقاله مشخص است Gtmetrix یکی از ابزارهای مناسب برای بررسی سرعت است. متاسفانه بر خلاف تصور شما نسبت به سایت جی تی متریکس ، این سایت باعث افزایش خودکار سایت شما نخواهد بود و اصلا فکر نکنید که با اسنفاده از آن میتوانید در کسری از ثانیه سرعت سایت را افزایش بدهید بلکه با این ابزار میتوانید ایرادات را بررسی و سپس نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
در واقع این شما هستید که باید اشکالات را در جهت افزایش سرعت سایت برطرف نمایید.
این ابزار توسط شرکت GT.net طراحی و به کل دیجیتال مارکترها معرفی گردیده است که بتوانند به صورت رایگان از آن استفاده نمایند.
مهم ترین هدفی که GTMetrix طی میکند این است که تجزیه و تحلیل عملکرد وبسایتها برای سرعت سایت را به صورت درست در اختیار کاربران قرار بدهد.
از تایم بارگذاری صفحات سایت تا اطلاعات کلی تر همگی در Gtmetrix اطلاعات کاربردی هستند که به رشد سایت شما کمک خواهد کرد.
موتور جست و جوی گوگل کاملا به صراحت اعلام کرده است که رضایت کاربران برای او از اهمیت زیادی برخورددار است.
کاربران هم نمیتوانند تایم زیادی منتاظر لود شدن صفحه یک سایت باشند و باید همه چیز بسیار سریع انجام شود.
اگر بخواهیم قانون گوگل را در کسب و کارهای سنتی بررسی نماییم متوجه خواهیم شد که این تصمیم بسیار درست است.
فرض کنید شما برای خرید وارد یک فروشگاه شدهاید که تمامی کاربران به آرام ترین حالت ممکن درحال خدمت رسانی به شما هستند و حتی برای پرداخت یک کالا باید مدتها زمان بگذارید که خوب طبیعتا حوصله و صبر کافی برای این کار را تمامی مردم ندارند و به راحتی بدون هیچ خریدی فروشگاه را ترک میکنند.
در دنیای آنلاین کسب و کارها هم همین قاعده و قانون با اهمیت بیشتری در حال انجام است.
شما تایم زیادی منتظر لود شدن یک صفحه قرار نمیگیرید برای این که سبد خرید خود را نهایی کنند دوست ندارند حتی چند ثانیه هم تحمل کنند.
بنابراین درصورت عدم رعایت این موارد باعث میشود که کاربر سایت شما را ترک کند و بعضی از وقتها آنقدر سرعت لودینگ یک سایت پایین است که کاربران حتی قبل از .رود به صفحه اصلی سایت را ترک میکنند که این کار جز بانس ریت برای شما چیزی نخواهد داست.
خوب تا به الان قطعا مشتاق شدهاید که از این ابزار رایگان تست سرعت سایت استفاده نمایید. برای استفاده کامل کافیست طبق دستورالعمل زیر رفتار نمایید تا با آموزش gtmetrix آشنا شویم:
در مرحله اول تنها کافیست وارد آدرس https://gtmetrix.com/ شوید.
پس از بارگذاری سایت آدرس وب سایتی که قصد بررسی آن را دارید در قسمت فلش قرمز رنگ به صورت کامل وارد کرده و دکمه Test Your Site را کلیک نمایید.
در این قسمت میتوانید آدرس هر سایتی را قرار بدهید و خیلی از کسب و کارها برای آنالیز سرعت سایت رقبای خود ممکن است آدرس سایت رقیب را درج و اطلاعاتی را بدست بیاورند.
پس از کلیک بر روی دکمه آبی رنگ حالا رباتهای جیتی متریکس به آنالیز سایت شما میپردازند. شما با استفاده از سایت جیتی متریکس میتوانید تست سرعت سایت خود را در 13 سرور جهان انجام دهید که این 13 سرور در 7 منطقه قرار گرفته است که با هر سروری Gtmetrix سایت شما را آنالیز کند به شما اطلاع خواهد داد. این 7 منطقه به شرح زیر میباشد:
ونکوور ، کانادا / دالاس ، آمریکا / لندن ، انگلستان / سیدنی ، استرالیا / سائوپائولو ، برزیل / بمبئی ، هند / هنگ کنک ، هنگ کنک
پس از اینکه رباتهای Gtmetrix سایت شما را آنالیز کنند تا صفحه بالا مواجه خواهید شد. ما برای مثال سایت برتر آموز را قرار دادهایم. در قسمت محل تست سرور گفته شده است که سایت شما در سرور کانادا تست شده است.
در قسمت سمت چب عبارن GTmetrix Grade را مشاهده میکنید که شما در این قسمت سرعت عملکرد Performance از لحاظ بارگذاری و سرعت تعامل و ساختار Structure برای عملکرد بهینه مشاهده میکنید.
امتیاز عملکرد Perfotmance به چه معناست؟ برای مثال در تصویر بالا امتیاز 98 درصد برای Performance سایت برتر آموز قرار گرفته است.
که یعنی صفحه سایت شما از دیدگاه کاربر تا چه میزان خوب عمل کرده است. امتیاز Performance از جمع 6 امتیاز ویزگی اصلی جمع آوری و نتیجه گیری میشود که این ویژگیها شامل موارد زیر میشود:
First Contentful Paint (بارگذاری اولین محتوا) : (15٪)
Speed Index (شاخص سرعت) : (15٪)
Largest Contentful Paint (بارگذاری بزرگترین محتوا) : (25٪)
Time to Interactive (زمان تعاملی) : (15٪)
Total Blocking Time (کل زمان مسدود کردن) : (25٪)
Cumulative Layout Shift (چیدمان تجمعی) : (5٪)
در قسمت Structure شما متوجه خواهید شد که سایت شما برای عملکرد بیهنه چه ساختاری و چه امتیازی دارد و یک سری معیارها برای امتیازدهی به آن وجود دارد. توصیههای مفید جی تی متریکس برای کسب امتیاز در این قسمت به شرح زیر میباشد:
از CDN استفاده نمایید —-> CDN ها نقش بسیار بزرگی در سرعت سایت دارند. CDN ها به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. برای استفاده از آن هم میتوان از نمونه داخلی مانند ابرآروان و هم نمونه خارجی مانند کلود فلیر استفاده کرد.
تصاویر با استفاده از Sprites CSS ترکیب نمایید —-> اگر صفحه شما چندین عکس کوچک را ارائه میدهد، این حسابرسی شروع میشود. توجه داشته باشید که این حسابرسی بسته به اینکه صفحه شما از HTTP / 1.1 یا HTTP / 2 استفاده میکند، آستانه های مختلفی دارد.
در قسمت Summary یک جدول خلاصه از تایم لودینگ سایت شما قابل مشاهده است. با آنالیز این قسمت میتوانید متوجه شوید که سایت شما در چه قسمتهایی لود طولانی دارد و بتوانید آن را برطرف نمایید.
در قسمت Top Issues یک سری مشکلات سایت شما را نشان میدهد که از رنگ قرمز به عنوان مشکلات حاد تا رنگ سبز نمایش داده میشود که اگر مشکلات ذکر شده را برطرف نمایید در تست دوباره GT Metrix شاهد نتیجه آن خواهید بود.
Red : این رنگ نشان دهنده آن است که امتیاز بدست آمده بسیار بیشتر از میزان توصیه شده است.
Orange : این رنگ نشان دهنده آن است که امتیاز بدست آمده بیشتر از میزان توصیه شده میباشد.
Light Green : این رنگ نشان دهنده آن است که امتیاز بدست آمده مناسب است، اما نیاز به بهبود دارد.
Green : این رنگ نشان دهنده آن است که امتیاز بدست آمده خوب است و نیا به انجام هیچگونه عملی ندارد.
خوب در این قسمت میخواهیم بررسی نماییم که شما در جیتی متریکس چه امکاناتی را در اختیار دارید؟ و با این امکاناتی میتوانید چه فعالیتهایی انجام بدهید.
جیتی متریکس با آنالیز سایت شما سرعت بارگذاری و یا سرعت لود شدن سایت شما را حتی تا صدم ثانیه هم تشخیص میدهد و شما میتوانید اندازه کل صفحه را مشاهده نمایید.
شما با استفاده از جیتی متریکس این امکان را خواهید داشت تا دادههای گزارش خود را ذخیره کنید و تا زمانی که به آنها نیاز دارید ،از آنها نگهداری نمایید.
اگر شما دوست دارید که حساب خود را به قسمت GTMetrix PRO ارتقاء دهید میتوانید با خرید اکانت این کار را انجام بدهید.
شما با خرید اکانت این امکان را دارید که ویدیویی از بارگذاری صفحه که باعث ایجاد هشدار نظارت میشود را در اختیار داشته باشید. معمولا تیم آنالیز به این دادهها علاقهمندند.
دریافت اطلاعات ارائه شده در جداول و نمودارها یک چیز است و دیدن آن در یک ویدیو اتفاق دیگری است. شما در جیتی متریکس هر دوی این ویژگیها را خواهید داشت که معمولا مورد دوم ترغیب کنندهتر است و با آنالیز آن اطلاعات کاربردیتری رت بدست میآورید.
GTMetrix به شما این امکان را میدهد فیلم هایی را که بارگذاری صفحه شما را نشان میدهد ، مشاهده نمایید. این قابلیت به شما ایده واضح تری از عملکرد صفحه از نظر سرعت میدهد. با این کار میتوانید نقطه دقیق ایجاد مشکل را یافته و آنها را رفع کنید. اگرچه درست است که سایر ابزارهای تست سرعت دارای ویژگی های ویدیویی هستند، اما GTMetrix قابلیت های بیشتری را ارائه میدهد.
شما میتوانید بخش هشدارها را فعال نمایید و سپس در صورت تغییرات در نتیجه امتیازات بخش Performance و Structure ، اندازه کل صفحه ، زمان بارگذاری صفحه و تعداد کل درخواستها به شما اطلاع داده خواهد شد و شما متوجه خواهید شد.
با استفاده از هشدارها و اعلانها دیگر نیاز نیست هر روزه سایت را چک نمایید بلکه با یک نوتیفیکیشن ساده قطعا متوجه مسائل خواهید شد.
گاهی اوقات شما نیاز دارید تا غملکرد سایت خود را در یک بازه زمانی مشخص چک و کنترل نمایید. خوب در بخش تاریخچه عملکرد میتوانید این کار را به خوبی انجام داده و در بازه زمانیهای مشخص این اطلاعات را به خوبی بدست آورید.
با این کار میتوانید روند پیشرفت و یا حتی پسرفت سایت خود را مشاهده و به دادههای ارزشمندی برای تیم آنالیز برسید که قطعا به پیشرفت کسب و کار شما کمک خواهد کرد.
خوب امروزه برای بازدید وب سایتها از گوشی تلفن همراه استفاده بیشتری میشود بنابراین سایت شما باید نمایش خوبی در تلفن همراه داشته باشد. جی تی متریکس به شما این امکان را میدهد تا بدانید که آیا صفحه شما در دستگاه تلفن همراه عملکرد خوبی دارد یا خیر.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مسائل ریسپانسیو یا واکنش گرایی پیشنهاد میشود مقاله ریسپانسیو چیست؟ را مطالعه نمایید.
سخن آخر:
سعی کردهایم در این مقاله به خوبی راجع به آموزش gtmetrix صحبت کرده و نکات کاربردی خوبی را بیان نماییم. هر سئوکار و هر دیجیتال مارکتری حداقل یک باز از ابزار جیتی متریکس برای تست سرعت سایت خود استفاده میکنند.
از آنجایی که سرعت سایت برای رتبه دهی در گوگل از اهمیت بالایی برخورددار است شما باید همواره بتوانید با این ابزار کارکرده و به خوبی مشکلات سایت خود را آنالیز نمایید.
با چندبار استفاده از جیتی متریکس به قدری روی آن مسلط میشوید که دیگر حتی نیازی به آموزش gtmetrix نخواهید داشت.
تمامی موارد در جیتی متریکس به صورت واضح مشخص است و به علت رابط کاربری خوبی که دارد مشکلی را برای شما کاربران ایجاد نخواهد کرد.
اگر تجربهای در استفاده از آموزش Gtmetrix دارید و یا نکات کاربردی تر نسبت به نکات بالا میشناسید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید. ممنون از توجه شما به برتر آموز.
تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.
نظرات کاربران