سبد خرید شما خالی است.

ورود | ثبت نام
چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است؟

چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است؟ + پیدا کردن افزونه های سایت

دسته بندی : وردپرس
1403/02/10

با مطالعه این پست آموزشی می‌توانید به سادگی آب خوردن CMS یک سایت و همچنین افزونه های استفاده شده در آن را تشخیص دهید.

درود بر دنبال کنندگان سایت برترآموز، ما اومدیم با یک پست آموزشی بسیار جذاب و کاربردی در حوزه سایت‌های وردپرسی؛ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مدیریت محتوای یک سایت و نحوه مدیریت آن برای شما سوال شود. در این بخش قصد داریم برای تشخیص نوع سایت و همچنین افزونه های مورد استفاده آن چند تکنیک خاص معرفی کنیم. این موضوع در تحلیل رقبا و همچنین تعریف استراتژی سئو یک سایت تاثیر قابل توجهی دارد. البته در دوره آموزش سئو برترآموز نیز اشاراتی به آن می‌شود. بهتر است که بیش از این شما را معطل نگذاریم و به سراغ پاسخ سوال « چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است »  برویم.

وردپرس چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در مورد نحوه تشخیص سیستم مدیریت محتوای یک سایت و همچنین افزونه های آن صحبت کنیم، لازم است به یک درک مشترک از وردپرس دست پیدا کنیم. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا با رابط کاربری بسیار ساده است که مدیریت یک سایت و همچنین کدهای ساختاری آن را به شدت آسان می‌کند. زمانی که یک سایت از سیستم مدیریت محتوای وردپرسی استفاده می‌کند، محدودیت و مزایایی خواهد داشت که در بخش « آموزش وردپرس » به صورت جامع و کامل در رابطه با آن صحبت نمودیم. وردپرس یک افزونه و یا قالب ساده نیست که استفاده از مسیر سئو سایت شما را تغییر دهد. بلکه یک بستر برای تعریف استراتژی محتوایی در فرمت‌های مختلف می‌‌باشد.

 چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است؟

در این بخش چندین تکنیک مختلف به شما معرفی خواهیم کرد که استفاده از هر یک می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد قالب و مشخصات یک سایت به شما دهد. سعی کنید هنگام تحلیل رقبای یک سایت علاوه بر بررسی نوع سایت و افزونه های فعال آن، استراتژی سئو سایت هدف را درک کنید. اگر سایت هدف تمام تلاش خود را بر روی تبلیغات و بک لینک قرار داده است، استفاده از محتوای با کیفیت می‌تواند در رشد سایت‌تان بسیار تاثیر گذار باشد.

1.    استفاده از افزونه wappalyzer

یکی از ساده ترین روش‌های تشخیص قالب و مشخصات یک سایت استفاده از اکستنشن wappalyzer کروم است. با استفاده از این افزونه می‌توانید اطلاعات اصلی سایت و همچنین فریم ورک آن را مشاهده کنید. اگر یک ویژگی و طراحی خاص در سایت مورد نظر خود پیدا کردید، به احتمال زیاد با جستجو در گیگ‌هاب می‌توانید آن را به صورت رایگان پیدا کنید. هنگام نصب این افزونه سعی کنید که از نسخه اصلی که تصویر آن در پایین این صفحه قرار داده شده است استفاده کنید. متاسفانه برخی از سایت ها نسخه‌های پرمیوم و یا نسخه‌های جعلی آن را قرار میدهند و برای شما چالش آفرین خواهند شد. پس از نصب این افزونه نحوه کار کردن با آن بسیار ساده است. برای این هدف تنها کافیست که وارد یک سایت شوید و مراحل زیر را دنبال کنید.

  • به بخش اکستنشن کروم خود بروید و روی افزونه wappalyzer کلیک کنید. در این صورت تمامی اطلاعات مورد نیاز شما نمایش داده خواهد شد.
  • البته برای دسترسی به اطلاعات بیشتر کافیست روی یک سایت کلیک راست کنید. سپس گزینه « inspect » را انتخاب نمایید. حال به سراغ سربرگ « Sources » بروید و روی آن کلیک نمایید.
  • در صورتی که سایت وردپرسی بود و گزینه « Wp Content » را مشاهده کردید، روی آن کلیک کنید تا اطلاعات بیشتر از جمله تم سایت و دیگر اطلاعات آن را بررسی کنید.
  • برای پیدا کردن پلاگین سایت نیز می‌توانید روی پوشه « Plugins » کلیک کنید و سپس اطلاعات مورد نیاز پلاگین‌های صفحه مورد نظرتان را بررسی کنید.

افزونه wappalyzer

2.    تشخیص قالب یک سایت بدون نصب افزونه

اگر به دنبال پاسخ سوال « چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است » هستید و حوصله نصب افزونه های مختلف را ندارید، در این صورت می‌توانید با استفاده از تکنیک دوم بخش قبل و گزینه « inspect » به پاسخ سوال خود پی ببرید. در صورتی که وارد منبع یا سورس یک سایت شدید و پوشه ها با پیشوند WP شروع شده بود، این موضوع به معنی وردپرسی بودن سایت ها می‌‌باشد. لازم به ذکر است که اگر چنین عبارتی را مشاهده نکردید، به احتمال زیادی سایت هدف شما برنامه نویسی شده و افزونه های فعال آن نیز به صورت اختصاصی تعریف شده است. به سادگی می‌توانید این تکنیک را روی سایت برترآموز امتحان کنید. با مشاهده اولیه پوشه به نام « Wp – Content » متوجه خواهید شد که قالب سایت وردپرسی است و پلاگین‌های آن نیز قابل دسترس شما می باشد.

3.    استفاده از افزونه Whatruns

معمولا افراد زمانی طراحی یک سایت و انتخاب قالب علاوه بر بررسی رقبای خود به سراغ دیگر سایت‌های مطرح نیز میروند. حال اگر علاوه بر قالب سایت از فونت و سبک نوشته آن نیز خوشتان آمد، افزونه What run می‌تواند یک گزینه بسیار جذاب شناخته شود. این سایت علاوه بر نمایش قالب و اطلاعات فونت سایت می‌تواند اطلاعات جانبی مهمی از قبیل زبان برنامه نویسی سایت و یا CDN اختصاصی آن را در اختیار شما قرار دهید. در صورتی که اطلاعات کافی در مورد CDN ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از پست آموزشی « از کدام CDN استفاده کنیم؟ ایرانی یا خارجی؟ » حتما دیدن فرمایید. چرا که در تعریف استراتژی سئو سایت و همچنین مدیریت سرعت صفحات بسیار سودمند خواهد بود.

4.    استفاده از سایت themedetect.com

برخی مواقع از قالب و مشخصات یک سایت خوشتان میاد و به دنبال اطلاعات تخصصی برای شخصی سازی بیشتر اون هستید. در این صورت استفاده از سایت themedetect.com می‌تواند یک گزینه بسیار مطلوب و جذاب باشد. متاسفانه این سایت در ایران تحریم می‌‌باشد و نیاز به یک نرم افزار تغییر دهند آیپی جهت استفاده از آن خواهید داشت. بعد از باز کردن یک صفحه کافیست که URL اختصاصی آن را کپی کنید و در بخش جستجوی آن قرار دهید. در این صورت تمامی اطلاعات مورد نیاز آن را به شما نمایش خواهد داد. اگر سایت هدف شما وردپرسی نبود و اطلاعاتی به شما نمایش نداد، روی گزینه What CMS.ORG که در پایین صفحه نمایش داده می‌شود کلیک کنید.

یک سایت جدید برای شما باز می‌کند که می‌توانید داخل آن سایت هدف خود را تحلیل کنید. البته نکته بسیار جذاب و مهم آن بررسی سوشال سیگنال فعال روی آن و همچنین راه های ارتباطی فعال آن می‌‌باشد. در نظر داشته باشید اگر سایت برترآموز را در این سایت تحلیل کنید، تحلیل سوشال سیگنال فعال آن که از طریق اینستاگرام آقای محسن حبیبی مدیریت می‌شود را مشاهده خواهید کرد. برای تعریف استراتژی این بخش می‌توانید از وبلاگ سایت برترآموز و پست آموزشی « تاثیر سوشال سیگنال بر سئوی سایت، چرا باید از سوشیال سیگنال بر سئوی سایت استفاده کنیم؟ » استفاده نمایید.

5.    Scanwp net

برخی مواقع یک طراح سایت از شما هزینه بسیار بالایی دریافت می‌کند. اگر برای شما این سوال پیش آمده که صحبت طراح سایت صحیح است و یا خیر، سایت Scan Wp می‌تواند راهگشای شما باشد. در صورتی که قالب سایت شما به صورت رایگان باشد این موضوع را مشاهده خواهید کرد و اگر قالب سایت پرمیوم باشد، در بخش تبلیغات سایت نیز بهترین گزینه‌های خرید به شما پیشنهاد خواهد شد. گاها افرادی که به دنبال پاسخ سوال « چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است » هستند، قصد برآورد هزینه‌های یک سایت را دارند که به کمک این سایت می‌توانند نتیجه گیری مناسبی انجام دهند. البته سایت ScanWp تنها برای بررسی نوع قالب و قیمت آن نیست و می‌تواند اطلاعات بسیار بیشتری در اختیار شما قرار دهد.

اگر به استراتژی‌های سئو کلاه سیاه علاقه دارید، این سایت یک بخش ویژه تحت عنوان « Spy On This Site » دارد که می‌تواند اطلاعات تخصصی و مفید بسیار زیادی به شما دهد. البته باید قالب سایت وردپرسی باشد تا دسترسی او به اطلاعات در بهترین حالت ممکن باشد. در غیر این صورت ممکن است که اطلاعات ارائه شده قابل اتکا نباشد و شما را به خطا بیندازد. از طرفی اگر در مورد سئو منفی و یا سئو کلاه سیاه اطلاعات کافی ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از بخش مجله برترآموز استفاده کنید و دانش خود را افزایش دهید. چرا که تمامی آمارهای تخصصی این سایت به دانش سئو تکنیکال نیاز خواهد داشت.

 

  Scanwp net

6.    تشخیص قالب یک سایت با استفاده از گوشی

ممکن است که در یک شرایط خاص به لپ تاپ دسترسی نداشته باشید و هنگام خرید از یک آنلاین شاپ با گوشی بخواهید مشخصات آن را بررسی کنید. در این صورت کافیست که قبل از آدرس سایت عبارت « View – Source » را تایپ کنید تا تمامی اطلاعات مربوط به این سایت را به شما نمایش دهد. با مشاهده اجزاء صفحه به سادگی می‌توانید قالب اصلی صفحه و مشخصات آن را تشخیص دهید و به یک جمع بندی بسیار عالی دست پیدا کنید. دقت داشته باشید که کدهای تعریف شده در این بخش گاها به صورت پراکنده و با یک فرمت خاص می‌‌باشد. در صورتی که خط اول تا سوم آن را بررسی کنید، متوجه افزونه‌های اختصاصی وردپرس مانند رنک مث خواهید شد. البته پوشه‌ها و کدهایی که با « WP » نیز شروع می‌شود خود نشان از سایت‌های وردپرسی است.

7.    wordpress theme detector and plugin detector

برخی مواقع نیاز است که قالب و مشخصات یک سایت از طریق اکستنشن کروم مورد بررسی قرار گیرد. البته مقایسه آن با دیگر افزونه‌های فعال نیز به شما کمک خواهد کرد که اطلاعات دقیقی در مورد قالب و مشخصات یک سایت به دست آورید. در حال حاضر افزونه wordpress theme detector and plugin detector یکی از بهترین گزینه های موجود برای پیدا کردن قالب یک سایت می‌‌باشد. در صورتی که وارد یک سایت غیر وردپرسی شوید این افزونه به صورت کامل غیر فعال خواهد شد. حتی قالب‌های اختصاصی و به روز شده نیز با استفاده از این افزونه wordpress theme detector and plugin detector قابل تشخیص خواهد بود.

نکته بسیار جذابی که با استفاده از این افزونه می‌توانید به دست آورید، تداخل بین افزونه‌ها است. در صورتی که یک قالب با یک افزونه تداخل داشته باشد، آن را از لیست حذف خواهد کرد. حتی اگر دو افزونه با یک دیگر تداخل داشته باشند، معمولا افزونه‌ای که اهمیت بیشتری دارد، باقی میماند و دیگری حذف می‌شود. البته هنگام نصب افزونه wordpress theme detector and plugin detector حتما از آخرین نسخه آن استفاده نمایید.

افزونه شناسایی قالب سایت و افزونه ها

چرا برخی مواقع یک قالب وردپرسی در افزونه و سایت‌های مختلف شناسایی نمی‌شود؟

ممکن است که شما یک قالب وردپرسی خریداری کنید و آن را به افزونه و یا سایت‌های مختلف تست نمایید. اما هیچ یک از آن ها در مورد قالب سایت اطلاعات دقیقی به شما ارائه نکند. در این گونه موارد باید بگوییم که حجم تغییرات بالا و همچنین تغییر برخی از کدهای ساختاری سایت موجب شده است که افزونه و یا سایت‌های مختلف نتوانند قالب سایت را تشخیص دهند. بهترین حالت برای مقابله با چنین چالشی استفاده از دستور « Ctrl + U » می‌‌باشد. در صورتی که کدهای سایت دستکاری نشده باشد، از این طریق می‌توانید نوع قالب سایت و حتی افزونه‌های فعال آن را پیدا کنید.

سخن پایانی

در این پست آموزشی به صورت ویژه در مورد پاسخ سوال « چگونه بفهمیم یک سایت وردپرسی است » کردیم. در صورتی که شما از یک تکنیک خاص برای این موضوع استفاده می‌کنید. در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان این پست آموزشی در میان بگذارید. نکته بسیار مهمی که در بررسی قالب و افزونه های یک سایت باید مد نظر قرار دهید، استراتژی اصلی سئو آن ها می‌‌باشد. چرا که این بخش در تعریف استراتژی و همچنین طراحی سایت هدفتان بسیار تاثیر گذار است. همواره به یاد داشته باشید که در طراحان سایت از 10 قالب وردپرسی محبوب استفاده می‌کنند و با تغییر ظاهر آن ها خدمات خود را به دیگران ارائه می‌کنند.

در صورتی که قالب یک سایت وردپرسی را پیدا نکردید. به سادگی می‌توانید با باز کردن سایت اصلی وردپرس و پیدا کردن 10 قالب برتر به قالب شخصی سازی شده دست پیدا کنید. البته در فروم‌های گفتگو طراحی سایت نیز می‌توانید اطلاعات جانبی مورد نیاز خود را به دست آورید. به یاد داشته باشید که گاها با شخصی سازی قالب یک سایت استفاده از برخی افزونه‌ها غیر ممکن خواهد شد.

نویسنده : امیر شادان پور

امیر شادان پور 😎 متخصص تولید محتوا « Content Marketing »و رپورتاژ نویسی پژوهشگر حوزه سئو و علاقه مند به تولید محتوای کاربردی و سئو شده، علاقه مند به حوزه تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ توانایی تولید محتوای تخصصی و ترجمه زبان انگلیسی مشغول همکاری با برترآموز😏

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *