خواص دمنوش گیاهی بسیار هستند به طوری که می توانند بسیاری از بیماری ها را درمان کنند. ما در این مقاله می خواهیم چند دمنوش گیاهی و خواص آن را برای شما شرح دهیم.
برخی از افراد علاقه زیادی به دمنوش های گیاهی دارند و اگر توجه کنید امروزه در بیشتر کافه و رستوران ها انواع آن سرو می شود. با این حال می خواهیم طرز تهیه چند دمنوش گیاهی را ذکر کنیم تا علاوه بر این که با آن ها آشنا شوید، بتوانید انواع دمنوش را درست کنید.
این نکته را بخاطر بسپارید که اگر بیماری خاصی دارید حتما با پزشک خود در میان بگذارید چرا همان قدر که دمنوش ها خاصیت دارند، می توانند ضرر زیادی به بدن وارد کنند. همچنین از مصرف زیاد دمنوش ها خودداری کنید قطعا استفاده به جا و کنترل شده از هر ماده غذایی برای سلامتی سیستم بدنی بهتر است.
خواص خود گیاه آویشن بسیار زیاد می باشد به طوری که قابلیت این را دارد بسیاری از بیماری های پوست و مو را درمان کند. بیشتر افراد از گیاه آویشن برای درمان عفونت های بدن استفاده می کنند.
به طور کلی اگر بخواهیم خواص دمنوش گیاهی آویشن را بیان کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
یک قاشق غذا خوری به همراه دو لیوان آب جوش مخلوط کرده و بگذارید با شعله غیر مستقیم دم بکشد سپس نوش جان کنید.
در گیاه اسطخودوس مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان وجود دارد که می تواند تا حد زیادی سم روده ها را از بین ببرد و چربی بدن را کاهش دهد. مزه این گیاه کمی تلخ است و هر چه رقیق تر میل شود، خاصیت آن هم نیز بیشتر می شود.
خواص دمنوش گیاهی اسطخودوس به شرح زیر می باشد:
دو قاشق غذاخوری گیاه اسطخودوس به همراه دو لیوان آب جوش مخلوط کرده و کمی صبر کنید تا با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
گیاه افتیمون همانند گیاه کشوث می باشد که خواص یکسانی دارند. شاخ برگ گیاه افتیمون مانند ریسمانی باریک است که ساقه های آن بسیار ظریف و منعطف هستند. در روی این گیاه گل های بسیار ریز به رنگ زرد و صورتی دیده می شود که چهره ای زیبا به این گیاه بخشیده است.
گیاه افتیمون بیشتر در اطراف تهران، کرج، فارس، اصفهان، جزیره هرمز، قشم و دامنه های البرز یافت می شود. در طب گیاه افتیمون از نام های افینیمون، اکاس بیل، ترشک، شکوفا، دواء الجنون، حماض اللارنب یاد می کنند.بنابراین اگر برای اسم این گیاه از موارد ذکر شده استفاده کردند، تعجب زده نشوید.
خواص دمنوش گیاهی افتیمون:
به این نکته توجه کنید که کوبیدن و یا جوشاندن آن موجب می شود تا گیاه خاصیت خود را به طور کامل از دست بدهد. همچنین مصرف زیاد افتیمون برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
همانطور که کمی بالا به این موضوع اشاره کردیم، از زیاد کوبیدن و جوشاندن این دمنوش خودداری کنید چرا که خاصیت اصلی خود را از دست خواهد داد.
دمنوش افتیمون را باید به آرامی و با شعله غیر مستقیم دم کنید. توصیه می کنیم این دمنوش را به همراه عسل و یا خرما میل کنید. افرادی که دارای دیابت هستند بهار است دمنوش افتیمون را با عسل میل کنند همچنین می توان به آن چند قطره آبلیمو اضاف کرد تا طعم بهتری بگیرد.
در واقع نام دیگر اکلیل کوهی همان رزماری می باشد که دارای عطر بسیار معطری می باشد.
خواص دمنوش گیاهی اکلیل کوهی:
دو قاشق غذا خوری گیاه اکلیل کوهی را با دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم کرده و نوش جان کنید.
می توان گفت دمنوش بابونه یکی از محبوب ترین و پر طرفدار ترین دمنوش ها می باشد که طرفداران زیادی دارد. طعم این دمنوش بسیار لطیف و آرام است. خبر خوب این که دمنوش بابونه می تواند تا حد زیادی بیماری های قلبی را کاهش دهد.
خواص دمنوش گیاهی بابونه:
یک قاشق غذا خوری دمنوش بابونه را به همراه دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم مخلوط کرده و بگذارید مدت کوتاهی دم بکشد سپس نوش جان کنید.
دمنوش بادرنجبویه نوعی چای گیاهی هم تلقی می شود که از خواص و فواید بسیار زیادی برخوردار است. نام دیگر این گیاه ملیسا می باشد. تمرکز اصلی این گیاه بر روی اندام های داخلی بدن می باشد.
خواص دمنوش گیاهی بادرنجبویه:
به اندازه یک مشت کوچک بادرنجبویه را به همراه دو لیوان آب سرد بر روی شعله غیر مستقیم بگذارید جوش بیاید سپس با شعله غیر مستقیم صبر کنید تا دم بکشد.
درخت به گیاهی فوق العاده زیبا با برگ های پوشیده از کرک می باشد. گل های این درخت به رنگ سفید و صورتی می باشد و 5 گلبرگ دارد. میوه به زرد رنگ است و طعم آن شیرین و تا حدودی ترش می باشد.
خواص دمنوش گیاهی درخت به:
10 الی 15 عدد برگ درخت به را به مدت 20 دقیقه در آب خیش کنید سپس در یک لیتر آب قرار دهید و بگذارید جوش بیاید. بعد از این که گیاه جوش آمد شعله را کم کنید و بگذارید بخار آن خارج شود. سپس دمنوش را کمی هم بزنید. در پایان می توانید برای خوشبو کردن آن می توانید از دارچین و یا هل استفاده کنید.
بر اساس تحقیقات انجام شده به شکوفه درخت نارنج بهار نارنج گفته می شود. که از این گیاه برای تهیه مربا، انواع عرقیجات و دمنوش استفاده می کنند. گیاه بهار نارنج سرشار از منیزیم، منگنز، روی، مس و پتاسیم می باشد. یکی از بهترین خواص بهار نارنج کاهش سردرد های عصبی و میگرنی می باشد که در ادامه به شرح کامل خواص این گیاه پرداخته ایم.
خواص دمنوش گیاهی بهار نارنج:
یک قاشق غذا خوری گیاه بهار نارنج را به همراه دو لیوان آبجوش به شعله غیر مستیم بگذارید دم بکشد و سپس نوش جان کنید.
دمنوش به لیمو یکی محبوب ترین دمنوش ها بین ایرانیان تلقی می شود. فواید و خاص این دمنوش بسیار زیاد می باشد. بسیاری از افراد از به لیمو به عنوان دارو برای درمان انواع بیماری استفاده می کنند.
خواص دمنوش گیاه به لیمو:
یک قاشق غذا خوری به لیمو را به همراه دو لیوان آبجوش مخلوط کرده و بگذارید تا بر روی شعله به صورت غیر مستقیم دم بکشد.
پنیرک گیاهی دارای ارتفاع 60 سانتی متری می باشد که قدمت بسیار طولانی در طب سنتی دارد.
شکل ظاهری این گیاه گل های بنفش و کوچکی هستند که از برای تزئین شربت هم از آن استفاده می کنند. گیاه پنیرک را در فصل بهار و تابستان جمع آوری می کنند.
خواص دمنوش گیاهی گل پنیرک:
از گیاه پونه به عنوان قوی ترین آنتی بیوتیک یاد می کنند. از پونه حتی در طبخ انواع غذاها استفاده می کنند که بوی و عطر بسیار خوبی به غذا می دهد.
پونه گیاهی گرم و خشک می باشد و دارای ویتامین A. C می باشد.
خواص دمنوش گیاهی پونه:
ساقه زعفران از دو پیاز تشکیل می شود. گلبرگ های این گیاه به رنگ بنفش می باشند و قسمت مورد استفاده گل زعفران که در رون گلبرگ ها قرار دارد به رنگ سرخ می باشد.
از گل زعفران به عنوان طلای سرخ یاد می کنند که در بعضی از شهرهای ایران به خصوص نواحی خراسان به وفور یافت می شود. به این نکته توجهی کنید افرادی که دارای طبع گرم هستند از خوردن بیش از حد این دمنوش خودداری کنند چرا که طبع این گیاه فوق العاده گرم است.
خواص دمنوش گیاهی گل زعفران:
قبل از هر چیز بهتر است بدانید مصرف زیاد زعفران به خصوص برای خانم های باردار خطرناک می باشد.
ابتدا مقداری خیلی کم از زعفران را درون قوری می ریزند سپس به همراه 4 الی 5 لیوان آبجوش دم می کنید. وقتی که دمنوش به طور کامل دم بکشد رنگ آن زرد می شود.
ریوند چینی نوعی گیاه علفی می باشد که در اوایل فصل بهار و تابستان می روید. درواقع ساقه زیر زمینی گیاه ریواس ریوند نام دارد که رنگ آن قرمز و وسط آن زرد می باشد. جالب است بدانید که از عصاره این گیاه برای رنگ مو هم استفاده می کنند و اگر ریواس را با حنا مخلوط کنید رنگ شرابی بسیار زیبایی به موها می دهد.
خواص دمنوش گیاهی ریوند:
چند تکه از آن را داخل آب بیندازید و بگذارید با شعله مستقیم به جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با شعله غیر مستقیم دم بکشد. مدت زمان برای دم کشیدن این دمنوش 2 الی 3 ساعت می باشد که باید دمنوش به رنگ آلبالویی درآید.
از روزگار قدیم مردم ایران، هند و چین از زنجبیل به عنوان طعم دهنده برای غذا استفاده می کردند. همچنین امروزه از این گیاه دوست داشتنی برای دمنوش استفاده می کنند.
از زنجبیل به عنوان دارو برای درمان سرماخوردگی استفاده می شود چرا که خواص فوق العاده ای دارد. از جمله خواص دیگر این گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پوست زنجبیل را بکنید و آن را به صورت ورقه ای خرد کنید. سپس آن ها را در آبی که قبلا جوش آمده بریزید. حرارت را کم کرده و بگذارید گیاه به مدت 10 الی 15 در آب بجوشد. در پایان آن را از صافی رد کرده و نوش جان کنید.
برای خوش طعم شدن آن می توانید از لیمو و یا عسل استفاده کنید. از آنجایی که گیاه زنجبیل کمی تند است می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید تا تندی آن گرفته شود و یا به حداقل برسد.
در هر جای جهان چای ترش از نام های متفاوتی برخوردار است. در کشور ایران از چای ترش با نام چای مکه یاد می کنند که دارای رنگ قرمز می باشد.
یکی از ویژگی های اصلی چای ترش، شبیه بودن به خواص انسولین می باشد و برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. از جمله خواص چای ترش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قبل از هر چیز لازم به ذکر است افرادی که دارای دیابت هستند، بهتر است در روز دو وعده از این دمنوش استفاده کنند.
5 گرم از گلبرگ های چای ترش را داخل لیوان بریزید سپس به مقدار لازم به آن آبجوش اضافه کنید. بعد از 10 دقیقه که کاملا دم کشید می توانید نوش جان کنید.
از دیگر دمنوش های گیاهی که دارای خواص درمانی می باشد، می توان به چای کوهی اشاره کرد. خواص این دمنوش به شرح زیر می باشد:
یک قاشق دمنوش را به همراه دو لیوان آب جوش مخلوط کنید و اجازه دهید با شعله غیر مستقیم به مدت 10 الی 15 دقیقه دم بکشد. سپس نوش جان کنید.
دمنوش چلتوت برنج مملو از ویتامین ب می باشد که برای تقویت اعصاب و مغز بسیار مفید است. از دیگر ویژگی های خوب این دمنوش کمک به رشد مو و جلوگیری از ریزش آن می باشد.
مقداری از دمنوش را به همراه دو لیوان آب داخل قوری بریزید و بگذارید با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
در این مقاله از سایت برتر آموز سعی کردیم شما را با خواص چند دمنوش موثر در درمان بیماری های مختلف آشنا کنیم از این که تا انتها همراه ما بوده اید از شما سپاسگزاریم.
نظرات کاربران