قبل از این که بخواهیم به شرح علائم کمبود مس در بدن بپردازیم، بهتر است با خود مس و خواص آن در بدن آشنا شویم.
در واقع مس نوعی ماده معدنی می باشد که برای بدن مناسب بوده و از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از ویژگی های مس، کمک به سوخت ساز بدن می باشد که در ادامه بیشتر در مورد مزایا آن توضیح خواهیم داد. در این مقاله از سایت برتر آموز قصد داریم در مورد علائم کمبود مس در بدن و روش های درمان آن صحبت کنیم. توصیه می کنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.
لازم به ذکر است که کمبود مس در بدن خیلی به ندرت اتفاق می افتد اما عدم توجه به آن می تواند مشکلات جدی در بدن افراد ایجاد کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، تعداد افراد کمی هستند که به کنترل مس در بدن اهمیت دهند. مصرف ناکافی از غذاهایی که از مس برخوردار هستند، می تواند بیماری و خطرات جدی برای فرد به همراه داشته باشد. در ادامه به شرح کامل علائم کمبود مس پرداخته ایم.
یکی از دلایل احساس ضعف و خستگی بیش از حد در بدن، عدم وجود مس کافی در بدن می باشد. چنانچه مقدار مس در بدن کاهش یابد، بدن انسان آهن کمتری را به خود جذب کرده و سرانجام به کم خونی گرفتار می شود که در این شرایط بدن نمی تواند اکسیژن کافی را در بافت های بدن حمل کند. در نتیجه کمبود مس منجر به ضعف و خستگی بیش از حد در فرد می شود. با توجه به تحقیقات و آزمایشاتی که بر روی بدن حیوانات انجام شده است، به این نتیجه رسیده ایم که افرادی که مس کمتری در بدن آن ها وجود دارد، به بیماری کم خونی دچار می شوند. به یاد داشته باشید که سلول های بدن برای تولید ماده ای به نان آدنوزین تری فسفات، به مس نیاز دارد که این ماد منبع تولید انرژی در بدن می باشد. عدم برخورداری از ماده آدنوزین موجب می شود انرژی فرد کاهش یابد و فرد احساس کسلی و خستگی داشته باشد. برای رفع مشکلات ناشی از کمبود مس می توانید با خوردن مواد غذایی که سرشار از مس می باشند، کمبود مس را جبران کنید.
از دیگر علائم کمبود مس در بدن، پایین آمدن مقاومت و سیستم ایمنی بدن می باشد. بدنی که سالم باشد، به خوبی می تواند در برابر بیماری ها مقاومت کند و بیماری آن را دیرتر از پا در میاورد. اگر بدن شما دچار کمبود مس شود، میزان گلبول های سفید خون هم کم می شود و در سیستم ایمنی بدن، اختلال ایجاد می شود. در واقع نوتروفیل ها نوعی گلبول سفید هستند که به خط مقدم دفاعی در بدن شهرت دارد و هر چقدر که میزان مس در بدن کم شود نوتروفیل ها هم کاهش می یابند در نتیجه بدن نمی تواند در مقابل بیماری ها از خود دفاع کند. مواد غذایی زیادی وجود دارند که به تامین مس در بدن کمک بسزایی خواهند کرد.
از دیگر علائم کمبود مس می توان به پوکی استخوان اشاره کرد. البته به یاد داشته باشید که پوکی استخوان می تواند دلایلی دیگر مانند افزایش سن داشته باشد. مس می تواند پیوند های متقابل درون استخوان را ایجاد کند که این امر موجب افزایش مقاومت و استقامت استخوان ها در برابر ضربه و یا انواع بیماری می شود. مس در بدن می تواند سلول های استئوبلاست را تولید کند که وظیفه اصلی این سلول، تقویت بافت های استخوانی می باشد.
مس در عملکرد مغز تاثیر بسیار زیادی می گذارد. ایجاد اختلال در یادگیری و فراموشی بیش از حد می تواند از علائم کمبود مس در بدن باشد. آنزیم های بدن برای تولید انرژی مغز از مس استفاده می کنند. حال فرض کنید اگر مسی در بدن وجود نداشته باشد چقدر می تواند عملکرد مغز را تخت تاثیر قرار دهد. برای جلوگیری از این مشکلات مصرف مواد غذایی و مکمل های حاوی مس را به شدت توصیه می کنیم.
بیماری آلزایمر و بیماری هایی که با اختلال در یادگیری مغز همراه هستند، همگی بر اثر کمبود بیش از حد مس در بدن اتفاق می افتد. طبق تحقیقات انجام شده بر روی بیمارانی که از آلزایمر رنج می برند، متوجه شدیم که هفتاد درصد آن ها دچار کمبود مس هستند.
افرادی از کمبود مس رنج می برند، معمولا نمی توانند به خوبی گام بردارند. عدم وجود مس در بدن به راحتی می تواند فرایند راه رفتن افراد را مختل کند. بر اساس آزمایشاتی که بر روی حیوانات انجام شد، به این نکته پی بردیم که کمبود مس در بدن می تواند موجب عدم عایق سازی در نخاع شود و در نتیجه راه رفتن را برای فرد دشوار کند.
حساست بیش از حد به سرما، از علائم کمبود مس در بدن می باشد. غده تیروئید در بدن نقش تنظیم کننده سوخت و ساز و تولید گرما را دارد. با کمبود مس در بدن میزان غده های تیروئید هم کاهش می یابد و باعث می شود فرد در هوای معتدل هم احساس سرما کند. 80 درصد افرادی که نسبت به سرما حساسیت بیشتری دارند، از کمبود مس رنج می برند.
ملانین یک ماده ای در بدن می باشد که وظیفه آن تنظیم کننده رنگ پوست می باشد. حال کمبود مس می تواند در کارکرد ملانین اختلال ایجاد کند به طوری که آن ماده نتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند. آزیم های بدن برای تولید ملانین از مس استفاده می کنند پس قطعا اگر در بدن مسی وجود نداشته باشد، ملانینی هم تولید نخواهد شد. این موضوع با رنگ پریدگی فرد همراه است.
حتما متوجه شده اید که بعضی از افراد زود تر از سنشان موهایشان سفید می شود. رنگ مو هم مانند رنگ پوست به وجود ملانین در بدن بستگی دارد. هرچقدر ملانین در بدن کمتر باشد موجب سفیدی مو می گردد. اما سفید شدن زود هنگام موها می تواند دلایل دیگری هم نیز داشته باشد.
یکی از مشکلاتی که علائم کمبود مس می باشد، کم شدن میزان بینایی است. این مشکل می بایست فورا درمان شود تا از مشکلات جدی تر پیشگیری شود. این اختلال بیشتر در افرادی وجود می آید که حداقل یک بار عمل دستگاه گوارش انجام داده اند. لازم به ذکر است گاهی اوقات پیش می آید که با وجود جبران کمبود مس در بدن، باز هم بینایی طرف بر نخواهد گشت.
حال با تمامی علائم کمبود مس در بدن آشنا شده اید وقت آن رسیده تا آن را درمان کنید. در این بخش می خواهیم به شرح مواد غذایی که سرشار از مس هستند بپردازیم پس تا پایان این قسمت همراه ما باشید.
از جمله مواد غذایی که می توانند علائم کمبود مس در بدن را کاهش دهند می توان به مواردی زیر اشاره کرد.
مصرف بیش از حد هر چیز عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت. سعی کنید تمامی مواد غذایی را به صورت کنترل شده استفاده کنید تا خطری سلامتی شما را تهدید نکند.
از عوارض مصرف بیش از حد مس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حالت تهوع، اسهال، درد معده، آسیب کبدی، آسیب کلیوی، مدفوع سیاه و قیری رنگ و ضربان قلب نامنظم
خیلی از افراد این سوال را پرسیده اند که آیا با غذا پختن در ظروف مسی می توان میزان مس بدن را افزایش داد؟
در پاسخ باید بگوییم خیر چرا که طی تحقیقات انجام شده متوجه این موضوع شده ایم که غذا خوردن در ظروف مسی هیچ کمکی به افزایش مس نخواهد کرد.
علاوه بر این که از خاصیتی برخوردار نمی باشد، پخت و پز زیاد در ظروف مسی موجب مسمومیت و ایجاد اختلال در کبد می شود. با توجه به این که فلز مس واکنش پذیر می باشد، به راحتی می تواند در کنار اکسیژن اکسید شود و موجب تولید اکسید مس می شود. اکسید مس یک ماده بسیار خطرناک بوده که برای بدن بسیار مضر می باشد.
در این مقاله سعی کردیم تمام علائم کمبود مس و راه های افزایش آن را برایتان شرح دهیم. از این که تا پایان مقاله همراه ما بوده اید از شما سپاسگزاریم.
نظرات کاربران