هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
ابزارهای سئو تکنیکال

ابزارهای سئو تکنیکال

دسته بندی : سئو
1402/11/01

یکی از دلایلی که سئوکاران در حوزه  سئو تکنیکال بازدهی خوبی ندارند، عدم شناخت ابزارهای سئو تکنیکال است.

ما در این پست آموزشی تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که مهمترین ابزارهای سئو تکنیکال را به صورت صحیح به شما معرفی کنیم.

درود بر دنبال کنندگان سایت برترآموز ما اومدیم با یک پست آموزشی بسیار جذاب و مرتبط با دوره آموزش سئو. در این پست آموزشی قصد داریم به صورت ویژه در مورد ابزارهای سئو تکنیکال اطلاعاتی را آموزش دهیم. به این نکته توجه نمایید که تفاوت یک سئو کار آماتور و یک سئو کار حرفه‌ای در توانایی او هنگام تعریف استراتژی سئو تکنیکال خواهد بود. در صورتی که بتوانید سئو تکنیکال را به درستی فراگیرید و همچنین ابزارهای تخصصی آن را مورد استفاده قرار دهید، هزینه‌های بهینه سازی سئو را به صورت قابل توجه کاهش خواهید داد. در ادامه با بررسی ابزارهای سئو تکنیکال منظور ما را بهتر درک می‌کنید.

سئو تکنیکال چیست؟ (Technical SEO)

تمام هدف سئوکار در سئو تکنیکال بهینه سازی سایت و سرور به لحاظ ساختاری خواهد بود. این بهینه سازی با کمک ابزارهای مختلف انجام می‌شود، اما نکته بسیار مهم آن درک سئوکار از ساختار سایت و همچنین سرور اصلی آن است. در این صورت  می‌تواند برای بهینه سازی استراتژی‌های دقیق تری انجام دهد. به عنوان مثال زمانی که سرعت سایت کم است، سئوکار تکنیکال باید بتواند تشخیص دهد که این سرعت کم به دلیل ساختار سایت است و یا هاست سایت توانایی ارائه خدمات در زمان و سرعت مناسب را ندارد. در ادامه به صورت دقیق تمامی این موارد را مورد نقد و بررسی قرار خواهیم داد.

دقت کنید که ابزارهای تحلیلی یک سئوکار به واسطه سئو تکنیکال بهینه می‌شود. در صورتی که با سئو فنی سایت آشنایی نداشته باشید، تحلیل رقبای شما به درستی انجام نخواهد شد. ابزارهای سئو تکنیکال به شما کمک می‌کند که مشکل ایندکس نشدن صفحات یک سایت را حل کنید. شاید برای شما جالب باشد که بدانید مهمترین نقطه قوت یک سئوکار کلاه سیاه بخش تکنیکال است. به همین دلیل است که هر شخصی نمی‌تواند در دسته بندی سئوکاران تکنیکال قرار گیرد و این کار به دانش و مهارت کافی نیازمند است.

بررسی مهمترین ابزارهای سئو تکنیکال در سال 2024

همانطور که می‌دانید ابزارهای سئو بسیار گسترده می‌باشند و برخی از آن ها برای مدت زمانی در لیست بهترین‌ها قرار دارند. بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از لیست بهترین ابزارها خارج خواهند شد. چرا که یک ابزار با امکانات بیشتر و رابط کاربری جذابتر به بازار ارائه شده است. ما نیز تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که بهترین ابزارهای سئو تکنیکال در سال 2024 مورد بررسی قرار دهیم.

1.    Google Search Console

مهمترین و جذابترین ابزار یک سئوکار تکنیکال سرچ کنسول سایت خواهد بود. چرا که تمامی اطلاعات فنی سایت را از این طریق می‌توان مورد بررسی قرار داد. البته در عصر حاضر برخی از افراد سرچ کنسول را با نام Google Web Master نیز می‌شناسند. این ابزار سابقه‌ای قدیمی دارد و همین امر نیز موجب خواهد شد که سئوکاران تکنیک‌های بسیار زیادی در رابطه با آن کشف کنند. پس از ثبت سایت در سرچ کنسول عملکرد سایت خود را به صورت دقیق مورد نقد و بررسی قرار خواهید داد. البته به شرطی که توانایی تحلیل هر بخش آن را داشته باشید.

به عنوان مثال اگر یک سئوکار فنی نتواند آمار اطلاعات مربوط به نرخ ایندکس و یا سرعت خزش سایت خود را از طریق سرچ کنسول مورد نقد و بررسی قرار دهد، اسم آن را به سختی می‌توان تریدر نهاد. اگر یک سئوکار در مورد مهمترین ابزار او در سئو یک سایت سوال کنید، قطعا به شما سرچ کنسول را پیشنهاد میدهد. بنابراین تا زمانی که در استفاده از این ابزار تسلط کافی به دست نیاوردید، سراغ ابزار بعدی نروید.

Google Search Console

2.    گوگل آنالیتیکس

 یکی از جذابترین ابزارهای سئو تکنیکال، گوگل آنالیتیکس خواهد بود. این ابزار نیز مانند سرچ کنسول یک ابزار تحلیلی است. شما به کمک این ابزار می‌توانید روند سایت خود را مورد تحقیق قرار دهید. به همین دلیل است که افراد بسیار کمی روی آن سرمایه گذاری می‌کنند. دقت کنید که این ابزار زمانی برای شما ارزشمند خواهد بود که شما بتوانید سایت خود را پیوسته پایش نمایید. نکته بعدی که در مورد گوگل آنالیتیکس باید مد نظر قرار دهید، رابط کاربری بسیار ساده آن است. در صورتی که با اصطلاحات حوزه سئو اندک آشنایی داشته باشید، به سادگی می‌توانید از این ابزار جذاب استفاده نمایید.

اگر یک سئوکار حرفه‌‎ای باشید برای بررسی روند رشد و همچنین روند نزول سایت خود از این ابزار استفاده می‌کنید. سپس برای بررسی دلیل نقاط عطف سایت خود از سرچ کنسول به صورت مکمل استفاده خواهید کرد. اگر بخواهید تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق سرچ کنسول به دست آورید، مدت زمان بسیار زیادی صرف خواهید کرد. اما با استفاده مکمل این دو ابزار نتیجه نهایی، سریع و لذت بخش خواهد بود. در صورتی که به دنبال اطلاعات بیشتری در این حوزه می‌باشید، پیشنهاد ما به شما بررسی جامع و کامل پست آموزشی « گوگل آنالیتیکس چیست؟ نکاتی که نمیدانید + آموزش نصب در ایران » خواهد بود. این ابزار رایگان می‌تواند در هزینه بهینه سازی ساختار سایت، نقش مهمی ایفا کند.

3.    GTMetrix

معمولا سئو کاران قدیمی با سرعت سایت و همچنین کیفیت محتوای بصری بسیار چالش داشتند. اما امروزه به لطف رشد اینترنت و تغییر شرایط می توان اطمینان داشت که وضعیت بسیار بهتر شده است. به همین دلیل نیز رقابت سئوکاران تکنیکال در بخش سرعت به مراتب بیشتر می‌باشد. ما نیز یکی از مهمترین ابزارهای سئو تکنیکال را سایت GTMetrix خواهیم دانست. این ابزار به صورت پرمیوم و با پرداخت هزینه قابل استفاده خواهد بود. شما با استفاده از ابزارهای سایت GTMetrix می‌توانید سرعت یک سایت را بهینه سازی کنید. از طرفی مهمترین باگ‌های سرعت سایت خود را به دست آورید و برای آن یک برنامه ریزی انجام دهید.

همچنین با بررسی اطلاعات سئو نوین متوجه خواهید شد که در عصر حاضر سرعت یک سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که با استفاده از استانداردهای مطرح شده توسط این ابزار سئو تکنیکال سایت خود را به صورت اصولی مدیریت کنید. دقت کنید که جی تی متریکس دارای نمونه‌ رایگان نیز می‌باشد و باید اندکی زمان صرف کنید و هر بخش آن را به صورت دقیق مورد نقد و بررسی قرار دهید.

4.    Siteliner

یکی از مهمترین وظایف سئو کار تکنیکال بررسی کنیبالیزیشن صفحات مختلف خواهد بود. این مفهوم که با نام همزاد خواری نیز در فضای مجازی شناخته می‌شود، اصول و تکنیک‌های شناسایی خاص خود را دارد. شما باید صفحات با محتوای تکراری را پیدا کنید و برای آن یک برنامه ریزی نمایید. به عنوان مثال آن را کنونیکال کنید و یا ریدایرکت نمایید. حال اگر بخواهید تمامی صفحات را به صورت تک به تک بررسی کنید شرایط سخت خواهد شد. در این زمان است که شما می‌توانید از ابزارهای سئو تکنیکال بهره‌مند  شوید. Site liner به شما کمک خواهد کرد که تا 250 صفحه از سایت خود را به صورت رایگان مورد نقد و بررسی قرار دهید.

این ابزار بر اساس آخرین آپدیت‌های گوگل، محتوای صفحات شما را مورد نقد و بررسی قرار میدهد. در صورتی که یک صفحه محتوای مشابهی داشته باشد، این ابزار آن را شناسایی خواهد کرد و به شما پیشنهاد میدهد که ساختار آن را مشخص سازید. البته اگر یک سایت قدیمی با تعداد صفحات زیاد دارید، پیشنهاد ما به شما این است که از نسخه پرمیوم این ابزار استفاده نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کنیبالیزیشن و همچنین تگ کنونیکال نیز می‌توانید از بخش مقالات سایت برترآموز استفاده نمایید. در این بخش اطلاعات بسیار زیادی به شما عزیزان منتقل خواهیم کرد.

Siteliner

5.    Barracuda Panguin

زمانی که به دنبال شناخت ابزارهای سئو تکنیکال می‌باشید، باید به صورت همزمان با چند ابزار نیز کار کنید. در این صورت می‌توانید بازدهی خود را به صورت ویژه افزایش دهید. به عنوان مثال ابزار Barracuda Panguin به شما کمک خواهد کرد که صفحات پنالتی و همچنین مستعد اخطار را شناسایی کنید. برای این منظور می‌‍توانید وارد داده‌های خروجی گوگل آنالیتیکس را به این ابزار منتقل کنید. در این صورت کاملا رایگان باگ صفحات مختلف شما را به صورت دقیق مورد نقد و بررسی قرار خواهد داد. البته دقت کنید که شناخت شما از سئو تکنیکال نیز در تحلیل نتایج این برنامه بسیار موثر خواهد بود.

نکته بعدی که باید به آن را مورد نقد و بررسی قرار دهید، کیبورد ریسرچ پیشرفته خواهد بود. در صورتی که قصد دارید به کمک ابزار Barracuda Panguin تحلیل کلمات کلیدی انجام دهید، دقت و همچنین پیدا کردن کلمات هدف مورد نیاز شما به مراتب بهتر انجام خواهد شد.

6.    Web Developer Toolbar

همانطور که از تعریف سئو تکنیکال پیدا است، یکی از مهمترین اهداف سئو تکنیکال بهبود ساختار سایت خواهد بود. شما می‌توانید به کمک تعریف استراتژی‌های مختلف و همچنین بهبود شرایط کلیدی یک سایت سرعت و امنیت آن را افزایش دهید. برای این منظور Web Developer Toolbar به شما کمک بسیاری خواهد کرد. این افزونه گوگل کروم می‌تواند ساختار کدهای سایت شما را تحلیل کند و خطاهای موجود آن را به شما اطلاع دهد. به این نکته توجه نمایید که یک سایت زمانی می تواند عملکرد خود را بهینه کند که کدهای اصلی و ساختاری سایت در شرایط مناسبی قرار گیرند.

از دیگر نکات مهم ابزار Web Developer Toolbar در این است که تمامی تگ ها و همچنین تصاویر سایت را نیز بررسی می‌کند. در صورتی که یک لینک ایراد داشته باشد، به شما اطلاع خواهد داد. با کمک Web Developer Toolbar دیگر نیازی به انجام کد نویسی نخواهید داشت و این افزونه به صورت ساده این کار را برای شما انجام خواهد داد. البته برای درک بهتر این افزونه بهتر است که زمان صرف کنید و بخش به بخش آن را مورد نقد و بررسی قرار دهید. چرا که افزونه Web Developer Toolbar در سال 2023 توانست در لیست بهترین ابزارهای سئو تکنیکال قرار گیرد.

7.    Screaming Frog

اگر به دنبال یک ابزار قوی برای سئو تکنیکال و همچنین مفاهیم سئو داخلی می‌باشید، باید سراغ Screaming Frog بروید. این ابزار به شما کمک خواهد کرد که ساختار لینک سازی داخلی سایت خود را اصلاح نمایید. از طرفی این ابزار نحوه و همچنین نوع انتقال اعتبار بین صفحات مختلف یک سایت را مورد نقد و بررسی قرار میدهد. این ابزار صرفا به دنبال تحلیل سطحی هر صفحه نیست و تمامی کدهای سایت را نیز به صورت دقیق مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد داد. البته دانش شما در تحلیل داده‌های خروجی آن نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود.

یکی از مهمترین دلایلی که در لیست محبوبترین ابزارهای سئو تکنیکال در سال 2023 قرار گرفته است، رابط کاربری بسیار ساده آن است. در برخی مواقع سئو کار برای کار کردن با یک ابزار سئو تکنیکال باید تمام انرژی خود را به کار گیرد تا مفاهیم و المان های یک برنامه را درک کند، اما هنگام استفاده از Screaming Frog همه چیز به سادگی قابل درک می‌باشد. دقت کنید که بررسی کیفیت انتقال اعتبار و همچنین لینک سازی خارجی سایت نیز با این ابزار قابل اجرا خواهد بود.

    Screaming Frog

سخن پایانی

در این پست آموزشی به صورت ویژه در مورد بهترین ابزارهای سئو تکنیکال با شما عزیزان صحبت کردیم. اما در صورتی که شما نیز از یک ابزار سئو تکنیکال برای بهینه سازی بهتر ساختار یک سایت استفاده می‌کنید، از طریق بخش کامنت‌ها آن را با ما به اشتراک بگذارید. در پایان بهتر است که یک جمع بندی از تمامی نکات این بخش به شما ارائه دهیم. صرفا پیدا کردن بهترین ابزارهای سئو تکنیکال برای شما سودمند نخواهد بود. بلکه شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که با استفاده از یک استراتژی درست و کاربردی هر ابزار را دقیق تحلیل کنید.

دقت کنید که هدف ما تحلیل سایت نیست، بلکه هدف ما بررسی صحیح یک ابزار از منظر ساختاری آن است. امروزه سئوکاران بسیار زیادی که ادعای تکنیکالیست بودن دارند، نمی‌توانند با سرچ کنسول سایت به درستی کار کنند. به همین دلیل است که شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که اول یک ابزار را درک کنید و سپس خروجی آن را با دانش سئو خود بسنجید و برای آن یک استراتژی تعریف نمایید. در صورتی که از این ساختار پیروی کنید به نتایج مثبتی دست پیدا خواهید کرد. سپاس از همراهی شما تا پایان این پست آموزشی.

نویسنده : امیر شادان پور

امیر شادان پور 😎 متخصص تولید محتوا « Content Marketing »و رپورتاژ نویسی پژوهشگر حوزه سئو و علاقه مند به تولید محتوای کاربردی و سئو شده، علاقه مند به حوزه تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ توانایی تولید محتوای تخصصی و ترجمه زبان انگلیسی مشغول همکاری با برترآموز😏

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *