هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
Finger1

ضرب دیدگی چیست؟ | راه های درمان ضرب دیدگی در نواحی مختلف

دسته بندی : سلامت
1400/08/05

bruises

شما برای خواند این مقاله فقط نیاز به 10 دقیقه وقت دارید پس توصیه می کنیم اگر می خواهید با علائم ضرب دیدگی و راه های درمان آن آشنا شوید، تا پایان همراه ما باشید.

در این مقاله می خواهیم مطالب زیر را به طور کامل برایتان شرح دهیم:

ضرب دیدگی چیست؟

معرفی انواع ضرب دیدگی

ضرب دیدگی در ناحیه زانو

ضرب دیدگی در ناحیه مچ پا

ضرب دیدگی در ناحیه ساق پا

ضرب دیدگی در ناحیه مچ دست

ضرب دیدگی در ناحیه انگشت دست

معرفی داروی مناسب برای درمان ضرب دیدگی

مراقبت هایی که باید در هنگام ضرب دیدگی به آن توجه شود

پاسخگویی به سوالات متداول

ما در طول روز کارهای زیادی انجام می دهیم به طوری که از خواب بیدار می شویم تا هنگامی که شب دوباره به رخت خواب می رویم کارهای زیادی را به پایان می رسانیم برخی از حوادث هستند که ممکن است در طول انجام کارها به ما آسیب وارد کنند و موجب ضرب دیدگی در نواحی مختلف بدن ما شوند. گاهی اوقات انجام حرکات و اعمال درست و سر وقت می تواند فرد را از خطرات احتمالی که ممکن است بعد ها برای او پیش آید در امان نگه دارد بنابراین پیشنهاد می کنیم این یادداشت را تا پایان دنبال کنید تا در هنگام ضرب دیدگی در نواحی مختلف بدن، بهترین تصمیم را بگیرید.

قبل از هر چیز توصیه می کنیم کارهایتان را به آرامی و با تمرکز فراوان انجام دهید تا خدایی نکرده دچار آسیب های جدی نشوید. یکی از رایج ترین این آسیب ها ضرب دیدگی می باشد که ممکن است در نواحی دست و پا که بیشتر با عوامل بیرونی در ارتباط هستند، اتفاق بیفتد. حال نگران نباشید چرا که در ادامه می خواهیم شما را با علائم ضرب دیدگی در نواحی مختلف آشنا کنیم و همچنین راهی برای درمان آن برای شما به اشتراک بگذاریم.

ضرب دیدگی چیست؟

در واقع ضرب دیدگی نوعی آسیب استخوانی- عضلانی می باشد که معمولا با کشش و پارگی بافت های عضلانی بدن همراه است. به طور کلی می توان گفت ضرب دیدگی عضلات باهم اتفاق می افتند. گاهی اوقات ممکن است این ضرب دیدگی ها بر اثر فعالیت های تند و حرکات ورزشی بروز دهد.

معرفی انواع ضرب دیدگی

همانطور که کمی بالاتر اشاره کردیم، ضرب دیدگی انواع مختلفی دارد و در نواحی مختلفی رخ می دهد. ضرب دیدگی و مقدار آسیب دیدگی شامل موارد زیر می باشد:

  1. ضرب دیدگی خفیف: اگر دچار ضرب دیدگی با کشیدن چندین بافت عضلانی شده باشید، آسیب دیدگی شما از نوع درجه یک و یا خفیف می باشد. این نوع ضرب دیدگی با درد همراه است.
  2. ضرب دیدگی همراه با درد نسبتا زیاد: میزان و شدت این نوع ضرب دیدگی از مورد قبلی بیشتر می باشد و همچنین فرد آسیب دیده درد بیشتری را تحمل می کند. در ضرب دیدگی همراه با درد ممکن است قسمتی از بدن کبود و متورم شود همچنین ممکن است به قدری درد داشته باشد که فرد را از انجام کارهای شخصی روزمره باز دارد. این نوع آسیب دیدگی را درجه دوم می نامند.
  3. ضرب دیدگی شدید: ضرب دیدگی شدی به طور کامل فرد آسیب دیده را درگیر می کند و توانایی را به طور کامل مختل می سازد. این نوع ضرب دیدگی از نوع درجه سوم است که درد حاصل آن برای فرد بسیار سخت می باشد.

ضرب دیدگی زانو

Bruises1

قبل از اینکه بخواهیم در مورد ضرب دیدگی زانو صحبت کنیم، بهتر است بدانید زانو وزن زیاد بدن را تحمل می کند و تقریبا می توان گفت تمام فشار حاصل از وزن بدن بر روی زانوها می باشد. مفصل زانو در راه رفتن، ایستادن و نشستن نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. حال ممکن است در هنگام انجام کارهای این مفصل ها دچار آسیب دیدگی و یا ضرب دیدگی شوند. هنگامی که به این ناحیه فشار و آسیب وارد می شود ممکن است کشش و پارگی های شدید و یا جزئی رخ دهد.

در پایان وجود آسیب در مفصل ها موجب کاهش دامنه حرکت شده که درد و ناراحتی زیادی برای فرد به همراه خواهد داشت. بیشترین اندامی که در هنگام ضرب دیدگی زانو آسیب زیادی به آن وارد می شود، کشکک زانو می باشد. کشکک زانو در قسمت جلوی زانو قرار دارد و جالب است که بدانید عضله چهار سر ران از این قسمت می گذرد.

کشکک زانو شامل بورس و رباط های زیادی می باشد که با وارد شدن ضربه به این نواحی ممکن است کشکک زانو آسیب جدی ببیند.

انواع ضرب دیدگی زانو

همانطور که می دانید زانو از ساختارهای بسیار مهمی تشکیل شده است. از شایع ترین آسیب دیدگی های زانو می توان به پارگی بافت های نرم، دررفتگی و یا پیچ خوردگی اشاره کرد.

گاهی اوقات ممکن است آسیب وارد شده به زانو، ساختارهای بیشتری را درگیر کند.

یکی از نشانه های ضرب دیدگی زانو، درد و تورم در این ناحیه می باشد اما بعض اوقات دیده شده که زانو فرد قفل می شود و دیگر توان حرکت را ندارد. به طور کلی انواع آسیب و ضرب دیدگی زانو به عبارت زیر می باشند:

شکستگی کشکک

متداول ترین نوع ضرب دیدگی شکستگی کشکک می باشد که در اطراف زانو اتفاق می افتد. در این شرایط استخوان ران و استخوان درشت نی در جایی که به یکدیگر متصل می شوند، دچار آسیب می شود و درد زیادی به همراه دارد. شکستگی کشکک ممکن است بر اثر اتفاقات جدی از جمله تصادف و یا پرتاب شدن از ارتفاع اتفاق بیفتد.

دررفتگی

هنگامی که استخوان زانو از محل قرار گیری خود خارج شود را دررفتگی می گویند. گاهی اوقات دررفتگی می تواند بر اثر ناهنجاری ها در ساختار زانو فرد ایجاد شود.

آسیب رباط صلیبی یا قدامی

این نوع آسیب دیدگی بیشتر در هنگام ورزش اتفاق می افتد. ورزشکارانی که بیشتر به ورزش های گروهی از جمله: والیبال، بسکتبال و … شرکت دارند، با این نوع آسیب دیدگی مواجه خواهند شد. تغییر شدید برای فرود و یا جهش نادرست فرد می تواند به پارگی تاندون زانو منجر شود. معمولا بیشتر صدماتی که در ناحیه رباط صلیبی رخ می دهد با آسیب های جدی به ساختار زانو، غضروف، مفصل ها و یا مینیسک اتفاق می افتند.

پارگی رباط صلیبی خلفی

پارگی رباط صلیبی و یا خلفی اغلب زمانی اتفاق می افتد که زانو رو به جلو خم است. به طور مثال ممکن است فردی که در حال رانندگی با موتور است تصادف کند و ضربه شدیدی به زانو آن وارد شود، در این هنگام پارگی رباط صلیبی خلفی رخ خواهد داد. به این نکته توجه کنید که اغلب این نوع پارگی خفیف است و می توان به خودی خود بهبود یابد.

صدمات رباط های جانبی

این نوع صدمات که به صدمات رباط های جانبی مربوط هستند، زمانی اتفاق می افتد و که فشار وارد شده زانو را به پهلو هل می دهد. به این نوع آسیب معمولا آسیب تماسی می گویند. لازم به ذکر است که ضرب دیدگی رباط های جانبی کمتر از دیگر ضرب دیدگی های زانو اتفاق می افتد.

پارگی مینیسک

پارگی مینیسک ناگهانی و بیشتر در هنگام ورزش رخ می دهد. هنگامی که زانو دچار پیچ خوردگی می شود و یا فرد بر اثر چرخش ناگهانی دردی در ناحیه زانو احساس می کند، در این هنگام 90 درصد ممکن است دچار پارگی مینیسک شده باشد. اگر سن فرد بیش از 50 سال باشد ممکن است هنگام برخاستن ناگهانی، پارگی مینیسک رخ دهد چرا که مینیسک پا با افزایش سن ضعیف تر می شود.

علائم ضرب دیدگی زانو چیست؟

ضرب دیدگی در ناحیه زانو و در اندام های نظیر کشکک و کاسه با علائمی همراه است که در ادامه به شرح این علائم پرداخته ایم:

علائم ضرب دیدگی خفیف زانو عبارتند از:

دردهای خفیف و تا حدودی متوسط

آزرده و حساس شدن زانوها

علائم ضرب دیدگی شدید زانو عبارتند از:

کاهش توانایی حرکت زانو

دردهای پی در پی و شدید در ناحیه زانوها

تورم و ملتهب شدن زانو

کبودی و سیاه شدن در ناحیه زانو

عدم توانایی در حمل کردن وزن بدن و اشیاء

علل ضرب دیدگی زانو چیست؟

از اول مبحث ما علائم و انواع ضرب دیدگی زانو را شرح دادیم البته تا حدودی به علت و عواملی که باعث زدگی زانو هم می شود اشاره کرده ایم اما در این قسمت می خواهیم به طور صریح و مختصر علل ضرب دیدگی زانو را بیان کنیم.

  • انجام فعالیت های ورزشی سنگین و غیر اصولی
  • ایجاد صدمه در هنگام ورزش های ناگهانی و یا مسابقات ورزشی
  • کارهای روزمره که با عجله و شتاب انجام می شوند
  • وقوع سوانح از جمله: زمین خوردن، تصادف کرد، پرتاب شدن و برخورد شی با قدرت فراوان به اندام های پا و …
  • برخورد زانو به در، دیوار و یا میز

روش های درمان ضرب دیدگی زانو

قطعا لازمه درمان هر ضرب دیدگی در ابتدا استراحت و مراقبت از محل آسیب دیده می باشد. اما به طور کلی با گذشت یک هفته تمام کبودی و دردهای زانو ناشی از ضرب دیدگی رو به بهبود است که آن هم شدت آسیب زانو بستگی دارد.

بعد از این که زانو دچار آسیب دیدگی شد باید اقداماتی جهت بهبود آن پیش بگیرید تا درد کمتری تحمل کنید و زانو شما زودتر خوب شود.

  • ابتدا هنگامی که متوجه کبودی و تورم در ناحیه زانو شدید، بهتر است آن را بی حرکت نگه دارید و مطمئن شوید که ناحیه آسیب دیده نشکسته است. برای تشخیص شکستگی زانو توصیه می کنیم خودسرانه عمل نکنید و حتما از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.
  • سپس بعد از اینکه مطمئن شدید زانو نشکسته است، می توانید از بریس و زانو بند در جهت بهبود درد زانو استفاده کنید.
  • گام دوم قرار دادن کمپرس آب سرد بر روی زانو به مدت چند ساعت می باشد. در 20 دقیقه یک بار به مدت 8 الی 10 دقیقه می توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  • ماساژ دادن محل آسیب دیده با آب گرم جهت تسکین درد
  • استفاده از پماد های ضد درد و ضد التهاب
  • کمک گرفتن از یک فیزیوتراپ و انجام حرکات ورزشی
  • استفاده از بانداژ ( توصیه می کنیم در مدت زمان کوتاه از آن استفاده شود)

درمان خانگی ضرب دیدگی زانو

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم ضرب دیدگی زانو ممکن است بر اثر عوامل مختلفی رخ دهد. اگر میزان آسیب دیدگی بیش از حد نباشد می توانید از درمان خانگی برای بهبود ضرب دیدگی استفاده کنید.

در این روش ابتدا پای فرد آسیب دیده را به آرامی بالا بگیرید و با استفاده از یک بالش که نه سفت باشد و نه بیش از حد نرم باشد، پا را بالاتر از سطح قلب قرار دهید. سپس به مدت 72 ساعت از کمپرس آب سرد می توان برای تسکین درد و گرفتگی عضلات و همچنین خون رسانی به ناحیه زانو استفاده کرد. اگر در طول درمان خانگی درد زانو افزایش یافت و فرد را بی طاقت کرد حتما به پزشک مراجعه کنید تا برای درمان قطعی درد زانو اقدامات لازم را انجام دهد.

درمان سنتی ضرب دیدگی زانو

ابتدایی ترین درمان برای ضرب دیدگی زانو استراحت، استفاده از کمپرس آب سرد و بالا نگه داشتن پا و همچنین استفاده از زانو بند می باشد. در صورتی که آسیب دیدگی شدت نداشته باشد می توان از داروهای گیاهی نظیر عرق کامفره، روناس و سرکه برای روند درمان استفاده کرد. همینطور پماد مخصوص ضرب دیدگی همچون پماد دپی می تواند کار ساز باشد.

ضرب دیدگی مچ پا

Jogger hands on foot. He is feeling pain as his ankle or foot is broken or twisted. Accident on running track during the morning exercise. Sport accident and foot sprain concepts.

مچ پا از 7 قسمت استخوان، مفصل، تیبیوفیبولار تحتانی، رگ، اعصاب و بافت های نرم تاندون و رباط ها تشکیل شده است. در هنگام وقوع سانحه و آسیب دیدگی به این نواحی ممکن است عضلات مچ پا دچار ضرب دیدگی جدی شوند.

علائم ضرب دیدگی مچ پا چیست؟

آسیب دیدگی مچ پا با نشانه هایی همراه است که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

علائم و نشانه های ضرب دیدگی نسبتا شدید پا:

  • کاهش توان حرکتی مچ پا
  • عدم سهولت در راه رفتن و احساس درد در هنگام گام برداشتن
  • تورم و التهاب مچ پا
  • دردهای شدید و مداوم در قسمت مچ پا
  • عدم تعادل هنگام ایستادن بر روی دو پا
  • عدم توانایی در حرکت دادن پاها

علائم و نشانه های ضرب دیدگی خفیف مچ پا:

  • ایجاد درد های متوسط در مچ پا
  • حساس شدن مچ پا به هنگام لمس شدن

علل ضرب دیدگی مچ پا چیست؟

مچ پا هم مانند زانو بر اثر اتفاق های گوناگونی رخ می دهد که این دلایل عبارتند از:

  • انجام ورزش های غیر اصولی
  • وارد شدن ضربه هنگام مسابقات ورزشی از جمله: فوتبال و ورزش هایی که پا نقش مهمی را در آن ایفا می کند.
  • بروز سوانح مانند تصادف، برخورد با شی، افتادن از ارتفاع و …
  • انجام رقص باله و اعمالی که با حرکات کششی همراه است.

درمان ضرب دیدگی مچ پا

معمولا روند درمان درد مچ پا کمتر از یک هفته می باشد. البته مدت زمان ذکر شده به میزان و شدت آسیب دیدگی هم بستگی دارد. هر چقدر که مچ پا بیشتر دچار آسیب دیدگی شده باشد، قطعا روند درمان آن هم طولانی تر خواهد شد. به طور کلی برای درمان دردهای مچ پا می توانید از راه های زیر استفاده کنید:

  • استفاده از مچ بند برای کاهش درد
  • استفاده کمپرس آب سرد در چند ساعت ابتدایی ضرب دیدگی
  • ماساژ دادن مچ پا با آب ولرم
  • استفاده از داروهای ضد درد و ضد التهاب
  • استفاده از بانداژ
  • انجام حرکات ورزشی به منظور تقویت عضله های مچ پا
  • استفاده از دیگر روش های فیزیوتراپی از جمله: الکتروتراپی، تیپینگ و مگنت تراپی

درمان خانگی ضرب دیدگی مچ پا

برای ضرب دیدگی در قسمت مچ پا راه های خانگی زیادی وجود دارد اما مجدد توصیه می کنیم اگر میزان ضرب دیدگی زیاد است بهتر است تنها به درمان خانگی اکتفا نکنید و حتما با پزشک معالج مشورت کنید.

معمولا ضرب دیدگی پا بر اثر پیچ خوردگی اتفاق می افتد. یکی از بهترین اقدامات خانگی برای درمان آن استفاده از عصا می باشد و یا بهتر است به مدت 4 الی 6 هفته مچ پا در گچ بماند تا اگر شکستگی در آن رخ داده است به طور کامل رفع شود. در طب سنتی برای رفع و کاهش درد مچ پا، از زرده تخم مرغ و زردچوبه استفاده می کنند. همچنین استفاده از گوجه فرنگی برای از بین بردن التهاب مچ پا توصیه می شود.

ضرب دیدگی ساق پا

Ankle Sprained. Young Woman Suffering From An Ankle Injury While

ساق پا قسمتی از ناحیه تحتانی بدن محسوب می شود که در میان زانو و مچ پا قرار گرفته است. ساق پا از استخوان، رگ و عضلات بسیار زیادی تشکیل شده است. در هنگام فشار وارد شدن و یا برخورد اشیاء سنگین به ساق پا ممکن است ضرب دیدگی در این ناحیه رخ دهد که در ادامه این مبحث را به طور کامل مورد بررسی قرار داده ایم.

فشار و ضرب های شدید در قسمت مچ پا منجر به ضرب دیدگی در این ناحیه می شود. این آسیب با علائم زیادی همراه است که عبارتند از:

علائم و نشانه های نسبتا شدید در ناحیه ساق پا:

  • ضعیف شدن دامنه حرکتی و عدم سهولت در تکان دادن پا
  • سخت شدن راه رفتن
  • وجود درد های مداوم و شدید در ساق پا
  • عدم تعادل در هنگام ایستادن بر روی دو پا

علائم و نشانه های ضرب دیدگی خفیف ساق پا:

  • حساس شدن ساق پا در هنگام دست زدن به آن
  • ایجاد دردهای متوسط و نسبتا خفیف در این ناحیه

درمان ضرب دیدگی ساق پا

ضرب دیدگی ساق پا هم مانند موارد بالا ممکن است بر اثر سوانح مختلف از جمله تصادف، انجام حرکات ورزشی نامناسب و برخورد اشیاء با ساق پا رخ دهد. برای درمان ضرب دیدگی ساق پا توصیه می کنیم مراحل زیر را به طور دقیق انجام دهید.

  • ابتدا بهتر است از عدم شکستگی ساق پا مطمئن شوید و پا را بی حرکت نگهدارید.
  • محل ضرب دیده را با آب گرم و یا ولرم ماساژ دهید
  • از داورهای ضد التهاب و ضد درد استفاده کنید( بهتر است در این مورد با پزشک مشورت کنید و خودسرانه برای خوردن داروهای مختلف اقدام نکنید)
  • انجام حرکات ورزشی به منظور کاهش درد و تقویت عضلات ناحیه آسیب دیده به خصوص ساق پا
  • کمک گرفتن از پزشک فیزیوتراپ برای انجام حرکات مربوطه

ضرب دیدگی مچ دست

Fracture And First Aid Concept - Close Up Of Male Hand With Bandage And Gypsum

با وارد شدن فشار و ضربه به ناحیه مچ دست، ممکن است به مفاصل رادیو کارپال، اینتر کارپال و بافت های نرم آن آسیب وارد شود که در نتیجه ضرب دیدگی را به همراه خواهد داشت.

علائم ضرب دیدگی مچ دست

مچ دست بر اثر فشار و ضربه دچار آسیب دیدگی می شود که علائم مختلفی همراه است. علائم ضرب دیدگی مچ دست به میزان شدن ضربه بستگی دارد.

علائم و نشانه های ضرب دیدگی مچ دست عبارتند از:

  • احساس درد نسبتا شدید
  • حساس شدن مچ دست به هنگام تکان دادن و انجام کارهای سنگین
  • ایجاد کبود و خرن مردگی
  • تورم و التهاب در ناحیه مچ دست
  • سخت شدن حرکات و تکون دادن انگشت های دست

علل ضرب دیدگی مچ دست

علل گوناگونی برای پارگی بافت های عضلانی و ضرب دیدگی مچ دست وجود دارد. همه ما می دانیم که دست یکی از مهم ترین اندام های بدن می باشد که در طول روز از آن استفاده های زیادی می کنیم به همین منظور در هنگام ضرب دیدگی آن ممکن است 80 درصد از کارها مختل شود. به طور خلاصه علل آسیب دیدگی مچ دست به شرح زیر می باشد:

  • فشار و  ضربه هنگام برخورد اشیاء به دست
  • ضربه و فشارهای ناگهانی
  • بروز اتفاق هایی همچون تصادف، افتاد بر روی زمین و …
  • انجام ورزش هایی که با دست سرکار دارند مانند: بستکبال، تنیس، والیبال و ..

درمان ضرب دیدگی مچ دست

برای درمان آسیب دیدگی مچ دست روش های زیر را پیشنهاد می کنیم:

  • بستن مچ بند طبی
  • استفاده از کمپرس گرم و سرد
  • ماساژ دادن مچ دست با آب گرم و نسبتا ولرم
  • انجام تمرین های ورزشی
  • بالا نگه داشتن مچ دست
  • استفاده از روش های فیزیوتراپی البته اگر میزان ضرب دیدگی بسیار شدید باشد

ضرب دیدگی انگشت دست

Finger1

با توجه به آناتومی بدن و انگشتان دست، بروز هرگونه ضربه به انگشتان دست، ممکن ضرب دیدگی آن ها را تهدید کند و در نتیجه در انجام حرکات انگشتان دست اختلال ایجاد شود.

علائم ضرب دیدگی انگشت دست

انگشتان دست به هنگام ضرب دیدگی دچار علائم مختلف می شود که این علائم با توجه به مقدار ضرب دیدگی متفاوت می باشد. به طور کلی علائم ضرب دیدگی در انگشتان دست عبارتند از:

  • حساس شدن انگشتان دست به هنگام لمس شدن
  • کبودی و متورم شدن
  • خون مردگی در انگشتان
  • عدم توانایی حرکت انگشتان دست
  • علل ضرب دیدگی انگشت دست
  • علل و عواملی که موجب ضرب دیدگی انگشتان دست می شود به شرح زیر می باشد:
  • تصادف و افتاد اشیا سنگین بر روی انگشتان دست
  • ضربات محکم به انگشتان
  • انجام ورزش های مختلف از جمله تکواندو، والیبال، بوکس و …

بعضی از افراد از شغل هایی برخوردار هستند که از دست خود استفاده های زیادی می کنند مانند بنا ها و کارگر های ساختمانی که توصیه می کنیم قبل از هر کاری ابتدا ایمنی لازم را برای سهولت کار پیش بگیرید.

درمان ضرب دیدگی انگشت دست

در جهت بهبودی سریع انگشت آسیب درد توصیه می کنیم از روش های زیر استفاده کنید:

  • استفاده از اسپلسنت آلومینومی در مدت زمانی 5 الی 12 روز
  • ثابت نگه داشتن انگشتان دست
  • ماساژ دادن انگشتان با آب گرم
  • انجام تمرینات ورزشی اصولی
  • فیزیوتراپی و راه هایی نظیر: تیپینگ، کایروپراکتیک و لیزر

معرفی پماد مناسب برای ضرب دیدگی

Analgesic ointment

بعد از این که نواحی مختلف بدن دچار آسیب دیدگی شده اند، یکی از بهترین راه های کاهش درد استفاده از پماد های با کیفیت و ضد درد می باشد . یکی از بهترین پمادهایی که در بهبود ضرب دیدگی قسمت های بدن کارساز می باشد، پماد تروماهرب نام دارد. این پماد دارای خواص ضد درد و ضد التهاب می باشد که به یافت های آسیب دیده نفوذ می کند و در نتیجه روند درمان را تسریع می بخشد.

پماد تروماهرب از عصاره بلوط هندی، هاماملیس و تیمول درست شده است. این نکته را به خاطر بسپارید که استفاده این پماد برای افراد باردار و افرادی که به بابونه و گل همیشه بهار آلرژی دارند، توصیه نمی شود.

مراقبت های بعد از ضرب دیدگی

کمی بالاتر همه به این موضع اشاره کردیم که یکی از بهترین مراقبت های لازم بعد از ضرب دیدگی استراحت می باشد. برای آن که روند درمان زودتر انجام شود توصیه می کنیم از داروهای ضد التهاب همچون ایپوبروفن و استامینوفن استفاده کنید. از عدم شستگی محل مورد نظر اطمینان حاصل پیدا کنی که خدایی نکرده زخم کهنه نشود چرا که هرچه زمان بگذرد و درمان نشود ممکن است بعد ها دردهای فراوانی برای فرد به همراه داشته باشد. انجام ورزش های مختلف برای تقویت عضلات البته با نظارت پزشک هم را می توان از مراقبت های بعد از ضرب دیدگی تلقی کرد.

سوالات متداول:

برای ضرب دیدگی در قسمت زانو می بایست چه کارهایی را انجام دهیم؟

بعد از این که در ناحیه زانو دچار ضرب دیدگی شدید بهتر است هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای بهبود انجام دهید. در ابتدا چون که از میزان و شدت آسیب دیدگی زانو خبر ندارید، بهتر است آن را حرکت ندهید تا دچار آسیب های جدی تر نشوید. اگر بعد از گذشت 72 ساعت باز هم درد زانو بهبود پیدا نکرد بهتر است مشکل خود را با پزشک معالج در میان بگذارید چرا که ممکن است ناحیه زانو شما دچار شکستگی شده باشد و برای درمان شکستگی زانو می بایست پای خود را در مدت زمان معین در گچ نگه دارید و به حرکات ورزشی بپردازید.

برای ضرب دیدگی مچ پا و ساق چه کارهایی باید انجام داد؟

در قدم اول می بایست مشکل خود را با پزشک ارتوپد در میان بگذارید تا از ساق و مچ پای شما عکسبرداری کند. بعد از معاینه مطمئنا پزشک ارتوپد داروهایی در جهت بهبود مچ و ساق پا به شما پیشنهاد می کند. در صورتی ضرب دیدگی ساق پا شدید باشد، باید تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی انجام دهید تا عضلات پا به خوبی محکم و تقویت شوند.

برای ضرب دیدگی انگشت دست باید چه کارهایی انجام داد؟

برای درمان ضرب دیدگی انگشت دست بهتر است دست را بی حرکت نگه دارید و سپس بر روی آن کمپرس آب سرد قرار دهید تا درد آن تسکین یابد. اگر درد حاصل از ضرب دیدگی بعد از 72 ساعت کمتر نشد باید به پزشک مراجعه کنید و علت ضرب دیدگی و علائم خود را برای او شرح دهید. اما اگر بعد از 72 ساعت درد انگشتان دست کاهش یافت می توانید با درمان خانگی به طور کلی درد این ناحیه را از بین ببرید.

به طور کلی اگر به هیچگونه پماد ضد درد و التهاب برای درمان محل آسیب دیده دسترسی نداشتید، می توانید کمی روغن جامد و یا حیوانی را با زردچوبه مخلوط کنید و به آرامی بر روی محل آسیب دیده ماساژ دهید با این کار می توانید تا حد نسبتا زیاد از ورم کردن موضوع جلوگیری کنید. ضمنا قرض های ایبوپروفن و دیکلوفناک می تواند درد زیاد را کاهش دهد.

برای درمان ضرب دیدگی مچ دست چه کارهایی باید انجام داد؟

به طور تقریبی هر فرد روزانه قریب بر 10000 باز از مچ دست خود برای انجام کارهای مختلف استفاده می کند. مچ دست نوعی مفصل متحرک و نسبتا کوچک می باشد که در انجام بیشتر کارها نقش مهمی دارد. هر چه میان تحرک مفاصل بیشتر باشد مفاصل مچ دست بیشتر در معرض خطر قرار می گیرن. حرکاتی از جمله برداشتن وسایل سنگین، هل دادن اجسام سنگین، فعالیت های نامناسب ورزشی و افتاد اشیاء سنگین بر روی دست می تواند آسیب های جدی به مچ دست وارد کند.

علائم ضرب دیدگی مچ دست شامل: ناتوانی در حرکت داد و بلند کردن اشیاء مختلف، التهاب مچ دست، احساس خون مردگی در دست، درد گرفتن مچ دست در هنگام حرکت دادن و … می باشد. برای درمان ضرب دیدگی مچ دست اولین گام بررسی علائم فرد آسیب دیده می باشد. بعد با استفاده از گچ و مچ بند های طبی می توان از میزان درد آن کم و درد را درمان کرد.

در این مقاله تمام تلاشمان این بود که شما را با راه های درمان ضرب دیدگی و علائم آشنا کنیم. در وهله اول به یاد داشته باشید که در هنگام کار تمام ایمنی کار را رعایت کنید تا دچار ضرب دیدگی نشوید. از این که تا پایان مقاله همراه ما بوده اید از شما بی نهایت سپاسگزاریم.

تیم برتر آموز لحظات خوشی را برای شما همراهان عزیز آرزومند است.

نویسنده : معصومه آغاز

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *