هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
گوگل پنالتی چیست؟ برتر آموز

پنالتی گوگل چیست؟ | روش‌های خارج شدن از پنالتی گوگل

دسته بندی : سئو
1401/05/27

هر کسب و کاری با هر موضوعی که فعالیت می‌کند یکسری رقبای مهم دارد که هدف اصلی این است که از رقبا پیشی بگیریم و بتوانیم جامعه هدف را به سمت خود جذب نماییم. طبیعتا رقبا هم این احساس را دارند و می‌خواهند با انواع و اقسام روش‌های موجود خودشان در صدر قرار بگیرند. همچین رقابتی در فضای گوگل هم وجود دارد که همیشه این فضای رقابتی سالم انجام نمی‌شود و برخی می‌خواهند با استفاده از روش‌های سئو کلاه سیاه زودتر نتیجه بگیرند. موتور جست و جوی گوگل با الگوریتم‌های پیشرفته به سرعت این موارد را شناسایی و جریمه می‌کند و در بعضی از موارد جریمه الگوریتم‌ها به سمت پنالتی شدن سایت پیش می‌رود و مفهوم پنالتی گوگل به وجود می‌آید. قطعا از زبان سئوکارها بارها جمله پنالتی شدن سایت را شنیده‌اید. در این سری از مقالات برتر آموز قصد داریم تا به طور مفصل راجب به پرسش پنالتی گوگل چیست؟ صحبت کنیم و در ادامه روش‌های خارج شدن از پنالتی گوگل را بیان نماییم.

می‌دانیم که اگر تمامی قوانین گوگل را مطابق با خواسته آن انجام دهیم از پنالتی شدن در امان هستیم. برتر آموز بزرگترین مرجع آموزشی در سراسر کشور برای شما محتوای فوق العاده کاربردی آموزش سئو را در نظر گرفته است که با مطالعه آن می‌توانید دانش خود را در پروژه‌های سئو افزایش دهید.

آنچه که شما در این مقاله می‌آموزید:

  • پنالتی گوگل چیست؟
  • چه افرادی توسط گوگل جریمه می‌شوند؟
  • رایج‌ترین موارد پنالتی گوگل چیست؟
  • با انجام چه کارهایی شامل پنالتی گوگل می‌شویم؟ + راه‌های خارج شدن از پنالتی

پنالتی گوگل چیست؟

در برخی از حوزه‌های کاری سئو کردن کلمات کلیدی مورد نظر سختر از سایر کلمات است و رقبا بسیار قدرتمند عمل می‌کنند. در حالت کلی هم می‌دانیم که سئو امری آهسته و پیوسته است و شما با انجام روتین استراتژی‌ها در بازه زمانی مشخصی می‌توانید منتظر نتیجه باشید. در همین میان برخی کسب و کارها سعی می‌کنند برای اینکه این بازه زمانی رشد را به حداقل برسانند از روش‌های سیاه استفاده کنند. الگوریتم‌های مختلف گوگل دقیقا این وظیفه را دارند که این میانبرها و خلاف جهت رفتار کردن‌ها را تشخیص بدهند و با خاطی برخورد کنند. گاهی اوقات روش‌های سئو کلاه سیاه انجام شده یک وبسایت بسیار زیاد است که گوگل به سرعت دستور پنالتی شدن را صادر می‌کند و عبارتی پنالتی گوگل یا همان گوگل پنالتی رخ می‌دهد.

گوگل این شرایط را وضع کرده است که تمامی وبسایت‌ها در یک فضای رقابتی سالم بتوانند فعالیت نمایند و هر کسی که سعی می‌کند این فضای سالم را به هم بزند به سرعت جریمه می‌شود. در زمان گذشته گوگل به هوشمندی امروزه خود نبوده است و به خاطر وجود نداشتن الگوریتم‌ها و ربات‌ها هر وبسایتی هر رفتاری که دوست داشت را انجام می‌داد و نارضایتی‌ها از این موتور جست و حو زیاد شد ، اما امروزه گوگل آنقدر قوی و هوشمند شده است که قبل از بوجود آمدن هرگونه نارضایتی از جانب کاربران به صورت فوری سایت‌های خطا کننده را تشخیص می‌دهد.

پنالتی گوگل برتر آموز

چه افرادی توسط گوگل جریمه می‌شوند؟

با صحبت در قسمت بالاتر متوجه شدیم که گوگل افراد و وبسایت‌های خطاکار را جریمه می‌کند حالا چه افراد چه خطایی انجام بدهند توسط الگوریتم‌ها شناسایی و جریمه می‌شوند؟

وب سایت‌هایی که سعی دارند با روش‌های خلاف قوانین رتبه بدست بیاورند.

همه‌ی ما به خوبی اهمیت رتبه‌های برتر گوگل را می‌دانیم. بنابراین خیلی از وب مستر‌ها سعی دارند با انجام روش‌های دروغین و خلاف سعی کنند گوگل را گول بزنند و خلاف قوانین به رتبه‌های برتر برسند. معمولا سئو کلاه سیاه اولین روش برای این افراد می‌باشد که با خرید بک لینک ، دزدی محتوا ، استفاده از لینک‌های اسپم و…. سعی در گرفتن رتبه دارند. الگوریتم‌های گوگل کاملا برای مبارزه با این وب سایت‌ها آماده شده اند و به سرعت شناسایی ، بررسی و جریمه می‌شوند.

وب‌سایت هایی که با روش‌های نادرست سعی در خراب کردن رتبه رقیب دارند!

متاسفانه در برخی از حوزه‌های کاری که رقابت در آنها بسیار پیچیده است و رقبا بسیار قوی در حال فعالیت و تثبیت رتبه خود در SERP گوگل هستند که خوب در این حالت فضای رقابتی سخت‌تر می‌شود ، برخی از سئوکاران می‌دانند که با انجام روش‌های سئو ممکن است حتی در طولانی مدت هم نتوانند نتیجه دلخواه را کسب کنند پس چه کاری انجام می‌دهند؟

بله درست است این افراد حال استراتژی‌ای طراحی می‌کنند تا بتوانند رقبای خود را از فضای گوگل دور کنند و به عبارتی ساده‌تر باعث گوگل پنالتی شدن این سایت‌ها می‌شوند. سئوکاران با فرستادن بک لینک‌های بی‌کیفیت و حملات DDOS سعی می‌کنند که رقیب را از دور رقابت خارج کنند. شاید خواندن این موضوع کمی برای شما عجیب باشد اما متاسفانه این کار توسط افراد زیادی و حتی افراد معروفی درحال انجام است که سعی می‌کنند ناشناس این کار را انجام بدهند که گوگل با الگوریتم‌های پیچیده خود سعی می‌کند این موارد را شناسایی نمایند.

رایج‌ترین موارد پنالتی گوگل چیست؟

تمامی الگوریتم‌های گوگل روزانه به تمامی وبسایت‌ها سر می‌زنند و در تلاش هستند تا موارد خوب را شناسایی و از موارد بد تفکیک کنند تا بتوانند رتبه‌دهی و امتیازدهی بهتری داشته باشند. اما از میان تمامی الگوریتم‌های گوگل این الگوریتم پاندا گوگل و الگوریتم پنگوئن گوگل هستند که می‌توانند حکم پنالتی شدن را به سرعت صادر کنند. در ادامه به بررسی پنالتی شدن توسط این الگوریتم‌ها می‌پردازیم.

جریمه الگوریتم پاندا گوگل

پاندا یکی از الگوریتم‌های محبوب در موتور جست و جوی گوگل می‌باشد که وظیفه مهمی را به عهده دارد. این الگوریتم محتوای وبسایت شما را بررسی می‌کند و ما می‌دانیم که محتوای سایت جزو مهم ترین رکن هر سایتی به شمار می‌رود. زمانی که پاندا به سایت شما سر می‌زنند تمامی محتواهای منتشر شده در سایت شما را از لحاظ کیفیت ، نسبت کلمه کلیدی به متن نوشته شده ، کپی نبودن محتوا ، نسبت کلمات به تگ‌های HTML ، طول متن و… بررسی می‌کند و اگر هرکدام از این موارد درست نباشد الگوریتم پاندا خشمگین می‌شود و وابسته به موارد دیگری سایت شما را جریمه می‌کند که اگر خطای شما بسیار زیاد باشد شما تا مرز پنالتی شدن هم ممکن است پیش بروید. حالا از کجا متوجه بشویم توسط الگوریتم پاندا جریمه شده‌ایم؟

زمانی که ترافیک ارگانیک ورودی به سایت شما کمتر از حد معمول است و یا جایگاه شما در گوگل دستخوش تغییر قرار گرفته است باید به این مشکوک بشوید که الگوریتم پاندا به سراغ شما آمده است. البته به این نکته توجه داشته باشید که زمانی که متوجه این موارد می‌شوید در یک بازه زمانی سایت خود را در نظر بگیرید و اگر هر روز روند نزولی داشتید شما درگیر جریمه شده‌اید.

جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل

یکی دیگر از الگوریتم‌های صاحب اختیار گوگل پنگوئن می‌باشد. این الگوریتم به لینک سازی‌های سایت شما توجه دارد و اگر موارد مشکوکی همچون خرید لینک ، دریافت لینک از سایت‌های اسپم ، دریافت لینک بی‌کیفیت و…. را مشاهده نماید به سرعت مورد جریمه این الگوریتم قرار می‌گیرید. تمامی لینک سازی‌های صورت گرفته از سایت شما باید به صورت طبیعی انجام شود و یکی از لینک‌های با کیفیت ، موثر و صد البته طبیعی که می‌توانید دریافت نمایید لینک‌های شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام ، توییتر ، لینکدین و…. می‌باشد. ( برای کسب اطلاعات بیشتر مورد شبکه اجتماعی اینستاگرام می‌توانید محتوای کاربردی آموزش اینستاگرام را مطالعه نمایید.) حالا از کجا متوجه بشویم توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده‌ایم؟

زمانی که توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه بشوید سایت شما ممکن است برای یک یا چند کلمه کلیدی در جایگاه اصلی خود قرار نگیرد و افت رتبه داشته باشد. این افت رتبه به این معنی نیست که از صفحه یک به صفحه دو بروید بلکه شما از صفحه یک به قهقرا گوگل انتقال پیدا می‌کنید. مورد دوم اینکه یکی از صفحات وبسایت شما که با کلمه کلیدی مخصوص به خود سئو شده است به طور کامل از ایندکس گوگل خارج می‌شود و این زمانی رخ می‌دهد که هنوز سایت شما در گوگل ایندکس ایت و تنها صفحه مورد نظر از دسترس کاربر خارج می‌شود.

الگوریتم پنگوئن معمولا تنها صفحه خطا کننده در وبسایت شما را جریمه می‌کند و ممکن است مابقی صفحات به خوبی به کار خود ادامه بدهند.

جریمه دستی گوگل

گاهی اوقات شما موارد فوق را رعایت می‌کنید و فکر می‌کنید همه موارد به خوبی در حال انجام است اما با بررسی وضعیت سایت متوجه می‌شوید که ممکن است جریمه شده باشید که به آن جریمه دستی گفته می‌شود و مجازات مختلفی برای شما در نظر گرفته می‌شود.

از کجا متوجه بشویم که توسط گوگل جریمه دستی شده‌ایم؟

اگر شما با مراجعه به سرچ کنسول سایت خود پیغامی با عناوین Search Queries و Manual Actions دریافت کرده باشید ، بدانید وب سایت شما به صورت دستی جریمه شده است.

درصورت انجام چه مواردی جریمه دستی می‌شویم؟

استفاده از روش‌های پنهان کردن محتوا ، محتوایی متفاوت به گوگل و کاربر نشان داده می‌شود که به این روش Cloaking گفته می‌شود.

سایت‌های اسپم

سایت‌های هک شده

و….

رایج‌ترین موارد پنالتی گوگل برتر آموز

با انجام چه کارهایی شامل پنالتی گوگل می‌شویم؟ + راه‌های خارج شدن از پنالتی

در ادامه می‌خواهیم راه‌ها و روش‌هایی که شما با انجام دادن آن شامل پنالتی گوگل می‌شوید را بررسی نماییم سپس راهکارهای رفع این مشکل را بیان نماییم پس در ادامه همراه ما باشید.

استفاده از هاست‌های رایگان و اشتراکی بی‌کیفیت!

متاسفانه تا زمانی که نام خرید هاست می‌آید اکثر کارفرماها کمترین بودجه را برای اینکار اختصاص می‌دهند و سئوکار هم مجبور می‌شود تا از هاست اشتراکی ارزان و حتی هاست رایگان هم استفاده کند. می‌دانیم که این هاست ها یک فضای میزبانی بی‌کیفتی برای شما خواهد بود اما مشکل ما فراتر از این حرف‌ها است. زمانی که شرکت‌های هاستینگ خدمت رایگانی مانند فضای میزبانی را رایگان ارائه می‌دهند پس حتما قصد دارند تا از طریق آن به معرفی و تبلیغ برای خود بپردازند و این یعنی اهداف شرکت مورد نظر است و نه سایت شما! زمانی که شما از این هاست‌های اشتراکی و ارزان استفاده می‌کنید مجوز این را داده اید تا شرکت هاستینگ روی سایت شما تبلیغات داشته باشد. گوگل این سرویس‌ها را اسپم نامگذاری کرده است و بیانیه داده که برای سایت‌های خود از این مورد استفاده ننماید علاوه بر سرعت و کیفیت پایین سایت شما اسپم هم معرفی می‌شود و این یعنی نابودی یک کسب و کار.

حالا برای جلوگیری از این کار چی کار کنیم؟

حتما برای خرید فضای اشتراک سایت خود حساسیت‌های لازم را داشته باشید. از سرویس‌هاش اشتراکی معتبر استفاده کنید. برای راهنمایی‌های لازم در این زمینه مقاله هاستینگ برتر ایران را مطالعه نمایید. اگر برای این علت توسط الگوریتم‌های گوگل جریمه شدید حتما در اسرع وقت سایت خود را به یک سرویس معتبر انتقال بدهید.

استفاده زیاد از تگ های هدینگ به خصوص H1

یکی از مواردی که اکثر سئوکاران و تولید کننده‌های محتوا به آن توجه می‌‎کنند ، استفاده از تیتر بندی‌ها و رعایت استفاده از تعداد آنها در متن‌ها است. همه ما می‌دانیم که از تیتر H1 یک بار باید استفاده کنیم و استفاده کلمات کلیدی در تیتر H1 بسیار توصیه می‌شود.

اگر از تیتر H1 به تعداد دفعات بیشتر از یک بار استفاده کنید، گوگل گمان می‌کند که شما دارید قوانین را زیر پا می‌گذارید و قصد دارید از کلمات کلیدی هم به شدت استفاده کنید به همین دلیل به سرعت شما را خطا کار تشخیص داده و برای شما جریمه در نظر خواهد گرفت. پس فراموش نکنید که از تیتر H1 فقط یک بار در سایت های خود استفاده نمایید.

اگر برای این موضوع جریمه شدیم چه کنیم؟

اگر برای این موضوع توسط الگوریتم‌ها جریمه شدید کافیست به محتواهای خود سر بزنید و یک بار دیگر تعداد تگ‌ها را بررسی نمایید و در صورت وقوع یک مشکل آن را حذف نمایید.

کاهش سرعت سایت!

سرعت سایت جزو یکی از موارد مهم در رتبه بندی گوگل حساب می‌شود. هر چه قدر سایت شما جامع و کامل با تمامی امکانات ویژه رابط کاربری باشد باز هم اگر سرعت لود صفحات آن پایین باشد از جانب گوگل اهمیتی ندارد. اگر سرعت سایت شما پایین باشد باعث می‌شود هم کاربران به محض ورود سایت شما را ترک کنند و هم الگوریتم‎‌های گوگل و خزنده‌ها نتوانند سایت شما را مشاهده کنند که در هر دو صورت شما امتیاز منفی می‌گیرید و حتی ممکن است توسط الگوریتم‌ها جریمه‌های سختی بشوید.

برای جلوگیری از این مشکل چه کارهایی انجام بدهیم؟

از سرویس میزبانی هاست با کیفیت استفاده نمایید و به آپ تایم بودن سرویس‌های خود دقت داشته باشید. اگر سایت شما وردپرسی است ، از افزونه‌های وردپرس مانند WP Rocket سرعت سایت خود را تا حد قابل قبولی افزایش دهید.(دقت کنید که این افزونه ها را حتما از مخزن وردپرس دانلود نمایید تا مسائل امنیتی را به خوبی رعایت کنید.) اگر وبسایت شما با سیستم مدیریت محتوا وردپرس طراحی نشده است می توانید از CDN ها برای افزایش سرعت وب سایت خود استفاده نمایید.

استفاده از تکنیک Cloaking !

Cloaking یا پنهان کاری ویژگی‌ای است که در آن شما محتوایی که به خزنده‌های گوگل نشان می‌دهید با محتوایی که به کاربر نمایش می‌دهید متفاوت است یعنی اینکه در ظاهر یک محتوای مناسب و درستی را به کاربر نمایش می‌دهید اما به محضی که کاربر روی آن کلیک می‌کند وارد صفحه‌ی نامرتبطی می‌شود. در واقع شما برای بالا بردن بازدید محتوا و سایت خود به کاربر دروغ می‌گویید.  Cloaking یکی از روش‌های سئو کلاه سیاه به شمار می‌آید. اگر الگوریتم‌ها متوجه این رفتار در سایت شما بشوند ، به سرعت صفحه و یا دسته بندی را از ایندکس گوگل خارج می‌کنند. این حذف شدن گاهی موقتی و یا گاهی همیشگی می‌باشد.

اگر توسط گوگل برای این مشکل جریمه شدیم چی کار کنیم؟

وارد سرچ کنسول سایت خود بشوید و از قسمت Crawl گزینه Fetch as Google را انتخاب نمایید. در اینجا لینک صفحاتی که از نظر گوگل مشکوک هستند را درج نمایید و منتظر پاسخ از جانب گوگل باشید. پس از بررسی جواب اگر متوجه شدید که مشکلی در محتوای سایتت شما با محتوای ارسالی وجود دارد باید آن را برطرف نمایید و هر دو سری به یک شکل باشند. تمامی ریدایرکت‌های صفحات خود را حذف نمایید. گفته می‌شوند بعد از انجام این موارد باید 3 الی 5 روز صبر نمایید. اگر باز هم نظر گوگل راجب به شما منفی بود و نتواستید او را قانع کنید در سرچ کنسول وارد قسمت Reconsideration Request شوید و دوباره اعتراض بزنید.

رفع پنالتی گوگل برتر آموز

ناامن شدن و هک شدن یک سایت!

گوگل بسیار زیاد روی امنیت وبسایت‌ها تاکید دارد زیرا وبسایت‎‌ها حاوی اطلاعات کاربران هستند و گوگل اصلا نمی‌خواهد این اطلاعات لو برود. وبسایت‌هایی که هک می‌شوند در لیست ممنوعه گوگل قرار می‌گیرد که اگر شما بعد از هک شدن بتوانید سایت خود را بازگردانید راهی سخت را در پیش دارید. بنابراین توصیه می‌شود حتما بخش امنیت سایت خود را جدی بگیرید و اگر از وبسایت‌های وردپرسی استفاده می‌کنید افزونه‌های امن را نصب نمایید تا درگیر این موضوعات نشوید. پیشنهاد می‌شود حتما آموزش وردپرس را مطالعه نمایید.

برای جلوگیری از هک شدن سایت چه کنیم؟

از پروتکل امنیتی SSL استفاده نمایید. از سرویس‌های میزبانی هاست با کیفیت استفاده نمایید. به محض مشاهده مورد مشکوک آن را از طریق سرچ کنسول خود پیگیری نمایید و اگر به هر ابزاری مشکوک هستید سریعا آن را از هاست سایت خود پاک نمایید.

استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یا همان Keyword Stuffing

این که شما در سایت خود در محتواها از کلمات کلیدی باید استفاده کنید یکی از نکات ویژه سئو است که به آن اهمیت داده می‌شود اما در استفاده از این کلمات نباید زیاده روی و بیش از اندازه استفاده کرد. چگالی کلمات کلیدی یکی از مواردی است که به آن حتما باید توجه شود و استفاده از آن رعایت شود. اگر از کلمات کلیدی بیش از اندازه‌ای که به نیاز دارید استفاده کنید در واقع راه سئوی کلاه سیاه را به محتوای خود باز کرده اید و از روش Keyword Stuffing در حال استفاده هستید. حتی اگر مجبور هستید در محتواهای خود از کلمات کلیدی استفاده کنید ، سعی کنید از مشابهات و مترادف‌های آن برای جلوگیری از Keyword Stuffing استفاده نمایید. حتی اگر از افزونه یوآست سئو استفاده کرده باشید هنگامی که کلمات کلیدی بیش از اندازه استفاده می‌کنید به شما هشدار می‌دهد. الگوریتم‌های گوگل بسیار زیاد روی این موضوع حساس هستند و در صورت مشاهده همچنین مشکلی شما را جریمه‌های سنگین خواهند کرد.

در ادامه به بررسی برخی نکات می پردازیم که عدم رعایت این نکته ها هم باعث میشود شما از طرف گوگل جریمه شوید.

  • نداشتن نقشه سایت
  • داشتن لینک های مخفی از نظر کاربران در سایت
  • تبلیغات برجسته و آزار دهنده
  • دامنه با تاریخچه نامناسب
  • صفحات پر از لینک
  • لینک کردن انجمن ها
  • و…….

سخن آخر:

سعی کرده‌ایم به طور کامل راجب به موضوع پنالتی گوگل چیست؟ صحبت نماییم و روش‌های خارج شدن از پنالتی گوگل را بیان نماییم. حتما به این موضوع دقت کنید و فکر نکنید که می‌توانید از جریمه‌های گوگل در امان باشید. سایت شما به محض اولین تخلف توسط الگوریتم‌‌ها جریمه می‌شود. اگر تجربه‌ای در زمینه پنالتی شدن توسط الگوریتم‌های گوگل دارید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید. ممنون از توجه شما

نویسنده : تارا محمدزاده

تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *