زمان بارگذاری صفحه یک معیار عملکرد وب است که زمان لازم برای نمایش یک صفحه در صفحه کاربر را نشان می دهد. بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه بهینه سازی سرعت وب سایت بر عوامل کلیدی موفقیت وب سایت تأثیر می گذارد:
تبدیل: تبدیل وب سایت یک عامل مهم در موفقیت کسب و کار شما است، به این معنی که بازدیدکنندگان خود را وادار به انجام کاری کنید که می خواهید انجام دهند. به عنوان مثال، آنها محصول شما را می خرند، در کمپین های خبرنامه مشترک می شوند، برای یک وبینار ثبت نام می کنند یا یک راهنما دانلود می کنند.
هرچه صفحه سریعتر بارگذاری شود، نرخ تبدیل بالاتری خواهد داشت. طبق تحقیقات Hubspot هر یک ثانیه تاخیر به معنای کاهش 7 درصدی در تبدیل مخاطبان به مشتری است. به عنوان مثال، کاهش سرعت صفحه به مدت 1 ثانیه می تواند سالانه 1.6 میلیارد دلار برای آمازون ضرر داشته باشد.
نمایش: زمان بارگذاری وب سایت شما نیز بر اینکه کاربران به راحتی می توانند وب سایت شما را پیدا کنند نیز تأثیر می گذارد. سرعت وب سایت یکی از عواملی است که گوگل در رتبه بندی سایت ها به آن توجه می کند. یک وب سایت با عملکرد پایین، تجربه کاربری ضعیفی دارد و در نتیجه در نتایج جستجو تبلیغ کمتری به دست می آورد. از دسامبر 2017، موتور جستجوی گوگل رتبه بندی را بر اساس نسخه های موبایلی صفحات، حتی برای جستجوهای دسکتاپ آغاز کرده است. هدف از این تصمیم محافظت از کاربران در برابر وب سایت هایی است که عملکرد پایینی دارند و به همه دستگاه ها پاسخگو نیستند .
قابلیت استفاده: قابلیت استفاده از وب سایت مانند سرعت صفحه وب سایت، زمان بارگذاری و پاسخگویی وب سایت به درخواست های کاربر به طور مستقیم بر وفاداری مشتری تأثیر می گذارد. هرچه وب سایت شما عملکرد بهتری داشته باشد، رضایت کاربر بیشتر خواهد بود. یک تجربه کاربری عالی راهی برای ایجاد یک پایگاه مشتری بزرگ و یک برند قوی است.
پاسخ به این سوال چندان سخت نیست. مجموعهای از دستورالعملها وجود دارد که شما با رعایت آنها میتوانید سرعت سایت خود را افزایش داده و اعتبارتان را نزد گوگل ارتقا دهید.
یکی از راههای متداول افزایش سرعت سایت وردپرسی استفاده از روش بارگذاری نرم یا بارگذاری تنبل است. بهطور معمول سایتهای مختلف زمانی که فقط محتوای متنی دارند و محتوایی تصویری در آنها بارگذاری نشده است، سرعتی مطلوب دارند و میتوانند بهسرعت لود شوند. این روش یکی از راههای متداول افزایش سرعت لود وبسایت است.
اما وقتی که در یک صفحه از سایت شما ویدئوها و یا عکسهای زیادی بارگذاری شده باشد، مخاطب برای دیدن تمام محتوا با مشکل موجه خواهد شد. با استفاده از استراتژی بارگذاری تنبل یا همان lazy load میتوانید لودشدن تصاویر را به شرایطی محدود کنید که مخاطب بر روی آنها اسکرول کرده و ثابت مانده باشد.
اگر سایت شما مجبور نباشد تمام تصاویر و ویدئوها را یکباره لود کند، قاعدتا در تامین سرعت استاندارد نیز به مشکل برنخواهد خورد و هر محتوای تصویری را تنها زمانی نمایش میدهد، که مخاطب با اسکرولکردن بر روی آن قرار گرفته باشد. همین راه بهظاهر ساده میتواند در افزایش سرعت لود وبسایت اثرگذار باشد.
هر کاربر زمانی که صفحهای مخصوص را در سایت شما باز میکند، درخواستی به سرور شما میفرستد تا اجازهی مشاهدهی صفحهی موردنظر صادر شود. این کار بهطور معمول بسیار زمانبر است و ممکن است در صورت سنگینبودن صفحه، دیر لود شود.
با کشکردن سایت میتوان این مششکل را حل کرد. اما چگونه؟
با کشکردن سایت همزمان با بازشدن هر صفحه از سایت برای اولین بار، یک پوشهی مخصوص در هاست شما ایجاد شده و اطلاعات مربوط به همان صفحه را در خود ذخیره میکند. اطلاعات صفحه در آن پوشه محفوظ میمانند تا زمانی که کاربری دیگر، دوباره همان صفحه را در موتورهای جستوجوگر، پیدا کند و بخواهد از سایت شما بازدید کند. حالا اطلاعات صفحه که در بازدید اول ذخیره شده بود، بدون نیاز دوباره به تجزیهوتحلیل سرور، بهسرعت برای مخاطب به نمایش در میآید. این روش نیز یکی از راههای پرطرفدار افزایش سرعت لود وبسایت است.
یکی دیگر از راههای افزایش سرعت لود وبسایت وردپرسی، کشکردن مرورگر است. برخلاف روش قبلی که پوشهی کششده در هاست شما ذخیره میشد، این بار فایل کششده در مرورگر ذخیره خواهد شد.
این روش تنها برای یک کاربر جواب میدهد؛ به این معنا زمانی که کاربر x برای بار اول سایت شما را باز میکند، اطلاعات سایت در پوشهی مرورگر او ذخیره خواهد شد و برای ورود دوم و ورودهای بعدی نیاز به طی مراحل اولیهی لودشدن نیست.
این فرآیند برای هر کاربر بهصورت جداگانه انجام میشود و بازدیدهای بعدی آنها از سایت شما را با سرعت بیشتری ممکن خواهد کرد. میبینید که با راهکاری بسیار ساده میتوان کاربرانی ثابت پیدا کرد و برای افزایش سرعت لود وبسایت از کشکردن مرورگر استفاده کنیم.
در سایت شما، سه کد وجود دارد که در واقع اجزای تشکیلدهندهی سایت شما هستند. کدهای CSS، HTML و Js سه کد تشکیل دهندهی سایت هستند که معمولا در زمان طراحی وب سایت برای حفظ تناسبهای بصری، توسط طراح قالب سایت با فاصله از یکدیگر جایگذاری میشوند.
فاصلهی ایجادشده بین این کدها خودبهخود باعث افزایش تراکم و همچنین کاهش سرعت لودشدن سایت خواهد شد. برای آنکه فاصلهی این کدها از یکدیگر مشکلی برای سایت شما ایجاد نکند، میتوانید آنها را ماینیفای یا همان فشردهسازی کنید تا تاثیر آن را بر افزایش سرعت لود وبسایت خود مشاهده کنید. با فشردهکردن این سه کد و کمکردن فاصلهی میان آنها، سرعت سایت بهطور باورنکردنی افزایش پیدا خواهد کرد.
در دیتابیس وردپرس سایت شما، جدولهایی وجود دارند که مدیر سایت اطلاعات مختلفی را در آنها ذخیره کرده است. جدولهای موجود در دیتابیس وردپرس، به زمان و انرژی زیادی برای خواندهشدن نیاز دارند.
اطلاعات این جدولها هروقت که قرار است از دیتابیس وردپرس استخراج شود، نیازمند انرژی زیادی است. اگر تلاش کنید علاوه بر بهینهسازی جدولهای معروف و کاربردی، جدولهای اضافی و بلااستفاده را نیز حذف کنید، سرعت لودشدن سایت شما بهطور چشمگیری افزایش خواهد یافت و در افزایش سرعت لود وبسایت خود موفق خواهید بود.
شبکه تحویل محتوا مجموعهای از سرورهای وب است که در مکانهای جغرافیایی مختلف توزیع شدهاند که محتوای وب را با توجه به موقعیت مکانی خود در اختیار کاربران نهایی قرار میدهند. وقتی وب سایت را روی یک سرور واحد میزبانی می کنید، تمام درخواست های کاربران به همان سخت افزار ارسال می شود. به همین دلیل زمان مورد نیاز برای پردازش هر درخواست افزایش می یابد. علاوه بر این، زمانی که کاربران از نظر فیزیکی از سرور دور هستند، زمان بارگذاری افزایش مییابد. با CDN، درخواستهای کاربر به نزدیکترین سرور هدایت میشوند. در نتیجه، محتوا سریعتر به کاربر تحویل داده می شود و وب سایت سریعتر کار می کند. این یک روش نسبتاً گران، اما کاملاً مؤثر برای بهینهسازی زمان بارگذاری است.
شبکه تحویل محتوا (CDN) یک سیستم توزیع شده از سرورهایی است که در مراکز داده چندگانه در سراسر اینترنت استفاده می شود. این محتوا را با در دسترس بودن بالا در اختیار کاربر نهایی قرار می دهد که به ارتقای زمان بارگذاری صفحه و همچنین کاهش زمان دانلود محتوا با انتقال آن به کاربران کمک می کند. کاهش زمان بارگذاری صفحه، یکی از موثرترین راه ها برای افزایش سرعت است. میزبانی فایل های رسانه ای خود در یک شبکه تحویل محتوا یکی از ایده آل ترین روش ها برای افزایش سرعت وب سایت شما است و اغلب می تواند تا 60 درصد پهنای باند را ذخیره کند و تعداد درخواست هایی که وب سایت شما می کند را به نصف کاهش دهد.
سه نوع امکان میزبانی وجود دارد:
محبوب ترین نوع هاستینگ که در سراسر دنیا استفاده می شود هاست اشتراکی است. این ارزان ترین راه برای آنلاین کردن سایت شما در زمان کوتاه و با هزینه کم است. با هاست اشتراکی، CPU، فضای دیسک و RAM را با سایت های دیگری که از این سرور نیز استفاده می کنند به اشتراک می گذارید. این دلیل اصلی این است که هاست اشتراکی به سرعت VPS یا سرور اختصاصی نیست.
سرورهای خصوصی مجازی و سرورهای اختصاصی بسیار سریعتر هستند. VPS از چندین سرور برای توزیع محتوا استفاده می کند. با داشتن VPS، سرور را با سایر کاربرانش به اشتراک می گذارید و بخشی از سرور مجازی خود را دارید که در آن تنظیمات شما بر سایر کلاینت ها تأثیر نمی گذارد. اگر وب سایت شما دارای ترافیک متوسط است یا سایت تجارت الکترونیک با افزایش ترافیک در برخی دوره ها، VPS راه حل بهینه برای شما خواهد بود.
گران ترین گزینه هاست استفاده از سرور اختصاصی است که می تواند سرور فیزیکی شما باشد. در این صورت، اجاره سرور را پرداخت می کنید و یک مدیر سیستم را برای نگهداری آن استخدام می کنید.
پلاگین ها اجزای مشترک هر وب سایت هستند. آنها ویژگی های خاص پیشنهاد شده توسط اشخاص ثالث را اضافه می کنند. متأسفانه هرچه افزونه های بیشتری نصب شوند، منابع بیشتری برای اجرای آنها مورد نیاز است. در نتیجه، وب سایت کندتر کار می کند و همچنین ممکن است مشکلات امنیتی ظاهر شود. با گذشت زمان، تعداد افزونه ها افزایش می یابد، در حالی که برخی از آنها ممکن است دیگر استفاده نشوند. توصیه میکنیم تمام افزونههایی را که نصب کردهاید بررسی کنید و افزونههای غیرضروری را حذف کنید. ابتدا تست های عملکرد را در صفحه خود اجرا کنید تا متوجه شوید کدام افزونه ها سرعت وب سایت شما را کاهش می دهند. نه تنها سرعت وب سایت به تعداد افزونه های نصب شده بستگی دارد بلکه به کیفیت آنها نیز بستگی دارد. سعی کنید از افزونههایی که اسکریپتها و سبکهای زیادی را بارگیری میکنند یا درخواستهای پایگاه داده زیادی ایجاد میکنند اجتناب کنید. بهترین راه حل این است که فقط موارد ضروری را نگه دارید و از به روز نگه داشتن آنها اطمینان حاصل کنید.
اگر وب سایت شما حاوی تعداد زیادی فایل جاوا اسکریپت و CSS باشد، زمانی که بازدیدکنندگان وب سایت شما می خواهند به فایل های خاصی دسترسی پیدا کنند، منجر به تعداد زیادی درخواست HTTP می شود. این درخواست ها به صورت جداگانه توسط مرورگر بازدیدکننده بررسی می شود و سرعت کار وب سایت را کاهش می دهد. اگر تعداد فایل های جاوا اسکریپت و CSS را کاهش دهید، بدون شک سرعت وب سایت شما افزایش می یابد. سعی کنید تمام جاوا اسکریپت را در یک گروه بندی کنید و همچنین این کار را با تمام فایل های CSS انجام دهید. این باعث کاهش تعداد کلی درخواست های HTTP می شود. ابزارهای زیادی برای کوچک کردن سریع فایل های HTML، CSS و جاوا اسکریپت وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید از ابزارهای WillPeavy ، Script Minifier یا Grunt استفاده کنید.
بخش مهمی از بهینه سازی سرعت وب سایت، کاهش تعداد درخواست های مشتری-سرور برای نمایش محتوای وب سایت است. این را می توان با بهینه سازی و کوچک سازی خطوط کد تا حد امکان به دست آورد. طبق گفته گوگل، تمام جاوا اسکریپت بیش از 4096 بایت را می توان بدون ایجاد مشکلی در انتهای کاربر به حداقل رساند. علاوه بر این، به سادگی حذف فضاهای اضافی و در عین حال مدیریت خوانایی کد، کد شما را نازک و متوسط نگه می دارد.
تصاویر با وضوح بالا می توانند پهنای باند زیادی را در حین بارگذاری مصرف کنند. اندازه تصویر بزرگ یکی از رایج ترین دلایلی است که باعث افزایش زمان بارگذاری صفحه برای وب سایت می شود. کارهایی وجود دارد که می توانید برای بارگذاری سریعتر وب سایت با فشرده سازی تصاویر روی وب سایت خود بدون از دست دادن کیفیت تصویر انجام دهید. این منجر به حجم فایل کوچکتر تصاویر شما می شود که در نهایت ممکن است منجر به بارگذاری سریعتر صفحه برای وب سایت شما شود. در حالی که تصاویر همچنان اکثر درخواستهای HTTP شما را به خود اختصاص میدهند، بهینهسازی آنها و سایر داراییهای شما در نهایت اندازه آنها را کاهش میدهد و عملکرد کلی وبسایت شما را افزایش میدهد.
کش مرورگر به منابع موجود در سایت شما اجازه می دهد تا یک بار در حافظه پنهان یا فضای ذخیره سازی موقت در هارد دیسک شما دانلود شوند. پس از بارگیری صفحه، فایل های موجود در صفحه در حافظه پنهان یا ذخیره سازی موقت ذخیره می شوند. این بدان معناست که اگر بازدیدکننده دفعه بعد وارد سایت شود، مرورگر میتواند صفحه را بدون ارسال درخواست HTTP دیگر به سرور بارگذاری کند، که اجازه میدهد بارگذاری صفحه بعدی سرعت بیشتری داشته باشد. طبق تحقیقات انجام شده، 40 تا 60 درصد از بازدیدکنندگان روزانه سایت شما با کش خالی وارد می شوند. می توانید طول عمر حافظه پنهان را حداقل یک هفته و ترجیحاً تا یک سال در آینده تنظیم کنید. فعال کردن کش مرورگر برای افزایش عملکرد وب بسیار مهم است.
فشرده سازی یک رویکرد اساسی برای صرفه جویی در پهنای باند و افزایش سرعت سایت شما است. برخی از صفحات وب بزرگتر از 100 کیلوبایت یا بیشتر هستند و این باعث کاهش زمان بارگذاری می شود. یک روش ایده آل برای سرعت بخشیدن به زمان بارگذاری آنها استفاده از روش های فشرده سازی و “زیپ کردن” آنها است. اکثر وب سرورها می توانند سند را قبل از ارسال برای دانلود، یا با تماس با ماژول شخص ثالث یا با استفاده از روال های داخلی، در قالب Gzip فشرده کنند. این می تواند زمان دانلود را تا حدود 70 درصد کاهش دهد.
درخواستهای HTTP (پروتکل انتقال ابرمتن) هر زمان که یک مرورگر صفحه، فایل یا تصویری را از یک سرور وب هنگام بازدید کاربر از وبسایت شما واکشی میکند، شامل میشود. طبق تحقیقات اخیر، این درخواستها حدود 80 درصد از زمان بارگذاری یک صفحه وب را به خود اختصاص میدهند. علاوه بر این، مرورگر درخواستها را بین 4 تا 6 اتصال همزمان در هر دامنه محدود میکند که به این معنی است که بارگیری بیش از 30 دارایی به طور همزمان یک گزینه نیست. این بدان معناست که با درخواست های HTTP بیشتر باید بارگیری کنید. زمان بیشتری طول می کشد تا صفحه برود و همه آنها را بازیابی کند، در نتیجه زمان بارگذاری صفحه وب شما افزایش می یابد.
مهم است که عملکرد وب سایت خود را زیر نظر داشته باشید. علاوه بر این، هنگامی که هر کد یا محتوایی را در سایت خود به روز می کنید، می توانید آزمایش سریعی را برای مشاهده نتایج انجام دهید. علاوه بر این مهم است که زمانی که به افزایش اجرای وب سایت خود فکر می کنید، یک معیار تعیین کنید. اگر خط پایه نداشته باشید، نمیدانید که تا چه حد باید وب سایت خود را ارتقا دهید.
هر کسب و کاری به وب سایت خود نیاز دارد تا یک تجربه کاربری عالی ارائه دهد، صرف نظر از صنعت یا جایگاه آن. وب سایتی که مشتریان جدید یا بازگشتی را خوشحال می کند احتمالاً بهتر از وب سایتی است که این کار را نمی کند. از آنجایی که رفتار کاربران شما در وب همچنان در حال تکامل است، نمی توانید اهمیت سرعت بارگذاری وب سایت را نادیده بگیرید. یک وب سایت با بارگذاری کند می تواند باعث شود که کاربران علاقه خود را به کسب و کار شما از دست بدهند، به نتایج جستجو برگردند و سپس به وب سایت رقیب شما کلیک کنند.
بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را میزند". فردیش نیچه
نظرات کاربران