سبد خرید شما خالی است.

ورود | ثبت نام
مثبت اندیشی

مثبت اندیشی چیست؟ 10 مزیت مثبت اندیشی و نکات پیرامون آن

دسته بندی : سلامت
1401/03/19

وقتی احساس ناراحتی می‌کنید، آخرین چیزی که می‌خواهید بشنوید این استعاره نیمه پر لیوان است. قرار است چه کاری برای شما انجام دهد؟ به نظر می رسد مثبت اندیشی در آن لحظه هیچ فایده ای ندارد. تو ناامید شدی چون لیوان پر میخواهی. و شما آن را ندارید. یا شاید احساس می کنید که لیوان شما اصلا وجود ندارد. شکسته، دزدیده شده، شکسته، مال شخص دیگری است. 

عصبانی، ناامید، غمگین، ترس. باید مدتی را با این احساسات منفی بگذرانید. نکته کلیدی این است که آنها را بشناسید، سپس ادامه دهید. زندگی پیچیده است و می تواند سخت باشد. وقتی کسی به شما می‌گوید “پرشوق باشید” یا “مثبت فکر کنید”، ممکن است بسیار بی درک به نظر برسد. مثبت اندیشی بی امان بدون واقعیت به ندرت کمک می کند. به همین دلیل است که مثبت اندیشی سمی به مثبت اندیشی بدی داده است. 

اگرچه ممکن است هیچ معجزه فوری نداشته باشد، تفکر مثبت که واقعیت را تصدیق می کند می تواند در دراز مدت برای همه ما مفید باشد. امید و رشد برای سلامتی شما مفید است. برخی از افراد نسبت به دیگران خوشبین تر هستند، اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید یاد بگیرید که فرصت ها و خطوط نقره ای در زندگی را ببینید. 

مثبت اندیشی چیست؟

اولین چیزی که در مورد مثبت اندیشی باید بدانید این است که به این معنا نیست که حقایق یا منطق را نادیده بگیرید یا خودتان را مجبور کنید که فقط احساسات مثبت داشته باشید. این واقع بینانه نیست. مثبت اندیشی به این معناست که با دیدی مثبت به اخبار منفی یا موقعیت های استرس زا نزدیک می شوید. شما می توانید به جای اینکه تحت تأثیر بحران یا شکست قرار بگیرید، به فراتر از آن نگاه کنید.

ممکن است مجبور شوید جنبه های منفی را بپذیرید و پردازش کنید، اما می دانید که از آن عبور خواهید کرد. می دانید که خبر بد به این معنا نیست که کل دنیا بد است یا اینکه دیگر هرگز خوبی را تجربه نخواهید کرد. یک مثبت اندیش بهترین نیت ها را از دیگران در نظر می گیرد و اعمال را به جای اینکه به افکار منفی بپرد و بدترین ها را فرض کند، بهتر تفسیر می کند. یک مثبت اندیش می تواند نتایج خوب را تجسم کند . 

مثبت اندیشی اغلب با خود گفتاری شروع می شود. افکاری که در سر ما می چرخند هرگز تمام نمی شوند. برخی ممکن است از حقایق روشن و بی طرف باشند، اما بسیاری از آنها دیدگاه مثبت یا منفی دارند. اگر بیشتر خودگویی منفی را تمرین کنید و به تمام جوانب منفی فکر کنید، احتمالاً بدبین تر هستید. اما این بدان معنا نیست که نمی‌توانیم رفتار خود را تغییر دهیم تا ذهنیت مثبت‌تری داشته باشیم. 

کمی تلاش می‌خواهد، اما بعد از اینکه آگاهانه رویکرد مثبت‌تری را تمرین کردید، مغز شما روش‌های جدیدی برای تفکر ایجاد می‌کند. برخی از افراد خوش بین برای مبارزه با احساسات منفی خود سخت کار می کنند، اما الگوهای افکار منفی را می توان با توجه به خود و شفقت به خود تغییر داد.

10 فایده مثبت اندیشی

چرا داشتن ذهنیت مثبت مهم است؟

قدرت تفکر مثبت می تواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارد. مزایای سلامتی مثبت اندیشی ممکن است شما را نیز شگفت زده کند. این لیست از 10 مزیتی را که تفکر مثبت می تواند برای شما به ارمغان بیاورد را بخوانید و به این فکر کنید که چگونه می تواند بر زندگی شما تأثیر بگذارد:

  1. مهارت های مقابله ای بهتر در لحظات استرس زا و مدیریت استرس.
  2. خطر ابتلا به افسردگی کمتر است.
  3. در برابر سرماخوردگی مقاوم تر است.
  4. کاهش خطر حملات قلبی و بیماری های قلبی .
  5. فشار خون پایین.
  6. در حل مسئله بهتر است.
  7. توانایی بیشتر برای سازگاری با تغییرات.
  8. تفکر خلاق تر
  9. نگرش ثابت با نوسانات خلقی کمتر.
  10. مهارت های رهبری قوی تر

سایر مزایای اثبات شده مثبت اندیشی عبارتند از:

  • کیفیت زندگی بهتر
  • سطوح انرژی بالاتر
  • سلامت روانی و جسمی بهتر
  • بهبودی سریعتر از آسیب یا بیماری
  • سرماخوردگی کمتر
  • طول عمر بیشتر

5 نکته برای شروع “مثبت اندیشی”

داشتن نگرش مثبت نیاز به تمرین دارد. اگر با تفکر مثبت دست و پنجه نرم می کنید، بدانید که نمی توانید یک شبه نحوه تمرین خودگویی را به طور کامل تغییر دهید. برای افرادی که افکار بدبینانه تری دارند تغییر عادات فکری خود می تواند چالش برانگیز باشد. 

مثبت اندیشی را می توان از طریق چند تکنیک مختلف که اثربخشی آنها ثابت شده است، مانند خودگویی مثبت و تصویرسازی مثبت به دست آورد. در این مقاله نکاتی وجود دارد که برای شروع به شما کمک می کند تا مغز خود را آموزش دهید که چگونه مثبت فکر کند.

درک این نکته مهم است که گاهی اوقات دوباره به افکار منفی فکر می کنید، اما این اشکالی ندارد. آنچه مهم است این است که شما سعی می کنید با آگاهی از افکار منفی خودکار خود و تنظیم مجدد آنها برای مثبت تر بودن، خود را برای داشتن ذهنیت مثبت تری تقویت کنید.

آگاه شدن به شما امکان می دهد افکار خودکار منفی خود را زیر سوال ببرید. بسیاری از مربیان نسخه ای از این سوالات را برای پرسیدن افکار شما توصیه می کنند:

  • آیا حقیقت دارد؟ آیا آسمان در حال سقوط است یا تعبیر دیگری وجود دارد؟
  • آیا مفید است؟ آیا این تعبیر به من کمک می کند که این لحظه را به طور سازنده پشت سر بگذارم یا الهام بخش من برای یافتن راه حل های جدید است؟
  • آیا مهربان است؟ آیا این تفکر به من کمک می‌کند که احساس کنم توانایی دارم و می‌توانم برای کمک یا حمایت با دیگران تماس بگیرم؟

در اینجا پنج نکته دیگر وجود دارد که به شما کمک می کند مثبت اندیشی کنید:

1. به یاد داشته باشید که شکرگزار باشید

شما می توانید برای بسیاری از چیزهای زندگی تان، چه بزرگ و چه کوچک، سپاسگزار باشید، مانند اینکه خانواده در کنارتان باشد یا باران در حین پیاده روی به محل کارتان متوقف شود. هر چیزی را که برای آن سپاسگزار هستید بنویسید و آن را در یک دفترچه قدردانی نگه دارید. زمانی که احساس بدبینی یا ناراحتی می کنید، برای تقویت خلق و خوی خود به آنچه در زندگی خود برای آن سپاسگزار هستید فکر کنید.

2. زیاد بخوابید 

آیا هر شب به اندازه کافی می خوابید یا حداقل سعی می کنید؟ استراحت خوب شما را برای یک روز بهتر آماده می کند. این به ما کمک می کند تا دوباره شارژ کنیم و وظایف خود را انجام دهیم. توجه به میزان خستگی شما نیز کمکی به نگرش شما نخواهد کرد. صحبت با خود شما مملو از این است که می خواهید روز خود را با افکار بی حوصله به پایان برسانید، بنابراین سعی کنید یک روال شبانه خوب ایجاد کنید که برنامه خواب شما را در اولویت قرار دهد.

3. شرایط را همانطور که هستند بپذیرید

اگر در موقعیتی منفی قرار دارید، انکار بودن و وانمود کردن به اینکه هرگز اتفاق نیفتاده است، معنایی ندارد. به عنوان مثال، اگر برادرتان ماشین را گرفته است و شما باید پیاده تا قرار ملاقات بروید، وضعیت را دوباره تنظیم کنید: این به شما فرصت می‌دهد کمی ورزش کنید و هوای تازه داشته باشید. مکان کنترل خود را درک کنید. آنچه را که نمی توانید تغییر دهید بپذیرید و در عوض تمام تلاش خود را بکنید تا به نکات مثبت فکر کنید.

4. مناطقی را که باید روی آنها کار کنید، شناسایی کنید

آیا موقعیت یا محیط خاصی وجود دارد که شما را به شدت بدبین کند؟ اگر بتوانید زمینه هایی را شناسایی کنید که دیدگاه مثبت شما را نسبت به چیزها منحرف می کند، می توانید شروع به کار روی استراتژی هایی کنید که به شما کمک می کند. این می تواند چیزی مانند رفت و آمد شما به محل کار باشد که افکار منفی به شما می دهد.

سعی کنید از چالش لذت ببرید. دفعه بعد، یک لیست پخش سرگرم کننده از موسیقی ایجاد کنید تا زمانی که به سر کار می روید قرار دهید. از افراد یا مکان هایی که واقعا انرژی شما را تخلیه می کنند دوری کنید و سعی کنید زمان بیشتری را با افراد مثبت سپری کنید.

5. به یاد داشته باشید که بخندید

وقتی تمام تلاش خود را می‌کنید تا در زندگی روزمره خود شوخ طبعی را پیدا کنید، به شما کمک می‌کند تا جنبه مثبت را پیدا کنید. همچنین شما را قادر می سازد با استرس کنار بیایید و ضربان قلب خود را کاهش دهید. اگر نمی توانید بخندید، پس حداقل لبخند بزنید. خندیدن همراه با خود می تواند به شما کمک کند تا هر اشتباهی را بپذیرید و خود را آرام کنیداگر نیاز دارید، یک ویدیوی خنده دار تماشا کنید یا با یک دوست تماس بگیرید که می تواند شما را بخنداند.

چگونه تفکر منفی را تشخیص دهیم

تفکر منفی می تواند به چند روش مختلف بر ما خزنده باشد. اگر به تمرین خودگویی منفی عادت دارید، ممکن است حتی متوجه نشوید که چه زمانی این کار را انجام می دهید. خودکار می شود و در واقع سوگیری شناختی در نحوه نگرش ما به جهان ایجاد می کند. در اینجا دو مثال از زمانی که تفکر منفی ممکن است اتفاق بیفتد آورده شده است:

فیلتر کردن افکار مثبت

وقتی با یک موقعیت دشوار روبرو می شوید، ممکن است فقط جنبه منفی را ببینید. ممکن است به طور خودکار تمام جنبه های مثبت را فیلتر کنید و فقط روی چیزهای بد تمرکز کنید. وقتی جملات تاکیدی مثبت را فراموش می کنیم، فراموش می کنیم که توانایی داریم و تا حدودی روی زندگی خود کنترل داریم. ما همچنین فراموش می کنیم در یک موقعیت به دنبال شوخ طبعی باشیم. ممکن است افکار مثبتی به موقعیت متصل باشند، اما شما نمی توانید آنها را ببینید زیرا بیش از حد بر روی افکار منفی متمرکز شده اید.

قطبی کردن افکار و واکنش های ما

تفکر منفی زمانی می تواند اتفاق بیفتد که هر چیزی را که بلافاصله برای شما اتفاق می افتد قطبی کنید. همه چیز فقط می تواند خوب یا بد باشد بدون هیچ چیز بین. وقتی چیزی از تغییرات جدید یا چیزی از روال معمول خود را تجربه می کنیم، آنها مثبت یا منفی تلقی می شوند.

یا همه چیز همانطور که می خواهید پیش می رود یا همه چیز یک شکست و اتلاف وقت است. این واقعیت نیست زندگی سایه های خاکستری است و بیشتر نتایج ترکیبی از اوج و پایین است. هر دو فرصتی برای یادگیری نحوه بهبود دور بعدی هستند. 

2 مثال از مثبت اندیشی

مثبت اندیشی به شما کمک می کند نگرش خود را نسبت به هر موقعیت یا محیطی که در آن هستید تغییر دهید. این دو مثال از تفکر مثبت را بخوانید و تصور کنید که چگونه تغییر در نگرش و دیدگاه می تواند بر تجربه تأثیر بگذارد:

امتحان کردن چیزی جدید

همکار شما به تازگی تماس گرفته است، اما کار آنها هنوز باید تکمیل شود تا ضرب الاجل انجام شود. شما هرگز کار آنها را انجام نداده اید، و نگران هستید که شکست بخورید و کل پروژه را خراب کنید. به جای اینکه به بدترین چیز فکر کنید، این را یک فرصت می بینید.

تیم شما به شما نیاز دارد و شما می توانید مهارت های جدیدی را یاد بگیرید، با افراد جدید کار کنید و وظایفی را که همکارتان انجام می دهد تجربه کنید. شما ممکن است آن را میخ کنید، یا ممکن است فقط از پس آن بربیایید، و هر کدام مشکلی ندارد.

از منطقه راحتی خود خارج شوید

شما به مهمانی یک دوست دعوت شده اید. قرار بود چند نفر از دوستان مشترک شما بروند، اما در آخرین لحظه لغو کردند. شما در مهمانی حاضر می شوید و فقط میزبان را می شناسید و باعث می شود احساس بی دست و پا و بی حوصلگی کنید. به جای اینکه احساس کنید یک بازنده از نظر اجتماعی ناخوشایند هستید یا نسبت به دوستانتان که کنسل کرده‌اند عصبانی شوید، قبول می‌کنید که افراد زیادی را اینجا نمی‌شناسید و از دیدن دوستتان در روز تولدشان احساس قدردانی می‌کنید. شما بر لحظه خاص دوست خود تمرکز می کنید و تمام تلاش خود را می کنید تا با افراد جدید آشنا شوید.

چند نکته در رابطه با مثبت اندیشی

وقتی همه چیز بد پیش می رود چگونه مثبت فکر کنیم؟ تلاش برای مثبت اندیشی در هنگام سوگواری یا تجربه ناراحتی های جدی دیگر ممکن است غیرممکن به نظر برسد. در این مواقع، مهم است که فشار را از خود دور کنید تا پوشش نقره ای را پیدا کنید. در عوض، این انرژی را برای جلب حمایت دیگران هدایت کنید.

مثبت اندیشی به معنای دفن هر فکر یا احساس منفی یا اجتناب از احساسات دشوار نیست. پایین ترین نقاط زندگی ما اغلب مواردی هستند که ما را برای حرکت و ایجاد تغییرات مثبت ترغیب می کنند. هنگام گذراندن چنین زمانی، سعی کنید خود را به گونه ای ببینید که گویی دوست خوبی هستید که نیاز به آرامش و نصیحت صحیح دارید. به او چه می گویید؟ احتمالاً احساسات او را تصدیق کرده و به او یادآوری می‌کنید که حق دارد در موقعیتش احساس غمگینی یا عصبانیت کند و سپس با یادآوری ملایمی حمایت کنید که اوضاع بهتر خواهد شد.

نویسنده : بابک حیدریان

بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را می‌زند". فردیش نیچه

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *