هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟ برتر آموز

چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟ بهترین راه پیدا کردن شغل 2022

دسته بندی : کسب و کار
1401/08/25

یکی از بزرگترین معضلاتی که معمولا افراد با آن درگیر هستند این است که نمی‌توانند شغل مناسب با توانایی و استعدادهای خود پیدا کنند. برخی افراد اصلا بلد نیستند که از کجا و چگونه شغل خود را انتخاب کنند که خود این هم یک معضل بسیار بزرگی است. اگر مشتاق کار کردن و داشتن شغل مناسب هستید ولی اطلاعاتی درباره چگونگی این کار ندارید این مقاله برای شما تهیه شده است. در ادامه همراه من و برتر آموز باشید تا به خوبی راجع به این موضوع توضیح بدهیم.

چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟ سوالی پر تکرار که امروزه افراد زیادی به دنبال آموزش مفیدی برای این موضوع هستند.

آیا برای این که شغل مناسب پیدا کنیم باید اهداف مالی را در نظر بگیریم و یا آیا به سراغ علاقه و استعدادمان برویم؟

برای پیدا کردن شغل مناسب از سایت‌های واسط و معرفی کننده شغل باید این کار را انجام بدهیم یا آیا روش‌های دیگری وجود دارد؟

آنچه که شما در این مقاله خواهید آموخت:

انواع مشاغل چیست؟

چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟

انواع مشاغل چیست؟

قبل از اینکه درباره‌ی چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟ را توضیح دهیم به بررسی انواع مشاغل در حالات کلی می‌پردازیم که ذهن شما در پردازش مشاغل مورد نیاز آماده باشد.

شغل به صورت کارمندی

هر شغلی که نیاز باشد شما در تایم خاصی از صبح تا بعد از ظهر در یک سازمان به فعالیت خاصی مشغول باشید ، شغل کارمندی نام دارد.

شما می‌توانید کارمند شرکت‌های خصوصی و دولتی باشید.

در شغل کارمندی شما باید از یک شخصی به نام مدیر و یا رئیس خود دستور برای کار بگیرید و طبق مقررات شرکت کار کنید.

مشاغل کارمندی معمولا حقوق‌های ثابت و مشخصی دارند و درآمد شما در طول سال ثابت و بر اساس حقوقی است که در ابتدای قرارداد صحبت کرده‌اید که معمولا اکثر کارمندان پایه وزارت کار دریافت می‌کنند مگر در شرایط خاص!

در مشاغل کارمندی پیشرفت شغلی با سرعت کمی صورت می‌گیرد و حتی در برخی از مشاغل ممکن است پیشرفت شغلی نداشته باشید.

چالش‌ها و آموزش‌ها در شغل‌های کارمندی معمولا کم است و خودتان باید به دنبال آموزش بیشتر باشید چون معمولا یک کار روتین را انجام می‌دهید.

امنیت شغلی در مشاغل کارمندی معمولا نسبت به سایر مشاغل بیشتر است و شما تا زمان بحران و یا ورشکستی یک سازمان برای شغلتان امنیت دارید باز هم مگر در شرایط خاص!

شغل فریلنسری

یکی دیگر از مشاغل که به تازگی میان افراد محبوبیت و جایگاه خوبی پیدا کرده است ، شغل فریلنسری نام دارد.

در این مشاغل شما یک آموزش خاص مانند آموزش سئو را مشاهده می‌کنید و در این زمینه ماهر می‌شوید سپس به دنبال گرفتن پروژه‎‌های شخصی می‌روید.

در این شغل شما به صورت دورکاری با کارفرما در ارتباط هستید و نیازی به حضور شما در یک شرکت و سازمان خاص نیست و می‌توانید از منزل و یا هر فضای دیگری فعالیت داشته باشید.

درآمد شغل‌های فریلنسری به عوامل زیادی بستگی دارد.

برای مثال اگر دانش و توانایی شما در این زمینه زیاد باشید شما می‌توانید پروژه‌های زیادی بگیرید و در نهایت به درآمد خوبی برسید.

زمان شما در مشاغل فریلنسری کاملا شناور و آزاد است می‌توانید در ساعات انتهایی شب فعالیت کرده و صبح‌ها به کار دیگری بپردازید.

امنیت شغلی در مشاغل فریلنسری نسبتا کمتر است و شما زمانی به بالاترین حد امنیت شغلی می‌رسید که توانایی و برند سازی خوبی در شغل خود داشته باشید.

شغل‌های فریلنسری مزایای شغل کارمندی مانند بیمه ، مرخصی با حقوق و… را ندارد و هر موقع که شما کار کنید پول خواهید داشت که خوب شاید این یک عیب برای این شغل حساب شود.

شما در شفل فریلنسری باید مهارت‌های نرم مانند سخن وری خوبی داشته باشید تا بتوانید با کارفرمایان صحبت کرده و قرار داد ببندید.

بهترین راه پیدا کردن شغل برتر آموز

شغل‌های کسب و کاری یا به عبارتی آزاد

در این نوع شغل‌ها شما می‌توانید خودتان کارآفرین باشید و یک کسب و کاری را بوجود بیاورید. این کسب و کار می‌تواند یک شرکت و یا یک مغازه باشد.

شما در این کار خودتان صاحب شغل هستید و در برخی از موارد نیاز دارید تا کارمند استخدام نمایید.

این مشاغل نیاز به سرمایه نسبتا خوبی است پس اگر سرمایه کافی ندارید نباید به سراغ این مشاغل بیایید.

این کسب و کارها قابل رشد و پیشرفت هستند و می‌توانید با برنامه ریزی به درجات خوبی برسید.

درآمد شما در این مشاغل متغییر است و می‌توانید با برنامه ریزی خوب به درآمد بالا برسید.

تایم شما در این مشاغل آزاد است و شما می‌توانید زمان‌هایی را به خودتان اختصاص بدهید.

پیشنهاد می‌شود مقاله معیارهای شغل خوب چیست؟ را مطالعه نمایید.

چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟

بهتر است بدون مقدمه چینی اضافه به دنبال بررسی انتخاب بهترین شغل مناسب برویم. در این قسمت سعی کنید با تمرکز خوب روی نقاط قوت و نقاط ضعف خود تمرکز نمایید تا پس از مطالعه این مقاله بتوانید یک نتیجه گیری خوبی داشته باشید!

شغل شما مسئله‌ای است که تایم زیادی از 24 ساعت روز شما را در بر می‌گیرد بنابراین اگر در انتخاب این موضوع درست عمل نکنید ممکن است زندگی فرسایشی و بدون پیشرفتی را تجربه نمایید.

همواره به این نکته فکر کنید که افراد زیادی در سراسر دنیا هستند که به مشاغل خود بسیار علاقه دارند و کار خود را با عشق انجام می‌دهند.

همین علاقه می‌تواند به پیشرفت و درآمد زایی کمک بسزایی نماید.

خود شناسی مهم‌ترین نکته است.

یکی از مواردی که افراد معمولا نمی‌توانند شغل مناسبی را پیدا کنند این است که اصلا راجبشان خودشان و ویژگی‌هایی که دارند اطلاعی ندارند و باعث می‌شود که در جایگاه‌های نادرست اجتماعی قرار بگیرند و سریع از کار کردن نا امید بشوند.

خوشناسی در حالت کلی به این معنی نیست که باید استعدادهایتان را پیدا نمایید بلکه باید یکسری از باورها و عقیده‌های کهنه را در درون خودتان تغییر دهید.

حالا یعنی چی؟

اگه برگردیم به ده سال پیش اکثر از اکثر بچه‌ها می‌پرسیدیم که چه شغلی را دوست دارید چیزی جز دکتر و خلبان شاید نمیشنیدیم ، خوب این یعنی اینکه اصلا خانواده‌ها به بچه‌ها اجازه خودشناسی نمی‌دادند و همین افراد در بزرگسالی دچار مشکل در انتخاب شغل می‌شن ، اما اگه الان به سراغ نوجوان‌ها بروید با انواع اقسام شغل‌ها مانند نقاش ، موزیسین ، فریلنسر ، یوتیوبر ، بلاگر ، گیمر و….. مواجه می‌شید که این یعنی نوجوان‌های جدید الان به خودشناسی بهتری و بیشتری رسیدن. این یعنی استعدادهای خود را در قالب باورهای پوسیده دفن نمی‌کنند و باعث می‌شود که مشاغل خود را با عشق انتخاب کنند.

هنگام خودشناسی با خودتان رو راست باشید!!

به این فکر نکنید که عمه‌ی خاله‌ی مامانتون دوست داره شما کارمند بانک بشید!!

باید خودتان به این باور برسید که آیا شغل کارمندی برایتان مناسب است؟ آیا می‌توانید هر روز طبق یک ساعتی به سرکار رفته و طبق یک ساعت خاص از سر کار برگردید؟

آیا می‌توانید همواره در یک محیط مشخص و با ارباب رجوع‌های مختلف کار کنید؟

این توانایی در شما وجود دارد که کارمند باشید و از رئیس خود دستور بگیرید؟

اگر هر کدام از این پرسش‌ها در ذهن شما منفی است شما برای شغل کارمندی ساخته نشده‌اید.

باید به سراغ کسب و کار شخصی مانند فریلنسری ، فروشگاه آنلاین ، فروشگاه آفلاین و… بروید.

استعدادهای خودتان را بشناسید!

سعی کنید با انواع و اقسام روش‌های مختلف به سمت شناسایی استعدادها و توانایی‌های خودتان بروید. می‌توانید انواع و اقسام روش‌ها و آزمون‌ها را برای پیدا کردن استعداد و علاقه خود تست کنید.

معمولا افراد از دوران کودکی و نوجوانی به استعداد‌های خود پی می‌یرند.

حتی گاهی اوقات نیاز است است که یکسری از مشاغل را تست و امتحان کنید تا بتوانید استعداد خودتان را بیابید.

فکر نکنید که الان بابد به سراغ توانایی خارق العاده‌ای باشید در پیدا کردن علاقه و توانایی‌هایتان ایده آل گرا نباشید!

به سراغ یادگیری مهارت بروید!

درصد افرادی که با مهارت‌های مشخص به سراغ یافتن شغل ایده آل خود می‌روند و در این زمینه موفق می‌شوند بسیار نسبت به افرادی که بدون هیچ زمینه‌ای به دنبال شغل هستند بیشتر است. سعی کنید در یک موضوع مهارت نسبی پیدا کنید و سپس به دنبال شغل بگردید.

برخی از مشاغل هستند که تماما نیاز دارند تا شما آموزشی را به خوبی فرا گرفته باشید و سپس در این مراکز و شرکت‌ها پیاده سازی نمایید.

برای مثال شما به طراحی سایت با وردپرس علاقه دارید خوب در درجه اول باید آموزش وردپرس را به خوبی بلد باشید و حالا به دنبال این شغل بروید.

هرچه مهارت و آموزش بیشتری ببینید در نهایت می‌توانید موفقیت بیشتری را داشته باشید.

از کسب اطلاعات و آموزش هراس نداشته باشید هرچه اطلاعات شما تکمیل‌تر باشد می‌توانید مشاغل بهتر و بیشتری را انتخاب نمایید.

سعی کنید از مراکز معتبر و اشخاص برجسته آموزش ببینید تا بتوانید به سرعت در شرکت‌ها سازمان‌ها استخدام شده و یا کسب و کار شخصی خودتان را راه اندازی نمایید.

اگر فکر می‌کنید که مهارت‌های شما هنوز برای کار کردن کافی نیست و یا نیاز به تجربه دارید می‌توانید در شرکت‌های مختلف کارآموز بشوید و چند ماهی برای کسب تجربه به صورت رایگان برای شرکت‌های مختلف فعالیت نمایید.

اگر شما به خوبی کار را فرا بگیرید و نیروی خوبی باشید قطعا در همان شرکت‌ها استخدام خواهید شد.

رزومه خودتان را آماده کنید.

یکی از مواردی که بسیار به انتخاب شغل مناسب تاثیر دارد این است که افراد معمولا نمی‌توانند رزومه خوبی را طراحی کنند و همین موضوع باعث می‌شود که شانس خود را برای پیدا کردن شغل مناسب از دست بدهند.

رزومه خلاصه‌ای از استعدادها ، توانایی‌ها و مهارت‌های شغلی شما می‌باشد که شما باید در نوشتن تمامی این موارد دقت لازم را داشته باشید. نیازی نیست در رزومه تمامی موارد را به دقت بیان کنید زیرا یاد داشتن برخی از موارد دیگر الان جزو بدیهیات کاری است. برای مثال کار با نرم افزارهای آفیس دیگر الان جزو موارد ضروری در هر شغلی است و تمامی افراد باید به خوبی با این برنامه آشنا باشند.

حتما تحصیلات خود را در روزمه بیان نمایید ، اگر سابقه کاری دارید حتما ذکر نمایید.

اگر با نوشتن رزومه آشنایی ندارید پیشنهاد می‌شود حتما مقاله آموزش رزومه نویسی را مطالعه نمایید.

انتخاب شغل مناسب با ویژگی های خوب برتر آموز

از سایت‌های واسط برای پیدا کردن شغل استفاده نمایید.

خیلی از افراد هستند که نمی‌دانند چگونه به مشاغل مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند. اگر می‌خواهید شغل کارمند را برای خودتان انتخاب نمایید می‌توانید از سایت‌های واسط نظیر جابینجا استفاده نمایید.

در این سایت‌ها شرکت‌ها و سازمان‌های زیاد و کوچک و بزرگی که به کارمند در هر حوزه‌ای نیاز دارند ، آگهی قرار می‌دهند که شما با دیدن این آگهی‌ها و در صورتی که شرایط را قبول داشتید می‌توانید رزومه ارسال کرده و منتظر پاسخدهی باشید.

اگر به دنبال شغل‌های فریلنسری هم هستید می‌توانید از این وبسایت‌ها کمک بگیرید.

شغل‌های مرتبطی که می‌توانید برای آن فعالیت نمایید را بدست آورید.

سعی کنید شغل‌هایی که مهارت شما به آن مرتبط است را لیست کرده و سپس به دنبال این شغل‌ها برای پیدا کردن کار باشید. این کار باعث می‌شود تا هنگام پیدا کردن شغل به سراغ بی راهه نروید و بتوانید راه درست را انتخاب نمایید.

اگر شغل‌های مرتبط شما اندک بود باز هم نا امید نشوید و به ارسال رزومه بپردازید.

گاهی اوقات ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا شما شغل مورد نظر خود را پیدا نمایید و این اصلا نگران کننده و یا ناراحت کننده نمی‌باشد.

سخن آخر:

سعی کرده‌ایم در مقاله چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟ به خوبی نکات مرتبط را توضیح داده و به صورت خلاصه به انواع مشاغل بپردازیم. اگر کار کردن را دوست دارید و تصمیم گرفته‌اید که به عنوان شخص شاغل فعالیت داشته باشید پیشنهاد می‌شود که در انتخاب شغل خود دقت زیادی داشته باشید.

حتی می‌توانید در این کار از یک مشاوره شغلی کمک بگیرید ، مشاور شغلی شخصی است که روی مسیر شغلی آگاهی لازم را دارد و می‌تواند با راهنمایی‌های خوب مسیر خوبی را به شما نمایش بدهد.

در این مسیر می‌توانید تجربه‌های خوبی را بدست آورید و فقط مهم‌ترین نکته این است که زمان و انرژی لازم را برای این کار بگذارید و اصلا نا امید نشوید زیرا ممکن است انتخاب یک شغل مناسب زمان زیادی طول بکشد.

اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید تا ما هم از نظرات شما استفاده نماییم. با تشکر از توجه شما به برتر آموز

نویسنده : تارا محمدزاده

تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *