هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
مهارت یادگیری چیست؟ برتر آموز

مهارت یادگیری چیست؟ چه تاثیری بر آینده شغلی دارد؟

دسته بندی : موفقیت
1401/08/28

همواره تمامی انسان‌ها در طول زندگی به ارتباط و مهارت‌های یادگیری نیاز دارند تا از طریق این مهارت‌ها بتوانند به فرآیند زندگی خود ادامه بدهد ، این مهار‌ها را شما می‌توانید در طول زندگی خود به خوبی آموزش ببینید ولی خوب سوالی که الان بوجود می‌آید این است که اصلا برای آموزش مهارت یادگیری باید به سراغ چه ویژگی‌هایی باشیم؟ در این سری از مقالات برتر آموز قصد داریم تا به خوبی مهارت‌های یادگیری را به شما آموزش بدهیم همراه ما باشید.

مهارت یادگیری چیست؟ سوالی مهم که این روزها افراد زیادی به دنبال پاسخ آن هستند.

شما در مهارت‌های یادگیری به دنبال رفتارها و عادت‌هایی هستید که باید در طول زندگی آن را بر اساس تجربه بدست آورید.

با آموزش مهارت یادگیری را شما می‌توانید تصمیمات بزرگی در زندگی خود بگیرید و حتی این تصمیمات روی آینده شغلی نیز تاثیر گزار است.

آنچه که شما در این مقاله می‌آموزید:

  • مهارت یادگیری چیست؟
  • روش‌های افزایش مهارت یادگیری چیست؟
  • انواع مهارت یادگیری چیست؟
  • مهارت یادگیری چه تاثیری بر آینده شغلی دارد؟

مهارت یادگیری چیست؟

قبل از این که به سراغ توضیحات اضافه‌تری برویم بهتر است راجب به مفهوم مهارت یادگیری چیست؟ صحبت کرده و نکات کاربردی زیادی را بیان نماییم.

مهارت‌های یادگیری مجموعه‌ای از عادت‌ها و رفتارهایی است که شما در طول زندگی برای برقراری ارتباط با دیگران و زندگی بهتر آن‌ها را فرا می‌گیرید. شما می‌توانید در طول زندگی مهارت‌های یادگیری خود را ارتقا ببخشید و حتی مهارت‌های خود را افزایش دهید که خوب مسلما هرچه قدر مهارت یادگیری شما افزایش پیدا کند روی آینده شغلی و زندگی شما تاثیر گزار خواهد بود.

روش‌های افزایش مهارت یادگیری چیست؟

سوال مهمی که برای افراد بوجود می‌آید این است که اصلا چگونه می‌توانند مهارت یادگیری خود را افزایش دهیم؟ و آیا برای افزایش مهارت یادگیری باید روی خودمان کار کنیم یا به محیط بیرونی وابسته است؟

اگر بخواهیم واقع بینانه تصمیم بگیریم خوب مسلما محیط بیرونی روی مهارت یادگیری افراد بی تاثیر نیست ولی خوب باز هم بستگی به تلاش و کوشش افراد دارد.

برای مثال اشخاصی که در طول بچگی در محیط‌های فرهنگی و انواع و اقسام کلاس‌های تقویتی شرکت می‌کنند قطعا مهارت یادگیری بهتر و بیشتری نسبت به کودکانی دارند که در طول بچگی خود مشغول به کار بودند ولی خوب با تمام این تفاسیر نباید ویژگی‌هایی مانند استعداد ، هوش ذاتی و… را بی تاثیر دانست.

نقاط قوت و ضعف خود را پیدا نمایید

یکی از مهم‌ترین قدم‌هایی که شما باید در ابتدای مسیر روش‌های افزایش مهارت یادگیری انجام دهید این است که روی ویژگی‌های فردی و نقاط مثبت و ضعف خود تمرکز کنید.

حالا شاید فکر کنید که لزوم این کار چیست؟

شناسایی نقاط ضعف این امکان را به شما می‌دهد که واقع بین باشید و توقع خود را روی یکسری از مسائل کاهش دهید. اگر نفاط ضعف خود را بشناسید تلاش می‌کنید تا حد امکان آن را کاهش دهید.

برای مثال به زبان خیلی ساده‌ار خیلی از افراد هستند که از صحبت کردن داخل جمع می‌ترسن و نمی‌تونن به خوبی عملکرد داشته باشن ، مثلا در جمع‌های کنفرانس دانشگاهی ، جلسات شرکتی و…. این افراد باید نقطه ضعف خودرا بشناسند ، زیاد سعی نکنن که از نقطه ضعف خود استفاده کنن و در تمام مسیر باید بتونن به این ویژگی غلبه کنند و احیانا اگر نتواستن چون از نفاط ضعف خود شناخت دارند دلسر و نا امید نمی‌شن.!

با شناسایی نقاط قوت و تلاش برای بهبود یافتن آن می‌توانید مهارت یادگیری خود را به خوبی گسترش بدهید و اعتماد به نفس خوبی را کسب نمایید.

مهارت یادگیری برتر آموز

از منطقه امن خود خارج شوید!

یکی از علت‌هایی که شاید هیچ وقت باعث این نشود که شما مهارت یادگیری قوی داشته باشید این است که هیچگاه از منطقه امن خود خارج نمی‌شوید.

منطقه امن جایی است که شما در آن حس تعلق خاطر دارید ، هیچگاه چالشی ندارید و همچنین همیشه حداقل‌های شما حفط می‌شود. خوب مسلما تا زمانی که در این منطقه باشید نمی‌توانید تجربه‌های مختلف کسب کنید تا مهارت یادگیری شما افزایش پیدا کند.

چگونه از منطقه امن خارج بشویم؟

بهترین راه خروج از منطقه این است که همیشه به دنبال یادگیری و چالش‌های جدید باشید ، اصلا نباید فکر کنید که با یادگرفتن یک یا دو مهارت دیگر نیازی به یادگیری ندارید ، شما تا زمانی که توانایی دارید می‌توانید مهارت یادگیری خود را افزایش بدهید. سعی کنید در دوره‌های اجتماعی شرکت کنید تا با افراد مختلف ارتباط داشته باشید. یکی از راه‌های پرورش مهارت یادگیری همین ارتباط با آدم و اشخاص مختلف است.

فرصت‌های داوطلبانه را از دست ندهید!

یکی از قسمت‌هایی که به خوبی به پرورش مهارت بادگیری کمک می‌کند این است که هیچگاه فرصت‌های داوطلبانه در اطراف خود را نادیده نگیرید. اگر دانش آموز ، دانشجو ، کارمند و… هستید دنیای شما پر از فرصت‌های داوطلبانه است که باید به آنها بها دهید.

برای مثال شرکت در کارهای گروهی ، تیم سازی ، رهبری یک پروژه ، مدیریت یک تیم و….. برای شما مکان خوبی برای فرا گرفتن مهارت یادگیری می‌باشد. به خاطر بسپارید که فرصت‌های اندک در زندگی خود را به هیچ عنوان از دست ندهید و فکر نکنید که برای مهارت یادگیری به دنبال فرصت خارق العاده‌ای باید باشید.

عادت‌های منفی را دور ریخته و عادت مثبت جایگزین نمایید!

شما در طول آموزش مهارت یادگیری باید تلاش نمایید تا بتوانید عادت مثبت زیادی را در زندگی خود جایگزین نمایید.

این عادات مثبت را باید در کوچکترین فرآیندهای زندگی مشخص نمایید. برای مثال شما در حال درس خواندن هستید ، مهارت یادگیری این رابه شما آموزش داده است که با یک برنامه ریزی ساده می‌توانید تاثیر گزاری بیشتری را در دروس خود داشته باشید. شکا کارمند یک شرکت هستید خوب مسلما با نوشتن برنامه‌های روزانه تاثیر گذاری بیشتر و بهتری را دارید.

حتی می‌توان به این موضوع خیلی ساده‌تر هم نگاه کرد.

برای مثال خوردن حداقل 8 لیوان آب در طول روز ، انتخاب وعده غذایی سالم به جای غذاهای چرب ، جایگزین دانه‌های اجیل به جای تنقلات ، خواب کافی و زندگی بدون استرس همگی عادات خوبی هستند که به مهارت یادگیری شما کمک خواهد کرد.

انواع مهارت یادگیری چیست؟

تا به الان که به خوبی مفهوم مهارت یادگیری را آموزش دیدیم و درباره روش افزایش آن هم اطلاعات خوبی را بدست آوردیم . خوب مسلما الان سوال مهم این است که مهارت‌های یادگیری به چند نوع تقسیم می‌شود؟

در حالت کلی مهارت‌هیا یادگیری به 4 دسته زیر تقسیم می‌شود:

  1. مهارت‌های سازمانی
  2. مهارت‌های همکاری
  3. مهارت‌های ارتباطی
  4. مهارت‌های تفکر انتقادی

مهارت‌های سازمانی

مهارت‌های سازمانی موارد زیر را شامل می‌شود:

سازماندهی
مدیریت زمان
انجام وظایف چندگانه
توسعه استراتژی
مدیریت اطلاعات
یادداشت برداری
تمیزکاری محیط کار
برنامه ریزی زمانبندی شده
هماهنگی رویدادها
بهره‌وری

مدیریت زمان : قسمت مدیریت زمان بخشی است که در تمام طول زندگی برای انواع مهارت‌های یادگیری موثر است. مدیریت زمان در کار ، مدرسه ، دانشگاه ، منزل و… ایفای نقش می‌کند و جزو موارد مهم به شمار می‌آید که با تجربه و آزمون و خطا می‌توانید به تبهر خاصی در این زمینه برسید.

تمیزکاری محیط کار : بله درست خوانده‌اید تمیز کاری در محیط کاری ، شما در محیط کار اگر نتوانید اداره و تمیزکاری میزتان را به عهده بگیرید قطعا در مهارت‌های ایدگیری مهم و سخت‌تری ایده خاصی نخواهید داشت.

مهارت‌های سازمانی مجموع مهارت‌هایی است که قطعا شما به عنوان یک فرد شاغل و کارمند باید آن را به خوبی بلد باشد. نیاز نیست تمامی موارد را در وهله اول به درستی انجام دهید ، تنها کافیست با تمرین و تکرار هر روز یک ویژگی جدید را به ویژگی‌های مهارتی خود بیافزایید.

همه مشاغل به شغل‌های کارمندی تقسیم نمی‌شود و یکسری از افراد به صورت فریلنسری کار می‌کنند ، این افراد با آموزش‌های لازمی که دیده‌اند به صورت مستقل و پروژه‌ای کار می‌کنند که خوب مسلما این افراد هم به مهارت‌های سازمانی نیاز دارند.

درست است که فریلنسرها در محیط‌های سازمانی کار نمی‌کنند اما این افراد هم با کارفرماها سر و کار دارند و در نهایت باید یک پروژه را به یک ارگان تحویل دهند.

برای مثال :

من بسیار به دنیای سئو و فضای مارکتینگ علاقه مندم و مسلما با مشاهده یک آموزش سئو حرفه‌ای تونستم در این زمینه تجربه کافی را کسب کنم و بتوانم به درآمد زایی برسم. خوب من با آموزش‌هایی که دیدم تونستم پروژه‌های سئویی خوبی داشته باشم و در نهایت در این زمینه موفق باشم ، با مهارت‌های سازمانی تونستم در این زمینه به خوبی عمل کنم و یا حتی پروژه‌های بیشتری را دریافت نمایم. پس اگر فریلنسر هستید مهارت‌های یادگیری هم برای شما مهم است.

مهارت‌های همکاری

مهارت‌های همکاری شامل مواردی که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد  می‌شوند :

رهبری
تیم محوری
حل تعارضات
سازش
درگیری با کار
قابلیت اطمینان
تخصیص منابع
مدیریت پروژه
تفویض وظایف
هدف‌گذاری صحیح

مدیریت پروژه : یکی از ویزگی‌های مهم مهارت همکاری ، مدیریت پروژه است که خوب یکی از انواع مهارت‌های یادگیری این است که شما به خوبی بتوانید مدیریت پروژه‌ها را به عهده بگیرید و آنها را به سرانجام برسانید.

مهارت‌های ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی موارد زیر را در برمی‌گیرند:

گوش دادن فعال
توانایی تجزیه و تحلیل وضعیت
تکنولوژی مطمئن
سواد رسانه‌ای
همدلی در محیط‌های گوناگون
استدلال متقاعدکننده
توانایی شفاف‌سازی امور
توجه
سخنرانی عمومی
مهارت نوشتن

سخنرانی عمومی : با استفاده از مهارت ارتباطی شما باید بتوانید به خوبی در یک جمع سخنرانی عمومی داشته باشید. به این نکته توجه داشته باشید که همیشه سخنرانی‌های عمومی از قبل تعیین شده و مشخص شده نیست و گاهی اوقات باید این کار را به صورت آنی و درجا انجام دهید که خوب درست در این موقع مهارت یادگیری شما به خوبی به نمایش گذاشته می‌شود.

آموزش مهارت یادگیری برتر آموز

مهارت‌های تفکر انتقادی

از جمله توانایی‌های مطرح شده در مهارت تفکر انتقادی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تفکر انتقادی
مهارت توجه به جزئیات موضوع
ارزیابی
دستیابی به تفکر تحلیلی
استنباط
مهارت خود تنظیمی
حاشیه خوانی
تفسیر متون
تصمیم‌گیری درست
مقایسه

مهارت یادگیری چه تاثیری بر آینده شغلی دارد؟

خوب یکسری از افراد همیشه به دنبال این هستند تا شغل خوبی را بدست بیاورند. اگر این افراد مهارت یادگیری را در خود تقویت کنند قطعا می‌توانند نتیجه بهتری را بدست آورند. با مطالعه مقاله چگونه شغل مناسب پیدا کنیم؟ به خوبی راه‌ها و روش‌های یافتن شغل را توضیح داده‌ایم.

شما زمانی که مهارت یادگیری داشته باشید قطعا از اعتماد به نفس خوبی برخورددار هستید پس به خوبی می‌توانید در محیط‌های سازمانی به صورت گروهی فعالیت نمایید که خوب مسلما این بزرگترین مشخصه در زمینه مهارت‌های شغلی است. یکی از مهارت های یادگیری مهم در محل کار، کار با اعضای تیم است. صرف‌ نظر از حرفه‌ی خود ، به احتمال زیاد در تعاملات روزانه با همکاران و افراد بالاتر شرکت خواهید کرد. برای برقراری روابط سالمی در محیط کار که به نفع بهره‌وری شرکت شما هستند، مهم است روش‌های ارتباطی و استراتژی‌های تیم‌سازی خوبی داشته‌باشید.

وقتی تغییراتی در پرسنل ، فضاهای اداری یا نحوه‌ی انجام کارهای روزمره ایجاد شود ، می‌تواند بر بهره‌وری شما تأثیر منفی بگذارد. توانایی انطباق با تغییر و درک نقش آن در موفقیت مداوم یک سازمان می‌تواند به شما کمک کند که حتی در شرایط تغییر محیط، وظیفه‌ی خود را به‌خوبی انجام دهید.

همانطور که در قسمت بالا انواع این مهارت‌ها را توضیح دادیم ، هر کدام از آنها می‌تواند برای هر کدام از شما افراد در آینده شغلی مفید واقع شود.

سخن آخر : 

در مقاله مهارت یادگیری چیست؟ سعی کرده‌ایم به طور کامل به بررسی این موارد بپردازیم و نکات کاربردی زیادی را بیان نماییم. حتما پیشنهاد می‌شود که پرورش مهارت یادگیری را جدی بگیرید و همین الان به سراغ آن باشید. اگر بخواهید در اجتماع فعالیت داشته باشید قطعا به مهارت یادگیری نیاز دارید.

زمانی که به سراغ پرورش مهارت‌های یادگیری می‌روید بعضی از افراد متوجه می‌شوند که این مهارت‌ها را در درون خود دارند و تنها کافیست و تلاش و تجربه آن را گسترش بدهند و با حتی اگر فکر می‌کنید که مهارت‌های یادگیری در شما بسیار کم است اصلا نگران نباشید زیرا این مهارت اکتسابی است و به خوبی می‎‌توانید از پس آن بر بیایید. فقط کافیست تلاش کنید و در پرورش مهارت‌های خود دقت لازم را داشته باشید.

اگر تجربه‌ای در زمینه مهارت یادگیری چیست؟ دارید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید تا ما هم بتوانیم از نظرات شما استفاده نماییم. با تشکر از توجه شما به برتر آموز.

نویسنده : تارا محمدزاده

تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *