سبد خرید شما خالی است.

ورود | ثبت نام
ارتقاء مهارت ها

ارتقاء مهارت چیست؟ چگونه مهارت های خود را ارتقا دهیم.

دسته بندی : موفقیت
1401/03/08

جهان به سرعت در حال تغییر است و به همراه آن، آینده کار نیز در حال تغییر است. حتی اگر بسیار آموزش دیده و تحصیل کرده باشید، صنعت شما مدام در حال تغییر است و نیاز به سازگاری دائمی دارد. ارتقای مهارت خود راه حل این مشکل است. شما می توانید مهارت های خود را برای همگام شدن با تغییرات صنعت خود و پیشرفت شغلی خود توسعه دهید. بیایید بررسی کنیم که ارتقاء مهارت به چه معناست و چگونه می توانید آن را در حرفه خود به کار ببرید.

معنی ارتقاء مهارت: تعریف ارتقاء مهارت چیست؟

ارتقاء مهارت فرآیند یادگیری مهارت های جدیدی است که سازمان شما برای موفقیت در حال حاضر و آینده به آن نیاز دارد. با آموزش این مهارت‌های از دست رفته (یا شرکت در کلاس)، شکاف بین کارهایی که کارکنان می‌توانند انجام دهند و آنچه سازمان به آن‌ها نیاز دارد، می‌بندد. ارتقاء مهارت می تواند به سازمان کمک کند تا در محیطی که به سرعت در حال تغییر است، رقابتی باقی بماند. این شکاف مهارتی هم ناشی از پیری نیروی کار و هم پیشرفت سریع فناوری است.

4 تکنیک ارتقاء مهارت که می توانید همین الان استفاده کنید…

اگر می خواهید ارتقاء مهارت را شروع کنید و به دارایی بهتری برای شرکت خود تبدیل شوید، در اینجا چند تکنیک وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

1. دوره های مجازی و آموزش آنلاین

روزهایی که نیاز داشتید در کلاس درس حاضر شوید تا چیز جدیدی یاد بگیرید، گذشته است.

امروزه می توانید به دوره های مجازی دسترسی داشته باشید تا مدارک خود را ارتقا دهید. این بدان معنی است که هر زمان که وقت دارید می توانید روی یادگیری چیزهای جدید کار کنید.

چندین پلت فرم دوره مجازی به صورت آنلاین در دسترس هستند، از جمله:

  • لینکدین
  • یوتیوب
  • آپارات
  • برترآموز
  • آکادمی HubSpot

شما می توانید در این دوره های مجازی با سرعت خود کار کنید. بنابراین حتی اگر حرفه شما سخت باشد، باز هم می توانید زمانی برای ارتقاء مهارت پیدا کنید.

2. آموزش خرد

یادگیری خرد دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد – دوره های کوتاه محتوای یادگیری. این آموزش های اندازه لقمه برای حفظ مواد بهتر است. تحقیقات نشان می دهد که یادگیری کوتاه مدت برای حافظه بلند مدت بهتر است.

3. منتورینگ

منتورینگ شامل یادگیری از شخصی است که از شما باتجربه تر است یا دارای یک موقعیت شغلی بالاتر از شماست. می توانید کار آنها را تماشا کنید، به آنها اجازه دهید مستقیماً به شما آموزش دهند یا در مورد مهارت هایی که می خواهید روی آنها کار کنید بحث کنید.

به خاطر داشته باشید که مربی شما لزوماً نباید در درجه دستمزد بالاتر از شما باشد. همه چیز به آنچه می خواهید ارتقا دهید بستگی دارد. برای مثال، اگر می‌خواهید مهارت‌های دیجیتال خود را بهبود ببخشید، ممکن است فردی که مستقیماً از کالج یا یک برنامه آموزشی خارج شده است، در این زمینه از شما ماهرتر باشد.

4. مربیگری

برخلاف منتورها، مربیان آموزش های ویژه ای دریافت می کنند تا شما را در جهت دستیابی به اهدافتان راهنمایی کنند. کوچینگ می تواند راهی بسیار موثر برای کاهش شکاف مهارتی شما و درک پتانسیل شما باشد.  این بیشتر برای شما یا گروه شما طراحی شده است تا دوره های مجازی. می توانید اهداف بلندمدت تعیین کنید و کم کم برای رسیدن به آنها تلاش کنید.

مزایای ارتقاء مهارت برای حرفه شما

ارتقاء مهارت می تواند شغل شما را از چند جهت به جلو برساند. در اینجا چگونه است:

1. افزایش حقوق بگیرید

وقتی شروع به ارتقای مهارت خود می کنید، برای کارفرمای خود ارزشمندتر می شوید. 64 درصد از متخصصان یادگیری و توسعه موافق هستند که یادگیری و توسعه در محل کار در سال 2022 از “خوب داشتن” به “نیاز به داشتن” تغییر کرده است. ارتقاء مهارت و مهارت مجدد اولویت های اصلی این متخصصان است و از ژوئن 2020 تا کنون 15 درصد افزایش در اولویت داشته اند. بنابراین کار بر روی این مهارت ها یکی از بهترین راه ها برای افزایش ارزش شماست.

2. زندگی کاری خود را رضایت بخش تر کنید

اگر در محل کار احساس می کنید در یک مکان گیر کرده اید، ارتقاء مهارت می تواند به شما کمک کند تا بر این مشکل غلبه کنید. یادگیری چیزهای جدید یکی از بهترین راه ها برای اتخاذ دیدگاهی تازه است. به علاوه، مجموعه مهارت‌های جدید شما می‌تواند شما را در کارتان بهره‌ورتر کند. این می تواند شغل شما را خوشایندتر و در عین حال رضایت بخش کند.

3. اشتیاق جدید را کشف کنید

همانطور که یاد می گیرید، ممکن است اشتیاق جدیدی کشف کنید. این می تواند منجر به فرصت های شغلی جدید در آینده شود. شما حتی می توانید تغییر شغلی ایجاد کنید اگر متوجه شوید که اشتیاق جدید شما را خوشحال می کند.

4. شخصاً رشد کنید

در نهایت، ارتقاء مهارت برای پیشرفت شخصی شما عالی است. شما می توانید با یادگیری مداوم چیزهای جدید به پیشرفت خود ادامه دهید. این همچنین می تواند به شما در دستیابی به رضایت شخصی کمک کند. بر اساس مطالعات، ادامه یادگیری حتی ممکن است شانس ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

ارتقاء مهارت در مقابل مهارت مجدد

ارتقاء مهارت و مهارت مجدد شباهت هایی دارند، اما هر کدام هدف خاص خود را دارند.

مهارت مجدد افراد با مهارت های مجاور را آموزش می دهد. ارتقاء مهارت شکاف های مهارتی را می بندد

اگر یک شرکت به مهارت خاصی نیاز داشته باشد، افرادی را با مهارت های مجاور در نیروی کار خود پیدا می کند تا آنها را برای آنچه شرکت نیاز دارد دوباره مهارت دهد. از سوی دیگر، ارتقاء مهارت، مهارت های جدید و پیشرفته ای را برای از بین بردن شکاف مهارتی می آموزد. هر دو مهارت های جدید را آموزش می دهند، اما ارتقاء مهارت بر مسیر شغلی فعلی تمرکز می کند. مهارت مجدد مهارت هایی را می آموزد که در جهت متفاوتی پیش می روند.

مهارت مجدد برای یک شغل متفاوت آماده می شود. ارتقاء مهارت می تواند برای همان شغل باشد

هدف ارتقاء مهارت این است که کارمندان را در موقعیت فعلی خود بهتر کند. از سوی دیگر، مهارت مجدد کارکنان را برای انجام کار دیگری در همان شرکت آموزش می دهد. شما همچنان می توانید با ارتقاء مهارت، به ویژه ارتقاء، موقعیت دیگری را به دست آورید. اما این هدف اصلی آن نیست.

نحوه ارتقاء مهارت در 6 مرحله

بیایید یک فرآیند گام به گام را بررسی کنیم تا بتوانید خود را ارتقا دهید و مسیر شغلی خود را بهبود بخشید.

1. با هدف گذاری شروع کنید

قبل از شروع یادگیری هر چیزی، باید یک قدم به عقب بردارید و اهداف خود را مشخص کنید.

آیا مسیر شغلی خاصی دارید که می خواهید طی کنید؟ آیا به دنبال یک فرصت ارتقاء هستید؟ آیا کار خاصی وجود دارد که می خواهید بتوانید به تنهایی به آن دست یابید که به مهارت های خاصی نیاز دارد؟ دانستن اهدافتان به شما کمک می کند در مسیر یادگیری درست حرکت کنید. این می تواند هر چیزی باشد. شاید بخواهید از سطح ابتدایی به یک موقعیت در سطح مدیر بروید. یا شاید شما هدف بلندمدت برای ورود به بازارهای بزرگ را دارید.

2. شکاف های دانش خود را شناسایی کنید

اکنون که اهداف خود را می دانید، چه چیزی شما را از دستیابی به آنها باز می دارد؟ این شکاف های دانش شما خواهد بود.

با مشورت با افرادی که قبلاً به خواسته های شما رسیده اند، می توانید متوجه شوید که چه شکاف های دانشی دارید. از آنها بپرسید که چه مهارت هایی آنها را به جایی که هستند رسانده است. از طرف دیگر، می توانید به آگهی های شغلی برای موقعیتی که در نظر دارید نگاه کنید. بررسی کنید که استخدام کنندگان برای در نظر گرفتن شخصی برای این کار به چه مهارت هایی نیاز دارند. این را با مهارت های موجود خود مقایسه کنید.

3. یک استراتژی ارتقاء مهارت برای یادگیری ایجاد کنید

با مشخص شدن شکاف های دانش شما، می توانید شروع به ایجاد یک استراتژی یادگیری کنید. به فرصت های آموزشی و آموزشی مختلف نگاه کنید که می توانند شکاف های شما را پر کنند. با استفاده از این منابع یک برنامه درسی برای خود برنامه ریزی کنید. اول چه چیزی یاد خواهید گرفت؟ چه خواهد شد؟ این مهارت را از کجا خواهید آموخت؟

قبل از انتخاب گزینه های ارتقای مهارت، بودجه ای را که در اختیار دارید در نظر بگیرید. برای مثال، می‌توانید گزینه‌های کم‌هزینه‌تری مانند دوره‌های رایگان در برترآموز یا اشتراک ماهانه در یک پلتفرم آموزشی مانند متمم را امتحان کنید.

اما اگر بودجه لازم را برای آن دارید، در نظر بگیرید که کوچینگ را به برنامه یادگیری خود اضافه کنید تا بتوانید پشتیبانی یک به یک را دریافت کنید. همچنین باید برنامه ریزی کنید که چگونه برای یادگیری وقت بگذارید. به عنوان مثال، ممکن است تصمیم بگیرید که بعد از کار روزانه نیم ساعت به یادگیری پایتون اختصاص دهید.

4. شروع به یادگیری کنید

وقت آن است که برنامه خود را عملی کنید و مهارت جدیدی را بیاموزید. این کار زمان می برد – نمی توانید در یادگیری عجله کنید. تمام تلاش خود را بکنید تا در طول فرآیند سرگرم شوید و حس کنجکاوی را در خود پرورش دهید.

5. مهارت های خود را تمرین کنید

یادگیری همیشه باید در عمل به اوج خود برسد. فرصت هایی برای تمرین آموخته های خود در موقعیت های واقعی پیدا کنید. برای مثال، اگر به تازگی پایتون را یاد گرفته‌اید، گردش کاری را پیشنهاد دهید که می‌توانید در محل کار آن را خودکار کنید و چیزی برای آن توسعه دهید. اگر هنوز برای انجام یک حرکت بزرگ به اندازه کافی اعتماد به نفس ندارید، ابتدا روی یک پروژه شخصی تمرین کنید.

6. هرگز یادگیری را متوقف نکنید

شما هرگز ارتقاء مهارت را تمام نمی کنید. نیاز به یادگیری مداوم دارد. حتی زمانی که به اهداف خود دست یابید، همیشه می توانید برای بهبود خود باز بمانید و یادگیری مادام العمر را دنبال کنید. می توانید ذهن یک مبتدی را تمرین کنید تا در برابر این فرصت ها باز بمانید. از هرگونه شکاف دانش دیگری که ممکن است در طول یادگیری مداوم شما ظاهر شود، آگاه باشید. سازگار باقی بمانید تا بتوانید با پیشرفت صنعت خود این شکاف ها را پر کنید.

کجا می توانید ارتقاء مهارت را اعمال کنید؟

چهار زمینه اصلی وجود دارد که می توانید مهارت خود را ارتقا دهید. بیایید آنها را تجزیه کنیم.

1. ارتقای مهارت های دیجیتال

ارتقای مهارت دیجیتال یکی از مهمترین کاربردهای ارتقاء مهارت است. همانطور که فناوری جدید در نیروی کار ظاهر می شود، نیاز به مهارت های مرتبط نیز افزایش می یابد. از آنجایی که تحول دیجیتال هر صنعتی را تغییر می دهد، پر کردن شکاف های دانش بسیار مهم است تا خیلی عقب نمانید. در طول همه‌گیری کووید-19، از  هر 3 کارمند آمریکایی، 1 نفر یا مهارت‌های دیجیتالی محدودی داشت یا اصلاً نداشت. این به این معنی است که شکاف مهارتی زیادی در نیروی کار وجود دارد.

در اینجا چند مهارت دیجیتالی وجود دارد که می توانید روی آنها کار کنید:

  • برنامه نويسي
  • رسانه های اجتماعی
  • بازاریابی دیجیتال
  • سواد دیجیتالی
  • فناوری اطلاعات
  • توسعه وب
  • توسعه نرم افزار
  • قابلیت تفویض اختیار
  • انگیزه (و توانایی ایجاد انگیزه در دیگران)
  • توانایی ارائه بازخورد سازنده
  • صداقت
  • ریسک پذیری
  • وفاداری و تعهد
  • تاب آوری
  • مهارت های بین فردی
  • کنجکاوی
  • خلاقیت
  • ارتباط
  • همکاری
  • اقناع
  • تطبیق پذیری
  • هوش هیجانی

2. رهبری

توسعه رهبران برای سازمان ها بسیار مهم است. رهبران در موقعیت های مدیریتی به خوبی عمل می کنند و می توانند به ارائه بهترین ها در نیروی کار کمک کنند. در نتیجه، بسیاری از سازمان ها برای مهارت های رهبری ارزش قائل هستند. این شامل موارد زیر است.

3. مهارت های نرم

مهارت‌های نرم، مهارت‌های ضروری برای تعامل با دیگران و کارآمد ماندن در شغلتان هستند. مشخص کردن این مهارت‌ها اغلب دشوارتر از مهارت‌های سخت است. آنها همچنین زمان و تعهد بیشتری برای توسعه می‌دهند.

چند نمونه از مهارت های نرم ارزشمند عبارتند از:

4. تجزیه و تحلیل

مهارت های تحلیلی شامل هر چیزی است که به علم داده، آمار، تجزیه و تحلیل تحقیق و سایر زمینه های مشابه مربوط می شود. طبق آمار اداره آمار کار ایالات متحده، مشاغلی که نیاز به مهارت های تحلیلی دارند، از جمله مشاغلی هستند که سریع ترین رشد را در حال حاضر دارند. برای مثال، پیش‌بینی می‌شود که آماردانان  بین سال‌های 2019 تا 2029 با نرخ 35 درصد رشد کنند.

در اینجا چند مهارت تحلیلی وجود دارد که باید برای ارتقاء مهارت در نظر بگیرید:

  • حل مسئله
  • استدلال استقرایی و قیاسی
  • پژوهش
  • علم داده
  • تحلیل کسب و کار
  • تفکر انتقادی

برای تسلط بر مسیر شغلی خود، ارتقاء مهارت را شروع کنید

ارتقای مهارت نه تنها شما را در کارتان بهتر می کند، بلکه به پیشرفت شخصی شما نیز کمک می کند. ارتقاء مهارت همچنین می تواند به ایجاد بازار استعداد سازمان شما کمک کند. یاد بگیرید که یک یادگیرنده مداوم باشید و در زندگی بهتر خواهید بود. انجام این کار شما را در دنیای دیجیتالی که به سرعت در حال تغییر است مرتبط نگه می دارد.

نویسنده : بابک حیدریان

بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را می‌زند". فردیش نیچه

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *