هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام

نکات سئو وردپرس بدون پلاگین + معرفی پلاگین های برتر

دسته بندی : سئو - وردپرس
1400/08/21

سئو وردپرس بخشی از آموزش سئو است و به مجموعه اقداماتی گفته می شود که ما در سایت ساز وردپرس انجام می دهیم تا سایت خود را برای گوگل و سایر موتورهای جست و جو بهینه کنیم. در این مطلب می خواهم در مورد 0 تا 100 سئو وردپرس صحبت کنم.

بهترین پلاگین سئو وردپرس چیست؟

وردپرس به خودی خود چیز آن چنانی برای سئو ندارد و ما هر کاری انجام می دهیم یا باید با پلاگین وردپرس انجام دهیم یا کارهایی است که باید با تکیه به دانشمان انجام دهیم. قبلا در مقاله ای مجزا در مورد بهترین پلاگین وردپرس صحبت کرده ام که پیشنهاد می کنم آن را مطالعه کنید. البته بهتر است برای تکمیل دانش خود با وردپرس یا استفاده از آن، حتما آموزش وردپرس را ببینیند تا بتوانید حتی همین افزونه ها را روی سایت خود نصب کنید.

بعضی از دوستان می پرسند که بهترین پلاگین وردپرس چیست یا در مورد فرق افزونه رنک مث و یوست سئو ابهاماتی وجود دارد که در مقاله های قبلی به آن ها پرداخته ایم و امروز می خواهم به سئو وردپرس بپردازم.

چگونه وردپرس را سئو کنیم؟

برای اینکه کار سئو وردپرس خود را شروع کنید، یکی از پلاگین های یوست سئو یا رنک مث را نصب کنید. این دو افزونه بسیار حرفه ای هستند و استفاده از آن ها به نوعی سلیقه ای است.

شروع سئو وردپرس

سئو وردپرس قدم های بسیاری دارد تا در نهایت به آن نتیجه مطلوبی که می خواهیم دست پیدا کنیم، در ادامه با من همراه باشید.

خرید هاست و دامنه

اولین گام خرید هاست و دامنه است. بهتر است دامنه .ir بخرید چون هم قیمت ارزان تری دارد و هم در سئو محلی اولویت بیشتری نسبت به دامنه های بین المللی خواهید داشت. بهترین هاست برای وردپرس، هاست های وردپرسی هستند. این هاست ها کاملا برای وردپرس بهینه سازی شده اند و برای مثال با مشکلاتی مانند “پرونده فرستاده شده بزرگ‌تر از Upload_Max_Filesize در php.ini است.” مواجه نمی شوید.

اگر سایت وردپرسی شما، فروشگاهی و ووکامرسی است، پیشنهاد می کنیم که از هاست مخصوص ووکامرس استفاده کنید چون این هاست ها برای ووکامرس بهینه شده اند. وقتی که فروشگاه بزرگی با 2،3 هزار محصول ووکامرسی دارید، پایگاه داده سنگین می شود و باعث بروز مشکلاتی از جمله کندی سایت می شود. در واقع وردپرس برای ساخت یک فروشگاه خیلی بزرگ طراحی نشده و بیشتر مصرف آن برای ساخت سایت شرکتی یا شخصی است، اما در حال حاضر ووکامرس بهترین فروشگاه ساز رایگان دنیاست که استفاده از آن نیز برای عموم کاربران راحت است چون رابط کاربری آسانی دارد.

اگر سایت شما ووکامرسی است پیشنهاد می شود از هاست های ووکامرسی استفاده کنید تا نهایت سازگاری را با سایت شما داشته باشند و سرعت و کیفیت سایتتان تضمین شود، هاست های ووکامرسی گران تر از هاست های معمولی هستند و برای اول راه نیازی نیست که حتما آن ها را تهیه کنید اما وقتی که تعداد محصولات بیشتر شد می توانید از این نوع هاست استفاده کنید. همچنین در مقاله هاست چی بخرم اشاره کردم که اگر کاربران شما در ایران هستند بهتر است که هاست ایران بخرید و حتما حواستان را به کیفیت پشتیبانی شرکت هاستینگ بدهید.

پیکربندی سئو وردپرس با داشبورد وردپرس

پس از نصب وردپرس، URLهای سایت شما به این شکل نمایش داده خواهند شد:

http://example.com/2021/11/11/URL

اما این شیوه نمایش یو آر ال خیلی گوگل پسند نیست و کاربر را نیز اذیت می کند.

با رفتن به بخش تنظیمات > پیوندهای یکتا، می توانید این مشکل را حل کنید.

وقتی که مسیر گفته شده را طی کنید با نمای زیر رو به رو می شوید:

سئو وردپرس بدون پلاگین

می بینیم که ساختار urlها به صورت روز و نام نمایش داده می شود که باعث طولانی و گنگ تر شدن url می شود. یا امکان دارد که ساختار url به شکل ساده باشد که باز به لحاظ سئو شکل مناسبی ندارد. برای نمونه:

http://example.com/?p=123

کافی است که تیک نام نوشته را بزنید و از آن پس urlهای سایت به این شکل خواهند شد.

http://example.com/URL

و این url بهترین و بهینه ترین مورد برای گوگل است.

در قدم بعدی لازم است تا پیکربندی های دیگری را برای سئو وردپرس انجام دهید. به مسیر تنظیمات > عمومی، بروید. با تصویر زیر مواجه خواهید شد:

نکات سئو وردپرس

در این بخش باید 4 کادر خواسته شده را پر کنید.

عنوان سایت: در این بخش لازم است که عنوان سایت خود را بنویسید. بهتر است که عنوان سایت به همراه کلمه کلیدی اصلی خود را بنویسید. مثلا “سایت آموزشی برتر آموز”. عنوانی که می نویسید در Title سایتتان و پس از موضوع صفحه، نمایش داده خواهد شد. به مثال زیر توجه کنید:

نام صفحه: جدیدترین تغییرات الگوریتم اینستاگرام + چطور به اکسپلور بریم؟

عنوان سایت: برترآموز

چیزی که در گوگل نمایش داده خواهد شد: جدیدترین تغییرات الگوریتم اینستاگرام + چطور به اکسپلور بریم؟ – برترآموز

البته توجه داشته باشید که گوگل بیش از 60 کاراکتر را نمایش نمی دهد و تایتل را به صورت … نمایش می دهد مثلا:

جدیدترین تغییرات الگوریتم اینستاگرام + چطور …

پس اول اینکه عنوان سایت را تا جایی که می توانید کوتاه بنویسید و همیشه سعی کنید که تایتلتان کمتر از 60 کلمه باشد. مثلا به جای نوشتن شرکت آموزش آنلاین برترآموز بنویسید برترآموز یا سایت آموزشی برترآموز. حتی می تونین مهمترین چیزهایی که کاربر زیاد سرچ میکنه رو به کار ببرین، مثلا آموزش اینستاگرام یکی از اون کلمه ها هست.

معرفی کوتاه: در بخش معرفی کوتاه می توانید که یک معرفی کوتاه از سایت ارائه دهید اما پیشنهاد می شود که کلمات کلیدی اصلی سایت خود را با تحقیق کلمات کلیدی در بیاورید و سپس آن ها را در بخش معرفی کوتاه قرار دهید. برای مثلا سایت برترآموز در زمینه آموزش کار می کند می تواند از کلمات زیر در بخش معرفی کوتاه استفاده کنید:

آموزش آنلاین، دانشگاه آنلاین، آموزش اینترنتی، سایت آموزش اینترنتی و موارد دیگری مثل این.

یا اگر سایت شما در زمینه فروش آجیل کار می کند بهترین کار این است که کلمات مرتبط با آجیل را در بخش معرفی کوتاه قرار دهید. کلماتی مانند:

خرید آجیل، فروش آجیل، سایت خرید آجیل، خرید پسته، خرید بادام و مواردی مانند این.

نشانی وردپرس: نشانی وردپرس مخصوص دایرکتوری است که وردپرس خود را در آنجا نصب کرده اید. بهترین کار این است که وردپرس خود را در پوشه public_html نصب کنید تا سایت با آدرس اصلی خود نمایش داده شود. یعنی به این شکل:

http://bartaramouz.ir

اگر به فرض سایت خود را در پوشه wordpress نصب کنید، آدرس سایت شما به این شکل در دسترس است:

https://bartaramouz.ir/wordpress

و این یعنی پیچاندن لقمه دور سر و باعث دوباره کاری خواهد شد.

نشانی سایت: نشانی سایت نیز با نشانی وردپرس تفاوت آنچنانی نخواهد داشت و همان چیزی است که در بخش نشانی وردپرس می نویسید. فقط باید در نظر داشته باشید که هر دو نشانی با http آغاز شده و در انتهای آن ها اسلش نباشد تا مشکلی به وجود نیاید.

نصب SSL

SSL یک پروتکل امنیتی است که با نصب آن سایت شما از http و هشدار ناامن بودن سایت به https و امن بودن سایت انتقال می یابد. نصب SSL در سئو تاثیر مثبت دارد و همجنین باعث اعتماد بیشتر کاربران می شود. SSL در دو نسخه رایگان و غیررایگان ارائه می شود که هر کدام مزایا و معایب و ویژگی های خود را دارند. همچنین برخی از سرویس های هاستینگ، SSL را به صورت رایگان و بر روی سرویس های خود ارائه می دهند.

اگر SSL را نصب کردید و هنوز هم سایت شما از حالت http به حالت https منتقل نشد، موضوع را با پشتیبانی هاستینگ درمیان بگذارید. البته قبل از آن از افزونه Really Simple SSL استفاده کنید. این افزونه دقیقا برای این کار ساخته شده تا سایت شما را از حالت ناامن به پروتکل امن SSL ریدایرکت کند.

نصب قالب سایت

از قالبی استفاده کنید که سبک باشد و کدنویسی آن اصطلاحا تمیز باشد. بعضی از قالب ها، نمای زیبایی دارند اما بسیار کند و سنگین هستند یا کدنویسی آن ها درست و حسابی نیست. از قالب هایی استفاده کنید که تیم سازنده آن ها تا حدودی شناخته شده باشد. البته به این معنا نیست که از تازه کارها حمایت نکنیم اما بهتر است قبل از نصب هر قالب یا پلاگینی، از خوشنامی تیم سازنده آن ها اطمینان حاصل کنید.

بهترین روش استفاده از قالب هایی است که فروش بالایی دارند یا مشتریان آن ها رضایت بسیاری از نصب آن محصول دارند. چنین محصولاتی به دلیل فروش بالا، سریعا آپدیت می شوند و مشکلات احتمالی حل می شوند. همچنین این قالب ها آنقدر خوب و باکیفیت بوده اند که تعداد زیادی حاضر شده اند از آن ها خرید انجام دهند. همچنین کیفیت آن ها به مرور زمان و با آپدیت های بیشتر، بالاتر نیز می رود.

نصب افزونه های مورد نیاز

حواستان باشد که هر پلاگینی را همینطور الکی یا تفریحی یا جهت تست نصب نکنید چون این کار باعث سنگین شدن دیتابیس سایت و در نهایت کندی و کاهش سرعت سایت می شود. به علاوه بعضی از افزونه ها (خصوصا آن هایی که کارشان مستقیم یا غیرمستقیم به یکدیگر مربوط است) وقتی که با هم نصب می کنند باعث ایجاد تداخل و بروز مشکلاتی می شود. مثلا اگر دو افزونه رنک مث و یوست سئو را با هم نصب کنید به این دلیل که هر دو کارهای یکسانی انجام می دهند و نصب هر دوی آن ها با هم باعث به وجود آمدن تداخل می شود.

افزونه هایی که نصب می کنید از جاهای معتبر تهیه کنید. اگر قالب یا افزونه ای رایگان باشد، به احتمال زیاد آن را در مخزن وردپرس نیز پیدا خواهید کرد پس بهترین حالت نصب آن از مخزن وردپرس است. اگر در مخزن وردپرس نبود آن را از سایت اصلی توسعه دهنده یا مراجع معتبر دانلود و نصب کنید. همچنین اگر یک قالب یا افزونه پولی باشد، بهترین راه خرید آن از طریق سایت اصلی یا مجموعه انواتو (یعنی یکی از سایت های تم فارست یا کد کنیون) است. همچنین مراجع فروش قالب ایرانی زیادی نیز وجود دارند که می توانید قالب و پلاگین های پولی را به صورت فارسی سازی شده و بهینه شده برای ایران تهیه کنید.

اگر می خواهید از یک قالب یا افزونه کرک شده استفاده کنید، حتما از فرد یا سایتی که نسبت به آن اعتماد دارید آن را دانلود کنید چون امکان دارد که ویروسی باشند و سایت شما را دچار مشکل کنند. اگر یک سایت ویروسی باشد، سریعا از نتایج گوگل حذف می شود و به کاربران قبل از ورود هشدار داده می شود. البته بهترین راه این است که از محصولات کرک شده استفاده نکنید، چون خطرناک است و بسیاری از پلاگین های وردپرسی، در دو نسخه رایگان و پریمیوم عرضه می شوند و کار بسیاری از سایت ها را در همان اوایل کار راه می اندازند.

اگر می خواهید قالب یا پلاگین کرک شده بر روی سایت خود نصب کنید بهتر است از سایت ویروس توتال برای تست عدم ویروس فایل ها استفاده کنید اما باز هم امکان دارد که بدافزاری در فایل وجود داشته باشد که برای این سایت نیز غیرقابل شناسایی باشد.

بررسی سلامت سایت های وردپرسی

در نسخه های جدیدتر وردپرس یک امکان کاربردی به آن افزوده شده است. این بخش که به عنوان سلامت سایت شناخته می شود به شما کمک می کند تا وضعیت سلامتی سایت خود را آنالیز کنید. برای استفاده از این امکان کافی است که قدم های زیر را طی کنید:

از طریق داشبورد وردپرس به بخش ابزارها > سلامت سایت بروید.

سپس با تصویر زیر رو به رو می شوید:

سئو وردپرس

در این بخش به شما گفته می شود که سایت شما چه مشکلاتی دارد و شرایط فعلی آن اوکی است یا نیازمند اصطلاح است. من یک سایت را آنالیز کردم و به من نتایج بالا را ارائه داد.

برای مثال هشدار داده است که این سایت باید نسخه وردپرس خود را آپدیت کند. همچنین مشکل دیگر، نسخه پایین php و آسیب پذیری آن است که باعث می شود سایت در مقابل حملات امنیتی ضعیف شده و احتمال نفوذ هکرها بالا رود. به علاوه نکاتی برای بهبود امنیت و سرعت سایت ارائه می دهد که در سئو وردپرس تاثیر به سرایی دارند.

سئو وردپرس با پلاگین

پلاگین های بسیار زیادی برای سئو وردپرس وجود دارند که در مقاله معرفی پلاگین های سئو آن ها را معرفی کردیم اما در این مقاله هم به صورت مختصر، دو پلاگین اصلی و قدرتمند سئو یعنی رنک مث و یوست سئو را را معرفی می کنیم.

یوست سئو

یوست سئو

یوست سئو را همه می شناسیم. این پلاگین حرفه ای کارهای زیادی در زمینه سئو وردپرس انجام می دهد. به هنگام نصب یوست سئو، نیازی به انجام تنظیمات پیچیده نیست و با استفاده از بخش پیکربندی ساده یوست سئو می توان کانفیک های سئو سایت را به صورت ساده انجام داد. یوست با قرار دادن یک داشبورد سئو حرفه ای در اختیار ما، هم سئو محتوا را بهبود می دهد و هم سئو تکنیکال. البته در بحث سئوی محتوا، شما باید تا حد خوبی به آموزش تولید محتوا تسلط داشته باشید تا بتوانید محتوای خوبی تهیه کنید و بتوانید با استفاده از آن سئو کنید. به علاوه این پلاگین، چندین افزونه مکمل دارد که می توانید از آن ها هم استفاده کنید. از جمله این پلاگین های مکمل می توان به

  • Yoast WooCommerce SEO
  • Yoast Local SEO
  • Yoast News SEO
  • Yoast Video SEO

اشاره کرد. این افزونه قدرتمند در در نسخه رایگان و پریمیوم در دسترس کاربران قرار گرفته است اما همان نسخه رایگان هم کار شما را به خوبی راه می اندازد.

برخی از امکانات و مزایای یوست سئو

  • دارا بودن نسخه رایگان
  • پراستفاده ترین و محبوب ترین پلاگین وردپرس با بیش از 5 میلیون بار دانلود توسط کاربران
  • ارائه یک داشبورد سئو حرفه ای
  • نصب آسان و با چند کلیک
  • آنالیز مشکلات سئو تکنیکال و ارائه راهکار برای حل آن ها
  • آنالیز مشکلات سئو محتوا و ارائه راهکار و توصیه برای حل آن ها

رنک مث

رنک مث

رنک مث افزونه ای جدیدتر نسبت به یوست سئو است اما توانسته که بیش از 1 میلیون نصب فعال بگیرد. این پلاگین بسیار قدرتمند بوده و یک داشبورد سئو فوق حرفه ای با بیش از 90 امکان و ماژول مختلف در اختیار شما می گذارد که با استفاده از آن، سئو سایت شما در بهترین حالت ممکن قرار خواهد گرفت و دیگر نیاز به نصب هیچگونه پلاگین مدیریت سئو وردپرسی ندارید. Rank Math در ابتدا به صورت رایگان عرضه شد و پس از استقبال فراوان، از نسخه پریمیوم آن رونمایی شد اما نسخه رایگان رنک مث، آنقدر خوب هست که در ابتدای کار نیازی به نسخه پریمیوم آن نداشته باشید.

از جمله امکانات پیشرفته و مزایایی که رنک مث دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیش از 15 ماژول حرفه ای که بنابر نیاز می توانید آن ها را فعال و پیکربندی کنید.
  • مطابقت و سازگاری با هر دو ویرایشگر اصلی گوتنبرگ و ویرایشگر کلاسیک وردپرس
  • امکان بررسی رتبه کلمات کلیدی یا همان Rank tracker برای بررسی و انجام استراتژی های سئویی
  • قابلیت تجزیه و تحلیل دقیق سئو وردپرس برای شناسایی مشکلات و چالش های سئو سایت بر اساس 30 فاکتور شناخته شده
  • قابلیت مهاجرت آسان و بدون مشکل با یک کلیک و کوچ دیتاها از پلاگین سئو قبلی به پلاگین رنک مث
  • امکان تایین طرحواره یا نوع نوشته سئو بر اساس اسکیما (نوشته، محصول و …)
  • امکان به کار بردن بیش از 20 اسکیمای مختلف مانند پرسش های متداول faq

مهمترین نکات سئو وردپرس

شما به صورت کلی تا این قسمت از مقاله در مورد سئو وردپرس اطلاعات کاملی به دست آورید ما قصد داریم در ادامه به شما مهمترین نکات از وردپرس و آموزش نیز با ما همراه باشید تا به روز ترین نکات سئو وردپرس را آموزش ببینید.

1.     استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس

همانطور که می دانید ابزار گوگل آنالیتیکس ابزار بسیار مهم است که در سئو می‌باشد. از مهمترین دلایل محبوبیت این ابزار سئو می‌توان به این موضوع اشاره کرد؛ که شما به واسطه آن می توانید یک تحقیق مناسب از ترافیک سایت خود داشته باشید. در نتیجه شما با استفاده از این ابزار تحلیلی رایگان می‌توانید منابع ترافیکی، رفتار کاربران در وب سایت خود را بررسی کنید. از اصول مهم این است که شما بتوانید  کاری کنید که مخاطب در سایت شما مدت زمان بیشتری را سپری بکند. در این صورت می توانید از گوگل یک رتبه مناسب دریافت کنید.

به این نکته توجه داشته باشید درست است که این ابزار رایگان است. اما اگر شما بتوانید به صورت تخصصی از آن استفاده کنید، می توانید به نتایج بسیار عالی دست پیدا کنید، با توجه به این موضوع به شما پیشنهاد می کنم که بخش مقالات سایت برترآموز مراجعه کنید. و در آن قسمت از مقاله « گوگل آنالیتیکس چیست؟ » استفاده جامع و کاربردی داشته باشید. توجه داشته باشید که شما باید بتوانید به عنوان یک سئو کار استفاده پیشرفته از این ابزار در برنامه کار خود قرار دهید.

2.    نقشه سایت حرفه‌ای طراحی کنید

از مهمترین نکات سئو وردپرس این است، که شما باید یک نقشه سایت حرفه ای طراحی کنید. این موضوع به این دلیل حائز اهمیت است که شما هرچه سایت خود را رشد دهید و محتوای بیشتری درون آن ایندکس کنید.  موتورهای جستجو و دسترسی سخت تری به محتوای شما خواهد داشت. شما برای آسانی کار خود می‌توانید از Google XML Sitemaps  استفاده کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که شما با استفاده از این ابزار خواهید توانست که از طراحی نقشه سایت به صورت اتوماتیک استفاده کنید.

یک سئو کار حرفه‌ای از این ابزار برای طراحی نقشه سایت به صورت اتوماتیک استفاده می کند اما در نهایت در آن تغییراتی ایجاد می‌کند. این موضوع به این دلیل است که دسترسی خزنده‌های  گوگل به محتوای ایندکس شده بهتر باشد.  به این نکته توجه داشته باشید که شما باید به عنوان یک سئو کار حرفه‌ای از طراحی شخصی نقشه سایت استفاده کنید. برای درک بهتر این بخش می‌توانید از مقاله « سایت مپ چیست » به صورت کاربردی و جامع استفاده کنید.

3. از یک نویسنده حرفه‌ای برای تولید محتوا سایت خود استفاده کنید

زمانی که صحبت از مهمترین نکات سئو وردپرس می شود. باید به این نکته اشاره داشته باشید که هیچ چیز به اندازه یک محتوای سئو شده نمی‌تواند، در رتبه شما تاثیرگذار باشد. همانطور که می‌دانید کاربردی‎ترین تکنیک سئو برای بهبود رتبه شما در نتایج گوگل استفاده از یک محتوای با کیفیت است. به این نکته توجه داشته باشید که محتوای شما باید دست اول باشد. با توجه به این موضوع  شما باید از یک نویسنده خبره استفاده کنید که توانایی استفاده از نکات سئو را داشته باشد.

نویسنده شما باید به نکات زبان فارسی تسلط داشته باشد تا محتوایی را تولید کند که هم برای گوگل مورد پسند باشد و برای کاربری که قرار است محتوای شما را استفاده کند. به این موضوع دقت داشته باشید که تولید محتوی یک کار به شدت تخصصی است و هر کسی نمی‌تواند برای شما این کار را انجام دهد.

4. از تگ کنونیکال استفاده کنید

شما اگر می‌خواهید بدانید که یک سئو کار چقدر حرفه‌ای است، بررسی کنید که در نقشه سایت و برنامه تولید محتوای خود از چند تگ کنونیکال استفاده کرده است. به این نکته توجه داشته باشید که توانایی شما زمانی مورد توجه قرار می‌گیرید که توانایی تفکیک محتوای تکراری را داشته باشید. از طرفی محتوای مشابه برای هر سایتی لازم است، به این موضوع توجه داشته باشید که محتوای مشابه از نظر  شما داری اطلاعات بسیار مفیدی است. اما از نظر گوگل تکراری است، در نتیجه شما باید بتوانید اولویت بندی مناسبی جهت ایندکس کردن سایت داشته باشید.

نتیجه گیری

در این مطلب سعی داشتیم که شما را با سئو وردپرس آشنا کنیم. سئو وردپرس باعث می شود تا سایت وردپرسی شما رتبه های بهتری کسب کند. امیدواریم که از این مقاله استفاده و لذت برده باشید.

نویسنده : بابک حیدریان

بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را می‌زند". فردیش نیچه

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *