ما انسانها از بدو تولد تا آخرین لحظه مرگ نیاز به برقراری ارتباط با سایر افراد داریم. این برقراری ارتباط میتواند شامل افراد خانواده ، محیط کاری ، محیط دانشگاهی و…. تقسیم بشود و این یعنی ما در هر لحظه باید بتوانیم ارتباط برقرار کنیم. شاید فکر کنید که خیلی از مواقع نیاز نیست با کسی ارتباط برقرار کرد ولی هرچی شما دایره ارتباط با دیگران را محدود کنید باز هم به این نتیجه میرسید که باید با یکسری از افراد ارتباط بگیرید!! این برقراری ارتباط و نحوه صحبت آنقدر مهم است که حتی میتواند جایگاه زندگی شما را تعیین نماید. متاسفانه در حال حاضر با پیشرفت جوامع و تکنولوژی باز هم برخی از افراد هستند که نمیتوانند با اطرافیان خود ارتباط خوب بگیرند و همین عدم ارتباط مشکلات فراوانی را بوجود میآورد. در این قسمت از مقالات برتر آموز قصد داریم تا راجب به این موضوع به خوبی صحبت کنیم پس همراه ما باشید.
مهارت ارتباط موثر با دیگران چیست؟ سوالی مهم که این روزها افراد زیادی دنبال پاسخ مطلوبی برای آن هستند.
مهارت ارتباط با دیگران آنقدر مهم است که میتواند یک رابطه عاطفی ، اجتماعی ، کاری و.. را شکل بدهد و در صورت عدم رعایت میتواند باعث نابود شدن این روابط نیز بشود.
ما همواره در طول زندگی نیازمند آموزش مهارت ارتباط موثر هستیم لذا برخی از افراد این مهارت را به صورت ذاتی دارند و برخی دیگر با تمرین و تکرار آن را بدست میآورند.
برتر آموز بزرگترین مرجع آموزشی کشور در زمینه آموزش سئو ، آموزش زبان انگلیسی و…. اینجاست تا بتواند این مهارت ارتباط موثر با دیگران را به شما آموزش بدهد ، زیرا شما در بازار کار هم به این مهارتها برای کسب در آمد نیاز دارید.
آنچه که شما در این مقاله خواهید آموخت:
مهارت ارتباط موثر با دیگران چیست؟
چگونه مهارت ارتباط موثر را در خود پرورش بدهیم؟
بررسی ویژگی افرادی که دارای مهارت ارتباط موثر با دیگران هستند.
پیامدهای منفی مهارت ارتباط موثر با دیگران چیست؟
Effective Communication یا ارتباط موثر به معنای انتقال افکار ، احساسات و علایق به طرف مقابل میباشد که با توجه به جایگاه اجتماعی که قرار گرفتهاید این ارتباط میتواند متفاوت باشد. شما به وسیله ارتباط موثر یک هدفی دارید که میخواهید آن را به سایرین انتقال بدهید.
حالا این ارتباط موثر روشها و شیوههای متفاوتی دارد که میتوانید از آن برای برقراری ارتباط استفاده نمایید.
گوش دادن کافی
کنترل کردن استرس در لحظه
قاطع باشید ولی به صورت محترم
ارتباط غیر کلامی
خوب همانطور که میدانیم همهی افراد از اول مهارت ارتباط موثر را لد نیستند و با تمرین و تکرار میتوانند به این مهارت دست پیدا کنند. در ادامه ما میخواهیم بررسی نماییم که چگونه میتواند به این مهارتها مسلط بشویم؟
ما قرار نیست روشهای سختی را بیان نماییم و تمامی این مراحل آسان و قابل انجام شدن است به شرطی که بتوانید آن را کنترل نمایید!
قطعا بارها و بارها افرادی را دیدهاید که چه قدر شنوده خوبی هستند و به تمامی صحبتهای شما با دقت گوش میدهند ، شما از همنشینی و هم صحبتی با این افراد بسیار لذت میبرید زیرا این افراد دارای مهارت ارتباط موثر هستند و یاد گرفتهاند که باید شنوده خوبی باشند.
ویزگی شنوده خوب بودن این است که همیشه به افراد اجازه میدهید تا تمامی صحبتهای خود را به صورت کامل بیان کنند که خوب در واقع این شناخت خوبی از آدمها به شما میدهد.
شما با شناخت ویژگی فردی انسانها میتوانید رفتاری بهتر داشته باشد.
همچنین برخی از سو تفاهمها برای این است که صحبت افراد را نیمه کاره رها میکنید اما اگر به خوبی از مرحله عبور کنید قطعا میتوانید در ارتباطهای خود عملکرد بهتری را داشته باشید.
هنگام شنیدن حرفههیا دیگران به آنها این حس را بدهید که مشتاق شنیدن حرفها هستید.
باید همواره سعی کنید تا بتوانید استرس و خشم خود را در روابط اجتماعی و مکالمات خود با افراد را مدیریت کنید.
شاید فکر کنید که گاهی اوقات لازم است که از خشم خودتان استفاده کنید ولی نباید از این مفهوم بیش از حد استفاده کرد. چون دیگران از اطرافتان پراکنده و از شما نا امید و دلسرد خواهند شد و همین مضووع باعث میشود که دیگر نخواهند با شما ارتباط بگیرند.
بنابراین سعی کنید روشهای مدیریت خشم و استرس را یاد بگیرید. سعی کنید تا حد امکان خودتان را در آرامش نگه دارید ، زیرا زمانی که آرام باشید میتوانید تصمیماتی درست و منطقی بگیرید.
افراد مختلف هم صحبتی با افرادی که در مکالمات خود آرامش دارند را بیشتر دوست دارند و این طرز رفتار باعث میشود که بتوانند بیشتر با شما ارتباط برقرار کنند.
زمانی بیشترین تاثیر را روی افراد خواهید داشت که بتوانید همیشه کاملترین مکالمات را داشته باشید.
زمانی که تمامی ابهامات و پرسشهای افراد در جمع را برطرف کنید تاثیرگذاری شما به بیشترین مقدار خودش خواهد رسید.
پس حتما اطلاعات خود را در زمینهای که میخواهید صحبت کنید افزایش بدهید تا بتوانید به بالاترین تاثیرگذاری مهارت ارتباطی برسید.
در جمعهای دوستانه و خانوادگی قطعا افرادی را دیدهاید که همیشه نقل مجلس هستند و ارنباط قوی با همه دارند.
برای اینکه شما هم به این ارتباط قوی و موثر برسید باید بتوانید در جوامع مختلف صحبت کرده و با دیگران ارتباط برقرار نمایید.
شاید در مراحل اول کمی سخت بتوانید با دیگران ارتباط بگیرید و در جمع صحبت کنید ولی با تمرین و تکرار حتما به این مرحله خواهید رسید.
یکی دیگر از راههای موثر برای برقراری ارتباط این است که با افراد ارتباط چشمی داشته باشید.
ارتباط چشمی باعث میشود که افراد متوجه شوند شما به صحبتهای او علاقه و توجه دارید.
همین ابراز علاقه و توجه قدم بزرگی برای استارت ارتباط موثر است!
فرقی ندارند که شما شنونده و یا گوینده هستید از ارتباط چشمی با افراد دریغ نکنید.
آیا تا به حال دقت کردهاید که وقتی با یک فردی صحبت میکنیم حس رضایت در ما وجود دارد و از هم صحبتی لذت میبریم؟
اگر دقیقتر نگاه کنیم متوجه میشویم که این افراد معمولا به خاطر طرز صحبت آرام و تلفظ درست از کلمات باعث ایجاد حس خوب در ذهن و قبل ما میشوند.
سعی کنید هنگام صحبت با دیگران تمامی کلمات را آرام و واضح بیان کنید و در خونسردی کامل باشید تا تمامی صحبتها به دل افراد بنشیند.
هنگام صحبت قرار نیست که همیشه دهان شما تکان بخورد و دیگر هیچ کاری نکند بلکه زبان بدن یکی از راهکارهای خوب و مفید در مهارت ارتباط موثر میباشد.
سعی کنید با لبخند به صحبتهای دیگران گوش بدهید و با آنها صحبت کنید.
از دستهای خود استفاده نمایید و سعی کنید مطابق با صحبت کردن آنها را به حرکت در بیاورید.
سع یکنید راحت بنشینید این که معذب باشید قطعا در ارتباط موثر شما نیز تاثیر گزار است.
نکته مهم در زبان بدن این است که باید با صحبتهای شما در یک جهت باشد ، مثلا اگر صحبت شما آرام و با محبت است نیازی نیست اخم کنید!!
تمامی صحبتهای شما با زبان بدن باید هماهنگ باشد تا بیشترین تاثیر گزاری را داشته باشد.
هیچ شخصی دوست ندارد تا هنگام صحبت با فرد دیگری انرژی منفی و یا صحبتهای دلسرد کننده دریافت کند.
ما همیشه از همنشینی و هم صحبتی با افرادی لذت میبریم که دید مثبت دارند و به آینده امیدوار هستند.
این افراد معمولا انرژی مضاعف در ذهن سایر افراد ایجاد میکنند که همین مورد برای برقراری ارتباط موثر کافیست!
افراد سمی هیچگاه نمیتوانند ارتباط موثری ایجاد نمایند. برای آشنایی با این افراد پیشنهاد میشود مقاله افراد سمی چه کسانی هستند؟ را مطالعه نمایید.
شما زمانی میتوانید بیشترین مقدار تاثیر گزاری را روی افراد داشته باشید که از قضاوت کردن آنها به شدت دوری نمایید.
هیچ فردی دوست ندارد چه به درست و چه به غلط قضاوت بشود و معمولا حس قضاوت شدن بدترین حسی است که یک فرد میتواند در طول زندگی آنر ا تجربه کند.
بیشترین ارتباط موثر با دیگران را زمانی بدست خواهید آورد که هیچگاه از حرف زدن افراد آنها را قضاوت نکنید.
در این قسمت میخواهیم به طور کلی بررسی نماییم که افرادی که مهارت ارتباط با دیگران بالایی را دارند معمولا شامل چه ویزگیهایی هستند و چگونه بتوانیم این افراد را تشخیص بدهیم؟
توجه داشته باشید که ممکن است تمامی این ویژگیها در یک شخص نباشد و فرد ویژگیهای مختلف دیگری را داشته باشد.
افرادی که مهارت ارتباط با دیگران را دارند معمولا ذهن آنها خلاق است ، این خلاقیت برای این است که آنها میدانند که با هر فردی چگونه باید رفتار کنند و ذهنشان آمادگی لازم برای هر چالشی را دارد ، برای همین این افراد معمولا در سخنرانی و کارهایشان از خلاقیت بیشتری برخورددار هستند.
در مقاه آموزش افزایش خلاقیت میتوانید راهکارهای پرورش این استعداد را مطالعه نمایید.
زمانی که بتوانید به بالاترین حد ارتباط موثر با دیگران برسید بسیار روی اعتماد به نفس شما تاثیر میگذارد.
زیرا شما میتوانید در هر جمعی به خوبی صحبت کرده و روی دیگران تاثیر گذار باشید ، افراد به حرف شما گوش داده و شما را تایید کنند همگی این موارد باعث میشود تا اعتماد به نفس شما افزایش پیدا کند.
این افراد به خاطر این که هوش هیجانی بالایی دارند به خوبی میتوانند احساسات و خشم خود را کنترل کنند و میتوانند در رابط با هر فردی درستترین تصمیم را بگیرند.
این افراد هر حرفی را به زبان نمیآورند و قبل از هر سخنی آن را بررسی میکنند که آیا مناسب جمع است یا خیر؟
نوبت به آن رسیده است که بدانیم اگر نتوانیم به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنیم و مهارتهای ارتباطی خود را افزایش ندهیم چه پیامدهایی برای ما به همراه خواهد داشت؟
زمانی که نتوانیم با دیگران ارتباط خوبی را برقرار کنیم ، کم کم باعث این میشود که از جانب افراد مختلف و حتی دوستان نیز طرد بشویم.
قطعا در جمعهای دوستانه افراد نیاز به برقراری ارتباط دارند تا ساعتها بتوانند در کنار یکدیگر تعامل داشته باشند.
اما اگر شما نتوانید به خوبی این ارتباط را حفظ کنید ، از جمع دوستانتان علی رقم میل باطنی خارج میشوید که خوب این موضوع اصلا پسندیده نیست!
اگر فردی در مهارتهای ارتباطی تجربه خوبی را نداشته باشد باعث میشود که هنگام ارتباط با هر شخصی ، چه در محیط کاری و چه در سایر محیطها دچار استرس و اضطراب بشود.
این استرسها باعث میشود تا سایر افراد هم از ارتباط با شما دوری کنند.
زمانی که نتوانید با هیچ فردی ارتباط بگیرید قطعا هیچ دوستی هم در کنار شما نخواهد بود و همیشه در سراسر زندگی دچار حس تنهایی و خلا میشوید.
حس تنهایی پیامدهای منفی زیادی را در پیش دارد که باید بتوانید با از بین بردن آن زندگی شاد و آرامی را در کنار خانواده ، دوستان ، همکاران و… داشته باشید.
افرادی که نمیتوانند مهارت ارتباط موثری را با دیگران داشته باشند معمولا در برابر مشکلات و خطرات زندگی آسیب پذیر هستند.
این افراد زودتر از بقیه طعم تلخ شکست و ناکامی را تجربه میکنند و چون اعتماد به نفس کافی ندارند نمیتوانند این احساس منفی را شکست بدهند.
سخن آخر:
در مقاله مهارت ارتباط موثر با دیگران چیست؟ سعی کردهایم به طور کامل راجب به این مضوضوع توضیحات لازم را بدهیم. شایان به ذکر است که اگر تا به الان به مهارتهای خود اهمیت نمیدادید همین ارموز تلاش کنید تا بتوانید بهترین ارتباط را با داشته باشید.
شما تا زمانی که توانایی زندگی کردن را دارید باید بتوانید با افراد ارتباط برقرار کنید و این مورد برای زندگی ضروری است ، پس حتما این مهارت را جدی گرفته و سعی کنید آن را در خود تقویت نمایید.
اگر تجربهای در زمینه مهارت ارتباط موثر با دیگران را دارید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید. ممنون از توجه شما
تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.
نظرات کاربران