
اینستاگرام اپلیشکن محبوبی است که همه آن را می شناسیم. اینستاگرام از زمان راه اندازی خود در سال ۲۰۱۰، شاهد یک رشد بی سابقه بوده که تعداد کاربران آن را به ۱ میلیارد کاربر فعال رسانده است. تعداد بالای کاربران اینستاگرام آن را به یکی از ۴ شبکه اجتماعی برتر در جهان تبدیل کرده است. بهتر است تعداد کاربران اینستاگرام را با کاربران فعال اینترنت قیاس کنیم. کم و بیش حدود 4 میلیارد کاربر اینترنت وجود دارد. پس تقریباً یک چهارم کاربران فعال اینترنت جهان هر ماه به اینستاگرام دسترسی دارند. این یعنی اینستاگرام در کنار گوگل و سایت هایی که با یادگیری وردپرس و سئو توانسته اند خود را در چشم مخاطب قرار دهند، بسیار موفق عمل کرده است و در ادامه آمارهایی از این شبکه اجتماعی را بایکدیگر بررسی می کنیم که قطعا شگفت زده خواهید شد. بنابراین تا انتها در سایت برترآموز همراه ما باشید.
خوب است نیم نگاهی هم به آمار اینستاگرام در ایران داشته باشیم.
بیش از 30 میلیون کاربر اینستاگرام در ایران وجود دارد که معادل 25.5 درصد از کل جمعیت ایران است. همچنین میزان استفاده ایرانی ها از اینستاگرام از میانگین جهانی بالاتر بوده و به صورت حدودی ایرانی ها، بین 54 دقیقه تا 3 ساعت از وقت خود را (میانگین) صرف اینستاگرام می کنند. پتانسیل تجاری اینستاگرام در ایران موجب شده که افراد زیادی به اینستاگرام به دید یک پلتفرم برای بیزنس نگاه کنند. در مقاله اصول بازاریابی در اینستاگرام نکاتی گفتیم که فروش شما را افزایش می دهد و همچنین در صفحه مربوط به دوره آموزش اینستاگرام، از صفر تا صد موارد مربوط به بازاریابی، جذب مخاطب و فروش محصول و خدمات به صورت کامل بررسی شده است.
شبکههای اجتماعی معمولاً به صورت ماهانه و روزانه بر اساس تعداد کاربران فعال رتبهبندی و اندازهگیری میشوند. از دو مخفف
MAU و DAU در آمار اینستاگرام و سایر آمارهای اینترنتی زیاد استفاده می شود که ابتدا معانی آن ها را توضیح می دهیم و سپس به سراغ اصل موضوع می رویم.MAU مخفف Monthly active users یا کاربران فعال ماهانه و DAU مخفف Daily active users به معانی کاربران فعال روزانه گفته می شود.
تعریف کاربران فعال ماهانه (MAU): کاربرانی هستند که در اینستاگرام یا هر پلتفرم دیگری ثبت نام کرده و وارد سیستم شده اند و طی یک بازه 30 روزه از تاریخی مشخص، از برنامه یا وب اپلیکشن اینستاگرام بازدید می کنند.
تعریف کاربران فعال روزانه (DAU): کاربرانی هستند که در اینستاگرام یا هر پلتفرم دیگری ثبت نام کرده اند و وارد سیستم شده اند و هر روز از برنامه یا وب اپلیکیشن اینستاگرام بازدید می کنند.
طبق آخرین گزارش هایی که از متا شرکت مادر اینستاگرام (قبلا نام شرکت مادر فیسبوک بود و به تازگی به متا تغییر نام داده است)، منتشر شده، تعداد کاربران مشخص فعلی اینستاگرام ۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه (MAU) و ۵۰۰ میلیون کاربر روزانه (DAU) است.
آخرین گزارش رسمی از متا، تایید کرد که تعداد کاربران در اینستاگرام در حال حاضر بیش از 1 میلیارد اکانت فعال ماهانه است که حدود 200 میلیون افزایش در 9 ماه تجربه کرده است.
در ادامه اطلاعاتی کاربردی در مورد کاربران اینستاگرام به دست می آوریم.
در ادامه آمار، بهتر است از جنسیت کاربران اینستاگرام نیز مطلع شویم.
زنان بیشتر از مردان از اینستاگرام استفاده می کنند. با این حال، کاربران بر اساس جنسیت به طور مساوی تقسیم می شوند و تقریبا هم زنان و مردان به صورت مساوی از اینستاگرام استفاده می کنند. البته اینستاگرام مکان بهتری برای فعالیت بر روی حوزه های کاری مربوط به بانوان است. در ادامه آمار را می بینیم.
به صورت کلی 56.3٪ از کاربران اینستاگرام را بانوان تشکیل می دهند و 43.7٪ آنها آقایان هستند. 43 درصد از کاربران آمریکایی اینستاگرام نیز خانم ها هستند. در تمام دنیا بانوان سهم بیشتری را از تعداد کاربران اینستاگرام به خود اختصاص داده اند (و این آمار در ایران هم صدق می کند چون مطابق آمار نسبی، تعداد بانوان بیشتری نسبت به آقایان در اینستاگرام ایران فعال هستند) در ادامه و پس از آمریکا، کشور برزیل در رده دوم از نظر کاربران زن قرار دارد. این کشور دارای بیشترین تعداد کاربر در اینستاگرام در آمریکای لاتین و دومین کشور از نظر کاربران در جهان است.
سطح تحصیلات کاربران اینستاگرام در سال 2019 به شرح زیر است:
لازم به ذکر است که آمار جدیدتری از تحصیلات کاربران اینستاگرام پیدا نکردیم.
پس از اینکه سازندگان اینستاگرام یعنی کوین سیستروم و مایک کریگر اینستاگرام را در 6 اکتبر 2010 راه اندازی کردند، در عرض یک هفته 100000 کاربر جذب کرد! تنها در 67 روز اینستاگرام توانست به 1 میلیون کاربر ماهانه برسد و تا فوریه 2011، سرمایه گذاری بر روی اینستاگرام از سوی سرمایه گذاران باعث شد که ارزش این اپلیکیشن به 25 میلیون دلار برسد.
یک سال طول کشید تا اینستاگرام به 10 میلیون ماهانه برسد. ابتدا اینستاگرام فقط بر روی بستر اندروید فعال بود سپس با راه اندازی برای گوشی های آیفون توانست به 30 میلیون کاربر فعال ماهانه پس از 24 ماه از تاریخ انتشار اولیه برسد. در همان مواقع بود که فیسبوک این شبکه اجتماعی را خریداری کرد.
در مرحله بعد، بیایید ببینیم چه تعداد از آن کاربران ماهانه روزانه به برنامه اشتراک عکس دسترسی دارند.
وقتی به تعداد افرادی که از زمان شروع کار اینستاگرام به صورت روزانه از آن استفاده میکنند نگاه میکنیم واضح است امکانات و ویژگی های زیادی که اینستاگرام در طی سالیان گذشته به آن اضافه کرده است موجب شده تا کاربران بیشتری جذب کرده و زمان حضور کاربران در اینستاگرام افزایش یابد.
برای مثال در اکتبر 2016، اینستاگرام 550 میلیون کاربر ماهانه داشت که تنها 100 میلیون کاربر به صورت روزانه از آن استفاده داشتند، به این معنی که فقط حدود 18 درصد از کاربران، هر روز به برنامه سر می زدند. اما اگر به امروز برگردیم می بینم که بیش از 50٪ از کاربران ماهانه به دلیل برخی از ویژگی های قابل توجه که ویژگی های بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهند، به صورت روزانه با اینستاگرام تعامل دارند.
در 2 آگوست 2016، اینستاگرام ویژگی جدید یعنی استوری را منتشر کرد. اینستاگرام به کاربران خود امکان ارسال محتواهای 1080 * 1920 در قالب ویدئو و عکس 24 ساعته ای را ارائه می دهد که مانند اسنپ چت ناپدید می شوند. در اکتبر 2016 و دو ماه پس از انتشار ویژگی استوری، اینستاگرام 100 میلیون کاربر داشت که به صورت روزانه استوری می گذاشتند.
فیسبوک قبلی یا متای کنونی در اضافه کردن ابزارهای جدید به پلتفرم های خود کاملا منعطف است و می داند که برای رشد به آن ها احتیاج دارد. هشت ماه پس از راه اندازی، مشخص شد که استوری های اینستاگرام از 150 میلیون کاربر فعال روزانه دارند و بدین ترتیب از اسنپ چت که رقیب اینستاگرام در بخش استوری ها بود پیشی گرفت.
در ژانویه 2019، گزارشی منتشر شده که بیش از 500 میلیون کاربر فعال روزانه با ویژگی استوری تعامل دارند. تقریباً چهار سال طول کشید تا تمام کاربران فعال روزانه اینستاگرام بتوانند به صورت روزانه با استوری ها تعامل داشته باشند.
طبق گزارش های نرخ رشد در اینستاگرام، این شرکت هر 4 تا 9 ماه بیش از 100 میلیون کاربر جدید اضافه میکند – این نرخ رشد کاربر از سال 2014 ثابت بوده است. با این حال، بین سپتامبر 2017 و ژوئن 2018، این شرکت 200 میلیون کاربر افزایش یافته است. یعنی در طی 1 ماه 200 میلیون کاربر به آن اضافه شده است. از آن موقع به بعد، نرخ رشد کاربر به 6.7 درصد ثابت بازگشته است.
نرخ نفوذ اپلیکشن یعنی تعداد نصب و استفاده از اپ اینستا در مقابل کاربران گوشی های هوشمند، یعنی از تعداد افرادی که گوشی همراه هوشمند دارند چقدر از آن ها از اینستاگرام استفاده دارند. برخی از کشورهای در حال توسعه مانند هند، پاکستان و مالزی، دارای جمعیت عظیمی هستند اما نرخ استفاده از گوشی های هوشمند پایین است. پیش بینی می شود که در سال های آینده اینستاگرام در بخش بزرگی از گوشی های همراه هوشمند نصب و استفاده شود.
تخمین زده می شود 46.2 درصد از دارندگان گوشی های هوشمند فقط در ایالات متحده، صرف نظر از سن، اینستاگرام را روی تلفن های خود نصب کرده اند. برزیل، اندونزی و ترکیه کشورهایی هستند که بیشترین پذیرش اپلیکیشن را دارند و فضای کمی برای رشد بازار باقی میگذارند اما برخی کشورها که جای رشد بیشتری دارند، طعمه های خوبی برای اینستاگرام هستند.
پس تعداد بالای اکانت های فیک بدان معنا نیست که اینستاگرام با این کار مقابله نکرده است و متا بیش از 20000 کارمند امنیتی دارد که برای شناسایی کاربران جعلی و فعالیت های مضر در خانواده متا تلاش می کنند. سرکوب کاربران ربات های فیک توسط اینستاگرام حتی منجر به بسته شدن سرویس های فروش فالوور فیک شده است و مانند گذشته برو و بیایی ندارند اما جنگ هنوز به پایان نرسیده است!
در مرحله بعد، به این می پردازیم که کدام کشور بیشترین کاربر اینستاگرام را دارد. در سال 2021، 87.77 درصد از 1.39 میلیارد کاربر اینستاگرام که به طور بالقوه می توان با تبلیغات در این پلتفرم به آنها دسترسی پیدا کرد، خارج از ایالات متحده هستند. در مورد آموزش تبلیغات در اینستاگرام می توانید با مطالعه مقاله آن در برترآموز چیزهای بیشتری یاد بگیرید.
کشورهایی که بیشترین اکانت های فعال را برای دسترسی به برنامه اینستاگرام دارند بدین شرح هستند:
در سال 2021، اینستاگرام در حال حاضر رتبه چهارم را در بین تمام شبکه های رسانه های اجتماعی در سراسر جهان دارد و هر ماه بیش از 1 میلیارد نفر از این برنامه استفاده می کنند. شرکت مادر فیس بوک دارای چهار شبکه اجتماعی از شش شبکه اجتماعی برتر (فیس بوک، واتس اپ، مسنجر و اینستاگرام) است.
در حال حاضر، بیش از 4.48 میلیارد کاربر رسانه های اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد. امیدواریم که این امر باعث شود که برخی از بازیکنان در جدول زیر چقدر واقعاً تسلط دارند!
ایالات متحده 120 میلیون کاربر دارد که آن را به محبوب ترین کشور از نظر تعداد حساب های فعال در برنامه تبدیل می کند. در ایالات متحده، 75 درصد از افراد 18 تا 24 ساله از اینستاگرام استفاده می کنند که بزرگترین گروه سنی را تشکیل می دهد و پس از آن 57 درصد از افراد 25 تا 30 ساله قرار دارند.
اینستاگرام که در سال 2010 راه اندازی شد، زمان زیادی برای تبدیل شدن به بخشی از زندگی نسل جوان داشت. تا این حد، بیش از نیمی از هزاره ها از اینستاگرام و دو سوم از نسل Z استفاده می کنند که 35 درصد آن را شبکه اجتماعی مورد علاقه خود عنوان کرده اند.
در ادامه، نگاهی به جمعیت شناسی فعلی بزرگترین پلت فرم رسانه های اجتماعی جهان می اندازیم.
با نادیده گرفتن پروفایل اینستاگرام کاربرانی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، ما به عنوان اکانت هایی که بیشترین فالوور را در پلتفرم اینستاگرام دارند، یک لیست رتبه بندی شده از افرادی جمع آوری کرده ایم که از حوزه های موسیقی، ورزش و سرگرمی هستند. برخی از افراد مشهور در این لیست مانند کایلی جنر و کیم کارداشیان شهرت و درآمد خود را از طریق پلتفرم های شبکه های اجتماعی مانند این افزایش دادند.
کریستیانو رونالدو بیشترین فالوور را در اینستاگرام دارد، به طوری که از هر 5 نفری که اینستاگرام حضور دارند، 1 نفر او را دنبال می کند.
بر اساس گزارش های اینستاگرام، در جهان مردم به طور متوسط 28 دقیقه در روز را در اینستاگرام صرف می کنند. این تعداد می تواند به دو بخش کاربران زیر 25 سال تقسیم شود که 32 دقیقه در روز را صرف می کنند و کاربران 25 سال و بالاتر که 24 دقیقه در روز خود را در برنامه می گذرانند. انتشار استوری های اینستاگرام در سال 2016 با ویژگی هایی مانند فیلترهای جذاب و استیکرها نیز به افزایش زمان صرف شده در اینستاگرام کمک کرده است.
در این نقد و بررسی در مورد آمار اینستاگرام سعی داشتیم تا شما را با کلیدی ترین و کاربردی ترین آمار اینستاگرام آشنا کنیم. اگر سوال یا نظری دارید آن را از طریق بخش کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.
بابک حیدریان مهر. دانشجوی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، محقق و متخصص SEO & Digital Marketing "زندگی ممکن است پُر از درد و رنج باشد، اما واکنشِ ماست که حرف آخر را میزند". فردیش نیچه
نظرات کاربران