آموزش تحلیل تکنیکال: پس از آن که تصمیم شما برای وارد شدن به بورس قطعی شد باید بعد از آن که آموزش بورس مقدماتی را دیدید، بیاموزید که چگونه سرمایه ی شما به سود دهی خواهد رسید؛ و این دقیقا همان موضوعیست که با اسنفاده از تحلیل تکنیکال آن را یاد خواهید گرفت. تحلیل تکنیکال یکی از مباحث آموزش صفر تا صد بورس خواهد بود؛ دیگر مسئله ی مهم در بورس سرمایه گذاری هوشمندانه است. پیش تر در برتر آموز به آموزش سرمایه گذاری پرداخته ایم؛ پس در این مقاله همراه ما باشید تا مباحثی چون: تحلیل تکنیکال بورس ایران، بهترین نمودار تحلیل تکنیکال، مفهوم تحلیل تکنیکال، اصول تحلیل تکنیکال و... که از مباحث زیر مجموعه آموزش تحلیل تکنیکال هستند را مورد بررسی قرار دهیم.
به طور کلی تحلیل تکنیکال یک استراتژی معاملاتی برای ارزیابی سرمایه گذاری ها و تعیین فرصت های معامله با تجزیه تحلیل نمودار و اطلاعات مرتبط مانند قیمت و حجم می باشد.
پیش از آنکه به بررسی اصول تحلیل تکنیکال و دیگر موارد مرتبط با این نوع از تحلیل بپردازیم، بهتر است مختصری از تاریخچه و مسیری که این شیوه از تحلیل تا به امروز طی کرده است را بدانیم. به این منظور مختصری از زندگینامه چارلز داو که نظریه های او در این عرصه ماندگار شده اند تهیه کرده ایم.
می توان گفت چارلز داو پایه گذار نشریه معروف «وال استریت ژورنال»، آغازگر شیوه تحلیل تکنیکال است؛ او جایگاه بزرگی در تاریخ مسائل مالی دارد و چارلز را بیشتر به عنوان یک روزنامه نگار و کار آفرین می شناسند. او در اواسط قرن نوزدهم میلادی و در ایالات متحده به دنیا آمد پس از مرگ پدرش و زمانی که تنها ۲۱ سال داشت در شهر ماساچوست به عنوان یک خبرنگار برای روزنامه استرینگ فیلد شروع به کار کرد.جالب است بدانید که در زمانی که داو شروع به کار در این روزنامه کرد، آموزش زیادی ندیده بود.
با گذشت چند سال افراد دیگری نیز به چارلز داو اضافه شدند و با او شراکت نمودند؛ این شرکا خبرگزاری خودشان را با نام «داو جونز و شرکا» تاسیس نمودند. آنها شروع به انتشار خبرنامه ای از اخبار مالی کردند و در مدت کوتاهی اشتراک خبرنامه آن ها به بیش از هزار عضو رسید و به عنوان یکی از منابع خبری برای سرمایه گذاران مطرح شدند. پس از آن، داو و شرکایش روزنامه «وال استریت ژورنال» را که شامل شاخص های مختلف داو جونز برای سنجش عملکرد سهام شرکت ها بود، در اختیار عموم قرار دادند.
اولین کتاب تحلیل تکنیکال در سال 1948 نوشته شد. نام این کتاب Technical Analysis of Stock Trends می باشد و تا کنون نیز چاپ می شود. نویسندگان این کتاب Robert D. Edwards, John Magee می باشند. داو هیچ کتاب یا مقاله ای در زمینه تحلیل تکنیکال منتشر نکرده است، اما او شخصی بود که با ثبت متوسط بالا و پایین قیمت های روزانه، هفتگی و ماهانه درها را به روی تحلیل تکنیکال بازار گشود. وی قیمت های ثبت شده را به الگوهای آن ها با جریانات بازار مرتبط می نمود و بعد از رویداد ها، شرح می داد که چگونه الگو های خاصی در بازار به وقوع پیوسته اند.
او در مقالات اش از سه اصل که با عنوان ن«ظریه داو» از آن یاد میکنیم استفاده می کرد که امروزه ما از آنها به عنوان اصول تحلیل تکنیکال استفاده میکنیم. با ما همراه باشید تا هر سه «اصل نظریه داو» را در ادامه بررسی کنیم. اما پیش از باید اشاره کنیم که علاوه برا داو، افراد دیگری مانند ویلیام پی.همیلتون، رابرت رئا، ادسون گولد و جان مگی نیز در ترویج علم تحلیل تکنیکال نقش به سزایی داشته اند.
pdf کتاب تحلیل تکنیکال از استاک ترندز
در این بخش از آموزش تحلیل تکنیکال، سه اصل تحلیل تکنیکال را معرفی کرده و در مورد آن ها توضیح خواهم داد.
اصل اول: قیمت همه چیز را نشان می دهد.
اگر به دنبال بهترین آموزش تحلیل تکنیکال هستید باید بگویم که آن آموزشی خوب است که به اصل اول تحلیل تکنیکال به خوبی و به وضوح پرداخته باشد؛ چرا که بسیار مهم است که سرمایه گذاران، سهام داران و هر شخص دیگری که قصد دارد در بورس فعالیت کند با این اصل به درستی آشنا باشد و آن را به خوبی درک نماید.
این اصل میگوید: همه چیز از جمله اصول بنیادی نیز در قیمت سهم مشخص است و تنها چیزی که مهم است تحرکات قیمتی است که میزان عرضه و تقاضای بازار را نشان میدهد.
“قیمت تابعی از عرضه و تقاضاست چنانچه تقاضا از عرضه پیشی بگیرد قیمت سهام افزایش و در صورتی که میزان عرضه بیش از تقاضا باشد قیمت سهام کاهش می یابد.”
“قیمت ها تا زمانی که عوامل بازدارنده آن ها را از روند خود منحرف نکرده اند تمایل دارند به روند فعلی خود ادامه دهند.”
اگر قیمتی با روند مشخصی در زمانی در حرکت بوده باشد، اصل سوم معتقد است که این روند مجددا تکرار خواهد شد.
در این بخش تحلیل تکنیکال را در 5 مرحله خلاصه نموده ایم و مختصرا به این مراحل میپردازیم.
نمودارها اساسی ترین ابزار تحلیلگران تکنیکال هستند، نمودار به زبان ساده ارائه ای گرافیکی از یک سری قیمت یا داده در بازه زمانی انتخاب شده است. به طور مثال یک نمودار ممکن است قیمت سهم شرکت X را در یک بازه زمانی یک ماهه نشان دهد؛ در این نمودار هر نقطه به تحلیل گر می گوید که بسته شدن سهم در همان روز چه قیمتی دارد؛ اگر تایم فریم این نمودار، هفتگی باشد هر نقطه نمایانگر قیمت آخرین معامله آن سهم در هفته مورد نظر خواهد بود. در این بخش مختصری از آموزش نمودار های تحلیل تکنیکال را فراهم کرده ایم. در این آموزش شما را با انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال آشنا می کنیم. شما برای تحلیل باید از هوش بورسی خوبی برخوردار باشید.
به صورت کلی: نمودارهای تکنیکال دو بعدی هستند و معمولا محور افقی را زمان و معمولا محور عمودی را قیمت تشکیل میدهد.
در ادامه ی این بخش از آموزش تحلیل تکنیکال، سه مورد از پرکاربردترین نمودار های تکنیکال را شرح می دهیم که البته هر سه ی آن ها جز بهترین نمودار ها برای تحلیل تکنیکال هستند.
۱- نمودار خطی (Line Chart)
نمودار خطی ساده ترین و ابتدایی ترین نوع از نمودار است که بهصورت خطی از بهم وصل کردن نقاط قیمت آخرین معامله به دست میآید. به همان میزان که کشیدنش ساده است فهمیدن آن نیز ساده است؛ اما اطالاعات بسیار کمی را در اختیار تحلیل گر می گذارد، با این وجود همچنان به دلیل سادگیش در آموزش مقدماتی تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرد.
۲- نمودار میلهای (Bar Chart)
این نوع نمودار اطلاعات بیشتری نسبت به حالت خطی به تحلیل گر می دهد و یکی از رایج ترین نمودارهای تحلیل تکنیکال است. با توجه به شکل زیر نوع نمودار به شرح زیر است و خط سمت چپ نشانگر قیمت گشایش و خط سمت راست نشان دهنده ی قیمت بسته شدن است.
۳- نمودار کندل شمعی ژاپنی (Candlestick Chart)
این نوع نمودار نسبت به سایر نمودارها اطلاعات بیشتری منتقل میکند و به همین دلیل در تحلیل تکنیکال به صورت غالب از این نوع نمودار استفاده می شود. هر کندل از اجزای مختلفی تشکیل شده است، به گونه ای که اگر روزی تغییرات بازار را چک نکرده باشید، تغییرات آن را می توانید با نگاه کردن به کندل متوجه شوید.
هم تحلیل تکنیکال و هم تحلیل بنیادی از پرکاربردترین روش های معاملاتی هستند. هر دوی این روش ها برای جستجو تحلیل پیش بینی و انتخاب اوراق بهادار و سهام هستند.
نظرات کاربران