هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود | ثبت نام
بازاریابی ویدیویی چیست؟

بازاریابی ویدیویی چیست؟+(آموزش جامع ویدیو مارکتینگ)

1400/08/20

یکی از مهم ترین و پر اهمیت ترین شاخه های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ ، بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ است. بازاریابی ویدیویی را میتوان از شاحه های اصلی دیجیتال مارکتینگ به شمار آورد. رفته رفته به مرور زمان این بازاریابی از اهیمت بیشتری برخورددار شد.

اکثر کسب و کارها با استفاده از بازاریابی ویدیویی توانسته اند مخاطب های زیادی را جمع کنند. اولین هدف در هر کسب و کار رسیدن به فروش مطلوب است، برای اینکه به فروش برسند باید مشتری ها را از قیف فروش عبور دهند حالا در این مسیر از ابزار های دیجیتال مارکتینگ مانند ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوا ، بازاریابی پیامکی، بازاریابی ویدیویی و… استفاده می کنند.

استفاده از هر کدام از این ابزار ها تاثیرات مثبت خود را دارد ولی استفاده از ویدیو مارکتینگ جهش مثبتی را به سوی فروش بیشتر برای کسب و کار شما فراهم می کند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا با شاخه بازاریابی ویدیویی در دیجیتال مارکتینگ آشنا شویم پس با برتر آموز همراه باشید.

اگر علاقه دارید در زمینه دیجیتال مارکتینگ اطلاعات کسب کنید در بخش آموزش دیجیتال مارکتینگ برتر آموز میتوانید اطلاعات مفیدی را بدست آورید.

آنچه که شما در این مقاله می آموزید :

  • بازاریابی ویدیویی با ویدیو مارکتینگ چیست؟
  • چگونه یک محتوای ویدیویی را پیاده سازی کنیم؟
  • چگونه یک محتوای ویدیویی طراحی کنیم؟
  • مزایای بازاریابی ویدیویی
  • معایب بازاریابی ویدیویی
  • چرا در کسب و کار خود از بازاریابی ویدیویی استفاده کنیم؟
  • انواع ویدیو ها در بازاریابی ویدیویی
ویدیو مارکتینگ

ویدیو مارکتینگ

بازاریابی ویدیویی با ویدیو مارکتینگ چیست؟

شاید با خواندن این تیتر این فکر به ذهن شما برسد که قرار این در این مسیر کارگردانی کنید و فیلم های کوتاه تهیه کنید ولی واقعیت این است که شما قرار است با تولید محتوا ویدیویی برند خود را بیشتر به مشتری معرفی کنید. اگر این معرفی اصولی صورت بگیرد برای شما فروش را به همراه می آورد. در واقع شما فرصت دارید ظرف یک مدت زمان کوتاهی نقاط قوت برند خود را معرفی کنید. اگر محصول شما آموزشی است آن را به مشتری معرفی کنید.

پس در واقع شما با ویدیو مارکتینگ به معرفی برند یا کسب و کارتان می پردازید.

در جامعه امروزی با بیشتر شدن مشغله مردم و کم شدن حوصله ها دیجیتال مارکتر ها باید از تولید محتوای متنی به سمت تولید محتوای ویدیویی حرکت کنند. شما باید بتوانید در کوتاهترین زمان بیشترین مفهوم را به مشتری برسانید.

مثلا میخواهید یک محصول بفروشید. ده ها صفحه متن طراحی میکنید و با تمامی قوانین بازاریابی محتوا آن را مینویسید.جامعه هدف شما را انواع سن و سال ها تشکیل میدهد و از حوصله بسیاری خارج است که تمامی محتوا ها را بخوانند. در عوض شما میتوانید معرفی محصول خود را در یک ویدیو کوتاه 1 الی 2 دقیقه ای خلاصه کنید و تمامی نکات مفید را در آن بگنجانید. حالا جامعه هدف کافیست با یک کلیک ویدیو شما را پلی کند و در عرض 2 دقیقه محصول شما را بشناسد.

آمار و ارقام نشان میدهد که نزدیک به ۷۴% ترافیک اینترنت صرف محتوای ویدیویی و تصویری میشود. تنها با خواندن این آمار به اهمیت ویدیو مارکتینگ میتوان پی برد.

چگونه یک محتوای ویدیویی را پیاده سازی کنیم؟

شما برای طراحی بازاریابی ویدیویی باید قوانین و اصول اولیه فیلم برداری را بلد و ابزار های اولیه فیلم برداری را داشته باشید. در نگاه اول شاید تولید محتوای ویدیویی هزینه بر باشید . شما برای تولید بازاریابی ویدیویی میتوانید از شرکت های تولید کننده فیلم کمک بگیرید تا این کار را به بهترین نحو برای شما انجام دهند.ولی اگر کسب و کار شما کوچک و نوپاست با رعایت موارد زیر هم میتوانید یک ویدیو مناسب تهیه نمایید.

سعی کنید برای تولید محتوای ویدیویی خود از یهترین ابزار ها و سناریو های در دسترس کمک بگیرید، زیرا شما با انتشار این ویدیو میتوانید جامعه هدف را تحت تاثیر قرار دهید تا از شما خرید انجام دهند.

سوال بعدی این است که چگونه میتوان این محتوای ویدیویی را پخش کرد؟

پخش در سایت های شخصی

اگر کسب و کار شما دارای سایت هستو میتوانید از طراح سایت خود بخواهید با قرار دادن یک هاست قوی برای سایتتان ، ویدیو ها را درون سایت قرار دهید. فقط از فضای کافی برای هاست سایت مطمئن باشید. زیرا اگر سایت فضا و طرفیت ناکافی داشته باشد با آپلود کردن ویدیو ها موجب کندی سایت می شود و در نهایت بانس ریت را برای شما به همراه دارد. ( اگر در این مورد اطلاعاتی ندارید حتما مقاله نرخ پرش با bounce rate چیست؟ را مطالعه نمایید.

پخش در شبکه های اجتماعی

میتوانید از ابزار هایی مانند ( اینستاگرام، تویتر، فیسبوک (متا) ، تلگرام، واتس آپ و….) استفاده کنید. یکی از مزایای شبکه های اجتماعی این است که دیگر نمی خواهد نگران هاست و فضای سایت خود باشید. زودتر ویدیو ها منتشر میشود و سریع تر هم بازخورد میگیرید. پس در هر کسب و کاری هستید قدرت شبکه های اجتماعی را در دست کم نگیرید.

پخش در سرویس های اشتراکی مانند آپارات و یوتیوب

یکی از پلتفرم های خوبی که میتوانید در آن بازاریابی محتوا انجام دهید، آپارات و یوتیوب است. با توجه به محبوبیت این سرویس ها به سرعت ویدیو شما پخش و منتشر می شود. نگرانی نا کافی بودن فضای سایت را ندارید. اگر کسب و کار شما بین المللی هست حتما از یوتیوب استفاده کنید در غیر این صورت سرویس آپارات کافیست.

یکی از مزایا خوب این است که مثلا شما ویدیو خود را در آپارات منتشر کرده اید،کافیست لینک ویدیو را در سایت خود قرار دهید و مشتری را به سمت دیدن ویدیو در سایت آپارات راهنمایی کنید.

بازاریابی ویدیویی چیست؟؟

بازاریابی ویدیویی چیست؟؟

چگونه یک محتوای ویدیویی طراحی کنیم؟

در این قسمت میخواهیم یاد بگیریم که چگونه محتوای ویدیویی را طراحی کنیم :

هدف خود را مشخص کنید.

اولین و مهم ترین کار در هر استراتژی بازاریابی مشخص کردن هدف است. شما باید بدانید که هدفتان از طراحی ویدیو مارکتینگ چیست؟ آیا میخواهید به فروش برسید؟ آیا تنها برند سازی کافیست ؟ آیا به ریتنشن مارکتیگ نیاز دارید ؟ آیا با این ویدیو میخواهید گیمیفیکیشن طراحی کنید ؟( اگر در مورد گیمیفیکیشن و ریتنشن اطلاعاتی ندارید مقاله های جامع ریتنشن مارکتینگ چیست ؟ و گیمیفیکیشن چیست؟ را مطالعه نمایید.)

از ابزار های مناسب کمک بگیرید.

در طراحی یک ویدیو کیفیت فیلم حرف اول را میزند. کیفیت ویدیو شما باید کاملا قابل قبول باشد. جامعه هدف با تیز بینی به همین نکات برندینگ شما را قضاوت می کند. جامعه هدف ترجیح میدهد یک ویدیو با کیفیت HD را مشاهده کند. پس سعی کنید از بهترین ابزار موجود برای تهیه ویدیو کمک بگیرید.

سناریو طراحی کنید.

شما قرار است در یک ویدیو به معرفی محصول یا کسب و کارتان بپردازید پس بهتر است قبل از هز کاری یک سناریو طراحی کنید. سناریو شما باید تمامی نکات مهم را در بگیرد. جمله بندی ها را مرتب کنید. سعی کنید خلاصه گویی کنید. محتوای ویدیویی طولانی جذابیت ندارد.

اگر سناریو شما طولانی است میتوانید آن را قسمت بندی کنید و محتوای سریالی درست کنید. این کار باعث میشود کاربر شما را دنبال کند.( توجه کنید که طولانی کردن محتوای سریالی پیشنهاد نمیشود و از حوصله کاربر خارج است.)

از افراد با فن بیان قوی استفاده کنید.

اگر شما تمامی موارد بالا رعایت کنید ولی از فردی مناسب برای بیان سناریو استفاده نکنید، پروژه با شکست مواجه میشود. فردی که سناریو را اجرا میکند و زبانی شیوا و بیانی قوی باید کاربران و جامعه هدف را به سمت خود جذب کنید طوریکه مشتری منوجه گذر تایم ویدیو نشود یا به عبارتی مشتری خسته نشود.

در دنیای امروزه ما افرادی هستند که با هم صحبتی با آن ها به علت شیوه بیان عالی متوجه گذران زمان نمیشویم. همین موضوع را باید در بازاریابی ویدیویی رعایت کنیم.

Call to action فراموش نشود.

حتما در انتهای محتوای ویدیویی خود از کاربران بخواهید با شما ارتباط برقرار کنند. شما میتوانید آدرس سایت، اینستاگرام و… قرار دهید تا کاربر راه ارتباطی با شما داشته باشد. از ابزار هات جار میتوانید کمک بگیرید تا رفتار کاربران را بررسی کنید.

طراحی اصولی بازاریابی ویدیویی

طراحی اصولی بازاریابی ویدیویی

مزایای بازاریابی ویدیویی

با بیان تمامی موارد بالا بازاریابی ویدیویی را توضیح دادیم . از این جا به بعد به توضیح مزایای بازاریابی ویدیویی میپردازیم :

استفاده از ویدیو راحت است.

کاربران شما در هر لحظه (در زمان ترافیک، در اوقات بیکاری و….) که بخواهند میتوانند ویدیو را تماشا کنند. کاربر نیازی نیست زمان زیادی را صرف خواندن محتوا کند. همچنین شاید کاربر نیاز دارد یک قسمت ویدیو را دوبار تماشا کنید به راحتی میتواند آن را به عقب برگرداند. میتواند ویدیو را ذخیره کند و در مواردی که به آن نیاز دارد دوباره آن را تماشا کند.

ویدیو جامع است.

شما میتوانید در ویدیو خود مهم ترین محتوا ها را بگنجانید. اکثر نویسنده ها ممکن است برای اینکه نوشته های خود را طولانی نکنند نتوانند تمامی مطالب را بیان کنند ولی در بازاریابی ویدیویی با چیدن سناریو قبلی تمامی نکات مهم را بیان کنند.

ویدیو فراموش نمیشود.

بارها شده است که یک شما یک فیلمی را که در گذشته دیده اید را در خاطر دارید و بتوانید با گذر زمان دوباره آن را بازگو کنید. همین نکته اهمیت ویدیو را نشان میدهد. در واقع حافظه تصویری افراد قوی تر است.

گوگل عاشق ویدیو است.

قطعا باید برای بخش سئو سایت خود ویدیو مارکتینگ را در نظر داشته باشید. موتور های جست و جو به دنبال ویدیو های با کیفیت هستند و از این طریق متوجه میشوند که شما برای کاربر وقت گذاشته اید.

با ویدیو احساس منتقل کنید.

اگر بخواهیم فرآیند کلی خرید را توصیف کنیم به این نتیجه میرسیم که حجم کثیری از خرید ها را از طرف احساس مشتری ها صورت میگیره. در واقع خرید خردن یک فرآیند احساسی است. بعضی مواقع شما کالاهایی را خریداری میکنید که عملا به آن ها احتیاجی ندارید ولی از لحاظ احساسی از اون کالا حس خوبی گرفتید.

با ویدیو مارکتینگ اصولی میتوانید انتقال احساس انجام دهید و از این طریق با کاربران خود ارتباط بگیرید. این یکی از روش هایی است که کسب و کار ها حتما در نوشتن سناریو در نظر میگیرند.

ویدیو نرخ تبدیل را افزایش میدهد.

ویدیو مارکتینگ نسبت به بقیه بازاریابی ها نرخ تبدیل بالاتری دارد، یعنی شما مثلا n تومن برای ویدیو مارکتینگ هزینه میکنید در مدت زمان کمتری نسبت به بقیه بازاریابی ها شما را سود میرساند. برای همین امر هست که دیجیتال مارکتر ها ویدیو مارکتینگ را حتما به کسب و کار ها پیشنهاد میکنند.

مزایا و معایب ویدیو مارکتینگ

مزایا و معایب ویدیو مارکتینگ

معایب بازاریابی ویدیویی

همانطور که بررسی کردیم هر کسب و کاری ممکن است معایبی را به همراه داشته باشد. در ادامه به معایب ویدیو مارکتینگ می پردازیم :

ساخت ویدیو زمانبر است.

نوشتن یک محتوای مفید متنی زمان خیلی کمتری را نسبت به محتوای ویدیویی میگیرد. شما برای محتوای ویدیویی باید چندین المان را بررسی کنید تا در نهایت به ضبط برسید ولی در بقیه بازاریابی ها این زمان به حداقل میرسد، پس برای ویدیو مارکتینگ باید زمان کافی را اختصاص دهید.

ساخت ویدیو هزینه بیشتری دارد.

برای نوشتن محتوا شما تنها نیاز به یک کامپیوتر دارید تا در نهایت محتوای متنی خود را در فضای مجازی منتشر کنید ولی ویدیو مارکتینگ به این صورت نیست. اول از همه شما به یک ابزار برای فیلم برداری نیاز دارید. این ابزار فیلم برداری باید از کیفیت خوبی برخورد دار باشد. یکی از از شروط اصلی ویدیو مارکتینگ کیفیت عالی ویدیو بود. بعد از این قسمت با کار با نرم افزار های ادیت ویدیو را بلد باشید . اگر در این قسمت هیچ زمینه ای ندارید میتوانید از شرکت های توسعه دهنده در این زمینه کمک بگیرید.

نمایش ویدیو به اینترنت بیشتری نیاز دارد.

انتشار یک محتوا متنی و بازکردن آن توسط کاربر نسبت به انتشار یک ویدیو به حجم اینترنت کمتری نیازی دارد. برای همین نکته است که توصیه می شود ویدیو هایی کوتاه با حجم کمتری منتشر کنید. زیرا خیلی از کاربران هستند که از اینترنت هایی با حجم محدود استفاده میکنند و نمی توانند ویدیو های شما را باز کنند. (( توجه داشته باشید در فرآیند کاهش حجم ویدیو ها کیفیت ویدیو را کم نکنید !!))

در ادامه با مقاله بازاریابی ویدیویی چیست؟ با ما همراه باشید.

چرا در کسب و کار خود از بازاریابی ویدیویی استفاده کنیم؟

با مطالعه تمامی موارد بالا به این نتیجه رسیدیم که مزایا ویدیو مارکتینگ خیلی بیشتر از معایب آن است و به شما توصیه میشود که از ویدیو مارکتینگ جهت رشد کسب و کارتان استفاده کنید. طبق آمار و ارقام محاسبه شده بیش از 63 درصد از کسب و کارها از ویدیو مارکتینگ استفاده میکنند. امروزه این عدد بالاتر هم رفته است و این نشان دهنده اهمیت ویدیو مارکتینگ است.

اگر هنوز شک دارید که این مورد برای کسب و کارتان مفید است یا خیر به موارد زیر دقت کنید :

  1. ویدیو نرخ تبدیل و فروش را افزایش میدهد.
  2. ویدیو نرخ بازگشت سرمایه را افزایش میدهد.
  3. ویدیو روی سئو تاثیر دارد و موتور های جست و جو به آن علاقه دارند.
  4. ویدیو مارکتینگ محتوای شما را زودتر بازنشر میکند.
  5. با ویدیو مارکتینگ اعتماد مشتری را جلب کنید.
  6. با ویدیو مارکتینگ مشتری های بیشتری را جذب کنید.

نکات مفید تر برای بازاریابی ویدیویی

فیلم های خود را رسپانسیو طراحی کنید.

ویدیویی که شما طراحی می کنید باید در تمامی سیستم ها و دیوایس ها قابلیت پخش داشته باشد. کاربر وقتی میخواهد ویدیو شما را در گوشی موبایل مشاهده کند نباید مجبور شود ویدیو شما را زوم کنید. باید تصویر و نوشته های روی ویدیو کاملا با گوشی کاربر مطابقت داشته باشد.

امروزه اکثر سرچ های شبکه های اجتماعی و موتور های جست و جو توسط گوشی های موبایل انجام میشود پس باید محتوای ویدیویی شما کاملا رسپانسیو طراحی شده باشد.

در 10 ثانیه اول طلایی باشید.

همانظور که در اسمس مارکتینگ و ایمیل مارکتینگ باید عنوانی جذاب مینوشتید تا کاربر با شما تعامل میگرفت، در ویدیو مارکتینگ تنها 10 ثانیه فرصت دارید تا برای کاربر جذاب باشید. این 10 ثانیه گلدن تایم است. شما باید آنقدر شیوا، روان و با موضوع عالی صحبت کنید که کاربر را وادار کنید تا انتهای ویدی. را مشاهده کند.

کاربر صورت و صدای خسته شما را تشخیص میدهد.

وقتی میخواهید ویدیو خود را ریکورد کنید سعی کنید در سرحال ترین حالت ممکن باشید. ریکورد ویدیو با صدایی خسته کاربر را خسته میکند و در نهایت پروژه شما با شکست مواجه میشود. پس برای ریکورد ویدیو خود زمان بگذارید. ما هرچه قدر سناریو قوی، کیفیت ویدیو بالا، ادیت عالی داشته باشید ولی برای کاربر خسته کننده باشید ویدیو شما وایرال نمی شود.

انواع بازاریابی محتوا

انواع بازاریابی محتوا

انواع ویدیو ها در بازاریابی ویدیویی

شما وقتی میخواهید برای کاربر و جامعه هدف خود ویدیو تهیه کنید باید بدانید که ویدیو شما در کدام حوزه ویدیو ها قرار میگیرد. در این بخش به تفکیک در این مورد میپردازیم :

ویدیو معرفی برند

هدف از این ویدیو در واقع فقط معرفی یرند است. شما باید در کمترین زمان بیشترین و مهم ترین توضیحات از برند خود را بدهید.

ویدیو معرفی محصول

در این نوع ویدیو باید از برند سازی دور شده و کاملا محصول را از زوایای مختلف معرفی و بررسی نمایید. در واقع تبلیغ محصول را باید انجام دهید.

ویدیو های آموزشی

در این ویدیو باید به آموزش جامع و کامل یک هدف بپردازید. این آموزش میتواند آموزش استفاده از یک محصول، آموزش درسی و… باشد.

ویدیو های مصاحبه های اختصاصی

در این ویدیو ها معمولا موضوع رو مصاحبه کننده میچرخد و از یک شخص با فعالیت های خاص مصاحبه میکنند.

ویدیو های زنده

در این نوع ویدیو ها شما به طور زنده با کاربر در ارتباط هستیدو تولید این نوع ویدیو نسبت به بقیه ویدیوها کمی دشوار تر است زیرا باید از افرادی استفاده منید که توانایی و فن بیان قوی داشته باشند. لایو های اینستاگرامی، وبینار ها از این دسته ویدیو ها میباشند.

ویدیو های نظرات مشتریان

در این نوع ویدیو ها به نقد و بررسی نظرات مشتریان میپردازند. در اکثر فروشگاه های اینترنتی از این ویدیو ها استفاده میشود.

ویدیو های انیمیشنی

یکی از پرطرفدار ترین دسته های ویدیو ها، ویدیو های انیمیشنی استو در این نوع ویدیو ها در غالب انیمیشن و کارتون به نقد و بررسی میپردازند. امروزه نمونه های موفقی وجود دارند و در حال فعالیت هستند.

سخن آخر :

به بررسی کامل بازاریابی ویدیویی پرداختیم و تمامی نکات را بررسی کرده ایم. اگر تا به حال از بازاریابی ویدیویی استفاده نکرده اید همین امروز از دیجیتال مارکتر خود بخواهید تا برای شما یک استراتژی ویدیو مارکتینگ تهیه کند. سعی کنید برای تهیه ویدیو ها نهایت تلاش خود را بکنید تا بهترین محتوا را برای کاربر تولید کنید. همچنین میتوانید با استفاده از تست A/B در دیجیتال مارکتینگ سلیقه کاربر خود را در مورد بازاریابی ویدیویی بشناسید. در مقاله بهترین ابزار های دیجیتال مارکتینگ میتوانید بهتر این ابزار ها را بشناسید.

اگر در این زمینه تجربه ای دارید لطفا در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

نویسنده : تارا محمدزاده

تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. سابقه کاری در زمینه تولید محتوا و سئو موضوعات فناوری ، دیجیتال و... دارم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *